Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Canon Powershot A80 probleem (või error) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dront
HV kasutaja

sõnum 27.10.2004 22:20:33 Canon Powershot A80 probleem (või error) vasta tsitaadiga

Avastasin täna juhuslikult sellise jama, et A80 unustab ära käsitsiteravustamise seade (manual focusing, MF).

Kui käsitisi sättida pilt MF abil mingile kaugusele teravaks, siis peale seda, kui pildisensori pilt LCD-ekraanilt ära kaob (kas DISP nuppu vajutades või mingi aeg oodates kuni CCD säästurežiim tööle hakkab ning katik pildisensorile ette keeratakse) ja peale seda uuesti mingit nuppu vajutada, et pilt ette tagasi tuleks, siis on sealt paikakeeratud MF kadunud ja kaamera hakkab uuesti automaatselt teravustama.

Pole vahet, kas on tegu C, P või M režiimiga, ikka sama asi. Powersaving on OFF-i keeratud, aga ikka vahet pole.

Huvitav, kas see on minu fotoka probleem või mingi softiviga?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dront
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 19:31:47 vasta tsitaadiga

No peaks ju olema Canon Powershot A-seeria kasutajaid icon_confused.gif Tahaks teada kas see on ainult A80 bugi või kõigil esineb?
Äkki sai eelmine jutt liiga pikk ja segane, nüüd lühijuhend proovimiseks:

1. Lülita fotokas sisse
2. Keera kiirvaliku ketas M peale
3. Vajuta kaks korda seda "nool alla" nuppu (lille pilt ja MF kiri)
4. LCD-le tekib juurde MF sümbol ja kauguseskaala
5. Vajuta DISP nuppu 2-3 korda (LCD lülitatakse välja ja uuesti sisse)
6. Kas MF ja kauguseskaala on alles või mitte icon_question.gif
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.10.2004 20:45:54 vasta tsitaadiga

Jap, nii need Canonid teevad. Sama G-seeriaga. Et kui displei kinni lükkad, siis läheb manuaalteravustamine ära. Point nagu selles, et manuaalselt ei saa teravustada, kui displeilt pilti ei jälgi. Seega kaamera läheb automaadi peale tagasi. Lepi sellega. Ei ole su kaamera katki vms. Endale käib ka tegelt närvidele, vahel tahaks seaded ette jätta ja displei kinni lükata (et energiat säästa) teise kohta minekuks vms.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dront
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 21:07:33 vasta tsitaadiga

Masendav icon_cry.gif Eriti just see, et C(ustom) seadete puhul samuti käitutakse. Ju siis ei jää muud üle, kui valikuketast edasi-tagasi keerata, aga alati ei märka seda teha icon_evil.gif
tagasi üles
Orps
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 21:18:46 vasta tsitaadiga

Mul on canoni A75 mudel ja kasutan väga palju käistis makro võtet, et saada pilte raamatu tekstist. Kasutan SCN modi indoor, et saaks igas olukorras valgustatud teksti. Peale seda, kui olen pildi teinud , lülitanud pildi vaatamise režiimile ja siis tagasi pildistamise juurde, siis säilib ikkagi see tulbi ehk makrovõtte märk ja võin rahulikult edasi pildistada. EI lähe automaadi peale tagasi. Pole seda teiste võtetega proovinud
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.10.2004 21:32:46 vasta tsitaadiga

On tiba masendav jah, paar korda ka ära ununenud tagasi lülitada.

