praegune kellaaeg 01.07.2026 17:35:06
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mitut autot oled elu jooksul omanud? Arvesta ainult nendega, mida omad või oled omanud |
| Mul on alles esimene auto |
|
3% |
[ 5 ] |
| 2-3 |
|
29% |
[ 47 ] |
| 4-6 |
|
30% |
[ 48 ] |
| 7-10 |
|
18% |
[ 29 ] |
| 11-15 |
|
5% |
[ 9 ] |
| 16-20 |
|
5% |
[ 8 ] |
| 21-30 |
|
1% |
[ 2 ] |
| 31-40 |
|
2% |
[ 4 ] |
| 41-50 |
|
0% |
[ 1 ] |
| Rohkem kui 50 |
|
3% |
[ 5 ] |
|
| hääli kokku : 158 |
|
| autor |
|
Markos
HV veteran
|
01.07.2026 11:27:08
|
|
|
| tsitaat: |
| Mul see aasta juba tunne kuidas peaks miski eraldi ettemaksu konto kiirustrahvidele seadma. Järjest saanud hoiatustrahve 3-5km/h + mõõtmisviga. |
Pole ühtegi trahvi saanud, gps järgi +5kmh pole probleemi.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
01.07.2026 11:37:18
|
|
|
Ma maanteel püsikal pikalt +8.9km/h kulgenud ja ei meenugi millal maanteel oleks trahvi saanud.
Kõik viimased trahvid asulasisesed, Tartu ja seal püsikat ei kasuta. Nt Annelinnas Kaunase pst koolide pärast 30km/h kiirusepiirang, samas tee sirge-mitmerealine ja igal ajal seal liiklus tihe ei ole, kerge on kiiremini kulgeda. Sain seal ka kevadel 41km/h, olin üllatunud, sest mingit kiirustamist-"kihutamist" ei mäletanud, 30 alas kulged ikka vaiksemalt, a ju mitte piisavalt.. elu
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
01.07.2026 11:47:10
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
| Janis kirjutas: |
Kas sa tõesti arvad et Sa keerad käega ja tavalise rattavõtmega selle poldi puruks? Või siis ei keera käega piisavalt?
Töökodades ka alati ju pannakse momentvõti peale ja kohe käib piiks või klõks ära, mis mõte reaalselt selle võtme välja võtmisel nagu on Reaalselt ainult näidatakse seda kliendile, muidu tainad kukuvad ulugma netis
Momentvõtit kasutad ainult kuskil õrnades kohtades selleks, et käega ala alu sees üle ei keeraks, näiteks akupakkide koostamisel mul see vajalik asi. Või siis tõesti mingid haigelt suure momentiga poldid/mutrid |
tl,dr: momentvõtmega on täitsa ok speci järgi mutter kinni keerata.
Mõnel autol on ette nähtud 120nm, teisel 175nm, päris suured vahed ja ma ei näe probleemi momentvõtme kasutamisel, et seda speci järgida. |
Jajah, töökoda paneb suvalise valemi järgi netist universaalse jõu kellale ja kõik on õnnelikud olenemata sellest et tegelt on juba enne rohkemaga kinni
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
01.07.2026 12:02:30
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
Kas sa tõesti arvad et Sa keerad käega ja tavalise rattavõtmega selle poldi puruks? Või siis ei keera käega piisavalt?
Töökodades ka alati ju pannakse momentvõti peale ja kohe käib piiks või klõks ära, mis mõte reaalselt selle võtme välja võtmisel nagu on Reaalselt ainult näidatakse seda kliendile, muidu tainad kukuvad ulugma netis
Momentvõtit kasutad ainult kuskil õrnades kohtades selleks, et käega ala alu sees üle ei keeraks, näiteks akupakkide koostamisel mul see vajalik asi. Või siis tõesti mingid haigelt suure momentiga poldid/mutrid |
tl,dr: momentvõtmega on täitsa ok speci järgi mutter kinni keerata.
Mõnel autol on ette nähtud 120nm, teisel 175nm, päris suured vahed ja ma ei näe probleemi momentvõtme kasutamisel, et seda speci järgida. |
Jajah, töökoda paneb suvalise valemi järgi netist universaalse jõu kellale ja kõik on õnnelikud olenemata sellest et tegelt on juba enne rohkemaga kinni |
Ma ju rääkisingi ise vahetamisest
Ja kui püssiga kinni ära lased, siis momentvõtmega üle tegemine on ju paras komöödia niiehknaa. Momentvõti võib ju näidata, et on piisav moment, aga see ei tähenda, et sai piisava momendiga kinni keeratud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
01.07.2026 12:10:34
|
|
|
| Prillpapa kirjutas: |
| Oisu. kirjutas: |
Norras ikka mõeldakse autojuhi peale. Autojuhiga minnakse kontorisse ja tellitakse juhi tahte järgi lisad. Rekkal peab sisu olema. Näiteks oma graniitkild kaasas ja nupust hakkab killukast vedava silla rataste ette graniitkildu viskama  |
Norra ei ole vbl hea näide, rohkem selline transpordipaaria, nt oma elektriautodega, samas kui väikses Eestis iga koolijüts teab, kuidas elektriauto on ülim rumalus ja rohepoliitikad brüsseli juutide vandenõu
Kas arenenud maailmas nagu Euroopa Liidus oleks selline killustikupuiste lisa üldse õiguspärane, kivikesi võib ratta alt lennata teisi ohustama ja kes tegeleb kivireostuse likvideerimisega - EL-is selline reostuslisa oleks küsitav või vajaks tervet ametnikearmeed teemat menetlema
Rikkas Norras võib ju igal juhil olla isiklik veok, kus iste juhi perse järgi 3D prinditud, ent mujal ilmas tihti autopark ja juhid ristkasutatavad. Kasvõi pikamaasõidud, kus 2 juhti - kumma juhi õigus on valida lisavarustus, või kui eelmine juht lahkub töölt ja uus asemele tuleb, peab firma ta salongi uut sõidukit-lisasid valima viima.. ei tundu väga päris või laialdane see skeem.. |
Ei tohi nii madalale langeda, et teise juhi kabiini lased
Panin rekka parklasse.
Kahtlustan, et esmaspäeval on sama spidomeetri näit
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
01.07.2026 14:03:41
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
| von Wu kirjutas: |
Pärast rattavahetust tuleb 50 km pärast mutrid/poldid üle kontrollida. See on lausa rehvitöökoja seinal kirjas.
Samas paljud keeravad püssiga nii kõvasti kinni, et käsitsi ei pruugigi lahti saada. |
ma ei jõua koju ja tagasi teenindusesse 50km jooksul  |
Aga miks vaja jõuda? Autos on sul ju ometi rattavõti olemas? Proovi lihtsalt käega üle keerata, et pingul on ja ongi kõik hästi.
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|