Janis, Robotniidukid ja muud sarnased "targad" kodumasinad on suur julgeolekurisk. Paljudel seadmetel on kaamera ehk seega ohustavad privaatsust. Olen kuulnud, et robottolmuimejate abil teevad vargad kindlaks kuhu tasub vargile minna. Lisaks kogutakse kaamera ja mikrofoni abil teavet AI treenimiseks.
Mina välistan enda majapidamises igasugused "targad" masinad niikaua kui võimalik. Kontroll peab jääma inimese kätte. Mul ei ole raske oma akuniidukit ise lükata (Mul väike krunt) lisaks ei ole mu muruplats piisavalt ideaalne, ikka leidub killustikku, kive ja kondijäänuseid, sest mul on koer, kes õues oma konti järab. Kallihinnalise robotniiduki rikuvad sellised tingimused ära, nii et mul hea meel, et ma seda osta ei jaksa.
Majas mul ka õhksoojuspump, millel on Wifi võimekus aga ka selle Wifiga juhtimist pole kasutusele võtnud. Mida vähem nutikust, seda parem on.
mina634, Esialgu Windows lokaalseks ja kommunikatsioon tagasi fiksvõrgu peale. Põhimõtteliselt kui praegu tehisintellekti kontrollimatule arengule pidurit peale ei panda, on varsti hilja isegi "kaablit seinast välja tõmmata". Aitab ainult kiviaega tagasiminek. Sisuliselt praegune tsivilisatsioon sureb ise välja, aga tulevane peab siis suure tõenäosusega nullist alustama. Ja ma saan ka aru, miks tehisintellekti arengule pidureid peale ei tõmmata- Need kes arendavad, tahavad juba tuleviku arvelt praegu rikastuda. Kui nende aeg Maa peal läbi saab, siis enam nende jaoks vahet pole, kuidas tulevased põlvkonnad hakkama saavad ja mis inimkonnast saab- Avalikult seda ei tunnistata, aga kumab läbi mõtteviis: "Pärast mind tulgu või veeuputus".
Ma saan ka suurepäraselt aru, miks inimkond Universumi mõistes nii noor on- Ei jõuagi areneda ega pikalt püsima jääda sest koguaeg korratakse eelnevate tsivilisatsioonide vigu.
viimati muutis BA79 29.07.2026 00:09:41, muudetud 1 kord
kiviaeg tähendab seda, et varsti algab jälle üks odaga ja mõõgaga üksteise maha nottimine..
--
kui trükipress välja ilmus, siis tekkisid korralikud jamad varsti - üks üllitas raamatu välja, mille tagajärjel oli nõiaprotsessid.. ja selline võimalus oli rahval saada piibel.
elekter tuli ka suure kisaga välja - maailma lõpp ja suur häda, raadio - õudne - nüüd saavad naabrid kõike teada.. issand - androidrobotid - homme lüüakse meid maha.. appi taylor swift röövib lapsed paljaks!! miljardid lähevad tema taskusse! keelame alaealistel kõik ära [kuigi see on suht mõistlik tegu, kuid nutikad lähevad sellest piirangust mööda - sest on infosajand]
Põhimõtteliselt, kui läheneda filosoofiliselt siis maailma hädad ongi alguse saanud religioonist. Vahet pole, kuidas võtta, massipsühhoos, inkvisitsioonid, isikukultused jne lähiajaloost on lõppenud ja tulevikus ka lõppevad ühtemoodi- halvasti.
Tänapäeval tahavad üle maailma väiksemad inimgrupid mängida jumalat teiste arvelt ja see on ka tekitanud ühiskondades sellise ebastabiilse keskkonna, et kõik on tagurpidi keeratud ja väärtushinnangud paigast nihutatud, sugudevahelised suhted on rikutud ja tasakaalust väljas jne.
