Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 89, 90, 91  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pisi_geto
HV vaatleja

sõnum 23.06.2002 21:34:00 vasta tsitaadiga

aasta tagasi sai üks atx emaplaat ostetud ja see siis at korpusse topitud. toide (atx) lihtsalt teistpidi keeratud ja korpuse taga sai natuke plekikääre kasutatud. kuidagi mahtus siis emaplaat sisse ja asi töötas. siis ühel päeval aga peale sinise ekraani midagi ei näinud. läksid siis närvid nii krussi et sai arvutile jalaga väike hoop antud (arvuti põrandal oli). ja klõps oli pilt üldse läinud. probleemi leidsin mitu päeva hiljem- kuna arvuti lendas vastu seina siis toitejuhe liigutas poolkinni toidet niipalju sissepoole et see omakorda emaplaati nihutas. emaplaat lendas nurgaga cdromile otsa ja ühest mikroskeemist lahti sai.
niiet külma närvi arvutitega icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
külaline

sõnum 27.06.2002 19:28:00 vasta tsitaadiga

Mingi nädalaega tagasi sai õele lõpetamise puhul ostetud uus arvuti P4 1,6GHz...
Panin arvuti üles ja lülitan sisse, natuke aega töötab, tunnen, et kuvarist ullu kärsakat tuleb :S!
Algul oli hull pannika, aga siis tuli meelde! Kui elektriradikas kaua aega seisab, siis kgouneb radika vahele tolmu ja sisse lülitades läheb see tolm kärssama, kui on saavutanud teatud temperatuuri!
Kuvar oli ilmselt karbist väljas olnud ja tolmu kogund vaikselt!icon_razz.gif
Mul on olnud tegelt palju igasugu juhtumeid, isegi täna, proovisin mingit X mängu mis tädipoeg mulle saatis, installin ära, panen käima loadib seal....järsku läheb pilt eest ära, miski ei aita, restart siis ja pilt ei tule enam ette! Vihaselt andsin laksu vasta kuvarit ja pilt jälle ees icon_biggrin.gif
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 27.06.2002 20:37:00 vasta tsitaadiga

Noh, oli siis varahommik ja vajutasin pauer nuppu ja jätsin arvuti laadima. Ma ise läksin vaatama, et mis tuleb tv-st. Mitte midagi huvitavat. Läksin siis tagasi oma tuppa. Ekraanile vaadates seisab seal error, et on vaja teha restart ja all oli ka nupp RESTART. Mõtlesin, et mis see siin siis on, et mingi viirus või midagi. Olin juba paanikas, et Windows on P**s. Äkki meenub, et tegelt oli see mu enda kirjutatud "viirus". Noh asi oli siis selge, aga närvid juba varahommikul läbi......
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DuSun
HV kasutaja

sõnum 28.06.2002 14:51:00 vasta tsitaadiga

njaa naljakate juhtumistega arvuti vallas tuleb meelde üks lugu ajast kui käisin 12 klassis ning mul oli õnn käia ühes klassi toreda neiuga kelle pea oli blondi värvi, peale selle oli meil ka ühine kodu tee....

Niisiis oli üks päev kui läksime koolist koos koju ja jutt läks kuidagi koerte peale. Nu tema siis rääkima et ta vennal hirmus nunnu dalmaatsia koer ja tollel olse kolm poega kõik kohe kohutavalt ilusad. Kuid kahjuks üks sai surma. Mina siis pärima et kuidas nii??+ tema mulle täie südame rahuga "modem kukkus pähe". Njaaa kuna aasta arv ei olnud siis 1980 vaid 2000 äratas selline asi minus tõsist kahtlust ning asusin edasi uurima mis kuradi modem see siis oli....tema mulle vastu tead küll see kast monitori kõrval.........
tagasi üles
toivoku
HV veteran
toivoku

sõnum 29.06.2002 15:08:00 vasta tsitaadiga

blondiinid jävad blondiinidex
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 8 :: 7 :: 50
tagasi üles
erxe
HV kasutaja

sõnum 30.06.2002 04:11:00 vasta tsitaadiga

Oli mul selline juhus. Kirjutasin plaati, aga kirjutaja vana ja ei suuda lõpetada plaati. Lõppeks jooksis masin kokku. Mina näitasin siis kolme näppu teisele. Masin mõtleb mõne seki ja kuulen piippiippiip jne. Ekraan tume (nagu standbys). Uurin ühelt sõbralt ja teiselt sõbralt - ikke emme hingusele läinud. Ise mõtlen, et kolmest näpust vaevalt, äkki BIOS. Keegi nagu vihjas kah. Egas midagi - mobo koduleht lahti, uus BIOS alla ja ISA videokaardiga flash ja voila.
Aga et CTRL-ALT-DEL biosi segi võib keerata kuulsin esimest korda.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 01.07.2002 12:03:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

