praegune kellaaeg 17.06.2025 21:14:26
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Scoro
HV vaatleja
|
08.11.2004 17:34:22
Everquest II |
|
|
Kas keegi kavatseb seda mängima hakata peale minu
http://everquest2.station.sony.com/#home
Scoro
EDIT:
Nüüd uus eestlaste gild nimega EVOLUTION, asub Darathari serveris, good side. Võtke ühendust kasutajaga Siberikatk, kui on soov ühineda,
kõik eestlased teretulnud.
P.S. lehe alumises osas on ka preview
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
08.11.2004 18:41:53
|
|
|
Ise valin "World of Warcraft", "GuildWars" ja selle vahel eks näis mis välja tuleb, GW suur pluss muidugi kuumakse puudumine.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
08.11.2004 19:23:52
|
|
|
Kurat ise olen neid EQ 2'he videosid ja skriine vaadand ja nu suu võtab vett jooksma.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
08.11.2004 19:39:05
|
|
|
Auron kirjutas: |
Kurat ise olen neid EQ 2'he videosid ja skriine vaadand ja nu suu võtab vett jooksma. |
Tõsi ta on,
Niisugused mängud peaks olema netist tasuta tõmmatavad ja mängimiseks kuu maks, see oleks loogiline, või siis vähemalt et saaks tõmmata nagu CS, sest saatmiskulud ikkagi meeletud.
Muuseas selle EQ netileht üks sitemaid mis ma näinud, mitte disaini poolest vaid väga aeglane midagi ei avane üsna tihti jen jne.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Null
HV kasutaja

|
08.11.2004 20:13:49
|
|
|
Ise ka ei leia eriti, mis selles EQ2's on, kuid kui kunagi peaks tulema proovi versioon, siis proovida tahan ikka. Praeguste plaanide kohaselt soetan omale siiski World of Warcraft'i.
_________________ Pleased to Beat You! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
08.11.2004 20:17:46
|
|
|
EQ2 ja wow mõlemad pooletoobised. Nüüd koristati wowis pvp exp ka ära.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.11.2004 21:06:31
Re: Everquest 2 - release 09.11.2004 |
|
|
Ma mängin seda juba
Nii, et kui kavatsed kah mängima hakata, siis võta ühendust, Ise olen runnyeye serveris
viimati muutis IceUul 04.01.2005 02:01:04, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.11.2004 21:06:49
|
|
|
Subu kirjutas: |
EQ2 ja wow mõlemad pooletoobised. Nüüd koristati wowis pvp exp ka ära. |
Mis siis täistoobine on? GW?
Head mmorpg-d on raske leida tänapäeval ja kui arvestada ka seda, et kahte pole võimalik korraga mängida.
P.S. eriti ei tasu arvamust avaldada mängude kohta, mida ise mänginud ei ole, kuid praegu pean seda paraku tegema. EQ2 tundub olevat õnnestumine, 80-20-le, ehk 8/10-st. Inimesed arvavad kah umbes nii, et 1/5 arvab, et asi on mage ikkagi. WoW kohta ma ei võta üldse sõna, kui ainult graafika ja väljanägemine, mis on tänapäevase mõõdupulga järgi masendav.
viimati muutis IceUul 16.11.2004 17:06:30, muudetud 1 kord |
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
15.11.2004 22:04:49
|
|
|
Pihv kirjutas: |
Kurat ise olen neid EQ 2'he videosid ja skriine vaadand ja nu suu võtab vett jooksma. |
Tõsi ta on,
Niisugused mängud peaks olema netist tasuta tõmmatavad ja mängimiseks kuu maks, see oleks loogiline, või siis vähemalt et saaks tõmmata nagu CS, sest saatmiskulud ikkagi meeletud.
