Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
6%
 6%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 240 ]
hääli kokku : 416

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.05.2026 16:17:47 vasta tsitaadiga

Tere! Mul tekkis arutelu lugedes täiesti erapooletult, küsimus:
Millisele platvormile on teie arvates mänge lihtsam/soodsam arendada? Kas PC-le või konsoolile? Jätaks teadlikult välja litsentseerimise aspekti, sest intellektuaalse omandi kaitse ja mängude arendamise ökosüsteemi vaates on loomulik, et püütakse asja hoida eksklusiivsena- Mänge ilma oluliselt modimata nt ilma emulaatorita pole võimalik mängidfa eri platvormidel jne. Aga huvitab just tehniline pool, optimeerimine riistvarale sobivaks või vastupidi, riistvara kohandamine mängule sobivaks ja arenduse maksumus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2026 16:48:08 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et see oleneb, millist mängu sa arendad.
Kui sinu mäng on mingi indie, kus pole vaja eriti midagi optimeerida, siis pc peal publiseerimine ja muu värk on palju lihtsam.
Kui sul on suur mäng, raua mõttes nõudlik, siis selle optimeermine n+1 erineva raua komplekti jaoks teeb PC peal avaldamise keerukamaks, isegi kui muud protsessi osad on lihtsamad.
Valve selles mõttes tubli ja totakas samal ajal. Steam on lihtne asju panna ja seda nii heas kui halvas.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2026 20:23:31 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, sinu enda lauses on ju kirjas, rohkem tükke ja vähem raha.
Ehk siis keskmiselt, globlaalselt, on sama mäng, koguarvudes, PC peal 30% suuremate müüginubritega ning samal ajal toodab umbes pool raha.
See tähendab seda, et konsoolimängijad, maksavad keskmiselt per mäng 39% rohkem.
Või mis siin keerulist nüüd siis on?

Tundub, et sulle on asi siiski keeruline. Selgelt kirjas, et ainult teatud regioonides on mäng odavam, selle tõttu oli käive väiksem kui XBOX-il. XBOX on 30M müünud, PC gamereid pidi olema ligi miljard? FH6 pidi olema Steami kõigi aegade popim racing mäng. Lisaks, mäng oli day 1 Game Passis. Irrelevantne platvorm teenib suuremat käivet, huvitav.
Aeron kirjutas:
Sinu muud juttu ma ei toonud välja, sest ma ei lugenud seda ning see ei muud asjaolu, et ekskulusiivid on väga tähtsad. See tähenda, et ainult eksklusiivid on tähtsad, aga nad on need, mis suuresti teevad vahe sisse.
Kui ma saan robloxi ja CODi mängida igal pool, aga ühel plavormil on lisaks neile ka Wolverine ja Spiderman jms, siis mul on päris tugev põhjus eelistada seda teist platvormi. Ka muud asjad mängivad rolli, aga üha vähem.

Nad on olemas, aga sa mingil põhjusel eeldad, et Wolverine ja Spiderman reaalselt ka huvi pakuvad. Enamasti mängitakse multiplatform mänge, reaalselt.
Aeron kirjutas:
tsitaat:
In this survey, gamers were asked why they played games on a console. 41 percent responded that exclusive games were the reason they chose that platform, while 38 percent responded having friends/family also playing on the same console ecosystem was a reason to stay attached to one particular console. It being easier to play with friends and family on a console came in third place at 37 percent, while preferring to play video games in a more casual environment (like a living room) was a reason for 36 percent. Finally, more options to buy physical games on consoles was a reason for a respectable 24 percent of those surveyed.

Nr1 - eksklusiivid 41%
Nr2 - sõbrad 38%
Nr3 - lihtsam koos mängida sõpradega ? (wtf) 37%
Nr4 - Elutoa gaming 36%
Nr5 - füüsiline meedia

Üllatvalt lähestikku on isegi põhjused ma ütleks ja üllatavalt tugevad on endiselt aegunud arusaamad sellest, et pc-ga on sõpradega keerulisem mängida või, et elutoas on pc kuidagi nirum. Füüsiline meedia on natuke üllatav põhjusena. Huvitav kas halb internet või siis hangeldamine on peamised põhjused.