Orps, ee... makrovõtterežiim on ju ka automaatteravustamisega. Kui manuaalselt teravustad, siis on MF märk ka ikka? G seerial küll MF režiimis kaob tulp ära, jääb ainult MF. Ja keegi pole rääkinud vaatamisrežiimist, selle puhul jääb mul ka manuaalse peale edasi. Disple välja lülitamine kaotab ära.

tagasi üles
Orps
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 21:36:46 vasta tsitaadiga

Ma vaidleks vastu, sest pidlikvaliteet jääb samaks. Seega peab jäma manuaali peale. TA jätab samad seaded nagu mul olid.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.10.2004 21:44:23 vasta tsitaadiga

Möh? Millele täpsemalt vastu vaidled? Vaatamirežiimis käies jätab loomulikult MF alles. Aga kui displei välja lülitad? kas siis jääb ka MF? Ma muidugi pole A75 hingeeluga otseselt kursis ka... See MF ärakadumine võib muidugi olla ka liikuva LCD'ga kaamerata eripära.
tagasi üles
Orps
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 21:48:24 vasta tsitaadiga

Tunnistan ausalt et kasutan vaid displeid makrode tegemisel. Ei kujuta ette et sealt pilust piiludes raamtu kohal kükitaks ja siis pildistaks. Liiga mugav selleks.
tagasi üles
dront
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 21:55:11 vasta tsitaadiga

Lille ehk tulbi pilt (makrovõtte režiim) jääb alles, aga MF kaob ära, see ongi probleem icon_cry.gif
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 30.10.2004 21:57:53 vasta tsitaadiga

Orps, oeh. Loe teema algusest peale läbi, ehk siis saad aru millest täpselt jutt käib. Keegi ei ole siin üritanudki viewfinderi abil pilti teha. Lihtsalt vahel misiganes põhjusel juhtub, et LCD on vaja välja lülitada korraks või lülitub aja möödudes ise välja. Ja kui siis siis LCD uuesti sisse lülitada, on paika seatud MF kadunud, kaamera on tagasi automaatteravustamiserežiimis. Just niisama lihtne see ongi.
tagasi üles
Orps
HV kasutaja

sõnum 30.10.2004 22:47:14 vasta tsitaadiga

Ja ongi nii icon_redface.gif .
Ma püüan end kokku võtta. Järgmine kord süüvin hoolikamalt.
tagasi üles
.Scorps.
HV Guru
.Scorps.

sõnum 30.10.2004 23:11:56 vasta tsitaadiga

Proovisin just järgi, minu Canon A75-l on sama jama. Kui DISP nupuga ekraani korra välja lülitan, on kaamera tagasi automaatteravustamisreziimis ja enda sätitud teravuski on kadunud. Samamoodi on ka kaamera väljalülitamisel. Mind see hetkel veel ei häiri, kuna ei kasuta manuaalset teravustamist ja kuna akude eluiga selles kaameras on suurepärane, ei hoia ma ekraani kasutamisel üldse kokku. Isegi päikeselise ilmaga pildistamisel, kus vaadata tuleb läbi optilise pildiotsija, ei viitsi ma ekraani välja lülitada. Selleks puudub lihtsalt vajadus.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 31.10.2004 10:28:45 vasta tsitaadiga

Nojah, keeratava displeiga kaamera puhul on lihtsalt ühest kohast teise liikudes mugav ja ohutum välja keeratud displei koomale lükata ja siis lülitab kaamera selle ise välja. Ja pärast ongi MF kadunud. Ma saan küll Canoni ideest aru, et kui dipleil pilti ei kuvata, siis ei saa manuaalselt seada, aga siiski võiks see valik pildistaja teha jääda.
tagasi üles
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 31.10.2004 16:52:06 vasta tsitaadiga

Pigem on see seotud sellega, inimene on ekslik ja UNUSTAB sisse manual fookuse. Siis on hiljem udused pildid ja hala garantiiremondi leti taga.
dront
HV kasutaja

sõnum 02.11.2004 21:16:54 vasta tsitaadiga

ObiWan Kenobi kirjutas:
Pigem on see seotud sellega, inimene on ekslik ja UNUSTAB sisse manual fookuse. Siis on hiljem udused pildid ja hala garantiiremondi leti taga.