Muuseas selle EQ netileht üks sitemaid mis ma näinud, mitte disaini poolest vaid väga aeglane midagi ei avane üsna tihti jen jne. |
Saatmiskulud 10 euri pole küll meeletu summa minu meelest, ütleme 2x kallim, kui sama suguse koguse Eesti teise otsa saatmine ELS-ga. Teine variant on ise Soome järgi minna, paljudes Helsinki mängupoodides on asi müügil, sel hetkel, kui ma tellisin veel ei olnud, aga küll ta varsti letis on
Neti lehekülg on küll nutune ehk täpsemalt öelda see kiirus millega seda vaadata tuleb, see on peaaegu olematu. Uskumatu, et San Diegoga nii halb ühendus meil on
Keegi teab ka palju see mäng ruumi võtab? mmh, ok 8GB oleks vaja netist tõmmata seda faili, no mõtle peaga kui kõik seda sikutama hakkaksid. Ma eelistaks ikkagi karbi versiooni, sest tegelikult on ju võimalik see mäng saada ka postikulusid maksmata, ostad originaal cd-key omale, mis on 2.5 euri odavam, kui mäng ise, see saadetakse sulle e-mailiga. Ja siis kuskilt saad omale mängu koopia. Ma maksan parema meelega selle 12.5 euri otsa ja saan käega katsutava asja omale
Ma arvan, et see 50$ + 10 eurine saatmiskulu nii palju rahvast minema ei peletagi, kui just see, et on vaja igakuu maksta 15$ + 17.5% EU maks ja seda veel kõike krediitkaardi vahendusel.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
17.11.2004 13:04:38
|
|
|
IceUul kirjutas: |
EQ2 ja wow mõlemad pooletoobised. Nüüd koristati wowis pvp exp ka ära. |
Mis siis täistoobine on? GW?
Head mmorpg-d on raske leida tänapäeval ja kui arvestada ka seda, et kahte pole võimalik korraga mängida.
P.S. eriti ei tasu arvamust avaldada mängude kohta, mida ise mänginud ei ole, kuid praegu pean seda paraku tegema. EQ2 tundub olevat õnnestumine, 80-20-le, ehk 8/10-st. Inimesed arvavad kah umbes nii, et 1/5 arvab, et asi on mage ikkagi. WoW kohta ma ei võta üldse sõna, kui ainult graafika ja väljanägemine, mis on tänapäevase mõõdupulga järgi masendav. |
GW pole üldse MMORPGgi , ni et ei hakkaks võrdlema EQ2 paistab paras itemfarming tulevat nagu ka ta eellane, graafika nukulik. Wowis aga üldse allapoole arvestust graafika ja collision engine, aga see eest on enam vähem pvp süsteem ja tõeliselt palju queste. Need questid on suudetud sujuvalt leveldamisse sisse integreerida mitte nagu teistes mmotrpges kus pead valima kas teed questi et omale mingit itemit saada või expad . Neist kahest tellin omale ikka wowi 8)
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 01:01:17
preview |
|
|
Nonii
Igahetk saab siis 1 kuu täis ajast, mill mängu kätte sain...
Kahjuks ei saa ikkagi kirjutada mängust ülevaadet ja anda hinnangut, kuna liiga vähe mängitud... 1kuuga jõudsin ca 100h mängida... mis paraku osutus liiga väikseks numbriks... üldse pole võimalik sellest mängust nii pea kirjutada korraliku ja ausat ülevaadet, kui tavalise single player rpg ei kesta 100h-gi, siis sellele mängule jätkub tegevust kõvasti üle 1000h, fännid võivad seda isegi 2000-3000h pelada... seetõttu ei tasu neid netis kirjutatud reviewsi väga tõsiselt võtta... 50%, kes on miinuseid mängust kirjutanud pole isegi nii kaugele jõudnud, et avastada, et asjad tegelikult täiesti olemas ja miinused kaovad kui niuhti...
Kuigi see pole päris review, mis siia kirjutan, pigem preview ja hinnangut ma ei anna
Alustuseks, et üldse mängu mängida saaks, siis on vaja dx8 videokaart 64mb (alates ti4200 ja r8500), 1ghz prose ja 512mb rami, u-kaart (10.- krooni eest saab) ja 50$ mängu eest + saatmiskulud (10euri), neti ühendus (kõik eestis pakutavad püsiühendused on OK) ---- kahjuks siin tulebki kurvem pool, miks enamusele mäng ei ole kättesaadav...