PC-ga ongi siiani lokaalselt sõpradega keerulisem mängida ja selle tõttu on ta ka selleks otstarbeks nirum valik. PC gamerid on ammu juba harjunud mänge mitte omama, vaid pigem ostad õiguse, neid mängida. Konsoolidel pole veel sinna jõutud, nii et täiesti mõistetav, miks see tähtis on. Kaitseb ka delistimise vastu.
Aeron kirjutas:
Kui sa seda top nimekirja vaatad, siis tegelikult on ainult eksklusiivid need, mis konsooli eelisute kohta midagi näitavad.
Muu on kas sõprade valikud(2) või teadmatus (3,4). Ehk siis tihti eelitavad inimesed üht konsooli teisele, sest sõpradel on midagi olemas.
See, et kergem on sõpradega mängida koos või elutoas saab konsooli kasutada, see mõjuta xb vs ps valikut. Füüsiline meedia vist ka eriti mitte.

Seal on mitu tähtsat täpsustavat küsimust puudu, näiteks - miks eelistad konsooli ja mitte PC-d.
bugbrake kirjutas:
SKG see on üks paljudest põhjustest miks PC'l on statistiliselt vanemate mängude mängimise osakaal suurem on kui konsoolidel, lihtsalt täienduseks. Üldiselt ostetakse kohe uus konsooli kui see välja tuleb, vana läheb müüki või jääb seisma.
Minu eluline näide ka sinna otsa, võid selle ka üldise statistika sisse arvestada.

Oled sa selles kindel või pakud huupi.
Keskmine mänguarvuti on lahjem olnud kui parasjagu viimased konsoolid. Kui raud on nõrgem, siis uuemad mängud ei jookse nii hästi ja vanemate mängude mängimine pole tingimata mitte teadlik valik, vaid võimaluse puudus.
BA79 kirjutas:
Tere! Mul tekkis arutelu lugedes täiesti erapooletult, küsimus:
Millisele platvormile on teie arvates mänge lihtsam/soodsam arendada? Kas PC-le või konsoolile? Jätaks teadlikult välja litsentseerimise aspekti, sest intellektuaalse omandi kaitse ja mängude arendamise ökosüsteemi vaates on loomulik, et püütakse asja hoida eksklusiivsena- Mänge ilma oluliselt modimata nt ilma emulaatorita pole võimalik mängidfa eri platvormidel jne. Aga huvitab just tehniline pool, optimeerimine riistvarale sobivaks või vastupidi, riistvara kohandamine mängule sobivaks ja arenduse maksumus.

PC-le. Null algkapital vajalik (eeldades, et sul on arvuti).

Konsoolide puhul tuleb devkit soetada, mis maksab paar tuhat eurot.

Mõnes mõttes filtreerib see saasta/kvantiteedi välja, sest kui sa juba pead tuhandeid oma raha kulutama, et üldse alustada, siis sa ilmselt pingutad ka rohkem ja võtad asja tõsisemalt kui mingi suvaline käeharjutus.

---
Viimasest Gamers Nexus videos jäi üllatavalt kõrva, et osa PC rauast on subsideeritud. Hehe.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2026 22:28:30 vasta tsitaadiga

SKG, sina räägid rahast, mina räägin müügist. Sina räägid sellest, et tootja on saanud rohkem raha mängijatelt kätte konsoolidel (2% rohkem).
Mina toon esile selle, et tükke on müüdud PC peal ca 39% rohkem, mis tähendab ,et keskmine PC müüdud mäng on olnud oluliselt odavam kui konsooli oma, mis tähendab ,et kasutajatel on olnud see odavam keskmiselt.
Sina vaidled ma ei tea kellega , et osad võtmed müüdi ju mingites ma ei tea mis regioonides. Who cares. Me räägime globaalsetest numbritest, xboxi müüakse nii PC kui konsooli peal igal pool ning päeva lõpuks, on keskmine konsooli mäng antud näite varal 39% kallim. Siin ei ole midagi vaielda, sinu enda toodud numbrid.