Üks grupp inimesi üritab siis oma eesmärke saavutada AI abil, millele omakorda reageerivad vastujõud. Eks saab lähitulevikus näha, kes peale jääb.
viimati muutis BA79 28.07.2026 20:44:41, muudetud 2 korda
Janis, Robotniidukid ja muud sarnased "targad" kodumasinad on suur julgeolekurisk. Paljudel seadmetel on kaamera ehk seega ohustavad privaatsust. Olen kuulnud, et robottolmuimejate abil teevad vargad kindlaks kuhu tasub vargile minna. Lisaks kogutakse kaamera ja mikrofoni abil teavet AI treenimiseks.
Mina välistan enda majapidamises igasugused "targad" masinad niikaua kui võimalik. Kontroll peab jääma inimese kätte. Mul ei ole raske oma akuniidukit ise lükata (Mul väike krunt) lisaks ei ole mu muruplats piisavalt ideaalne, ikka leidub killustikku, kive ja kondijäänuseid, sest mul on koer, kes õues oma konti järab. Kallihinnalise robotniiduki rikuvad sellised tingimused ära, nii et mul hea meel, et ma seda osta ei jaksa.
Majas mul ka õhksoojuspump, millel on Wifi võimekus aga ka selle Wifiga juhtimist pole kasutusele võtnud. Mida vähem nutikust, seda parem on.
Arvut ja telefon sul on ju või need ka kettaga ja kaartidega?
Janis, Arvuti mul on moodne aga arvestan võimalusega, et ühel hetkel tuleb minna offline, kui tahan elada nii, et mind AI jaoks ära ei kasutata.
Inimesed, kellel on mobiilne net 24/7 sees ja igasugused nutivärgid sõrmes, peas ja jumal teab kus veel, panustavad kas tahtlikult või mitte AI arengusse palju rohkem kui mina.
Ja ma ei taha anda oma panust millelegi, mis tulevikus võib saada inimkonna kirstunaelaks. Seepärast boikoteerin ja väldin AI'd niipalju kui võimalik.
BA79, AI-d ei huvita ju sina personaalselt. Ega sa mõni suurriigi kõrge ametnik ei ole, et personaalselt sinu järgi luurata on vaja ja teada kuidas sind õigesti manipuleerida saab.
AI ja enne seda olnud Big Data on alati tahtud lihtsalt analüüsida mustreid, et asju optimeerida. Mis kaupasid ja kuipalju peab sinu kohalik toidupood järgmiseks nädalaks ostma, et see ka ära tarbitaks? Milliseid featuure oma lemmik tarkvara juures sa tegelikult ei kasuta ja kas neid on siis vaja üldse edasi arendada. Millistes keskkondades tekib robotniidukitega kõige rohkem probleeme?
Väärtuslik info mida ei saa hästi koguda ilma toote kasutust monitoorimata.
Mida sa üldse võidad kui sa ennast sellest jälgimisühiskonnast välja lülitad? Et siis mingi Selveri bot ei saa teada sinu partnerkaardiga tehtud ostukorvi infot?
Kuipaljudel on läpparite kaamerate ees kleepekas? Kuipaljudel on telefoni kaamerate ees kleepekas?
Ja kui sa scrollid mingit sotsmeediat, siis seal on sisu nagunii juba sulle optiemeeritud ajuloputusprogramm, kus timmitakse sinu poliitilist meelsust.
Isegi paberlehe lugemisel oled nende ilmumisest saadik olnud mingisuguse propaganda ohver.
Et kui vaba sa siis nüüd vaatamata jõupingutustele üldse suudad olla. See mingi AI hirm on ka kellegi poolt jupikaupa tekitatud.
-Koppel-, Mina arvan, et kui praegu kogutakse andmeid inimeste profileerimiseks siis põhimõtteliselt on igaüks AI sihtmärk ja uurimisobjekt. Kõik millest kirjutame sotsmeedias, kõik fotod mida üles laeme jne see kõik läheb töötlemisele. Võib-olla alguses mitte isikustatult aga hiljem kui hakatakse mustrite järgi ühiskonda kujundama siis on iga inimene nagu pusletükk suuremast pildist. Reklaamitakse ju personaalselt klikkide järgi, järelikult huvitab väga inimese iseloom, meelsused jne. Seepärast ma sots.meedias enam ei postitagi. Kuni passiivsesse olekusse minekuni olevat sisu saab AI muidugi kasutada, aga minu praegust käitumismustrit ja mõtteviisi enam mitte. No ok sisuliselt on võimalus, et mingi AI agent kammib ka foorumeid läbi, siis mingi osa infost siiski imbub läbi. Selleks et mõista inimaju ja inimese teadvust peab AI ikka väga suurt eeltööd tegema ja põhimõtteliselt ainult seepärast ka andmeid kogutakse kasutades piltlikult väljendudes kõiki vahendeid alates hambaharjast kuni nutikinnasteni välja. Infokogumine ise enne järgmiste etappide käivitamist võib ise kesta mitukümmend aastat, aga, et sellega juba on algust tehtud on samuti teada tuntud tõde.