Nimelt isegi, kui sul ülalolev asi on olemas, siis mäng ei suuda sulle mittemingit graafilist naudingut pakkuda, ekraanilt vastuvaatav pilt on lihtsalt kole.
Et asja "normaalselt" üldse mängida saaks on vaja vähemalt 128mb mid-end videokaart, 2ghz prose, 1gb rami ja 256kbit/s netiühendus. Selle süsteemiga saaks öelda, et saab mängida, pilt on normaalne, jookseb sujuvalt, laadimisajad OK, lag puudub jne.
Aga, et nüüd natuke seda tõelist ilu kätte saada, mis mängu sisse on pandud ja sujuvalt ja probleemideta seda jooksutada, siis on veel karmimat asja vaja... nimelt ma ise kasutan sellist süsteemi: 3.6ghz p4, 1.5gb ram, r9800 pro 128mb, 1mbit/s nett, 10krpm hdd ja krediitkaart. Tundub suht kobe olevat? Nali aga see, et peale 6-8h mängimist, ühel alal ringi jooksmist (suur ala muidugi) selgub, et 1.5gb rami jääb väheks, vaja hakata kõvaketast rami asemel kasutama ja kohe tekib ka lag, samuti fps on mingi 15-30 vahel <- mind ennast ei häiri, kuid osasid hakkab päris kõvasti selline madal fps segama, eriti pull on muidugi see, et graphics settingud on mul mingi poole peale sätitud...
Ideaalne variant oleks vist sellele amd a64 3500+, 2x 6800gt @ SLI ja 2gb rami, ehk saaks max settingutega jooksutada, aga mine sa tea. Max settingutel lööb see mäng kõike: doom3, half-life 2, far cry... loodus ja efektid on väga kaunid igatahes
Ok, mängust endast siis, alustame kohe algusest...
Mäng ise tuleb kahe dvd peal, install võtab kuskil 5-10 minutit aega (oleneb kõvaketta ja dvd-lugeja kiirusest). Peale installi antakse sulle kohe võimalus ennast regada, sellega mingeid probleeme ei ole. Küsitakse krediitkaardi infi ja isiklikke andmeid. Peale seda algab update, kestab kuskil 30 minutit. Peale seda on siis mäng valmis ja võimalus möllama hakata. Kõvakettal on selleks ajaks everquest2 kaust juba võtnud oma alla üüratud 8gb.
Õnneks on update ühekordne tegevus, s.t., et tulevikus seda enam kordama ei pea, kui sa just kõvaketast tühjendama ei hakka.
Mängu käivitades antakse sulle kõigepealt omale võimalus karakter luua (üldse saab teha 4 karakterit accoundi kohta), kokku saab valida 15 erineva rassi vahelt ja good ja evil side vahelt. Rassid erinevad peamiselt välimuse poolest, osad on ainult good sidel mängimiseks, osad bad sidel (tulevikus võib mängus teha spets questi, mille abil on võimalik oma side vahetada. Selle tegemiseks kuluv aeg on kuskil 24-48h, oleneb palju abi saad ja palju õnne on). On ka väiksemad erinevused nagu statid, mis tõesti suht minimaalsed eelistused osadele rassidele vastava klassi suhtes.
Nagu juba enne mainisin, siis peamine erinevus on karakteri juures välimus. Kui näiteks mängu väiksema rassi "gnome" pikkus ulatub vaevalt mängu suuremat kasvu rassi "ogre" põlvedeni, siis võib ise kah ette kujutada, kui kirju mäng on. Kõik 15 rassi on välimuselt selgelt ära tuntavad ja neil on oma korda võimalik muuta näojooni, juukseid jms. (aka sims2 stiilis), mis välistab täiesti kahe täpselt ühesuguse karakteri olemist mängus. Siiamaani mul pole õnnestunud enda karakterile sarnast leida.
