Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Spott
HV Guru

|
10.10.2004 13:24:53
Trendneti ruuter ja Starmani internet - ei toimi.... (uuel ringil) |
|
|
Hommik
Üks jama on.
Nimelt mul Starman Lahja (Webstari modem) ühendus ja Trendnet TW100BRF114 ruuter. Asi töötas muidu paar kuud ja ca kuu tagasi järsku lambist hakkas jama. Ruuter kaotas WAN-i ära (sisevõrk jäi toimima). Iga 15 minuti tagant pidin talle reseti tegema. Käis ruuter garantiis - kahtlustasin, et äkki tal lihtsalt WAN peetis - saadeti tagasi, öeldi, et kõik OK. Proovisin taas kodus - välisvõrgust DHCP serverit kätte ei saa. Viisin igaks juhuks ruuteri sõbra juurde. Ühendasime tema ruuteri taha ja arvuti järgi. Mõnesekundiga sai DHCP kaudu kogu info kätte ja võrk püsti. Lasin nädalakese seal töötada - kõik OK. Ei katkestusi ega midagi.
Toon tagasi enda juurde - sisevõrk , kuid välisvõrk . Ruuterile kloonitud võrkari IP. Modemit resetitud mitmel korral ja ruuterit. Kuid data liikuma ei hakka.... Ühendades modemi otse arvuti võrkari taha - nett arvutis olemas. Kuid ruuter modemiga ei suhtle, samas nii ruuteri seadistustest näen, et modem OK ja ka modemi enda PC link põleb. Kuid DHCP serverit kätte ei saa - data liikuma ei hakka.... Proovisin käsitsi ette anda IP koos kogu vajaliku infoga - endiselt liiklus null....
Starmani poolne tugi on hetkel enam vähem 0 olnud. Siiani ootan, et mulle tagasi helistataks. Kaks korda olen neile helistanud ja meelde tuletanud seda...
Kohalikud tibid said küll modemi mälu tühjendada, kuid tulemust see ei andnud... Samuti nägi ta, kuidas IP anti ja kohe jälle kadus nende ekraanilt. Seega ruuter seda nagu kätte ei saaks ega ei salvestaks...
Kas võib viga äkki olla hoopis modemis?
On kellelgi olnud sarnast probleemi ja oskab viidata, mida veel teha.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks.
viimati muutis Spott 19.10.2004 20:43:05, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
0 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
10.10.2004 14:02:45
|
|
|
Kas ilma MAC-kloonimata ei saa?
Teed reseti modemile, et ära unustaks ning
siis puhtalt selle mac-iga püüad ühendada ennast, mis router omab sisemiselt.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
10.10.2004 14:05:11
|
|
|
starmanil on muidu endal probleeme maci tunnistamisega.
mul sõbral ka trendneti ruuter, siis esimesel päeval me ei saanudki seda külge.
helistasime, ütlesime, et nad kustutaksid dhcp alt selle maci ära korraks, siis läks asi kiiresti korda.
kui sul on kuskilt võtta teine samasugune prooviks, siis proovi. kui teine töötab, siis on of course router vigane.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
10.10.2004 14:14:10
|
|
|
Piip kirjutas: |
starmanil on muidu endal probleeme maci tunnistamisega.
mul sõbral ka trendneti ruuter, siis esimesel päeval me ei saanudki seda külge.
helistasime, ütlesime, et nad kustutaksid dhcp alt selle maci ära korraks, siis läks asi kiiresti korda.
kui sul on kuskilt võtta teine samasugune prooviks, siis proovi. kui teine töötab, siis on of course router vigane. |
kahjuks teist ruuterit pole kuskilt hetkel võtta. Kuid mujal võrkudes jällegi ruuter toimib...
Kahtlustan ka ise seda MAC-i jama. Nende süsteem ei kustuta seda siiski mälust ainult modemi resettiga. Olen sellega kui palju vaeva näinud. (teise arvuti LAN kaardiga jne). Kuid ei saa starmanis kätte kuidagi tehnilist poolt ja tagasi helistavad nad mulle siiani....
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Armagedon
HV kasutaja
|
10.10.2004 14:58:46
|
|
|
Ruuteri toide läbi UPSi võib aidata. Trendnetiga muidugi igav ei hakka.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
10.10.2004 16:23:59
|
|
|
"Cable Lost FEC lock" jookseb su modemis väga tihti läbi ja mulle see ei meeldi, kohe üldse mitte. See otseselt viitab kehvale signaalile, mille põhjustab kas siis ülevõimendus või väga kõikuva iseloomuga nivoo.
kaabelmodem ise käpuli ei käi, seda näidab ka uptime, kuid saadud signaali see süüa ei taha.
kahtlane aga, et praegu sinu modemist nähtud nivoodega küll midagi ei oska halba arvata.