30.06.2002 04:11 erxe kirjutas:
Oli mul selline juhus. Kirjutasin plaati, aga kirjutaja vana ja ei suuda lõpetada plaati. Lõppeks jooksis masin kokku. Mina näitasin siis kolme näppu teisele. Masin mõtleb mõne seki ja kuulen piippiippiip jne. Ekraan tume (nagu standbys). Uurin ühelt sõbralt ja teiselt sõbralt - ikke emme hingusele läinud. Ise mõtlen, et kolmest näpust vaevalt, äkki BIOS. Keegi nagu vihjas kah. Egas midagi - mobo koduleht lahti, uus BIOS alla ja ISA videokaardiga flash ja voila.
Aga et CTRL-ALT-DEL biosi segi võib keerata kuulsin esimest korda.

See kolme näpu liigutus võis lihtsalt esile tuua selle, et bios on tuksi läinud. Juba masina kokkujooksul oli tõenäoliselt biosi rikkiolek süüks.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
capricorn1
külaline

sõnum 05.08.2002 23:38:00 vasta tsitaadiga

1999a bossile vahelejäämisehirmus tõmbasin 10G IBM HDD toitekabla 0.1ns enne arvuti shutdowni -
tulemus fdisk leidis kettalt ainult 2G.
seda kasutan 36k badiga(constantne)tänaseni.

Chaintech6BTM kustus ära peale seda kui üks 80-ndate lõpu ISA netikaart suvatses testimisel põlema minna.Paari tunni pärast funkas kompu jälle(ilma palanudISA-ta icon_smile.gif )

tagasi üles
alchemist
HV vaatleja

sõnum 07.08.2002 15:13:00 vasta tsitaadiga

mitte midagi isiklikku, kuid 0.1ns=0.0000000001sekundit. Kiired poisid meil.

[ Seda sõnumit muutis: alchemist on 07.08.2002 15:13 ]
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
capo
HV vaatleja

sõnum 08.08.2002 12:42:00 vasta tsitaadiga

Juhtus hiluti üks selline tore asi, et buutides ütles üks dumbuseri arvuti, et system.ini missing. Sai siis teist uuritud ja puuritud lõpuks hiljem tuli välja, et tore kasutaja on eelpool mainitud faili nimetanud ümber kökimöki.ini.

Fantaasial ja lollusel pole piire!

edu!
tagasi üles
Amdfan
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.08.2002 21:27:00 vasta tsitaadiga

Minu esimene arvuti oli väga väikeses desktop kastis. Cdrom ja flopi asetsesid kõrvuti ja hdd oli nende all. Sai vahetatud 1,1gb hdd uue 10gb vastu, aga kastis jätkus ruumi vaid ühele kettale. Plaan oli tööle panna mõlemad kettad korraga, selleks lisasin 2 otsaga ide kabla. Kui kabla lisatud ühendasin kettad ja panin arvuti tööle. Arvuti hakkas tööle, kuid pilti ette ei tulnud, samuti ei töötanud RESET nupp. Tõmbasin hirmuga toite seinast välja. Proovisin arvutit käivitada mitu korda, kuid mitte midagi ei muutunud! Saatsin arvuti ühele tuttavale arvutispetsile, kes viis arvuti oma töö juurde ja koos töökaaslastega vea üles leidsid. Selgus et üks prose pinge oli p**s. Põhjuseks arvati olevat kas staatiline elekter või lihtsalt läbi läinud. Õnneks läks emaplaat tööle P100-ga ja kogu kupatus sai maha müüdud! Tänu sellele sain uue ja palju parema arvuti!! icon_biggrin.gif

Esimese arvutiga oli veel päris palju softivigu, kuna mulle meeldis sinna igasugust nänni peale lasta. Eriti sagedased külalised minu arvutis olid nn. Windowsi sinised ekraanid (errorid), lõpuks sai viga kindlaks tehtud : prose taktsagedus oli liiga suur ja sai sagedust ~ 20mhz-i võrra alla võetud!
Kommentaarid: 334 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 309
tagasi üles
Lindremant
Kreisi kasutaja
Lindremant

sõnum 08.08.2002 22:50:00 vasta tsitaadiga

Ühel vennal oli biosis password peale jäänud ja ütles et patareid ei ole kusagil. läksin siis kohale ja näädsa patakat polegi ütlesin siis et võtame väikese napsu ju siis mõtleb. Tuligi hea mõte võtame BIOS-i kivi maha ja korras lõin kruvika alla ja praks BIOS poolex. Ütlesin talle et bios on pees ja uus MOB tuleb osta.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
palle
HV veteran

sõnum 08.08.2002 23:03:00 vasta tsitaadiga

Lisaks sellele, et endal miskit juhtub, on vahest ka nii, et mõne teise mehe töö pead üle elama.
Selles suhtes võiks tuua markantse näite a 3 aasta tagusest ajaloost kui oli veel üks metskond veel sulgemata ja töötas.