Kui karakter tehtud, siis tuleb väike algusvideo kus räägitakse pisut ajaloost ja siis kupatatakse sind laevale (selle osa saab ka vahele jätta), kus tehakse sulle selgeks kuidas mängus liikuda ja kuidas üht või teist toimingut teha.
Peale seda saabud juba "newbie" saarele, Isle of Refuge... Seal on igast questi tüübist lihtsamad esindatud ja võimalus ennast mängu süsteemi jpm. täiesti tuttavaks teha. Kuigi see saar ei suuda mängu tegelikust osast mitte kui midagi näidata, ma ise olin esimest korda saarel mässates sügavalt pettunud mängus. Eriti just kaardi ehituses. Õnneks pidin eksima. IoR on suht ebaõnnestunud paik näitamaks mängu tegelikku võlu ja sügavust, seega tunnen neile tõeliselt kaasa, kes sealt palju kaugemale ei jõudnud.
Saarelt lahkudes on su level vähemalt 3, parimal juhul saad level 6 kätte Esimesed 10 levelit tulevad mängus väga kiirelt... peale seda kukub tempo tohutult. Kui esimesed 10 levelit on põhimõtteliselt võimalik ära teha nii 6h-ga, siis 10-le järgnevale tuleb kohe ilusti 0 lõppu panna
Peale seda saad paadiga oma kodulinna, evil ja good city on väga erinevad kohad, üks on kena, roheline, puhas, viisaka rahvaga suurte kindluse müüride taha peituv medieval ajastu stiilis ehitatud suurlinn. Teine on täielik vastand: kole, räpane, pime koht, kus isegi hea tahtmise juures ei sooviks aega veeta. Pigem meenutab maailma koledamaid vanglaid, kui üldse mingit linna. Inimesed on linnas ebaviisakad ja iga väiksemagi valesõna puhul lubavad sind ära tappa ( ) või veel parem, ära süüa .
Edasi tuleb sul teha citizeni quest ja siis on juba vaba vesi ees. Maailm on tohutu, ühest otsast kõndimine võtab kõvasti rohkem, kui 30 minutit aega. Täpsemini öeldes koosneb maailm aladest, osad on linna alad (turvalised) ja ülejäänud on expi alad (instanced). Alade arv on õnneks suht mõistlik, nii, et loadimist igal sammul ei kohta...
Hakkab juba kuidgi pikaks minema, eks kirjutan järgmises postis edasi
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 01:52:40
|
|
|
Kirjutaks nüüd ka natuke muust...
Mängus on kokku 15 rassi: gnome, halfling, barbarian, dwarf, erudite, human, high-elf, wood-elf, half-elf, dark-elf, ogre, troll, iksar (sisalikuline), ratonga (rott, hiir), kerra (kassiline), froglok (konn).
Kokku on 4 peamist klassi: priest, fighter, mage, scout. Level 10 peal jaguneb iga klass oma korda 3-ks ja level 20 peal saab uuesti valida oma sub-klassi, enamasti 1-2 vahelt.
Igal klassil on oma ülesanne partys, kokku on võimalik luua 6-ne party ja 24-mängijast (4x party) koosenev raid.
Priest: healimine, buffamine
Figtheril: tankimine, pullimine
Scoutil: tracking, pathfinding, debuff, sneaking
Mage: firepower
Põhimõtteliselt on soovitav, et kõiki klasse on partys esindatud vähemalt 1, kuigi saab ka hakkama ilma maagita ja scoutita, kuid olen proovinud ja vähegi tugevamate kollide juures on pea võimatu hakkama saada ilma priesti ja figherita.
Aga mõni küsib äkki, et mida üldse mängus teha?
Omale sobiva tegevuse võid ise leida. Põhimõtteliselt olen täheldanud 3-e joont, mida mööda rahvas liigub. Üks joon on single player game ehk jooksed ja möllad üksi ringi, lahendad queste, tapad kolle, uurid alasid ja sellekäigus kogud expi ja saad leveleid ning kogud raha, mille eest ostad oma korterisse mööblit jms. pahna juurde või hangid uut varustust (on ka selline võimalus, et vahetad mängu raha päris raha vastu, millega teenib päris korralikult).