Mis mängudesse puutub (wolverine etc), siis need on lihtsalt näited ja need onlnud iga gen erinevad - FF, TLOU, UC jne. PSil on alati olnud rohkem tugevaid AAA mänge, mis on ainult nende platvormile omased.
...ja guess what, PS on viimased 10+ aastat hävitanud MS'i konsoolimaastikul. Not even close.

tsitaat:
PC-ga ongi siiani lokaalselt sõpradega keerulisem mängida ja selle tõttu on ta ka selleks otstarbeks nirum valik. PC gamerid on ammu juba harjunud mänge mitte omama, vaid pigem ostad õiguse, neid mängida. Konsoolidel pole veel sinna jõutud, nii et täiesti mõistetav, miks see tähtis on. Kaitseb ka delistimise vastu

- Sa tead suurepärastet, et sama on. Paned mängu käima ja mängid. Või tegelikult, ka mänge millel ei ole tegelikult spltiscreeni, saad sa pc peal mängida splitscreenis. Info: https://www.splitscreen.me/docs/what-is-splitscreen-me. See võimaldab täiesti unikaalseid kogemusi splitscreenis, mida isegi konsoolidel ei saa. Rääkimata sellest, et splitscreen sortiment on võrreldamatult suurem PC peal. Nii et tänapäeval, on PC, by a landslide, võimekam local coop platvorm. Kahju ainult, et inimeste peakuju järgi ei jõua.

tsitaat:
Seal on mitu tähtsat täpsustavat küsimust puudu, näiteks - miks eelistad konsooli ja mitte PC-d.

- Viimased leheküljed on siin juttu olnud PS vs Xbox ja selles vallas on asi selge. PS = paremad eksklussivid, mis on põhiliseks dirveriks konsoolide vahel valmisel; lisaks sõpradele. Ja guess what, sõbrad on tähtsad, mis tähendab, et järgmine gen saab MSil veel rõvedam olema, sest palju rohkematel inimestel on PS. Peame selle arutelu lõpuni ja siis võime naaseda PC vs kosnool(id) juurde.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2026 23:21:30 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, sina räägid rahast, mina räägin müügist. Sina räägid sellest, et tootja on saanud rohkem raha mängijatelt kätte konsoolidel (2% rohkem).
Mina toon esile selle, et tükke on müüdud PC peal ca 39% rohkem, mis tähendab ,et keskmine PC müüdud mäng on olnud oluliselt odavam kui konsooli oma, mis tähendab ,et kasutajatel on olnud see odavam keskmiselt.
Sina vaidled ma ei tea kellega , et osad võtmed müüdi ju mingites ma ei tea mis regioonides. Who cares. Me räägime globaalsetest numbritest, xboxi müüakse nii PC kui konsooli peal igal pool ning päeva lõpuks, on keskmine konsooli mäng antud näite varal 39% kallim. Siin ei ole midagi vaielda, sinu enda toodud numbrid.

Mis mängudesse puutub (wolverine etc), siis need on lihtsalt näited ja need onlnud iga gen erinevad - FF, TLOU, UC jne. PSil on alati olnud rohkem tugevaid AAA mänge, mis on ainult nende platvormile omased.
...ja guess what, PS on viimased 10+ aastat hävitanud MS'i konsoolimaastikul. Not even close.

tsitaat:
PC-ga ongi siiani lokaalselt sõpradega keerulisem mängida ja selle tõttu on ta ka selleks otstarbeks nirum valik. PC gamerid on ammu juba harjunud mänge mitte omama, vaid pigem ostad õiguse, neid mängida. Konsoolidel pole veel sinna jõutud, nii et täiesti mõistetav, miks see tähtis on. Kaitseb ka delistimise vastu

- Sa tead suurepärastet, et sama on. Paned mängu käima ja mängid. Või tegelikult, ka mänge millel ei ole tegelikult spltiscreeni, saad sa pc peal mängida splitscreenis. Info: https://www.splitscreen.me/docs/what-is-splitscreen-me. See võimaldab täiesti unikaalseid kogemusi splitscreenis, mida isegi konsoolidel ei saa. Rääkimata sellest, et splitscreen sortiment on võrreldamatult suurem PC peal. Nii et tänapäeval, on PC, by a landslide, võimekam local coop platvorm. Kahju ainult, et inimeste peakuju järgi ei jõua.

tsitaat:

- Viimased leheküljed on siin juttu olnud PS vs Xbox ja selles vallas on asi selge. PS = paremad eksklussivid, mis on põhiliseks dirveriks konsoolide vahel valmisel; lisaks sõpradele. Ja guess what, sõbrad on tähtsad, mis tähendab, et järgmine gen saab MSil veel rõvedam olema, sest palju rohkematel inimestel on PS. Peame selle arutelu lõpuni ja siis võime naaseda PC vs kosnool(id) juurde.