Metskonnal oli mitu arvutit ning need mitmes toas laiali ning võrgus. Telliti uus elektrijuhtmestik - kontramaandustega ja puha - veetigi siis uued juhtmed ning arvutid tööle.
Siis käis torm üle ning tööle jäi ainult 1 faas, 2 kukkusid ära - tulemuseks lendasid kõik võrgukaardid ja HUB.

Siis sai asja uuritud, et mis toimub, nagu peaks maandatud võrk olema - ja mis ilmnes - 3-juhtmeline võrk oli olemas, kontramaandused olid olemas, kuid pesades ei olnud keegi kontramaandust klemmi alla kinnitanud!
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 1
tagasi üles
Marti341
külaline

sõnum 14.08.2002 18:30:00 vasta tsitaadiga

Ma suutsin toppida kasks floppyt FDD`se
tagasi üles
nalja44
HV kasutaja
nalja44

sõnum 31.08.2002 14:15:00 vasta tsitaadiga

oli väike elektrikatkestus, ei viitsinud enam arvutit lahti ka teha - magama.
Hommikul tahan arvuti käima panna, ei lähe, juba jõudis piss pähe lüüa, ennem , kui meelde tuli, et eelmine õhtu ei lülitanudki arvutit välja ju.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
darcen
HV kasutaja
darcen

sõnum 02.09.2002 11:54:00 vasta tsitaadiga

Tööõnnetus...kui sai näpp prose jahutusele liiga ligi topitud. Hammustas tüki ära nii, et ei saanud arugi...veritsevat sõrme tohderdades mõtlesin, et hea, et metallist ventikat ei muretsenud.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 47
tagasi üles
Troll
HV Guru
Troll

sõnum 02.09.2002 15:47:00 vasta tsitaadiga

Olen sellest juba teise teema all kirjutanud, aga siia sobib kah. Hakkasime sõbraga uuel arvutil TV-outi proovima, kõigepealt telekale järele ja siis, niipea kui juhet proovis arvuti TV-outi lükata, käis telekas plaks ja pilt läinud. OK, kohe ei osanud midagi arvata, telekas remonti, aga paar päeva hiljem puutus vaba antenniots korraks vastu arvutikorpust ja jälle plaks: korgid välja pluss paneelmaja sektsiooni antennivõimendi kutu. Uurides tuli välja kurioosne lugu: sõber oli eraldi arvuti jaoks kolmejuhtmelise kaabli vedanud, aga seinakontaktis oli üks kruvi mittestandartne(s.o pikem kui vaja) ja maandusjuhtme kinnitamisel tungis see kruvi ühte faasijuhtmesse ! Arvutikorpus seega voolu all! Sellest kogu see jama!

[ Seda sõnumit muutis: troll on 20.09.2002 17:30 ]
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 121
tagasi üles
külaline

sõnum 02.09.2002 15:56:00 vasta tsitaadiga

vent plärises kangesti, no vaja veidi muljuda ja tolmust puhastada. Vool välja, kaas maha ja keerasin ventika maha, tegin puhtaks ja tagasi. Korpust ei viitsind kinni keerata.
Panin paueri järgi ja kõik ok, poole tunni pärast mõtlen et ikka erikuradi vaikne on. Kiikan siis laua alla, vaatan proset ja... vent seisab, no näpuga ligi et äkki on kinni jäänud, ajan näpuga ringi, ja siis läks näpp vastu prose radikat... röögatus ... juhe seinast ... käsipidi kraanialla. Toreda villi sain, andsin kompule aega jahtuda. Cooleri juhe oli ühendamata jäänd. Aga midagi peale mu näpu kärsand polnd... õnneks.
tagasi üles
TarvyRules
külaline

sõnum 15.09.2002 18:04:00 vasta tsitaadiga

Ma Panin ükskord oma toitekaabli valetpidi sisse ja lasin arvuti emaplaadi, kõvaketta ja toteplokki läbi. See oli 486
tagasi üles
sigillum|diabloi
külaline

sõnum 20.09.2002 15:59:00 vasta tsitaadiga

isiklikult olen kunagi kaks 486 ja ühe 386 läbi poletanud nii et kahjud ple suured old. aga siiski põhiline nali on see kui jätad mõne kruvi korpusess vedelema icon_smile.gif (näiteks lisades uue hdd ei kinnita sa teda mitte kõigi kruvidega vaid jättad osad arvuti kasti hdd peale vedelema).
jätkub...
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 21.09.2002 00:53:00 vasta tsitaadiga

kevadel sai üks odav socket 370 mobo läbi kärsatatud, aga et garantii kehtis sain uue(ja parema!)
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 27
tagasi üles
janoz
HV vaatleja

