Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Telia Eesti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 201, 202, 203
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 28.09.2026 18:26:58 vasta tsitaadiga

Tehnilises mõttes täitsa huvitaks, et mis lastepaketil siis sellist on, mis kellale ei meeldi kui multisim lahendusega käima läheb. Eeldan, et multisim puhul peremees ei ole lastepaketis.
VoLTE puudu? mobiilne net puudu? Vaja koju helistada ja see keelatud? Aga ilmselt sellele vastust ei saa. Mis siis, et täna võib küsida icon_biggrin.gif https://en.wikipedia.org/wiki/Ask_a_Stupid_Question_Day
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sass24
HV kasutaja

sõnum 28.09.2026 18:40:37 vasta tsitaadiga

Ma ju kiri tagasi näitasin, et kui Telias ei saada üldpõhimõttest aru, mida seda toetavate kellade kohta kirjutada, siis muud soovida on juba liigne luksus.

Soome Teliast vaatan, et paketil Kelloliittymä lasten kellopuhelimeen ei ole mingit tootja järgi kitsendust:
https://www.telia.fi/kauppa/liittymat/liittyma-lapselle

Midagi CELLULAR--i toetaval kellal puudu ei saa olla, sest MultiSIM-i puhul laetakse eSIM kella nigu naksti (päriselus tegelikult paras ajudeke..p, kuna Telia vastav rakendus vähemalt mul tõrkus korduvalt). Igaks juhuks kordan ka selle üle, et antud kell oli iseseisvalt mobiilsidet toetavana MultiSIM-iga eelnevalt testitud ja toimis. Ka sai justnimelt talle eraldi numbriga sisse helistada.

viimati muutis sass24 28.09.2026 18:42:34, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.09.2026 18:42:02 vasta tsitaadiga

Lastepakett on puhtalt sim seadmesse lahendus.
Apple on aga sim telefonisse ja multisim kella lahendus.

Teoorias on võimalik ehitada sim ka otse Apple kella, paraku mina pole sellest arendusest teadlik.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
sass24
HV kasutaja

sõnum 28.09.2026 19:16:16 vasta tsitaadiga

Sa vist pole eSIM-i olemusest aru saanud, see on vaid võrku ligipääsuvõti koos toimivuse kirjeldusega, ei muud. Tähtsust pole, millise sildi all see kella on laetud. Nimelt iseseisvalt mobiilivõrku ühendaval kellal peab see olema kellas endas ja on nähtav kella seadest: Mobile Services. Kuna MultiSIM-i olen testinud samas kellas, siis olen seda seal ka näinud. Nii, et selle üle pole mõtet vaielda- tee omale asjad selgeks.
Ka olen saanud MultiSIM-i numbrie helistada sisse selle numbri peale, mis on tegelikult MultiSIM-i taga. Näiteks Telia võrgus oli MultiSIM-i number 54335566 ja põhinumber 5099999, siis helistades 5099999 kutsusid mõlemad ja helistades 54335566 ainult MultiSiM-i seade.

AI andmetel on SIM-is järgmine info:

eSIM-is on salvestatud täpselt samasugused digitaalsed andmed nagu tavalises plastikust SIM-kaardis. See info on jagatud kaheks: sinu mobiilioperaatori tuvastusandmed ja turvavõtmed.eSIM-i sees on krüpteeritult järgmine teave:IMSI kood (International Mobile Subscriber Identity): See on sinu unikaalne kasutajatunnus ülemaailmses mobiilsidevõrgus. Selle koodi järgi tunneb operaatori mast ära, et tegemist on just sinu liitumisega.Autentimisvõti (Ki võti): See on üliturvaline salajane kood, mida kasutatakse võrku sisselogimisel. Telefon ja mobiilimast teevad selle võtme abil omavahel "salajase käepigistuse", et keegi teine ei saaks sinu numbrit kopeerida ega pealt kuulata.ICCID kood (Integrated Circuit Card Identifier): See on eSIM-i kaardi enda unikaalne seerianumber (sama number, mis on tavaliselt kirjas plastikust SIM-kaardi tagaküljel).Operaatori profiil (MNC ja MCC): Info selle kohta, millisesse riiki ja millise operaatori võrku (näiteks Telia, Elisa või Tele2) see liitumine kuulub.PIN- ja PUK-koodid: Täpselt nagu vanasti, kaitsevad ka eSIM-i turvakoodid sinu profiili omavolilise kasutamise eest.Erinevalt tavalisest SIM-kaardist on eSIM-i mällu võimalik laadida mitu erinevat operaatori profiili korraga (tavaliselt 5–8 tükki), kuigi aktiivsed saavad neist korraga olla vaid üks või kaks.

viimati muutis sass24 28.09.2026 19:19:51, muudetud 1 kord
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.09.2026 19:19:41 vasta tsitaadiga

Jutt on lastekella teenusest. Mitte Apple kella multisim lahendusest.
Ma just viitasin selgitusele, mida selgeks teha? Ma ise kasutan lapse Apple kellas multisimi.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
sass24
HV kasutaja

sõnum 28.09.2026 19:29:51 vasta tsitaadiga

Hakkab väga raskeks muutma. Lülita oma telefon ja lastekella WIFI ka välja. Kui siis kellaga saad ühenduse mobiilivõrgu kaudu (kas või sellele numbrile helistades), on ta täiefunktsionaalne mobiilvõrgu klientseade koos saba ja sarvedega, ka on temas oma SIM, mitte ei ole nii, et SIM on su telefonis ja tema kuidagi sellega, näiteks BT-ga ühenduses. MultiSIM on vaid turundusmöga, mitte põhimõtteline tehniline lahendus.

Lõpetaks jora, pistke sinna teenuse juurde märkus nii nagu varem sinisega kirjutasin ja siis ei ürita keegi, kes vähemalt lugeda mõistab, Apple seadmega eraldi numbriga seda kraami tööle ajada.

Täiendus. Mu sinisega varemkirjutaud lause on Telia poolt kenasti ära öeldud, ainult tuleks ka lastekella liitumise juurde dubleerida
https://www.telia.ee/era/mobiil/lisateenused/multisim/ :

tsitaat:
Kas Apple Watchi saab eraldi numbriga kasutusele võtta mõni pereliige, kellel iPhone puudub?

Ei saa. Apple Watch Set Up for a Family Member ei ole Telia Eesti võrgus toetatud

viimati muutis sass24 28.09.2026 19:50:51, muudetud 2 korda
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.09.2026 19:33:02 vasta tsitaadiga

Ma kahtlustan ka, et multisim ei pruugi siin asjasse puutuda kuigi kasulik tehniline lahendus see on.
Aga kui paarist eurost kahju pole võta super kõnekaart ja vaata ka sellega töötab. Saab osta ka e-simina.
https://www.super.ee/stardikas/
Ma pigem kahtlustan, et lastepaketil on mingi piirang mis kellale ei meeldi.
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Telia Eesti mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 201, 202, 203
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.