Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 497, 498, 499
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 01.08.2026 18:46:53 vasta tsitaadiga

Teema jätkuks tervitan ka Imavere traktoriste. Eriti ühte rohelist peldikut koos debiilse juhiga, kes ei suvatsenud kõrvale tõmmata ja kolonni mööda lasta ka imevere ristil. Koormaga rekkad ei saa sinust mööda, kui vastu tulevad autod ühtse jadana. Vend lasi Tallinna poolt tulles esimeselt sirgelt kuni adavereni rahulikult tiksudes. Sa ei pea koju sitale minema ,saad oma asja aetud maaka kohaselt põllu veerel .
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.08.2026 18:52:07 vasta tsitaadiga

Oh, sealkandis need farmerid on ka. Keeravad oma kombainiga trt mnt ette. Vaata ise kuhu saad kõrvale põigata, kas vastassuunda teisele ette või teisele poole kraavi. Pidurid peavad head olema.
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 168
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 01.08.2026 18:52:47 vasta tsitaadiga

bemmi vennal juhiiluba ära võtta?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 01.08.2026 20:10:07 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif
101AXG omanik käib Pelgulinnas TÜV tegemas, nii et "omad poisid". Uhh, kuhu video kadus?

tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.08.2026 13:40:20 vasta tsitaadiga

Ah -ah - ha icon_lol.gif
https://www.facebook.com/reel/1052814847205384
tagasi üles
Ricki
HV kasutaja

sõnum 02.08.2026 19:14:08 vasta tsitaadiga

Mõni oisu Viljandimaalt tahtis kaugel norramaal kuulsaks saada ja telekasti pääseda?

tsitaat:
40-tonnine veok kaotas kontrolli ja on teelt välja libisenud. Tee on blokeeritud ja see tekitab ohtlikke ummikuid Ummik pikeneb ja kohalike viha Eesti juhi vastu kasvab. Juht räägib vaevu inglise või norra keelt ja ei suuda end kaitsta. Kohalikel on sellest kõrini...

Kogu jutt tuleb nagu liiga tuttav ette...

https://go3.ee/live_tv/tv6-ee,live-4298785/jaaraja-paastjad,programme-12052670
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
CnZ
HV veteran

sõnum 02.08.2026 19:20:21 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Ah -ah - ha icon_lol.gif
https://www.facebook.com/reel/1052814847205384

Hea näide, miks mingi 1.4l panni mitte omada. Normi pilliga oleks talda andes mööda jõudnud
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 02.08.2026 19:41:52 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Oisutas üks jälle. Süüdistatakse tuult.

https://www.delfi.ee/artikkel/120600998/video-tallinna-tartu-maanteel-soitis-veoauto-kraavi
https://jarvateataja.postimees.ee/8519454/galerii-tallinna-tartu-maantee-jai-rekale-kitsaks-ja-onnetusele-jargnes-kaos

Sõitsin sealt täna mööda... Ma nüüd ei tea mis tuul (vb peas puhus tuul) aga tundus jälgede järgi, et telefoninäppija hakkas lihtsalt kraavi vajuma, tõmbas rooli julmalt vasakule ning seejärel paremale ja kraavis ta oligi icon_rolleyes.gif

Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.08.2026 20:14:15 vasta tsitaadiga

Ricki kirjutas:
Mõni oisu Viljandimaalt tahtis kaugel norramaal kuulsaks saada ja telekasti pääseda?

tsitaat:
40-tonnine veok kaotas kontrolli ja on teelt välja libisenud. Tee on blokeeritud ja see tekitab ohtlikke ummikuid Ummik pikeneb ja kohalike viha Eesti juhi vastu kasvab. Juht räägib vaevu inglise või norra keelt ja ei suuda end kaitsta. Kohalikel on sellest kõrini...

Kogu jutt tuleb nagu liiga tuttav ette...

https://go3.ee/live_tv/tv6-ee,live-4298785/jaaraja-paastjad,programme-12052670
Spoiler Spoiler Spoiler

Meil on firmas kaks korda aastas koosolek. Teemaks ka Vikingi kulu aasta jooksul. Kaks miljonit aastas icon_eek.gif
Ma võin nina püsti ajada, omal süül pole kunagi Vikingi abi vajanud icon_idea.gif
Isegi kui teiste süül jään mäele, olen alati ise minema saanud. Olen ka teisi aidanud, norrakaid, poolakaid, lätlaseid jne.
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 03.08.2026 01:25:56 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
Janis kirjutas:
Liiga palju näeb ka neid debiilikuid kes peale möödasõitu kohe tagasi reastuvad ja siis 10 sekundi pärast uuesti möödasõiduks reastuvad.

