praegune kellaaeg 18.06.2025 23:32:47
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Getomees
HV veteran

|
23.11.2004 18:02:45
Lite-On cd kirjutaja ja win2k |
|
|
Kuna WinXP ei jookse minu arvutis nii kiirelt kui ma seda soovin siis mõtlesin endale win2k pro peale panna (on mul juba varem ka olnud). Aga tuli mulle siis meelde, et minu cd kirjutaja Lite-On LTR-52246S ei tahtnud korralikult kirjutada win2k's (Nero 5 ja 6). Nimelt kui valin kirjutamise kiiruseks 32x (mis peaks kirjutama umbes 3min) siis läheb kirjutamisega ikka pool tundi aega ja memory buffer kõigub julmalt ja pidevalt kirjutamise ajal. Milles võiks probleem olla? Firmware oli ja on praegu kõige uuem mis saada on.
_________________ Sinikiir: Blu-ray temaatiline foorum |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
7 :: |
2 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
23.11.2004 18:40:22
|
|
|
Endal konkreetselt sama röster ning samuti Nero 6 ja töötab nii ilusti kui vähegi saab (pean küll tunnistama, et prose eelajalooline, seega maksimaalne mida olen raatsinud proovida on 24x). Üldiselt pakuks, et äkki sul DMA maas (Winsuxis endas või siis BIOSis). Vaata Control Panel=>System=>hardware=>Device Manager=>IDE ATA/ATAPI Controllers=>esmalt Primary ja seejärel Secondary peal topeltklõps=>Advanced et "Transfer Mode" "DMA if available" oleks. Kui pole siis pane ja tee alglaadimine. Kui isegi ei paku sellist võimalust su ketta kohta, siis peaks BIOSi üle vaatama, uuematel annab sealt (U)DMAd sisse lülitada.
Samas kui sul vähe mälu ja/või palju progesi töös siis võib ka see rolli mängida (Win pidevalt swapib mis tähendab kõvakettale topeltkoormust, prosekulutuse lisast rääkimata). Pane prooviks kõik üleliigne kinni kui kribama hakkad.
Lisaks veel selle, et kui Winsuxil mingi vanem SP peal siis sellel oli mingi lutikas, et vaikimisi ei lülitatud suuremate UDMAresiimide tuge sisse, isegi kui ketas neid seedis.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Getomees
HV veteran

|
23.11.2004 23:06:22
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Endal konkreetselt sama röster ning samuti Nero 6 ja töötab nii ilusti kui vähegi saab (pean küll tunnistama, et prose eelajalooline, seega maksimaalne mida olen raatsinud proovida on 24x). Üldiselt pakuks, et äkki sul DMA maas (Winsuxis endas või siis BIOSis). Vaata Control Panel=>System=>hardware=>Device Manager=>IDE ATA/ATAPI Controllers=>esmalt Primary ja seejärel Secondary peal topeltklõps=>Advanced et "Transfer Mode" "DMA if available" oleks. Kui pole siis pane ja tee alglaadimine. Kui isegi ei paku sellist võimalust su ketta kohta, siis peaks BIOSi üle vaatama, uuematel annab sealt (U)DMAd sisse lülitada.
Samas kui sul vähe mälu ja/või palju progesi töös siis võib ka see rolli mängida (Win pidevalt swapib mis tähendab kõvakettale topeltkoormust, prosekulutuse lisast rääkimata). Pane prooviks kõik üleliigne kinni kui kribama hakkad.
Lisaks veel selle, et kui Winsuxil mingi vanem SP peal siis sellel oli mingi lutikas, et vaikimisi ei lülitatud suuremate UDMAresiimide tuge sisse, isegi kui ketas neid seedis. |
Vaevalt. Hetkel WinXP ja pole mingeid probleeme. Windows 98'ga töötas ka normaalselt. Ja ma olen mitu korda formatit ka teinud aga koguaeg on olnud windows 2k'ga probleeme.
_________________ Sinikiir: Blu-ray temaatiline foorum |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
7 :: |
2 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
23.11.2004 23:14:23
|
|
|
Ermm... mille kohta see nüüd käis? Et DMAs ei saa probleem olla? Kui 9x ja XP selle automaatselt sisse lülitavad ei tähenda sugugi, et ka 2K peab nõnda käituma
Minu arusaamise mööda ei taha W2K ilma lisakonfimiseta isegi UDMA 4 lubada, ehkki nii kiibistik kui kõvakettad seda mõistavad.
EDIT: seda viimast väidet ei saa ma tõestada, aga on nagu meeles, et Winsux kolis alles siis UDMA 4 peale kui sai X-Setupiga registrisse vajalik sissekanne tehtud... kui nüüd prooviks maha võtsin siis jäi ikka 4'ja peale, aga nüüd on ka Intel Application Accelerator installitud mis võib asja paikapanemisega tegeleda ning ei viitsi seda mahainstallima hakata...
Samas kui tõesti selles viga ei ole siis võiksid mõne alternatiivse softiga proovida kribada (näiteks CDRTOOLS).
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|