Teine tegevus on crafting ja sellega seotud toorainete varumine. Crafting on suht keeruline ja rahvas räägib, et seni parim, mis üldse mmorpg-des on olnud. Aga uurime lähemalt...
Põhimõtteliselt toimib asi niimodi, et ostad omale retsepti raamatu. Vastavalt craftimise tüübile ja levelile on oma raamatud, sealt saad hunniku retsepte, mis lähevad eraldi mängus avatavasse andmebaasi, kust on sul täpselt võimalik välja uurida mis lähteaineid sa vajad ja milliseid asju valmistada saad üldse... lähteaineid on võimalik saada mitut moodi, osta npc-de käest (kulutad palju pappi), ostad playerite käest (pappi kulu oleneb sellest, kui hea tehingu saad) ja viimane variant on et korjad ise. Lähteainedid saab mitut moodi: korjamine, kalastamine, puudelõhkumine, kaevandamine. Jooksed alal ringi ja kui kuskil mõnda kivi, langenud puud, kalu (vees) või taimehunikut näed, siis aga juurde ja asud korjama. Korjamise skill tõuseb kogu aeg ja tänu sellele saad hiljem liikuda uutele aladele korjama, kust saad paremaid lähteaineid.
Kui lähteained koos on aeg kuskilt mõni töökoda otsida, kus vastavad asjad siis kokku panna ja sellest mingi uus asi valmistada. Linnades on selleks jaoks loodud spetsiaalsed tööliste gildid, mis on lihtsalt suured ruumid täis masinaid, mida siis saab kasutada asjade craftimiseks. Otsid omale sobiva masina üles ja sisestad lähteained ja asjad hakkavad valmima
Igal playeril on võimalik võtta omale craftingu amet, on järgmised ametid (igalühel oma tööriistad ja omad lähteained): mööbli valmistaja, armori valmistaja, relvade valmistaja, riiete valmistaja, söögi/joogi valmistaja, võlujookide valmistaja, scrollide valmistaja, vibude ja noolte valmistaja ja ehete valmistaja. Igaüks võib valida omale sobiva, kahjuks saab valida ainult 1-e. Põhimõtteliselt saab craftida kõiki mängus olevaid vidinaid ja omakorda on craftingu levelid, mida on 50 tükki, mida rohkem craftid, seda rohkem level tõuseb ja seda paremaid juppe saad craftida ja seda rohkem teenid. Craftitud asju saab müüa playeritele (võib väga head raha saada) ja npc-dele. Tulevikus on võimalik craftimis tööriistad oma koju muretseda ja sealt kohe otse playeritele müüa.
Viimane 3-s tegevus on kõige lõbusam... nimelt koos sõpradega mängimine
Ma pole siiani ühtegi mängu näinud, kus see nii lõbusaks ja heaks tehtud oleks. Nimelt on mängus selline süsteem, et koos ja edukalt saab kõvasti kiiremini expata, rohkem queste teha ja palju muid asju teha palju edukamalt, kui üksi. Isegi kui sul sõpru ei ole, on kõik inimesed abivalmis ja partyde koostamine pole keerukas.
Kui alguses piirdub asi ainult koos expamise ja questide lahendamisega, siis hiljem on sul võimalik liituda gildiga, millel on oma kodulehed ja värbamissüsteemid. Kui ükskord gildis oled, siis on võimalik koos gildi rahvaga palju suuremaid asju ette võtta, näiteks mängus on palju bosse, keda päris huvitav tappa oleks ja kelle käest vägevaid rewarde saab. Muidugi ei tasu unustada, et gildiga tegutsemise eest saab gildi punkte ja nende eest on võimalik gildil üürida linnas oma maja (mida suurem, seda kallim) ja see ära sisustada ja seal kokkusaamisi jms. korraldama hakata.
Kui palju tulevikku ühel või teisel tegevusel on, ma öelda ei oska.
