Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kõvaketas loojas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 01:31:07 kõvaketas loojas vasta tsitaadiga

mul siis siin üks 20 gigane samsungi junn vist hakkab otsi andma. asi nagu vahel piiksub ja peale piiksu käib kolks ja kui see juhtub n. mängu ajal siis mäng hangub nende helide ajal. see probleem oli vast miski pool aastat tagasi kah juba a siis läks üle. asi nagu on hull sisi kui kõvaketas hakkab vaikselt täis saama et ala lõpu osa oleks mecas or smthing. igatahes tyhjendasin veidike arvutit ja nüd piiksub harvem. kui üldse piiksub sis piiksub kui n. winampis lugusid vahetan. tegin ka defgramendi ära. 1 korra olen ka tähendanud et kõvaketas nagu lasi pöörded alla ja võttis uuesti üles, muidugi see võis ka mu teine 20 gigane ketas olla mis ple kah just kõige paremas seisus (kopeerides n. vahel läheb aeg lakke ja siis jääb toppama ja mida veel.... nagu panges oleks), see ketas on ibm.
ok ja nüüd asja juurde icon_biggrin.gif
arvuti tegi ise restardi kui telkut arvutis vahtisin ja dscaleri kinni panin. ainuke asi mis täna teind olen oli see et vähe klokkisin oma ti4200(mhz tõesti ei tõstnud palju 300/600 on vist see piir või noh kuidas kunagi, ma tõstsin 260/570 umb. ja 3dmark 2001 tegi ära). isiklikult arvan et kõvaketas jäi lihtsalt seisma or smthing ja win pani pange. on see üldse võimalik? restart muidu oli otsekohene.. mingit pange ega midagi polnd.. lihtsalt laksust restart ja must pilt ette. kõige tõenäolisem on vist et ketas ikka läbi onju?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 84
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2004 03:36:11 vasta tsitaadiga

See ketas läheb looja karja küll 8) vähemalt ülejäänud "plaksuvad või kolksuvad" on läinud. Nii, et tee kopisid, sest keegi ei tea mitme päeva - nädala pärast see nüüd lõplikult vedru välja viskab icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
madeinussr
HV kasutaja

sõnum 24.12.2004 03:41:30 vasta tsitaadiga

proovi degfragment toolsi ! äkki teeb ilusti failide asetuse korda kui muud ei aita icon_biggrin.gif
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 24.12.2004 10:26:13 vasta tsitaadiga

Kui saad kogu kettal oleva vajaliku info kusagile ära kopeerida siis tee sellele full format. Kui leiab bade siis tõenäoliselt ketas omadega otsas
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 14:58:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

proovi degfragment toolsi ! äkki teeb ilusti failide asetuse korda kui muud ei aita

defgramendi tegi ära. ikka paugub edasi... aint meybe nati vähem... ei pööra sellele enam nii palju tähelepanu icon_biggrin.gif
----------
----------
tsitaat:

Kui saad kogu kettal oleva vajaliku info kusagile ära kopeerida siis tee sellele full format. Kui leiab bade siis tõenäoliselt ketas omadega otsas

hmm... nu ma parem kogun juba uue 80 gigase jaoks. ja kui saan sis võin järgi proovida. präägu naljalt ei taha formatti teha kuna ilge jama on n. tv/fm kaarti ja muud paska peale installida.
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 15:14:43 vasta tsitaadiga

aga no teada tahtsin kas restart võis kõvaketta pärast olla? kui ei siis on veel midagi pucis
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2004 17:41:08 vasta tsitaadiga

Saab küll kolksuva ketta pärast olla, tekitab oma koormustega toitele koormuse peal ja sellest piisab restardiks icon_exclaim.gif
Kuid siit kerkib selline küsimus, et kui võimas Sul toiteplokk on icon_question.gif Et kui liialt lahja - siis toitekas ei suuda "rauda" ära toita. Aga seda saad proovida toiteka vahetusega ja siis näed ka kas HDD kolksumised jms. kaovad või ei icon_exclaim.gif
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 18:40:04 vasta tsitaadiga

hmm toitekas on 300W codegen icon_biggrin.gif
suht palju peab toitma kah se loom:2 ketast,cdrom icon_razz.gif ;tv/fm kaart video jne. 2 katoodi ka taga a ned välja lülitatud.
suht kahtlen et toiteka vahetusega kõvakettal kolksumine lõppeks.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2004 19:21:10 vasta tsitaadiga