Vaata kuidas tahad, käivet või ühikuid - PC poole pealt see hea ei tundu kui miljardilise kasutajatebaasiga platvormil müüakse 2,8M koopiat ja irrelevantseks tembeldatud XBOX-i peal, mil ainult ~30M kasutajatebaas 2,1M koopiat. Kumb on tugevam näitaja? 2,1M/30M vs 2,8M/1000M. Samal ajal on FH6 Steami kõige edukam racing mäng lol.
Kui sa pead näidetena tooma PS5 eksklusiive, mis pole isegi väljaski, see ise juba näitab argumendi nõrkust. Korduvalt küsinud need PS5 eksklusiivid üles lugeda, mis ostu PS5 kasuks kallutavad. Üritad muljet jätta nagu neid oleks mingi suurem hulk.
PC ei ole vaikimisi plugnplay ja ainult puldist juhitav seade juba eos, kuniks see ei muutu, ei konkureeri elutoas (local co-opis) ka konsooliga.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 27.05.2026 00:27:48 vasta tsitaadiga

SKG, kelle eest sa nüüd seisad - kasutaja või gonglomeraadi?
Last I checked, siis kasutajatelt koorimine ei olnud tugevus.
PC peal saad sama kogemuse keskmisest 39% soodsamalt. Kus maailmas, see halb asi on?

Also, ta võib ju korrasks olla kõige edukam, aga iRacing nt on vaata kui vana ja seal on nende endi andmeid 350k active users ja see on 50k rohkem ,kui neil 2025 alguses kui kuulutasid, et neil on 300 k active.
Pole ka ime, kui saad oma iidolitega koos sõita, kui oskusi on - https://www.youtube.com/watch?v=cEe7DKN4qCA . Kahtlustan, et iRacing on veel mõnda aega popp, aga forza esimene tuhin läheb üle.
PC peal on palju häid racing mänge ning userbase on ka killustunud paljude vahel. Mitu tugevat racing mängu xboxi peal on?

Ma tõin lihtsalt lambi näited mängude osas, mida inimesed ootavad hetkel. Neid ei pea olema palju, neid peab olema piisavalt ning kui tahad laiemat audientsi kaasa, siis on hea, kui on variatsioon.
PS5 puhul - Ghot of Yotei, DeathStranding 2, Demons Souls, Astro's playroom ning ikka rolli mängib ka möödnud geni mängude paremad versioonid - GT7, FF, God of War, TLOU 1 ja 2, Uncharted jpm.
Aga seda peab nentima küll, et last gen oli palju muljetavaldavam ka PSi poole peal kui see gen; tundub ,et sama xboxil. Eksin? I guess beggars can be choosers, vähem halb on vähem halb. Ehk tuleb uude geni ka ikka asju juurde veel ... Saros tuli, aga pole nagu sellise skaala mäng vist päris...

tsitaat:
PC ei ole vaikimisi plugnplay ja ainult puldist juhitav seade juba eos, kuniks see ei muutu, ei konkureeri elutoas (local co-opis) ka konsooliga.

Pls do tell.

viimati muutis Aeron 27.05.2026 01:06:30, muudetud 2 korda
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 27.05.2026 00:36:22 vasta tsitaadiga

Kas see peaks olema hea asi et mittesobiv platvorm soodsam on? Ja veel vaid keskmiselt soodsam mitte alati
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 27.05.2026 00:37:35 vasta tsitaadiga

Kas saaksid palun selle lause sõnastada kuidagi ümber, sest ma ei saa sinu küsimusest aru.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2026 02:29:46 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, kelle eest sa nüüd seisad - kasutaja või gonglomeraadi?
Last I checked, siis kasutajatelt koorimine ei olnud tugevus.
PC peal saad sama kogemuse keskmisest 39% soodsamalt. Kus maailmas, see halb asi on?