Natuke siis aladest kah: kogumaailm on põhimõtteliselt täiesti free, saad igal ajal igasse kohta minna, vahe on lihtsalt selles, et high-level expi areatel pole sul suurt miskit teha, sest sind lüüakse seal ühe laksuga maha ja pärast on probleeme laiba kätte saamisega
Osad on ka spets alad, millele jõudmiseks pead access questi läbima, mis on suht huvitavad ja aladega otseselt seotud. Kokku on mängus hunik suuri saari, igalühel on erinev loodus ja erinevad kollid samuti on mõeldud nad erinevatele levelitele. Saarte vahel käib liikumine laevaga (automaatne). Osadel aladel on ka püsti pandud griffen towerid, suur lind mille seljas on võimalik ühest punktist teise kiiremini liikuda, samuti on võimalik osta omale hobune (mida kiirem, seda kallim).
See olekski siis vist lühikokkuvõte, huvitavatest questidest võiks kah veel kirjutada, aga kuna neid on mulle nii erinevaid ette juhtunud ja paljud huvitavamad nägemata, siis jätan selle välja siin kohal.
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 02:12:43
|
|
|
Ma võiks veel 10x nii palju kirjutada, kui enne kirjutasin, aga ikka ei suudaks kuidagi seda mängu võlu ja ilu sõnadesse panna ja teile edastada, mis siis muud üle jääb, kui tuleb see ise ära proovida.
Kirjutan ka natuke miinustest, mis silma on hakanud....
Nimelt ei ole PvsP üldse mängus ja tõenäoliselt ka ei tule, võib-olla kauges tulevikus. Osadele on see piisavalt suur põhjus, miks seda mängu mitte mängida. Mäng on Player vs. CPU hoopis... seega kes vihkavad pvp-d, siis kohe kiirelt poodi eq2 järgi...
-Teine asi, mis ei meeldi on see, et kõik inglise keelsed serverid asuvad usas, muidu on see suht norm, sest väga kirev seltskond ja kõigil on võimalik koos mängida ja igal ajal leidub palju rahvast, kuid update tehakse igapäev peaaegu ja täiesti euroopa mõttes tipptunnil (17:00-18:00).
-Kolmas asi on muidugi see, et mängu ei saa täiega mängida, vajab tõesti võimsat arvutit.
Hetkel ei oska nagu mingeid muid suuremaid vigu ette lugeda, eks mõned pisivead ole, aga neist saab mööda vaadata.
Plussid teiste MMO-RPG-de ees: no lag (ühendus usaga kiire ja hea), servereid on palju ja kõikjale saab alati sisse, servereid ei hoita samuti niisama mõttetult maas ning peamine põhjus, et mängus ei ole BUG-e, mõned näpukad siin seal on, aga mingeid segavaid buge pole siiani kohanud. Samuti updated kestavad alati lubatud aja ja 12h teatatakse ette alati.
Rohkem plusse kahjuks ette lugeda ei julge, kuna ma pole põhjalikult ühtegi teist mmo-rpgd varem mänginud, proovinud olen paljusid muidugi.
Tulevikus on tulemas palju lisapakette: uued questid, uued relvad, asjad, armorid, alad, võib-olla ka pvsp. Kui praegu on max level 50 ja peale 1.5 kuud väljasolekut on hullemad mängijad (need kes päevas keskmiselt 16h mängivad) juba oma leveli sinna 35+ peale saanud, siis level 50-ni kulub ikka tublisti rohkem aega, kui teistes. Mis tähendab, et mängu jätkub kauemaks. Lisaks on jutud, et levelite gapi lastakse kuni 200-ni. Nii, et tööd on siin kohe 2-3 aastaks.
Kokkuvõtteks ütleks nii palju, et suurepärane mäng on, mis vajab veel palju avastamist.
See asi, et üks või teine kuskil reviews halva hinde pani, ei näita sugugi, et tegu oleks halva mänguga. Paraku on tegu sellise mänguga, mis esmapilgul võib suht halva mulje jätta (vähene mängu aeg, vähe exploremist, vähe teadmisi, halb arvuti võivad olla põhjused, miks see mäng võib halva mulje jätta)
Ise olen mänginud risk your life, ultima online, runescape, saga of ryzom, guild wars beta ja knight online. Ja võin öelda, et ükski neist ei jõua isegi lähedale sellele mängule. Enamus on neist ka tasuta, aga siin sa saad kah vähemalt selle eest midagi, mida kuus maksad. Graafiliselt suudaks kuidagi võistelda sellega ainult GW, aga muus osas jäävad kõik kaugele maha.