räägi täpsemalt oma TV kvaliteedist parem, justnimelt anomaaliaid (triipe, täppe vms)
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
10.10.2004 16:37:47
|
|
|
High-Q kirjutas: |
"Cable Lost FEC lock" jookseb su modemis väga tihti läbi ja mulle see ei meeldi, kohe üldse mitte. See otseselt viitab kehvale signaalile, mille põhjustab kas siis ülevõimendus või väga kõikuva iseloomuga nivoo.
kaabelmodem ise käpuli ei käi, seda näidab ka uptime, kuid saadud signaali see süüa ei taha.
kahtlane aga, et praegu sinu modemist nähtud nivoodega küll midagi ei oska halba arvata.
räägi täpsemalt oma TV kvaliteedist parem, justnimelt anomaaliaid (triipe, täppe vms) |
nu praegu on otse arvuti LAN kaardi taga ja toimib võrk.
Ja TV-s nagu mingeid anomaaliaid näha pole...
Kas võib siis viga olla nõrgas/ebaühtlases signaalis, mida ruuter ei suuda vastu võtta aga LAN kaart suudab üle elada? Sest vahepeal, kui ruuterit polnud (nüüd viimase kuu jooksul siis) oli ka LAN kaardiga tõsised jamad. Nett katkes pidevalt. Pidin õele isegi väikse bat faili valmis kirjutama, et ka tema neti tagasi saaks (ipconfig release ja renew käskudega siis). Nüüd seda probleemi hetkel pole.
Või on viga hoopis kaabli kolmikus - sissetulev kaabel - arvuti ja TV vaheline siis. Et selles tekib mingisugused häired, mida TV-s näha pole, kuid võrgule mõjub...
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
11.10.2004 18:38:56
|
|
|
Terve tänase päeva oli modem väljas - tuen tagasi. Lükkan asjad sisse - ruuter ühendust ei saa...
Arvuti taga taas ühendus on....
Ja starmani kõnet ootan ma ka siiani
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.10.2004 18:44:29
|
|
|
Aga kas selline närvidekulu ikka tasub ära - küsin huvi pärast päris tõsiselt 8) Ehk on tervislikum mõnd teist ISP-d "rahastada" ning pidevalt töötavat ühendust "nautida"
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
11.10.2004 18:52:43
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Aga kas selline närvidekulu ikka tasub ära - küsin huvi pärast päris tõsiselt 8) Ehk on tervislikum mõnd teist ISP-d "rahastada" ning pidevalt töötavat ühendust "nautida"  |
hetkel huvitab mind kõige rohkem, kus on viga!
Kui starman ikka väidaks, et 100% nende poolel viga pole - oleks ruuter tagasi kohe kaupluses ja ma nõuaks ümber vahetamist Kuid antud hetkel on see point ju, et mujal nagu ruuter töötaks.... Käis garantiis - töötas. Oli nädala sõbra juures - töötas... On taas minu juures - ei tööta...
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
dino
HV vaatleja
|
11.10.2004 19:12:53
|
|
|
Endalgi ole probleem eelmisel yhendusel starmaniga, mingi aja pysib ja siis hakkavad tekkima paketi kaod ... ning l6puks drop.
Starmani v2idetel on modem korras, viga "minu" poolne.
Katsetan arvuti taga ... sama jama, ruuteri taga ... sama jama ...
Lõppes asi starmani teenustest loobumisega
Ah jaa, linkdrop kadus ka siis, kui eemaldada korraks v6rgu kaabel modemist ja tagasi pista ... toimis asi j2lle korralikult ...
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
11.10.2004 19:14:40
|
|
|
proovi veel kellegi juures, kellel on tähepoisi ühendus, siis kindel kelle suunas lask teha.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
halogen
HV vaatleja
|
11.10.2004 20:33:25
|
|
|
kas ruuteril tulemüür sees?
ahjaa, firmware update tehtud?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
11.10.2004 21:12:19
|
|
|
halogen kirjutas: |
kas ruuteril tulemüür sees? |
jah
ahjaa, firmware update tehtud? |
jah
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
halogen
HV vaatleja
|
12.10.2004 07:51:45
|
|
|
mine 192.168.100.1 ja vaata alamjaotust Log - kui see on täis sellist rida nagu dhcp renew warning siis võid kindel olla, et ainuüksi ruuter ise ei suuda ip käeshoidmisega hakkama saada. kui seal on veel mingit muud pahna, näiteks cable lost fec lock või t3 maintenance timeout, siis on võimalik miskine signaalijama.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
12.10.2004 11:29:58
|
|
|
dhcp renew warning |
usu mind, see rida seal ei tähenda MITTE MIDAGI , miski webstari modemioptsioon, mida ta kangesti saada tahab, aga mida talle jaamapoolselt ei taheta pakuta.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
12.10.2004 17:12:51
|
|
|
Minu modem ei näita logi ja muid asju, ütleb ei ole lubatud.
Isegi modem kiusab mind...
