praegune kellaaeg 23.07.2026 22:00:36
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Betamax
HV Guru

|
23.07.2026 12:30:58
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| Tomorrow, Karta on, et kojukandega lähevad asjad veel hullemaks, seda seetõttu, et varsti pole kedagi, kes postkasti paneb (koondamised ja kärpimised ning postivõrgu hõrendamine). Mulle perioodikat koju ei käi, aga lihtkirjaga saadetavate asjadega võib minna hullemaks. Hetkel on minu jaoks ainsad olulised asjad uuendatav pangakaart ja mobiilioperaatori SIM kaart mis lihtkirjaga liiguvad. Juba praegu enam postiljonid reklaami iganädalaselt posti ei pane (2x kuus panevad). Kuna reklaami trükimaterjal läheb kallimaks koos kõige muuga nagu kasvavad logistikakulud, siis võib juhtuda, et kaupluseketid lõpetavad paberkandjal reklaamtrükiste avaldamise ära. Postiljonide töömaht väheneb veelgi. Aga mis pangakaartidesse puutub siis võib vabalt juhtuda, et pangad hakkavad hoopis pakiautomaate kasutama, saadavad kliendile teate, et uus aktiveerimata kaart on pakiautomaadis ja mine järgi (iroonia siin on see, et lihtsameelsed teatavasti olevat pangakaarte koos koodidega pakiautomaati pannud sullerite jaoks). Panga poolse toiminguna on siiski turvalisem, kuna PIN koode pikendamise korral kaasa ei panda ja ei uuendata. Kaart on aktiveerimata niikaua kuni klient selle netipangas aktiveerib nii et ma ei näe põhjust miks see nii ei peaks minema. Negatiivse külje pealt võib pakiautomaatide täituvus tekitada probleeme, kui korraga tuhandetele pangakaardid saata pakiautomaati, siis on kapid pidevalt broneeritud ja need kliendid kes vajavad XS kappi mingi pisitellimuse täitmiseks või pisisaadetise saatmiseks, ei saa seda teha, sest kapid on täis kuna töölkäiv inimene ei saa töölt igal ajal ära tulla selleks et oma pangakaart kapist välja võtta ja kapp vabastada. |
eSIM ja pangakaart mobiilis-kellas. Milles probleem?
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| Kommentaarid: 752 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
565 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
23.07.2026 12:43:47
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
Tomorrow, hallo see on ju Omniva  |
Jep. Rääkisin täna postkontoris klienditeenidajaga. Selgus, et isegi Tallinnas käivad juba kord nädalas ainult. Siis pole ime, et pakiteade tuleb viis päev hiljem kasti.
Kinnitas ka seda, et paljud pakid saadetakse kahjuks tagasi, kuna teade ei jõua õigeaegselt pärale ja hoiuaeg saab täis.
Küsis ka kontaktinfo kohta. Selgitasin, et mul on iseteendinduses kõik andmed olemas, aga selle peale ei osanud midagi öelda miks nad sealt seda kontaktinfot kätte ei saanud.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
0 :: |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja

|
23.07.2026 18:17:53
|
|
|
Betamax, On olukordi kui mobiilside ei tööta aga vaja nt sularaha välja võtta sest ka kaardimakseterminalid ei tööta katkenud side pärast. Füüsilise kaardiga raha välja. Pangakaart mobiilis ei hakka enne tööle kui sa oled füüsilise kaardi CVV (CVV pole netipangas nähtav, ainult füüsilisel kaardil) netipangas sisse toksinud ja kaardi kasutamise lepingu PIN2'ga allkirjastanud- aga kui kaart postiga kohale ei jõua, mis ma siis teen, kuidas ma kaarti aktiveerin kui ma ei tea uue pikendatud kaardi turvakoodi? eSIM ei asenda Mobiil-ID sest vaja dokumente elektrooniliselt allkirjastada, mida eSIM'ga teha ei saa.
Täitsa lõpp, nagu tellitult läheb kokku minu "nägemusega" tulevikust. Ma ei tea miks, aga minuga on sageli nii juhtunud, et see, mida mina näen tulevikuperspektiivis , mingi aja pärast realiseerub. Selgeltnägijaks ennast ei pea aga teatud määral suudan "läbi näha".
https://www.err.ee/1610084374/kirjade-saatmine-laheb-kallimaks-kohalejoudmine-aeglasemaks
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
23.07.2026 20:58:52
|
|
|
Mis vahet sel on kas pangakaart saadetakse automaati või koju?
Aktiveerima pead ikka selle ju
Sim kaarte telli kasvõi 10 kaupa endale koju, aktiveerima pead ikka.
| tsitaat: |
eSIM ei asenda Mobiil-ID sest vaja dokumente elektrooniliselt allkirjastada, mida eSIM'ga teha ei saa
|
Selle jaoks on smart-id, mida saad aktiveerida isegi passiga
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja

|
23.07.2026 21:57:54
|
|
|
Passiga Smart-ID aktiveerimiseks on vaja mobiilset netti ja NFC toega telefoni. Kui pole, ei saa.
No niipalju vast pakiautomaati saatmine mõjutab, et kui iga kaardisaaja kaart eraldi kappi panna siis tulevad perioodid mil pakiautomaadid on nendega üle ujutatud ja keegi neid enne kasutada ei saa, kui kaardiomanik pole kappi vabastanud. Kaardivaldajaid on ju kokku sadu tuhandeid, kõigi Eestis tegutsevate pankade peale julgelt ca 2,1 miljonit ühikut (googeldamise andmetel). Varem pikendati iga 3 aasta tagant, nüüd nihutatud iga nelja aasta peale, kui ei eksi. Aga ikkagi igaühele eraldi saatma ei hakata, ikka kui mingi partii kaarte aeguma hakkab siis saadetakse nende valdajatele kõigile korraga. Mul Swed ja uus kaart saadeti viimati koguni tervelt 1 kuu enne aegumistähtaega postiga koju.
Aktiveerimise mõttes muidugi vahet pole kus kätte saad vaid küsimus on selles millal kätte saad. Kuna kojukanne hakkab nüüd hõredamalt käima siis võib juhtuda, et kaart ei jõua õigeks ajaks kohale kui tähtajaks on hiljemalt nädal enne aegumist. Aeglasem postiteenus võibki viia selleni, et hakatakase pakiautomaate kasutama aga sellega kaasnevad teised mured nagu kirjutasin. Iga kaardivaldaja ei saa kohe pärast SMS saamist tormata kaardile järele- kas on välismaal, töögraafik ei võimalda või on nt haige ja tervislikel põhjustel ei saa. Senikaua ag on kapp hõivatud ja teised kes seda vajavad, ei saa kasutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|