P.S. WoW on proovimata veel, kes teab, äkki on see parem
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
16.12.2004 02:28:36
|
|
|
Wowis aga üldse allapoole arvestust graafika ja collision engine, |
OT, aga see on bullshit . Selle asemel, et teha 10 tuhande polyga tegelaste mudeleid, võttis Blizzard ja kasutas tehnika arengut õigetel eesmärkidel, reaalse ja elusana tunduva maailma ehitamiseks. Et näiteks iga maja oleks normaalselt ja omamoodi hubaselt ja mõnusate detailidega sisustatud, a la päkapikkude kindluses on hästivarustatud õllebaar või et talumajade juurde kuuluvad ka kemmergud ja koerakuudid, või et kusagilt pära-jõepõhjast võid leida vanu varemeid või uppunud paadi jne. Või näiteks mitusada erinevat puumudelit, mis mängu jaoks tehti, et praktiliselt ükski koht ei näeks välja nagu teine. Screenshotid ei anna seda fakti, et _kogu_ WoW maailm on sellise detailiderohkusega ja mis kõige tähtsam, stiilitunnetusega tehtud. Mitte ainult, momente stiilis "whoa, kaif vaatepilt" leiab ikka pidevalt. Nt. Thunderbluffi indiaanlaslik linn hommikuvalguses, või siis windrideriga sügiseses Stonetalon Mountainsis lendamine jne... Vt http://download.blizzard.com/pub/wow/movies/behindthescenes.avi
Mis collisionidesse puutub, siis on võimalik teistest mängijatest ning kollidest läbi kõndida, aga see on ilmselt meelega mugavuse mõttes nii tehtud. Graafikabuge pole ma seni küll näinud. Muide, WoW suudab vahetevahel ka AI-ga üllatada - rogue'd üritavad sulle vahel selja taha pääseda, vibumehed püüavad distantsi hoida, maagid külmutavad sind paigale ning jooksevad ise eemale et sind kaugelt tümitada, või siis mitmekesi tulles hoopis jooksevad sinu kamba keskele ning panevad area effect spelle jne. Mitte sageli, et tapmine tüütuks ei muutuks, aga potentsiaal on olemas, võib-olla hilisemates levelites on tugevamgi.
Aga jah.. OT . EQ1'e sai kõrgel tasemel mängitud, aga Everquest 2'e pole ausaltöelda proovinud.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 02:37:44
|
|
|
Kellel on tõesti huvi mängu proovida ja olemas ka sobiv arvuti, võtku ühendust minuga...
Muide, unustasin täiesti ära, EQ2-s on üks asi, mis loob maailmale täiesti uue ilu, nimelt NPC-d on voice-ga
Graafika on kah ilusaim, mis minu silm näinud, vahepeal lihtsalt jalutan looduses ringi ja naudin seda ilu
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
16.12.2004 12:27:15
|
|
|
Mis EQ II kuu maks ka on? Veebi FAQ ütleb et asi on veel "lahtine". Tegelikult MMO-RPG võiks pelada küll, aga kuu maks häirib ... neid krt arveid tuleb niigi palju. WoW oleks asjalik, aga jah kuu maks heidutab
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Seven7h
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.12.2004 13:11:48
|
|
|
Kuradi kurat mul ikka ila hirmsat moodi tilgub selle järele Mingi aastamaksu variant võiks kah olla, et plekid ja peale seda aasta aega muretu.Ei viitsi ka iga kuu miskit U-kaarti teha
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 13:16:40
|
|
|
Kuradi kurat mul ikka ila hirmsat moodi tilgub selle järele Mingi aastamaksu variant võiks kah olla, et plekid ja peale seda aasta aega muretu.Ei viitsi ka iga kuu miskit U-kaarti teha  |
Subscription Rates
EverQuest II rates as of November 9th, 2004.