Kui see on sama masin, mis profiilis, siis on umbes 50-100W võimsust vähe ehk toide peaks olema vähemalt 350W, soovitan 400W icon_wink.gif ja kui võimalik, siis suure 12x12 ventikaga thumbs_up.gif
Aga laena mõne sõbra käest prooviks korraks 400-ne toiteks ja proovi järgi 8)

OT: Aga võid uskuda - liialt vähese toite tõttu on mul paljudel tuttavatel mitmeid jamasid(läbipõlemisi) olnud icon_eek.gif
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 19:44:29 vasta tsitaadiga

et võib olla võimalus et kõvaketas on korras? või on kindlalt loojas sest siis ma tean mida veel juurde vaja on osta.
ot: palju 400 sed codegenid plekivad siin HinnaVaatluses? või mis firma omat soovitate. võimalikult odav võiks olla.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2004 21:06:34 vasta tsitaadiga

Aga kas Sul mõnd tuttavat arvutiomanikku pole siis või icon_rolleyes.gif Lihtsalt ajutine vahetus annaks Sul võimaluse kontrollida, kas ketas plaksub edasi või ei - kui edasi kolksub, on ketta viga icon_exclaim.gif

Ise ostsin viimati (samuti arvuti kontrolliks ja hilisemaks vahetuseks) Ordist 400W-se toiteka 300 EEK-u eest, tootjafirmat kahjuks ei mäleta icon_exclaim.gif Küll ei kaota ma ostuga eriti, kuna väljavahetamisele minev 300W toide läheb järgmisesse masinasse 250W-st välja vahetama ning see omakorda mahapõlenud 200W-se asemele 8)
tagasi üles
KENWOOD
HV Guru
KENWOOD

sõnum 24.12.2004 21:19:55 vasta tsitaadiga

endal tegi 40gb maxtor siukest keppi korra tuli pilt ette aga siis oli küpse ka pideval kui oli teine kõvaketas järgi lasi pöörded alla ja uuesti üles icon_neutral.gif
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 99
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 21:30:53 vasta tsitaadiga

selliseid arvutiomanikke eriti vist ei tunne kellel oleks üle 300W icon_biggrin.gif . paaril on aga neil garantii ja korpust ei saa lahti mudida.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.12.2004 21:44:33 vasta tsitaadiga

Haapsalu peaks ju igasugu uhkete nimedega arvutifirmasid täis olema, kas neil ei leidu mõnd kasutatud toitekat "võileivahinna" eest või siis sellist katkist "millel nt. aint. sulavkaitse" läbi - vahetad kaitsme ära ja siis proovid icon_exclaim.gif Või siis korraks proovimiseks laenuks icon_wink.gif
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 24.12.2004 22:31:12 vasta tsitaadiga

ah perse, ma pigem ostan miskise uue toiteka... nigunii oleks vaja, ükstapuha kas kõvaketta ragin sõltub sellest or not.
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 24.12.2004 23:18:44 vasta tsitaadiga

project kirjutas:
ah <b>piix</b>, ma pigem ostan miskise uue toiteka... nigunii oleks vaja, ükstapuha kas kõvaketta ragin sõltub sellest or not.
Toiteplokk ei saa ju kuidagi mõjutada seda kas kõvaketas ragiseb või mitte thumbs_down.gif. aff
Laurikre:.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
project
HV Guru
project

sõnum 25.12.2004 02:56:29 vasta tsitaadiga

Laurikre kirjutas:
project kirjutas:
ah <b>piix</b>, ma pigem ostan miskise uue toiteka... nigunii oleks vaja, ükstapuha kas kõvaketta ragin sõltub sellest or not.
Toiteplokk ei saa ju kuidagi mõjutada seda kas kõvaketas ragiseb või mitte thumbs_down.gif. aff
Laurikre:.