sõnum 21.09.2002 11:13:00 vasta tsitaadiga

mnjah kas nüüd biosi just "tyhjaks" flashida saab, selles liiga kindel ei oleks, aga kunagi võib-olla sai. Ise flashasin biosi yle, aga krt veidike vale BIOS oli, pärast sai lihtsalt kivi maha võetud ja teises masinas uuesti õige biosiga flashatud icon_smile.gif

tagasi üles
Zero1&Only
HV kasutaja

sõnum 23.09.2002 15:47:00 vasta tsitaadiga

Ise ei mäletagi et oleks midagi väga naljakat teinud arvutiga.Eks juhtunud on igasugust värki paha biosi fläshhi, kõvaketas pardi muutmisega vussi keeratud jne.jne.
Kuid abivajajatega on ikka üht-teist meenutamisväärset ette tulnud :

1.Helistab inimene
ütleb: mu arvuti protsessor teeb imelikku krigisevat häält. küsin: kuidas te teate et just protsessor seda häält teeb,kas võtsite korpuse lahti ?
ütleb: ei aga see ei saa kuskilt mujalt tulla !
Ok,lähen siis kohale vaatama.Noh inimene oli kuskilt teada saanud et arvuti korpust kutsutakse protsessoriks,tegelikult oli toitekal vent läbi.

2.Helistab inimene (kes pani endale ise arvuti kokku)
ütleb: kas saaks ta arvuti üle vaadata, juba mitmed tuttavad on asja uurinud ja pole jälile saanud milles viga.
Alguses võttis arvuti nagu hetkeks(1sek) voolu ka järele, aga nüüd ei tee isegi seda enam.Kõik kaardid/juhtmed peaks nagu õieti ühendatud olema.
Ülevaatamisel selgus kurb tõsiasi et tuttuus(ja suht kallis) emaplaat oli kruvitud ilma vahelulladeta otse korpuse külge ja oli täiega lühises.

Kuuldavasti olevat emaplaat garantii alusel ringi vahetatud.

----------------

Need on need kõige eredamad.

külaline

sõnum 24.09.2002 09:50:00 vasta tsitaadiga

Oli ka kunagi paar aastat tagasi noname läppar ja tekkis siis mõte, et BIOSi vaja upgradeda, pidavat niimoodi masina paremaks saama icon_smile.gif. Noh, kaevasin siis netist tootja välja (Rootsi tootja BEST oli) ja firma lehel kõik BIOSi flashid olemas. Lasin siis selle mudeli kõige uuema peale ja paariks päevaks rahu majas. Aga pisike uss jäi ikka sisse, et äkki kusagil veel mõni uuema kuupäevaga flash olemas. Leidsingi siis peaaegu aastakese võrra uuema flashi, faili suurus kõik sama ja puha, aga... teise mudeli oma. No mis siin ikka juhtuda saab, arvasin ja lasin flashi peale. Loomulikult peale seda masin enam pilti ette ei võtnud. No ja loomulikult keegi pisikest biosi kivi eraldi ka flashida ei saanud, kuna selliseid seadmeid polnud. No lõpuks siis Beesting asja uuesti üle flashis.
Peale seda eriti ilma vajaduseta BIOSi flashima ei kipu icon_wink.gif
tagasi üles
Morillo
HV kasutaja
Morillo

sõnum 24.09.2002 11:20:00 vasta tsitaadiga

Pidevate korpuste vahetamisega ja emaplaadi kinnilahti keeramisega, sai kannatada üks väikene kondekas prosa koha kõrval, kuid niipalju oli õnne, et ta kusagile maha ei kukkunud. Nii ma siis otsustasin ta tagasi tinutada, kuna elektri töödeks mõeldud jootekolbi polnud, siis tuli võtta natikene suurem (nii 7mm otsaga), sai mässatud miske 3-4 tundi, kuid tagasi see kondeks omale kohale igatahes sai. Ja plaat töötab siiamaani nagu uus icon_wink.gif

Teine juhtumine on seoses veesüsteemi lekkimisega, mis tekitas korraliku tulevärgi mu vana GF3 Ti200 peale icon_smile.gif , hakkasin siis otsast lõikama, läks natikene ka muidugi GPU sisse, kuid mitte piisavalt, et midagi oleks olulist märgata. 1-2 vinget raspeldamistööd ja nii see radikas minema saigi. Siis hea ja määriv, ning läbipaistmatu AS2 vahele, originaal cooler piale ja K-saluuni, seal peale mõningast ootamist pakuti vastu GF4 Ti4200------milline meeldiv üllatus (alguses juba lugesin kroone, et piab uue kaardi muretsema)

need vist ainukesed ja lahedamad sündmused
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 89, 90, 91  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.