Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Lite-On cd kirjutaja ja win2k märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Getomees
HV veteran
Getomees

sõnum 23.11.2004 18:02:45 Lite-On cd kirjutaja ja win2k vasta tsitaadiga

Kuna WinXP ei jookse minu arvutis nii kiirelt kui ma seda soovin siis mõtlesin endale win2k pro peale panna (on mul juba varem ka olnud). Aga tuli mulle siis meelde, et minu cd kirjutaja Lite-On LTR-52246S ei tahtnud korralikult kirjutada win2k's (Nero 5 ja 6). Nimelt kui valin kirjutamise kiiruseks 32x (mis peaks kirjutama umbes 3min) siis läheb kirjutamisega ikka pool tundi aega ja memory buffer kõigub julmalt ja pidevalt kirjutamise ajal. Milles võiks probleem olla? Firmware oli ja on praegu kõige uuem mis saada on.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 23.11.2004 18:40:22 vasta tsitaadiga

Endal konkreetselt sama röster ning samuti Nero 6 ja töötab nii ilusti kui vähegi saab (pean küll tunnistama, et prose eelajalooline, seega maksimaalne mida olen raatsinud proovida on 24x). Üldiselt pakuks, et äkki sul DMA maas (Winsuxis endas või siis BIOSis). Vaata Control Panel=>System=>hardware=>Device Manager=>IDE ATA/ATAPI Controllers=>esmalt Primary ja seejärel Secondary peal topeltklõps=>Advanced et "Transfer Mode" "DMA if available" oleks. Kui pole siis pane ja tee alglaadimine. Kui isegi ei paku sellist võimalust su ketta kohta, siis peaks BIOSi üle vaatama, uuematel annab sealt (U)DMAd sisse lülitada.
Samas kui sul vähe mälu ja/või palju progesi töös siis võib ka see rolli mängida (Win pidevalt swapib mis tähendab kõvakettale topeltkoormust, prosekulutuse lisast rääkimata). Pane prooviks kõik üleliigne kinni kui kribama hakkad.
Lisaks veel selle, et kui Winsuxil mingi vanem SP peal siis sellel oli mingi lutikas, et vaikimisi ei lülitatud suuremate UDMAresiimide tuge sisse, isegi kui ketas neid seedis.

Getomees
HV veteran
Getomees

sõnum 23.11.2004 23:06:22 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:
Endal konkreetselt sama röster ning samuti Nero 6 ja töötab nii ilusti kui vähegi saab (pean küll tunnistama, et prose eelajalooline, seega maksimaalne mida olen raatsinud proovida on 24x). Üldiselt pakuks, et äkki sul DMA maas (Winsuxis endas või siis BIOSis). Vaata Control Panel=>System=>hardware=>Device Manager=>IDE ATA/ATAPI Controllers=>esmalt Primary ja seejärel Secondary peal topeltklõps=>Advanced et "Transfer Mode" "DMA if available" oleks. Kui pole siis pane ja tee alglaadimine. Kui isegi ei paku sellist võimalust su ketta kohta, siis peaks BIOSi üle vaatama, uuematel annab sealt (U)DMAd sisse lülitada.
Samas kui sul vähe mälu ja/või palju progesi töös siis võib ka see rolli mängida (Win pidevalt swapib mis tähendab kõvakettale topeltkoormust, prosekulutuse lisast rääkimata). Pane prooviks kõik üleliigne kinni kui kribama hakkad.
Lisaks veel selle, et kui Winsuxil mingi vanem SP peal siis sellel oli mingi lutikas, et vaikimisi ei lülitatud suuremate UDMAresiimide tuge sisse, isegi kui ketas neid seedis.

Vaevalt. Hetkel WinXP ja pole mingeid probleeme. Windows 98'ga töötas ka normaalselt. Ja ma olen mitu korda formatit ka teinud aga koguaeg on olnud windows 2k'ga probleeme.

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 23.11.2004 23:14:23 vasta tsitaadiga

Ermm... mille kohta see nüüd käis? Et DMAs ei saa probleem olla? Kui 9x ja XP selle automaatselt sisse lülitavad ei tähenda sugugi, et ka 2K peab nõnda käituma icon_wink.gif
Minu arusaamise mööda ei taha W2K ilma lisakonfimiseta isegi UDMA 4 lubada, ehkki nii kiibistik kui kõvakettad seda mõistavad.

EDIT: seda viimast väidet ei saa ma tõestada, aga on nagu meeles, et Winsux kolis alles siis UDMA 4 peale kui sai X-Setupiga registrisse vajalik sissekanne tehtud... kui nüüd prooviks maha võtsin siis jäi ikka 4'ja peale, aga nüüd on ka Intel Application Accelerator installitud mis võib asja paikapanemisega tegeleda ning ei viitsi seda mahainstallima hakata...

Samas kui tõesti selles viga ei ole siis võiksid mõne alternatiivse softiga proovida kribada (näiteks CDRTOOLS).

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Lite-On cd kirjutaja ja win2k
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.