M (käsiseaded) puhul võiks siiski alles jääda. Seal määrad nagunii kõik ise ja kui midagi mööda, siis ka pildid vastavad. See unustamise ja garantiiteema probleem on nagunii elimineeritud A (täisautomaatne seadistamine) puhul. thumbs_up.gif

Ise salvestasin oma eelistused (koos paika pandud MF kaugusega) C2 alla ja pärast selgus, et pooled olid pildid udused kuna eelnevalt määratud kaugus oli ära unustatud. Ja seda juhtus mitu korda, enne kui probleemi ära tabasin. icon_confused.gif

Edit: Aga äkki leiab kunagi ka A80 jaoks sobiva hackitud firmware. Mingeid linke nagu leidub, aga midagi kätte pole küll saanud. Tõenäosus on ka sellise leidmiseks suhteliselt väike kuna A80 tootmine on juba lõpetatud ja uued mudelid peal. Eks nende digipeeglitega on rohkem mõtet jamada, hinnavahed seebikatega võrreldes ju kordades icon_rolleyes.gif
tagasi üles
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 02.11.2004 21:51:59 vasta tsitaadiga

ma ei usu , et sa saad kauguse andmeid "salvestada" , kuid võin ka eksida. S.t. ma pole sellist elukat kohanud.
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 02.11.2004 22:13:17 vasta tsitaadiga

G seerial küll saab customi alla MF kauguse ka salvestada, see pole probleem, aga kui displei kinni panna siis kaob ära. A-l peaks ju sama moodi käima.
tagasi üles
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 02.11.2004 22:28:53 vasta tsitaadiga

no seda ma mõtlengi , et ta ei salvesta seda mällu !
dront
HV kasutaja

sõnum 02.11.2004 22:54:21 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
G seerial küll saab customi alla MF kauguse ka salvestada, see pole probleem, aga kui displei kinni panna siis kaob ära. A-l peaks ju sama moodi käima.

Täpselt samuti käitub. Huvitav, millised Canoni MF mitteunustavad fotokad olemas on (tüüpi "seebikas")?

TO: ObiWan Kenobi: Salvestatakse ju mällu ehk jäetakse meelde, probleem selles, et unustatakse peatselt icon_cry.gif Need nn. kauguse andmed on ju fotoka jaoks lihtsalt objektiivi läätsede asend.

EDIT: ja need RemoteCapture softid on ka vähekese jamad, käsitsi teravustada ei saa.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 02.11.2004 23:12:08 vasta tsitaadiga

ObiWan Kenobi, sa ehk said veidi valesti aru jah, salvestab, ja kuidas veel. Iga kord kui Customi peale lükkad, on MF seaded paigas. Nii et mälus on. Aga pärast displei väljalülimist iga kord nagu ei ole meeles uuesti ketast keerutada, et Custom seaded uuesti võtaks või MF peale tagasi lülitada...

Aga softi häkkide asi hakkas huvi pakkuma... peab uurima.

tagasi üles
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja

sõnum 03.11.2004 07:56:01 vasta tsitaadiga

Nät , jälle olen targem icon_lol.gif . Aga maha võetakse ta raudselt "inimese ekslikuse pärast" icon_lol.gif
leits
HV Guru
leits

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 03.11.2004 18:36:32 vasta tsitaadiga

namstoop, kindel et kõigil g seeriatel on ka nii? ma järgmine nädal saan oma g6 kätte vaatan kas mul ka see jama siis icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 03.11.2004 19:26:51 vasta tsitaadiga

Ei ole kindel, G3 ja G5 vist on nii. Aga noh üldiselt arvaks, et ei ole see G6 ka sellest pääsenud icon_razz1.gif
tagasi üles
dront
HV kasutaja

sõnum 03.11.2004 20:48:45 vasta tsitaadiga

Esimese hooga lugesin ülevaatest, et G6 on olemas "AF lock" nupp, aga siiski selgus, et "AE lock" ikkagi.

Aga üllatav on see, et Canon kasutab endiselt USB 1.1 liidest USB 2.0 asemel icon_rolleyes.gif

Huvitav, kas pildikvaliteeti mõjutab kuidagi ka see, et sama suurele sensorile (1/1.8") on 4MP asemel 7,1MP kokku lükatud?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Canon Powershot A80 probleem (või error) mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.