Kleepekas veebikaamera ees varsti ei muuda enam midagi (minu uuemal Lenovol on lausa tehases disainitud ja paigaldatud füüsiline katik kaamera objektiivi ees), siis tulevikus on kaameraks mingi läbipaistev õhuke lint mis on üle terve ekraani- tahad midagi telekast vaadata, on kaamera siiski inimesele nähtamatult kõike filmiv.
100% vabaks inimene ilmselt enne siitilmast lahkumist ei saa, aga küsimus on selles, kuidas me ennast elu ajal tunneme. Meediapropa abil hoitakse inimesi hirmu all (sõjad, katastroofid, igasugu pandeemiad, kõige tipuks ka lõputu surnuksmaksutamine poliitikute poolt).
Mina arvan, et kõik see viib sellise seisuni, et kõige selle jama lõpetamiseks on reaalne IIIMS ilmselt vältimatu sest poliitiline eliit üle maailma ei oska selliseid globaalseid probleeme muudmoodi lahendada, kui sõja abil lõhkumise ja massimõrvadega (üksteise sõdurite ja tsiviilelanike tapmine pole midagi muud kui ajutiselt legaliseeritud massimõrv ja veresaun). Vaadakem või seda Iraani-USA sõjamängu. Mõlemad pooled manipuleerivad globaalsete turgudega, kasutades relvana naftasaadusi. Muu maailm aga ägab kriisis ja peab tegelema ellujäämisega. Mina arvan, et kõik maailmas praegu toimuv on osapoolte vahel juba ammu kunagi varem salaja kokku lepitud. Globaalsel tasandil on kõik poliitilised jõud tegelikult omavahel sõbrad- nojah vahel juhtub, et võim on liiga palju ühele poole kaldu ja siis hakataksegi sedasi peenelt vastaspoole rahvaga manipuleerima. Tahavad, peavad sõjas pausi, tahavad jälle ründavad üksteise militaarjõude ja infrastruktuuri. Me muidugi ei tea mis seal päriselt toimub, aga fakt, et tavaelanikonnaga üle maailma lihtsalt manipuleeritakse on läbinähtav. AI areng ka- võib küsida, et kelle huvides seda tehakse sest tegelikult selle arendamine ei allu tavaloogikale juba meeletu energia ja ressurssinõudluse poolest. Tavakodanikke maksustatakse surnuks rohepöördemaksudega, aga AI ettevõtetel lastakse vabalt praktiliselt kogu ressurss ära võtta. Ei ole loogiline see 100% elektrifitseerimine ja CO2 jutuga lollitamine, kui AI võtab kogu ressurssi. Tegelikkuses peaks just rohe-Eurokolhoos hoopis liikuma AI keelustamise suunas aga miskipärast pole kuulda et ühegi riigi valitsused väga vastu oleks. Teiseks isegi kui oletada, et AI areng ei ole nii ohtlik siis kes see vastutab kui praegustel hoiatajatel siiski õigus on, kui isegi AI arendajad ise juba tunnistavad, et võib olla ohtlik. Miks nad siis arendavad kui on ohtlik? Vaja ikka inimkonna eksistentsiga vene ruletti mängida- läheb õnneks, ei lähe õnneks...
