Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Miks Eesti inimesed ei kasuta Skype'i? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dvd vader
HV Guru

sõnum 02.11.2004 14:00:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kipub ka selle poole, et see Skype tasuta enam kaua ei ole. Mille najal muidu neid programmeerijaid kinni maksta.

kinni makstakse muude teenuste najal, põhifunktsioon jääb ikka tasuta. samamoodi võiks ju ka öelda, et mõni paarsada tuhat maksma läinud koduleht - no miks peaks seda inimestele tasuta näitama, see ei maksa ju selle lehe progejaid kinni. aga raha tuleb mujalt
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
P2takac
HV kasutaja
P2takac

sõnum 02.11.2004 14:50:14 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tsitaat:

Kipub ka selle poole, et see Skype tasuta enam kaua ei ole. Mille najal muidu neid programmeerijaid kinni maksta.

kinni makstakse muude teenuste najal, põhifunktsioon jääb ikka tasuta. samamoodi võiks ju ka öelda, et mõni paarsada tuhat maksma läinud koduleht - no miks peaks seda inimestele tasuta näitama, see ei maksa ju selle lehe progejaid kinni. aga raha tuleb mujalt

täpselt ...alati ei pea kõik otse tulutooma.....kui läbi muude vidinate seda saada tuleb vast isegi kasulikum
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
fr0ger
HV vaatleja
fr0ger

sõnum 02.11.2004 15:26:49 vasta tsitaadiga

Suvel kasutasin päris rohkesti, kuid nüüd enam mitte, kuna mikker koos klappidega on kuhugi jalutama läinud. Kahtlustan kassi, kooserdab teine ümber arvuti, endal kaval nägu peas icon_rolleyes.gif
artur-
HV veteran
artur-

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.11.2004 15:52:58 vasta tsitaadiga

Teab keegi siis kuhu see Skype kontaktid arvutis salvestab?
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
sammalhäbe
HV kasutaja

sõnum 02.11.2004 19:55:15 vasta tsitaadiga

artur- kirjutas:
Teab keegi siis kuhu see Skype kontaktid arvutis salvestab?

$DRIVE\Documents and Settings\$SINUKASUTAJANIMI\Application Data\Skype - seal peaks konf olema, kasutajad ka, kopeerimisega töötab küll
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Subu
HV veteran
Subu

sõnum 02.11.2004 21:39:19 vasta tsitaadiga

Mnjah, olen skypi ainult oma kodu arvutis kasutanud. Kui ta kontakte ei salvesta on ta instant messangerina täiesti mõttetu.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
teadmamees
HV veteran

sõnum 02.11.2004 22:16:27 vasta tsitaadiga

ma küll ei julge väita, et ei kasutata. näiteks mul õde chatib pigem just läbi skype rahvaga kui näiteks msniga. aga mulle on skype elukaugeks jäänud, pigem siiski irc.
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 02.11.2004 22:18:10 vasta tsitaadiga

Ülevaade:
MSN - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, keskserver ühendab ise p2p ühenduse, kontod asuvad serveris, messageid
serverisse ei salvestata, toetab samas ka voice-ühendust, seadistusvõimalused laiendatud ainult plug-inides.
Yahoo - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, keskserver ühendab ise p2p ühenduse, kontod asuvad serveris, messaged
salvestatakse ka serverisse, toetab samas ka voice-ühendust, seadistusvõimalused sisse ehitatud.
MicrosoftMessenger - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, keskserver ühendab ise p2p ühenduse, kontod asuvad serveris,
messageid serverisse ei salvestata, toetab samas ka voice-ühendust, seadistusvõimalused minimaalsed,
toetab personaalset Exchange serverit.
Ken Messenger - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, Ken-network keskserver ühendab ise p2p ühenduse või
personaalne Access/MSSQL/MySQL/Oracle keskserver ühendab ise p2p ühenduse, serveri seadistusvõimalused.
p2p Voip Beta 1.1 - ainult voice-ühenduse jaoks, vajalik nii IN-service kui OUT-algatatud ühendus (vajalik gateway
seadistus), puhas p2p ühendus ilma serverita, seadistusvõimalused minimaalsed.
Skype - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, keskserver ühendab ise p2p ühenduse, kontod serveris ei asu, messageid
serverisse ei salvestata, toetab samas ka messageid, seadistusvõimalused minimaalsed.