nujah... eks ma ostan kõvaketta ja toiteka mõlemad uued icon_biggrin.gif
lahja on vist jah see 300 ne code minu confi jaoks.
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.12.2004 03:04:50 vasta tsitaadiga

toide saab vabalt mõjutada kolksumist, mul suri kaks seagatet järjrst kehva toite tõttu ja hakkasid ka kahtlast häält tegema enne lõpliku surma (fakt, et mõlemal ketal tundub probleeme olevat ja eriti koormuse all vihjab ka kehvale toitele). Mina soovitaks veel hddregeneraatoriga kettad üle käia (kui uue toite oled ostnud) ja samuti hdtune-ga pärast. Hddregen eemaldab "softilised" badid mis võivad ka ketta häälitsema panna ja hdtune näitab ilusti ära mis ketal viga tavaliselt (health).
Kommentaarid: 453 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 343
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.12.2004 03:14:46 vasta tsitaadiga

Xtro jutule lisaks niipalju, et kõvakettad vajavad teatud ajahetkedel üsna suurt vooluressurssi ja kui sel hetkel seda toitekas ei suuda tagada, siis paratamatult peatub nii mootor kui viskab pead parkijasse (see ongi see "kolks"). Siis taas energiat vaja, et pead "lahti tõmmata" ja mootor käima panna thumbs_up.gif
Mingil tootjal (Fujitsu oli vist) olid kunagi isegi välja toodud kui suurt "momendivoolusid +5V ja +12V" kettad vajasid ja see "tahtmine oli üsna suur" icon_biggrin.gif
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 25.12.2004 03:38:02 vasta tsitaadiga

ok a mis see piiks enne kolksu siis on, seletage see siis kah juba ära icon_razz.gif
a krt kui ma ostaks 80 nese ketta ja paneks sama toitekaga tööle siis see võib suht kahjustada jah. krt kui toiteka ostan ple ketta jaoks raha.
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 25.12.2004 03:40:38 vasta tsitaadiga

Aa unustasin mainida, et asi võib olla ka temperatuuris, elektroonika läheb hirmtuliseks ja hakkab vigu andma milletõtu pea lihtsalt ära pöörab sest tal ple õrna aimu mis teha 8)
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 25.12.2004 16:03:00 vasta tsitaadiga

hetkel samsung 32 kraadi ja ibm on 36. pelades n. või kui arvuti pikeat aega käib siis tõusevad umb 4-5 kraadi.
http://www.zone.ee/networkproject/hdtune.JPG?2
see 65 kraadi seal on bullsh*t. mul kunagi näitas speedfan ka miskit 255 kraadi jamai tae mis veel. hetkel teen samsungile siis error scani.
EDIT2: error scan ei leidnud kah midagi, kõik oli tip top.
----------
IBM on aga kudagi kahtlane http://www.zone.ee/networkproject/hdtune2.JPG?2
kohe teen error scan kah. error scan ei leidnud kah midagi
mõlema ketta healt statused olid ka kõik ok
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 25.12.2004 17:31:40 vasta tsitaadiga

see temp andur näitab igal juhul saabast seal mitu asja mille temp mingil näitikul ei kajastu, näpuga katsuma aga vaata et miskit ära ei lühista icon_smile.gif
tagasi üles
project
HV Guru
project

sõnum 25.12.2004 19:55:11 vasta tsitaadiga

njah. näpuga katsudes ta kindlalt 65 kraadi ple icon_razz.gif
see regenerator võtab terve igaviku, jätan ööseks tegema.
tagasi üles
xtro
HV veteran
xtro

sõnum 25.12.2004 23:09:36 vasta tsitaadiga

mul siin lihtsalt üks maxtor mille temp andur näitab u 29c aga käega ketast pealt katsud on u 50c icon_evil.gif ja ketal probleemiks pidev badide tekke.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kõvaketas loojas mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.