Vaatasin Muski videot, kus ta ütles mitu korda, et protsessi peatada pole võimalik ning tema otsustas sel põhjusel kaasa mängida. Ma arvan, et meil kõigil oleks põhjust väidetavalt maailma jõukaimast mehest eeskuju võtta. Virisemine ja kurja kuulutamine ei anna ju mitte midagi isegi kui selles mingi tõetere ongi. Kui robotid 10 aasta pärast kõik inimesed ära tapavad, mida peaks siis andma see aeg ette muretseda? Seneca ütles umbes sedasi, et me kannatame palju enam oma kujutlustes, kui reaalsuses. Rumal ju nii teha. Muski jutus AI tõttu tulevast külluslikust elust on sellist 19. sajandi lõpule omast optimismi, kui tundus, et kõik läheb maailmas kohe ülimalt heaks. Jah, siis tulid sõjad ja revolutsioonid ja tapatalgud, kuid sel momendil olid inimesed optimismist tulenevalt ikkagi hoopis paremas elustandardis, kui oleksid olnud kurja kuulutades.
Ilmselt on kogu protsessis ka omad kaotajad, kuid kas meie ikka oleme nende hulgas? AI äride tõustes langevad kusagil mingisugused muud. Muskil triljonäriks saada tähendas, et kusagil sai mingi seltskond miljonärideks - kes enne seda olid võibolla miljardärid. Lihtsalt, nende patendid ja aktsiad kaotasid nüüd osa oma väärtusest. Minul isiklukult ei ole sellist väärtuse kadu olnud. Kas siin kellelegi on ehk olnud või kardate sellist kukkumist? Kui jah, siis müüge sellised varad ja kui mitte, siis jätkem halin _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Claude Opus 5 teeb ühe prompti peale brauseris jooksva Windows 11 klooni koos Excel, Word, Powerpoint aplikatsioonidega.
Mis on see millest ma valesti aru olen saanud? Kas igasugu subscriptione nõudvad aplikatsioonid võib nüüd lasta lihtsalt oma lemmik AI-l mulle värskelt valmis kodeerida.
perenoel, Tahtmise korral on kõik võimalik. Juhe seinast ja AI kriminaliseerida ehk võrdsustada küberterrorismiga. Saab, aga tahtmist ei ole. Mina saan aru nii, et arendajad õigustavad "ShutDown" nupule mittevajutamist, aga ei ütle reaalset põhjust (Milleks on ülima tõenäosusega projekti investeeritud kümned ja sajad miljardid). Kui praegu pidurit tõmmata siis lendab kogu see rahahunnik kohe praegu vastu taevast. Nii, et loodavad midagi tagasi teenida. Samas YT-s ringleb igasugu jutte, ka neid mis järjepanu kuulutavad AI kokkukukkumist- sel juhul nende miljardite kadumine ära ei jää, lihtsalt lükkub edasi.
BA79, Nojah, kui USA kongress niimoodi otsustaks, võiks seal AI kinni keeratagi. Võibolla õnnestuks neil ka EL oma pilli järgi tantsima panna. Mismoodi sa aga Hiinal juhtme seinast tõmbad? Või ükskõik milllisel riigil, mis omab piisavalt ressurssi ja ei ole USA suunata. Isegi India, kõigele oma suhtelisele vaesusele vaatamata, saab oma 4 triljoni suuruse SKP juures piisavalt ressurssi, mida AI arengusse panustada. Neile väga meeldiks, kui USA jääks sõidust maha ja nemad saaksid jämeda otsa maailmamajanduses enda kätte. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Vaatasin Muski videot, kus ta ütles mitu korda, et protsessi peatada pole võimalik ning tema otsustas sel põhjusel kaasa mängida. Ma arvan, et meil kõigil oleks põhjust väidetavalt maailma jõukaimast mehest eeskuju võtta.
Mina arvan aga, et siin ongi kõige suurem probleem !
Rahvale on esitletud "kapten Amurikat", kui rahva päästjat ... nagu päriselt eraisik kosmoses,. kus suurriigid toodavad uudisSITTA, kuidas nad omavahel kemplevad ?
Selline rahulik USA poone ajukelme suunamudimine, aga pööbel juba kujutab endale maailma asju ette
Kogu point on ju ikka meelsust ja kuulekust toota ! ?