Mis asi sul 39% soodsam on? FH6 oli/on XBOXi ja PC peal identse hinnaga icon_lol.gif Regionaalne hinnaerinevus ei ole ju eksklusiivselt ainult PC peal doh.gif Ja kindlasti ei müü mäng sama PC vs XBOX suhtega igas regioonis. Tundub, et hetkel sa seda ekslikult eeldadki.
Aeron kirjutas:
Also, ta võib ju korrasks olla kõige edukam, aga iRacing nt on vaata kui vana ja seal on nende endi andmeid 350k active users ja see on 50k rohkem ,kui neil 2025 alguses kui kuulutasid, et neil on 300 k active.
Pole ka ime, kui saad oma iidolitega koos sõita, kui oskusi on - https://www.youtube.com/watch?v=cEe7DKN4qCA . Kahtlustan, et iRacing on veel mõnda aega popp, aga forza esimene tuhin läheb üle.
PC peal on palju häid racing mänge ning userbase on ka killustunud paljude vahel. Mitu tugevat racing mängu xboxi peal on?

https://www.xbox.com/en-IE/games/all-games/console?PlayWith=XboxSeriesX%7CS%2CXboxOne&xr=shellnav&Genre=Racing+%26+flying
tsitaat:
The Last Racing Game You’ll Ever Buy

iRacing isn’t just a game; it’s access to a subscription-based racing simulator. For less than the cost of most streaming platforms, access a thriving community of over 350,000 sim racers globally.

tsitaat:
2,532 all-time peak 2 months ago

Lol

Võrdluseks: 2018 välja tulnud ja 2024 delistitud Forza Horizon 4:
tsitaat:
8,438 24-hour peak

No comments, tõesti.
Aeron kirjutas:
Ma tõin lihtsalt lambi näited mängude osas, mida inimesed ootavad hetkel. Neid ei pea olema palju, neid peab olema piisavalt ning kui tahad laiemat audientsi kaasa, siis on hea, kui on variatsioon.
PS5 puhul - Ghot of Yotei, DeathStranding 2, Demons Souls, Astro's playroom ning ikka rolli mängib ka möödnud geni mängude paremad versioonid - GT7, FF, God of War, TLOU 1 ja 2, Uncharted jpm.
Aga seda peab nentima küll, et last gen oli palju muljetavaldavam ka PSi poole peal kui see gen; tundub ,et sama xboxil. Eksin? I guess beggars can be choosers, vähem halb on vähem halb. Ehk tuleb uude geni ka ikka asju juurde veel ... Saros tuli, aga pole nagu sellise skaala mäng vist päris...

Täpselt, lambikad, kuna paremaid argumente ju pole. Tõestad taas, et sul pole aimugi, millest räägid - Ghost of Yotei ja Astros Playroom on ainukesed päris eksklusiivid, sellest "nimekirjast". Death Stranding 2 pole ju SONY enda stuudio eksklusiiv ja tuleb ilmselt ka XBOX-le (nagu esimene mäng). Demons Souls on 2009 aasta mängu remake. Ja siis loetled vanad PS3/PS4 mängud lol. Ehk siis kinnitadki mu pointi. Suutsid leida ainult kaks originaalset PS5-only mängu. Siis loeme XBOX-il ka eelmiste generatsioonide mängud sisse, mis on Series konsoolidel mängitavad, kuid puuduvad PS5 peal. Kõik Gearsid, Halod, Fabled jne jne, kordades rohkem kui sinu list.
Aeron kirjutas:
Tagasiühilduvus, jeez, kahju küll, kui uute mängude pärast ei osteta...

Ja siis loetled PS3/PS4 mängud, et oma PS5 "eksklusiivide" listi paksemaks maalida icon_lol.gif
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 27.05.2026 07:25:53 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Kas saaksid palun selle lause sõnastada kuidagi ümber, sest ma ei saa sinu küsimusest aru.

Ei saa
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 27.05.2026 16:49:20 vasta tsitaadiga

SKG, mis sa heietad nüüd. Kas konsoolid ja pc tekitasid sama palju käivet roughly - jah.
Kas pc müüs sealjuures 2.8 milj ühikut ja konsoolid 2.1 milj - jah. Mõlemad müüvad üle maailma oma regionaalse hinnastusega, mis iganes see ka ei ole. Mis me sellest järeldame, MS sai ühe PC müügi pealt vähem tulu, mis pöödrvõrdeliselt tähendab, et keskmiselt maksis üks PC gamer 39% vähem sama kogemuse eest kui xboxi gamer. Need on faktid. See on juhtunud ja siin ei ole midagi arutada. Ma räägin kogu potist korraga, mis iganes see regionaalne jaotus ka ei ole. See on see info mida me hetkel teame ja nii ongi. Sa võid igast lugusid siia juurde mõleda miks see nii on, aga see ei muuda fakte.
tsitaat:
https://www.xbox.com/en-IE/games/all-games/console?PlayWith=XboxSeriesX%7CS%2CXboxOne&xr=shellnav&Genre=Racing+%26+flying

