praegune kellaaeg 31.07.2026 02:35:11
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas? |
| JAH, muidu muutume ise matsideks |
|
46% |
[ 61 ] |
| Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider |
|
20% |
[ 27 ] |
| EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha |
|
24% |
[ 32 ] |
| EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob. |
|
8% |
[ 11 ] |
|
| hääli kokku : 131 |
|
| autor |
|
mina634
Kreisi kasutaja

|
30.07.2026 18:02:29
|
|
|
| perenoel kirjutas: |
| BA79, Kultuuriline identiteet ei muutu päris kindlasti sellest, kui mõni veidi haruldasem raamat ära kaob. Ega need mingid ülikallid ja vanad ainueksemplarid ju ei ole. Pigem võib AI tulek mõjutada identiteeti sel moel, et toob välja uusi seoseid, mida varem pole osatud leida. Seda muidugi ainult juhul, kui poliitkorrektorid punase pliiatsiga vahele ei pääse. Arvan, et kartma peaks hoopis seda ja mitte AI-d. |
ma kardan euroopa uut karl marxi kommunismi, mis ongi tsentraalne euroopa liit. põhimõtteliselt käsuliin ja plaanimajandus - lihtsalt demokraatia nime all.. [niivõrd ja kuivõrd - kõik sõltub CBDC ja EU AI riiklikust arengusuundades - s.t kuhu asi suundub..]
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
30.07.2026 20:53:29
|
|
|
perenoel, Miks ei muutu? Maailmas on ka selliseid teoseid ja arhiveeritud ürikuid, mis ongi ainueksemplarid. Kui need ära hävitada siis tulevased põlved ei saa kunagi teada, minevikust ega inimkonna ajaloost. Piisab sellest kui lünk on mingi 200 aastat, siis hilisemad põlvkonnad elavad ilma selle identiteedita. Pärast tuleb mingi AI-isand ja ütleb, et te polegi inimesed, vaid inimpatareid, olete loodud ainult selleks, et toota AI-le energiat (parafraseerides Matrixi filmi). Juba praegu, tavaühiskonnas on suur lõhe, kui kahe inimgrupi vanusevahe on 2 põlvkonda. Identiteet hääbub lisaks nutisõltuvuse ja liigse tehnokraatliku eluviisi tõttu.
Näiteks YT reklaamib mulle Foundationi AI mängu. Ma juba saan aru, et läbi selliste mängude harjutatakse noori kapslis elama. Esialgu on see lihtsalt "põnev mäng" aga tulevikus kodu kui sellist enam ei eksisteeri ja kõik ongi "ära kapseldatud" ja ilma identiteedi ning isikliku eluta a la' natside koonduslaagri stiilis lihtsalt number ja kasulik ainult niikaua kui jaksad tööd teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
31.07.2026 00:11:44
|
|
|
BA79, Selliseid ürikuid on inimesed ilma igausugse AI abita poliitilistel põhjustel hävitanud juba ammustel aegadel. Eks kõik ole ju kuulnud seda, et kui keiser Theodosius andis Alexandria kirikuvõimudele voli sealse raamatukogu üle otsustada, see rüüstati ja põletati. Oleks olnud ürikud digiteeritud, teaksime täna ehk väga põnevatest teostest, millest nüüd midagi kuulnud pole. Kui näiteks Platon kirjutas Atlantisest, olid tal ju ilmselt mingisugused allikmaterjalid. Need destruktiivsed kopeerimised käisid ilmselgelt pealegi raamatute osas, ms on piisavalt odavad. Ostetakse tarvitatud raamatutena tonnide kaupa praktiliselt kilohinnaga kokku ja visatakse masinasse. Mulle ka ei meeldi raamatutega selline ümberkäimine, kuid Anthropiku mudelite kirjaoskuse tase OpenAI omade kõrval on küll mäekõrgune.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
31.07.2026 00:37:03
|
|
|
perenoel, Vanast ajaloost on siiski väga palju infot säilinud, sest ajalooraamatuid ja -õpikuid on koguaeg ümber kirjutatud ehk paljundatud. Tõsi, mingi osa tegelikest faktidest ja tõest on ilmselt aja jooksul ka kaduma läinud, aga keskaja kohta käiv info on suht detailselt siiani teada, sest pärast Gutenbergi revolutsioonilist leiutist hakati raamatuid rohkem paljundama. Ajalugu ei ole ka mitte ainult kirjandus. Kõigest mis oli, kõneleb kultuur ka muudes vormides: kunst, arhitektuur jne. Lisaks muuseumid jne.
Digitaalsest koopiast üksi on vähe kasu (Ka digikoopia võib hävida) aga mis veelgi enam, kui AI abil ajalugu ümber kirjutatakse- siis pole tulevastel põlvedel üldse pääsu, peavad elama selle teadmisega mida neile AI ette söödab.
Tänapäevane haridussüsteem võib ka kaduda, selle asemel õpetatakse ainult niipalju kui on vajalik Süsteemile-olla hall mass ja eksisteerida Süsteemile kasulikul moel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
31.07.2026 00:43:25
|
|
|
Tõde selgus alles hiljuti - Kui Stallmann lõi GNU ja Linus Linuxi - saigi kokku GNU/Linux.
Siis tuli Google ja lõi GEMINI AI nimelise. See on ainus tõde. [vähemalt minu jaoks][...]
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|