Eales varem pole eraisik "kosmosesse lennanud", ilma riikliku julgeoleku tagatiseta, Musk see sindrinahk pole selleks kunagi luba vajanud...
Tra 1+3 = 17
perenoel, Kui AI võidujooksu samastada "külma sõja" aegse võidurelvastumisega, siis ilmselt selle lõpuks on asjad veelgi keerulisemad, ehk kui keegi AI'd ei suuda lõpuks kontrollida, siis võivad tagajärjed olla ettearvamatud. Mitte seepärast, et AI tuumanuppu vajutaks vaid seepärast, et AI militaarvaldkonnas muutub ohtlikuks ka nende endi loojatele.
Siin on üks võimalikest stsenaariumitest, kuidas tehisintellekt võib Maailma inimeselt üle võtta:
Kõik hakkab pihta väikestest sammudest. Aga üldiselt niikaua kui tehisintellekt on serverifarmides superarvutitena, saab põhimõtteliselt seda välja lülitada. See stsenaarium on natuke ulmeline selles mõttes, et füüsilist inimesele sarnanevat vormi tehisintellektil pole, mis sest, et robootika on juba suht kaugele arenenud. Ohtlikuks muutub tehisintellekt hetkest, kui kõik on kõrgetasemeliselt automatiseeritud ja ta ei allu enam inimeste korraldustele. Teisisõnu, kõik on TI juhtimise all. Aga sellise süsteemi loomine on pikk ja aeganõudev protsess. Ja siit jõuamegi ühe sellise võimalusena sinna, et tehisintellekti peab piirama juba praegu. Praegu saab määrata kui kaugele lastakse areneda. Võimalus, et tehisintellekt ennast ise toodab ja ennast arendab ilma inimeseta- no niikaua kui majanduses toimivad mehhanismid on veel inimeste käes, st energeetika haldus, maaharimine jne on siis saab öelda, et elu Maa peal kontrollib inimene. Osa tööstusest on automatiseeritud, aga tööstuslik robot pole veel AI. Vähemalt praegu mitte. Tehisintellekt praegu veel ilma inimese sekkumiseta hakkama ei saa, kuigi andmete kogumisel, analüüsis ja masinõppes on osav ja kindlasti saab tehisintellekti abil füüsikaseaduste piire natuke nihutada, aga mitte lõpmatuseni.. Elu Maa peal on õnneks veel sõltuv väga primitiivsetest tegevustest, nagu näiteks kaevandamine ja kaevandamisest saadud ressursside töötlemine vajalikeks materjalideks. AI-l pole veel sellised "töökäsi" ei kujuta ette, et superarvutil on mingid robotkäed ja ta ise teeb seda. Ühe võimaliku viisina võib tehisintellekt alguses inimese usaldusega manipuleerides panna inimest tegema mida vaja aga tegelikkuses see ei toimi nii lihtsalt veel. Ja seepärast ma arvangi, et mida rohkem tehisintellektist praegu distantseeruda, seda suurem on tõenäosus, et see saadakse kontrolli alla või piiratakse arengut tasemele, kus see inimese eksistentsi ei ohusta. Ja ma ei taha et mind AI käsutab ja seepärast ma ka distantseerun. Võib ju mõelda oi kui tore, AI koodib ja teeb kõike, aga ühel hetkel kaob kontroll ära ja siis on tulemuseks katastroof. Üks vahe veel- AI-l ei ole sellist füüsilist keha, praegu eksisteerivad need mudelid serverifarmides olevates arvutites. Niikaua kui pole füüsilist keha, on võimalik üle saada aga hetkest kui on füüsiline keha ja inimajule sarnasega mõtlev küborg siis võib minna keeruliseks. Praegu õpib ja areneb AI suuresti tänu internetti ühendatud sadade miljonite nutiseadmete ja arvutite kaudu- aga kui net kaob, oletame, et tuleb tuumakonflikt, siis enam ei saa tehisintellekt enam hakkama. Vähemalt praeguste kommunikatsioonisüsteemide kasutamisel. Või kukub piisavalt suur asteroid Maa peale- siis kõik- pole ei inimest, ega ka AI'd.