_________________ Piix! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
12.10.2004 21:56:08
|
|
|
High-Q kirjutas: |
dhcp renew warning |
usu mind, see rida seal ei tähenda MITTE MIDAGI , miski webstari modemioptsioon, mida ta kangesti saada tahab, aga mida talle jaamapoolselt ei taheta pakuta. |
Miks mul praegu Receive Power Level -0.10 dBmV on?? Ja see number järk järgult kahaneb, kui olen ühenduse kätte saanud...
Nett on nagu vahelduvvool - on ja ei ole....
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks.
viimati muutis Spott 12.10.2004 22:03:43, muudetud 1 kord |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Margus
HV pensionär

|
12.10.2004 22:03:34
|
|
|
mul on -12.23 kuni -12.36
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
12.10.2004 22:11:55
|
|
|
-Margus- kirjutas: |
mul on -12.12 |
niipalju, kui mäletan, kui on alla kahe, siis pidi juba jama olema....
Ja piixu....
Nüüd sain starmani arve ka kätte...
Paistab, et mul tuleb tähemehega samuti tarbjakaitse kaudu suhtlema hakata...
Ostsin kolm kuud tagasi endal modemi välja ja sellest nüüd igavene kepp, kuna arvet mulle eraldi ei väljastatud, öeldi, et tuleb koos neti arvega, aga mul jooksevad kõik arved otsekorralduse alusel - kuid starmani omale oli pandud 400 kroonine limiit...
Suheldes Starmani ja pangaga soovitati mul lõpuks Starmani poolt teha ettemaks modemi ulatuses. Tegin ja rohkem asjasse ei süvenenud...
Kuid nüüd on mul viivis kaelas ja summa on endiselt üle 400... Kusagil on nende süsteem nüüd valesti arvestanud....
Kui keegi küsib, miks ma ei tõstnud siis otsekorralduse limiiti - lihtne põhjus. Selle tegemiseks tuleb lõpetada olemasolev otsekorralduse leping ja sõlmida uus, mis hakkab alles uuest kuust kehtima - ehk ikka oleks mul vahepeal olnud auk....
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
halogen
HV vaatleja
|
12.10.2004 22:14:22
|
|
|
pärikanali puhul on normaalne nivoo -15 kuni +15, seega 0 on nagu enamvähem kuldne kesktee. pole sul halada midagi.
dhcp renew kohta : tean jah, et seda harva usaldada saab, ent tean ka olukordi, kus ta on konkreetselt reetnud hosti ülesütlemise.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
13.10.2004 21:02:34
|
|
|
Mul on ka Starmani dhcp-majanduse kohta pisike eriarvamus:
Eile Lasnas selline sant lugu juhtus, et Starman korra maas käis ja üks mu rontidest oma ip ära kaotas. Nett tuli tagasi, dhcp andis rondile õige gw, õiged dns-id, õige bcast'i - aga network (vist oli) 192.168.100.0 ja ip-aadress kindlasti 192.168.100.2 , reboot ka ei aidanud. Oma sisevõrk on static , 10.0.1.0/24. Starmani ip peaks antama x.x.1.138.
Starmanni helistamise peale tegid nad seal üleval otsas miskit sorti reseti ja väitsid, et näevad nagu masin oleks kõik õigesti kätte saanud... aga all otsas oli seis ikka samasugune. Milles asi, see jäigi segaseks - tegin rondis dhcpc.info ja dhcpc.info.old'i tühjaks, siis tuli õigesti üles. Aga iga kuramuse kord kui neil ots maas käib on sama jama. Võtad modemi tagant ära - dhcpc timed out nagu olema peab, EXT_IF üles ei tule. Annad 'ifconfig eth0 up' - tuleb ilma aadressita üles, aga ca 10 sekundi jooksul korjab sama 192.168.100.2 uuesti külge.
Windooza-rajakaga väidetavalt töötab õigesti, aga ise ei proovinud - ei old windoozat. Kust see 192.168.100.2 tuleb... ja mida taolise väärakuse vastu õigupoolest teha kannatab
Ei imestaks, kui Trendnet ummes samamoodi käitub, ainult et sealt ei ole vist nii häste näha.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
14.10.2004 20:55:06
|
|
|
Kusjuurses seda 192.168.100.2 aadressi pakkus ka mulle mitmel korral - ehk siis ainuke, mis tal õnnestus DHCP-ga kätte saada, kuid võrku ikka ei saanud
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elar
HV kasutaja
|
14.10.2004 23:16:53
|
|
|
See 192.168.100.2 tuleb modemi DHCP serverist. Enda Clarkconnecti purk haagib ka neti kadumisel ennast selle 192.168.100.2 külge. Aitab ainult eth0 restart, mida paraku kaugelt enam teha ei saa.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
15.10.2004 01:13:11
|
|
|
Kirjuta skript mis teatud tingimustel aka selle vigase aadressi ilmumisel vana träni ära korjab ja siis uuesti dhcpc d kutsub? Nagu siis näiteks kontrollib 10 min takka seisu...
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|