Liiga palju on neid kes sulle selga ronivad kahesajaga kui sa parajasti aeglasemast veidi kiirust ületades teises reas möödud... Nagu ma peaks +50 üle panema et mitte teist rida kinni hoida...Ja siis jahutakse et teises reas sõita ei või. A kiirust ületada võib vä? Ma ületan ka. Kui saan. Aga ma ei eelda et kõik normaalselt sõitvad autod peavad mul jalust kaduma. Aga noh ma pole EV president kah ju. icon_cry.gif

Kui sa vasakule reastudes reastusid ette juba seal olevale sõidukile, kes juba oli möödasõidul ja kes liikles sinust ka kiiremini, siis seaduserikkuja oled eelkõige ikkagi sina. See, kas keegi teine ületas kiirust, ei ole suures pildis sinu asi ja õigustus sinupoolsele seaduserikkumisele. Ehk siis liikle esmajärjekorras nii, et sa ise liiklusseadust ei rikuks.

udumees kirjutas:
Janis kirjutas:
Ei tee ju kui elatakse seljas, sinu asi on teisi mitte segada nii

Jep, nõus. Sinu asi on ka tagant tulijana mind mitte segada (seljas elada) kui mina teen sinu ees teiest autost möödasõitu või möödumist. Pead hoidma pikivahet, kuni mina möödsõidu või möödumise lõpetan ning esimesse ritta tagasi reastun. Loodetavasti sa teed seda?

Just käisin Soome hiljuti autoaga - liiklus oluliselt rahulikum kui meil. On lennukeid aga nad ei ole üldjuhul närvilised. Oottavad rahulikult ära kuni eesolevad näiteks autoelamust mööda saavad ja alles siis jätkavad onma kihutamist. Ei ole meie "kunnid", et tõmba nahhui eest, äss tuleb.

Seda ainult juhul, kui taganttulija reastus möödasõiduks vasakule enne sind. Kui aga sinust kiiremini liiklev sõiduk oli vasakul juba enne sind, siis reastusid ju sina talle ette ja takistasid hoopis tema möödasõitu.

Soomet ei ole mõtet Eestiga väga võrrelda, sest soomlasest aeglasemat inimest ei olegi vist enam olemas. Mine sõida korra Kesk-Euroopas ja saad teada, kui aeglane, uimane, rahulik ja madala intensiivsusega meie liiklus on. Korralikel neljarealistel kiirteedel on eestlase liikluse aeglusega võrreldes juba vahepealt 5-6 autot mööda sõitnud. Seal ei mökutata, vaid keskendutakse liiklemisele.

jägaja kirjutas:
Tavapärane Eesti liiklus.
Toodi alles välja Soome näitel, et kui seal söidetakse alla piirkiiruse, siis söidavadki pea köik kenasti rivis.
Eesti autojuhu mentaliteet on, et mis sa venid siin 75ga. Ma pean saama 90+20ga söita, muidu jään hiljaks.

Asjaolu, et peaks tee äärde tömbama ja mööda laskma, on ju idee poolest tore, kuid sellisel juhul tihedas liikluses ei jöuagi see aeglasem söiduk kuhugu, kui pidevalt taga oleva kolonnig peab arvestama.

Mis selles mentaliteedis siis valesti on sinu arust? Et kui keegi otsustab sõita piirkiirusest oluliselt madalama kiirusega misiganes põhjusel ja ei soovi ka sellest tulenevalt liiklusseadust täita (kiiremalt piirkiirusega sõitjate möödasõidu võimaldamine vajadusel ka tee ääres seisma jäädes), siis on teised juhid, kes on võimelised piirkiirusega sõitma kuidagi halvad või midagi valesti?

Kui see aeglasem ei jõua tihedas liikluses kuhugi, siis ta peabki leppima sellega. Piirkiirusest aeglasemalt sõitmine on valik, mitte kohustus. Valikutega kaasnevad teatavasti ka tagajärjed.

Mnator kirjutas:
Oisu. kirjutas:
Eestis on halvad teed icon_eek.gif Ega ikka ei ole küll icon_idea.gif
ma ei tea kus kolkateedel sa pidevalt tuuritad
aga mu kogemused muudes maades kuhu olen juhtunud käima on küll sellised, et igal pool mujal on pigem paremad kui siin, v.a. kunagi nähtud/kogetud idanaabri omad

Minu kogemus on pigem vastupidine just. Sõidan igal aastal Euroopas ja vahel ka väljaspool seda ca 10 000 km. Eesti teed - eriti just kõrvalmaanteed on võrreldes teiste Euroopa riikidega oluliselt paremas seisus. Erandiks võib pidada minu hinnangul vaid Austriat ja Saksamaad, kus ka kõrvalteed on väga head. Poolas on ainult kiirteed väga head ja kõrvalteede kvaliteet on ebaühtlane. Lõuna pool nt Hispaanias ja Itaalias on kohati ka kiirteed väga kehvas seisus, aga kiiruspiiranguid just väga palju ei esine.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 497, 498, 499
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.