Praegu saaks olukorda väga lihtsalt kontrolli alla, tuleb lihtsalt osaliselt elu offline viia. Tulevikus sellest ei pruugi piisata. Ma ise kipun arvama, et tuleviku nutiseadmed on kõik sellised mis on 24/7 netis omavahel ühendatud ja offline elu on võimatu. Seda juhul kui lastakse tehnoloogial nii kaugele areneda.
[quote="perenoel"]Vaatasin Muski videot, kus ta ütles mitu korda, et protsessi peatada pole võimalik ning tema otsustas sel põhjusel kaasa mängida. Ma arvan, et meil kõigil oleks põhjust väidetavalt maailma jõukaimast mehest eeskuju võtta.
Mis debiilsus see on et rahaga inimesi peab kuulama? Musk on debiil ja värdjas lihtsalt
-Koppel- kirjutas:
Claude Opus 5 teeb ühe prompti peale brauseris jooksva Windows 11 klooni koos Excel, Word, Powerpoint aplikatsioonidega.
Mis on see millest ma valesti aru olen saanud? Kas igasugu subscriptione nõudvad aplikatsioonid võib nüüd lasta lihtsalt oma lemmik AI-l mulle värskelt valmis kodeerida.
Mis debiilsus see on et rahaga inimesi peab kuulama? Musk on debiil ja värdjas lihtsalt
Ühiskonnas, kus raha on seatud pea kõige mõõdupuuks, ei saa kuidagi olla, et selle mõõdu järgi maksimumi saavutanud inimene oleks debiil. Pigem väga intelligentne isik.
Miks võiks kuulata (kohustust muidugi ei ole)? Sest ühiskond jaguneb alati, olemuslikult, patriitsideks ja plebeideks. Isegi N. Liidus tekkis oma nn nomenklatuur peale revolutsiooni ülikiiresti. Plebeidele võib see meeldida või mitte, kuid patriitsid võtavad vastu otsuseid ja suunavad elu - seda olenemata plebeide virinast. Tänapäeval muud aristokraatiat pole, kui (väga suur) raha. Selle üle võib vaielda, kas niisugune staatus hakkab peale juba kümnest või pigem sajast miljonist, miljardist või kusagilt mujalt, kuid Muskil on see kohe kindlasti käes. _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Musk ei ole debiil aga kindlasti mitte ka see autistlik geenius, mis kuvandit ta üritab ullikestele müüa. Kõik need läbikukkunud projektid vaikitakse ilusasti maha nagu neid ei oleks kunagi olnudki - Hyperloop, Boring Company, Neuralink, Solar rooftiles, Tesla semitruck, DOGE osakond, mis lubas USA valitsuse eelarvest triljoni jagu säästu leida, Humanoid robotid, Cybertruck. Inimeste rakettidega New Yorkist Austraaliasse transportimine, Inimeste Marsile viimine.
Neid asju on ilmselt veel ja need olid kaugelt näha, et ei ole loogilised. Nüüd on müügijutt Datacenterid kosmoses... xAI ei suuda oma praeguseid datacentereid piisavas mahus rakendada ja rendib seda ressurssi välja.
Võib ju vaielda ka, kas näiteks olümpiavõitjal on mingusugusel muul kui oma spordialal autoriteeti. Sest öeldakse ka, et kui mõistust jagati, oli sportlane trennis. Aga ometi on oma alal parimaks tulnud inimesel terve rida omadusi, mida eeskujuks võtta: püsivus ja pühendumivõime, positiivsus, läbilöömine jne. Ta suutis endasse uskuda ja selle usu teostada. Muskiga on sama lugu. Ta on läänemaailma peamise spordiala, rahategemise, maailmameister ja mitmekordne olümpiavõitja. Meeldib see meile või mitte _________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
Pinata ai-agent kasutab OpenClawi ja tal on oma crontab. Mistõttu ta töötab vastavalt, millal sa tahad, et ta töötab.
Samas tunneb ta sinu binaari ära ja automaatselt ka selle, mida sinu programm teeb.
Elon Musk oli juba noorelt arvuti ja it side taga. Lõuna aafrikast pärit.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.