Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
15.10.2004 11:50:51
LCD monitorid ja vanad videokaardid |
|
|
Tõenäoliselt on see lihtsalt minu paranoia, kuid kas LCD/TFT monitoridel võib tekkida probleeme vanadest videokaartidest (mul on TNT2) antava analoog signaaliga? Mitmetes ülevaadetes on välja toodud analoog- ja digitaalsignaali mõju pildi kvaliteedile. Sellest ka kahtlus, kas vanemate videokaartidega (kui veel LCD polnud pea üldse levinud) ei ole see kvaliteedi vahe veel suurem? Kaarti niipea ei kavatse välja vahetada, küll aga praegune 17" AOC on üsna otsakorral.
Mõtted liiguvad Samsung 172x poole, kuna sellel on nii analoog kui digitaal sisend ning võrdlemisi odav ning palju häid arvustusi saanud.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
15.10.2004 12:00:55
|
|
|
Mul tööl on 2 LCD'd vanade 1megaste kaartide taga ja aru küll ei saa, et oleks mingeid muresid. Mängu ja filmi pole küll saanud vaadata, aga töötegemine on ok.
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
15.10.2004 12:11:46
|
|
|
Erm ei oska kaasa rääkida nii vanade kaartide teemal aga näiteks endal vana moluga kui 9800pro sai ära müüdud ja asenduseks oli keefoors 2 siis oli isegi desktopis pildi kvaliteedivahe silmaga lõdvalt märgatav.Pilt oli siuke hägune ja mitte selge, puhas ja terav .
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
15.10.2004 22:27:32
|
|
|
Tänan vastuste eest.
Kuid on veel küsimusi:
Mida tähendab see, kui LCD monitoride juures märgitakse ära paar resolutsiooni? Kas LCD suudab näidata *ainult* neid või suudab ka muid resolutsioone, kuid need paistavad üle mõistuse sitalt välja?
--
Mu LCD monitori kogemused piirduvad põhiliselt TTÜ raamatukogus olevatega. Monitorideks neil LG L1710S, mis spec-e vaadates peaks suht korralik olema. Kuid pilt on küll jube ning valgel taustal on näha liikuvaid horisontaalseid jooni, nagu pildi refreshimine vms. Pikema ajajooksul selline virvendamine ei mõju kindlasti hästi. Kas asi lihtsalt sitas konfiguratsioonis (resolutsioon, punktisamm) ?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
15.10.2004 23:14:11
|
|
|
TTÜ raamatukogus on need mollid compaq'i thin clientite taga (terminalid), mille videokvaliteet ausalt öeldes imeb. meil oli kunagi töö juures neid paras pe**etäis ja ega suurt asja neist ei olnud. igavene jama ainult.
sõbral oli lcd (samsa 171b) taga tnt2 (mingi noname powermagicu toode), pilt tõesti udune ja kole. Vahetas rage128 vastu ja kõik oli nagu öö ja päev, pilt kristallselge ja tõsiselt hea vaadata. tnt2-ga oli lausa artefakte ekraanil. vahepeal oli tal r9700 ja praegu ajutiselt miski vana 4mb pci ati, aga pilt tip-top. ju siis need gevurts2 ja tnt2-d olid tõsiselt kehva pildiga (ma tean väheseid, mis normid olid).
lcd monitor suudab ka madalamaid resosid näidata, aga siis hakkab ta rahvakeeli "piksleid venitama": ääred ja eriti tekst on udused. soovitav reso on siiski "väga soojalt soovitav"
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|