1 month - $14.99
3 months - $41.99
6 months - $77.99
12 months - $143.99
Sellised on hinnad, tuleb odavam, kui korraga maksta...
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
16.12.2004 23:33:16
|
|
|
Väga hea ja aus võrdlus.
Ise ütleks veel nii palju, et tegemist on samas suht sarnaste ja samas suht erinevate mängudega.
Kellele sobib multifilmilik graafika/välimus ja kellel ei ole võimsat arvutit ja kes armastab pvp-d ning
lahedaid queste, siis kindlasti on WoW õige valik.
Kellele aga meeldib realistlik graafika/välimus (pärit FPS-dest), on olemas vastav arvuti selle jooksutamiseks, npc-de voice ja bugide puudumine ja stabiilne mäng. Kellele pole oluline pvp ja kes armastab craftingut, siis oleks õige valik just EQ2. Olgem ausad, tõenäoliselt pvp sellisel kujul nagu wow-s ei tule kunagi EQ2-e...
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
siska
HV kasutaja

|
17.12.2004 07:21:40
|
|
|
nii siis küsimus kas kumbagi neist saab ka proovida voi siis veel parem mängida kuskil serveris aga mängimise eest küll pappi maksta ei taha iga kuu(see teeb siis kokku pea 2000 aastas absurd )
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
17.12.2004 10:12:57
|
|
|
Ise ka selle mängu omanik ja täna õhtul teen siis accountyi ja hakkan pelama 8) Ise lunastasin asja Pärnus kaubamajakast(ehk citymarket papiniidu ristis) ja neid jäi sinna veel, 595 eeku tükist
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
17.12.2004 22:33:12
|
|
|
Ise ka selle mängu omanik ja täna õhtul teen siis accountyi ja hakkan pelama 8) Ise lunastasin asja Pärnus kaubamajakast(ehk citymarket papiniidu ristis) ja neid jäi sinna veel, 595 eeku tükist  |
oled kindel, et tegu sama mänguga? Isegi usast ei saa nii odavalt...
|
|
   |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
Atren
HV vaatleja
|
18.12.2004 09:51:41
|
|
|
Tulevikus on tulemas palju lisapakette: uued questid, uued relvad, asjad, armorid, alad, võib-olla ka pvsp. Kui praegu on max level 50 ja peale 1.5 kuud väljasolekut on hullemad mängijad (need kes päevas keskmiselt 16h mängivad) juba oma leveli sinna 35+ peale saanud, siis level 50-ni kulub ikka tublisti rohkem aega, kui teistes. Mis tähendab, et mängu jätkub kauemaks. Lisaks on jutud, et levelite gapi lastakse kuni 200-ni. Nii, et tööd on siin kohe 2-3 aastaks.
|
Ma pole EQ'd mänginud, kuid üheks selle suuremaks miinuseks (loetu põhjal) olid just expansionid. Neid oli palju ning tasulised täpsemini.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
18.12.2004 11:08:11
|
|
|
Ise ka selle mängu omanik ja täna õhtul teen siis accountyi ja hakkan pelama 8) Ise lunastasin asja Pärnus kaubamajakast(ehk citymarket papiniidu ristis) ja neid jäi sinna veel, 595 eeku tükist  |
oled kindel, et tegu sama mänguga? Isegi usast ei saa nii odavalt... |
Täitsa kindel, muidu poleks ostnud aga vaatasin, et ümmarguselt 6 soida ja see määraski.Ise ka imestasin, et WTF nii odav, eeldasin, et kuskil 850 või nii ikka plekib.
Enivei mul nüüd mure Tegi mul algul igast updte'e ja stuffi ära aga servude kohta näitab, et ükski ei tööta Kahtlustan ise, et asi ruuteris mis mul vahel on.FW'd peal pole aga mäletan, et edonkey jaoks tuli ka asja konfata(miski virtual server huinjaa panna),et funkaks.Järsku siin sama mott?
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|