....nagu sellest järeldub, on Yahoo kõige suurema potentsiaaliga, personaalse võrgu jaoks aga MSMessenger või KenMessenger.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
circles
HV kasutaja
circles

sõnum 02.11.2004 22:30:42 vasta tsitaadiga

keegi tutvusringkonnast eriti ei kasuta seda, ja kuna endal mikker puudub, aga teksti saan täitsa vabalt msn's ka kirjutada, siis ei olegi kasutanud.. icon_neutral.gif
2III7
HV veteran
2III7

sõnum 03.11.2004 00:10:30 vasta tsitaadiga

mina ei kasuta skypei sellepärast et tutvus ringkonnas kasutatakse ainult MSN'i ja ma ei hakka peale ka suruma kellelegi skype'i, sest msnis on palju mugavam möliseda icon_smile.gif
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 143
tagasi üles
HDD
HV veteran
HDD

sõnum 03.11.2004 22:38:29 vasta tsitaadiga

Veel üks paha asi on selles ,et skype kasutab sinu arvutit kõne serverina.
Yhe sugulasel oili just juhus kus tema arvuti servis 800 kõnet .. ja sai bloki selle pärast icon_razz.gif admini käest.

woozy
HV Guru
woozy

sõnum 03.11.2004 23:07:05 vasta tsitaadiga

ise kasutasin skype, kuid polnud eriti tuttavaid kes seda kasutavad jne... icon_neutral.gif
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 03.11.2004 23:12:10 vasta tsitaadiga

mul mikker on, skype ka põmst on arvuti olemas, icon_razz.gif aga ei kasuta. sõbrad ikka suhteliselt kasutavas seda, endale meeldib msn rohkem. thumbs_up.gif
sammalhäbe
HV kasutaja

sõnum 04.11.2004 22:42:02 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Ülevaade:
MSN - vajalik ainult OUT-algatatud ühendus, keskserver ühendab ise p2p ühenduse, kontod asuvad serveris, messageid
serverisse ei salvestata, toetab samas ka voice-ühendust, seadistusvõimalused laiendatud ainult plug-inides.

Ma miskipärast kahtlen selles "p2p" ühenduses, huvitav miks siis kui eestit teenindav MSN server maha on kukkunud, kasutajatevahelised teated ka enam ei liigu?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Subu
HV veteran
Subu

sõnum 05.11.2004 08:39:44 vasta tsitaadiga

MSNis käib suhtlus läbi keskserveri, kui aga faili teisele saatma hakakd tehakse p2p ühendus. Minu arust väga hea süsteem, mingisugused suvalised torulorud ei saa su IP'd teada.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 56
tagasi üles
hiir
HV vaatleja

sõnum 06.11.2004 12:25:25 vasta tsitaadiga

Tsernobil Skypel pole olemas sellist asja nagu keskserver icon_lol.gif Kuidas siis see olematu server saab tekitada mingeid ühendusi icon_question.gif
tagasi üles
Taavi_789
HV kasutaja

sõnum 06.11.2004 19:16:11 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt olen nõus mida kasutaja ihvike välja ütles. Inimesed on harjunud juba MSN messengeriga ja kui ikka enamus tuttavatest Skype peale üle ei koli, siis pole ka mul selleks vajadust. Kuid Skypel on kõvasti potentsiaali uutele kõrgustele ronida. Miljonid inimesed üle maailma juba kasutavad Skype ja ilmselt "nakatumine" jätkub sama tempoga. Varem või hiljem määritakse Skype mingile hiidgigandile ära, küsimus on millal ja kui suure summa eest. Pole võimatu, et Onu Bill&Microsoft litsentsile käpa peale panevad. Skype on tegelikult väga pisike üksus 65 töötajaga, kellest 40 peaks Tallinnas tegutsema. Kaua selline olukord küll ei kesta.
Kirves
HV kasutaja

sõnum 06.11.2004 19:18:56 vasta tsitaadiga

Mis värgendus see veel on?
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 1 :: 0
tagasi üles
2III7
HV veteran
2III7

sõnum 06.11.2004 20:42:33 vasta tsitaadiga

tgelt see oleks päris hea kui maikrosoft saaks skaibi litsentsi ja integreeriks selle msni icon_razz.gif
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 143
tagasi üles
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 07.11.2004 02:24:11 vasta tsitaadiga

hiir kirjutas:
Tsernobil Skypel pole olemas sellist asja nagu keskserver icon_lol.gif Kuidas siis see olematu server saab tekitada mingeid ühendusi icon_question.gif

Heips!
Ja mis see siis on(väljavõte oma arvuti netstat-ist)
Active Connections

Proto Local Address Foreign Address State PID
TCP kodu2002:1973 140.134.84.43:2521 ESTABLISHED 2792 [Skype.exe]

Aktiivset tsättimist ega sõpradega ühendusi käimas pole. Ainult olek on aktiivne(sees)

Isiklikult mulle tundub see mingi serverina. Kas just keskne, kuid midagi siiski. Kusjuures toodud IP 'ping'-ile ei vasta ja 'tracert' eksib ka pärast bb-NCHU-CHT.TANet.edu.tw[192.83.196.120] masina läbimist kusagile Interneeduse-avarustele ära...

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
UUS
HV kasutaja

sõnum 07.11.2004 15:54:46 vasta tsitaadiga

Skype sai proovitud aga häda selles et mobiiliga on kindlam oma kõne ära teha icon_wink.gif icon_biggrin.gif Ja paraku paljud ei istu ka päevad läbi kasti taga icon_neutral.gif
Aga vaieldamatult kui on ikka vajadus siis on ka kasutajaid 8) Kui ikka tuttavad ülepiiri siis on ikka odavaim viis suhelda icon_rolleyes.gif Kui kunagi saaks kord hakkama heli ja pilt korraga ja ilma jama ja nikerdamiseta siis oleks küll proo värk thumbs_up.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 09.11.2004 21:49:14 vasta tsitaadiga

tundub, et selle peale siin vist veel keegi pole tulnud...ja ega tegelikult pole ka üldse kerge tulla, kui kogemust ei oma, aga toon ka ühe oma põhilise põhjuse, mix skype'i ERITI ei kasuta icon_wink.gif
oletame, et kõik minu msn'i kontaktid oleksid Skypes ja samatihti "online" ka, nagu nad msn's on, siis oleks minu kontakt listist ilmselt miski max 10 inimest (+100'st), kellega ma actually tahaksin ütleme iga päev või kasvõi kord nädalas voice'i teha! asi pole selles, et mina kardaks inimestega rääkida icon_lol.gif ja ma eeldan/loodan, et ka vastupidi ei ole icon_razz1.gif ...voice on tore asi, uus, atraktiivne, kuid inimesed ei arvaesta sellega, et tihtipeale neil lihtsalt ei ole kõnes miskit niipalju öelda kui kirjas, teine variant, nad ei julge/ei oska otse, nö. "realtime" nii edukalt suhelda. selge see, et kirjas saad mõelda, end parandada enne kui saadad, hämada, kui seda vaja peaks minema, kõnes neid võimalusi ei ole! icon_wink.gif
ok, ei viitsi pikalt seletada, loodetavasti mõned said aru, mida mõtlen...anyway, peamine põhjus ikka see, et msn lihtsalt on KÕIGIL! skype'i kasutavad vähesed, lihtne ja loogiline icon_biggrin.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 15.07.2009 12:46:35 vasta tsitaadiga

Wiltz-i jutt läheb ka minu pihta. Ei saa hämada, kergelt gaasi lasta või süüa häälekalt jne.
Ühesõnaga voice osa minu puhul mingit eelist ei anna, kuna ei kasuta

Õnneks on chat osa siiski olemas.
Patriootlikusest ei kasuta, eks harjumus MSN protokolli kasutada on lihtsalt nii suur.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
olc
HV Guru
olc

sõnum 15.07.2009 14:23:03 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Nu aktuaalne ikka icon_biggrin.gif
Ma alles eile installisin icon_biggrin.gif

Sa oled vähemalt 5 aastat maas oma eluga. Aga teeks nüüd võistluse, kes leiab vanima teema kuhu midagi lisada oleks:D
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 125
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 21.01.2010 16:21:50 Re: Mix Eesti inimesed ei kasuta Skype.i vasta tsitaadiga

P2takac kirjutas:
Enamu rahvast kasutab Msn.i aga ma ei sa aru mix ei kasutata hoopis Skypet mille uuemad versioonid võtavad vähem ressurssi kui Msn ja pealegi
on see ju veel meie oma poiste tehtud.

Sellepärast et Skype on "meie poiste tehtud", sellepärast on tal vähem võimalusi ja on koledam kui MSN, mida kasutatakse laialdasemalt ja seega suurem tõenäosus kellegagi suhelda.
P2takac kirjutas:

Ei peagi olema ju mikker kasvõi niisama kirjutada on seal parem aken võtab ka desktopil vähem ruumi või siis on ühel kasutajal mikker. Jne thumbs_up.gif

Kõne jaoks on olemas selline asjapulk nagu mobiiltelefon. See on sellepärast, et inimesed mõnikord lahkuvad kodust ja tahavad ka siis suhelda.
Ka mobiili saab panna Skype, kuid sealt helistamine teisele mobiilile (milles pole Skypet) on väga kallis. Ja enamus kõnesid on ikka kohalikud, mitte väiskõned.
Oleks ju tore helistada tasuta ühelt Skype mobiililt teisele, kuid Skype progejad pole veel nii arenenud et mobiililt-mobiilile tase saavutada. Mobiilis ei oska Skype võtta vastu kõnesid standby reziimis, rüüpab akut mitu korda rohkkem kui tavaline mobiilikõne ootereziim ning maksma peaks sel juhul ikkagi GPRS'i või 3G eest.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Miks Eesti inimesed ei kasuta Skype'i? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.