Rly, hästi palju forzat, mõni üksik muu asi, mõned mobiilimängud ümbervorbitud "päris mängudeks" ja sellised ralli klassikud nagu Roblox, Elite and dangerous, Rec Room ja Axonvolt. Tõesti...
tsitaat:

Võrdluseks: 2018 välja tulnud ja 2024 delistitud Forza Horizon 4:
8,438 24-hour peak

Oeh, iRacing Steami branch on olematu. 90%+ jooksutavad mängu otse.
Seal ei olegi head concurrent player asja võimalik kuskilt vaadata, vb kliendi seest. Nad ise reportisid 2025 aglusest jõudsid 300k active playerini ja hetkel on nende veebis kirjas 350k.

Neid launch peake ikka mängudel on, vaatame Forzat paari kuu pärast uuesti. Ma oleks üllatunud, kui seal 1/3 alles oleks. Tõenäoliselt 25-100k vahel. Siin on fundamentaalne vahe iRacingu kui mängu ja inimeste vahel. Forza on hea mäng, aga iRacing on midagi muud, see on teenus entusiastidele. See ei ole moevoog, mis paari kuuga hääbub, see on pidevalt uuendatud laserscannitud radadega teenus. Suur osa kasutajaid on päris rallisõitjad ja see teebki selle ägedaks. See on rohkem päris, kui ükski teine asi mida ma tean kõikide asjade summana. Cant get closer to the real thing. Päris rallisõitajad kasutavad jne.

tsitaat:
Ja siis loetled PS3/PS4 mängud, et oma PS5 "eksklusiivide" listi paksemaks maalida icon_lol.gif

No ma siis proovin paremini. Oleks oodanud, et sina, kui heatahtlik overmind of all things console, oleks ulatanud abistava käe ning täiendanud omal soovil minu nimekirja ning pakkunud siia kõrvale võrdluseks xboxi oma. Et mind vaest, pimedat ja abitut PC gamerit vähegi harida, aga sa läksid kergema vastupanu teed ning efforti sisse panemise asemel tegid hoopis "lol ha ha u so stupid" nalja... no olgu.

1. Marvel's Spider-Man 2
2. Ratchet & Clank: Rift Apart
3. Astrobot
4. Stellar Blade
5. Rise of the Ronin
6. Returnal
7. Saros
8. Death Stranding 2: On the Beach (kui kunagi tuleb, siis tuleb, aga hetkel on nii)
9. Nioh 3 (kui kunagi tuleb, siis tuleb, aga hetkel on nii)
---
Demon's Souls (ps4 peal seda pole ja on nii põhjalik remake, et ma arvan väärib siin olemist)

Mingeid vähemolulisi on veel nagu Neptunia ReVerse, Quantum Error, Lost Soul Aside, Sword of the Sea jm pisemaid/halvemaid, aga nende pärast keegi PSi ei osta.
Küll aga neile kes mõtlevad mida täna osta, neid huvitab kindlasti ka see mis tulemas veel on? Ega enne 100% ei tea ,mis tuleb, aga üht-teist oodata nagu on PS poole peal:

1. Wolverine
2. Heretic
3. Marvel Tōkon: Fighting Souls
4. Kena: Scars of Kosmora
5. Phantom Blade Zero
6. Fairgame$
7. Intergalactic: The Heretic Prophet

...ja nüüd siis küsimus sulle, mis xboxi peal siia kõrvale pakkuda on? Mis olemas? Mida oodata?

1. Forza Motorsport 2023?(Forza 6 ootab PSi release date-i)
2. Redfall!!! (tõsine system seller!)

Mina ca 15 min googledamisega rohkem ei leidnud. Aitad välja?
Also, võime huvipärast ka revisitida eelmist generatsiooni. Silmas pidades, et keskmime mängija pidi mängima 5-10 aasta taguseid mänge, siis eelmine gen tundub relevantne. Enne seda on juba kaheldav.

tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 27.05.2026 18:09:58 vasta tsitaadiga

Need kaks viimast mängu on ajalugu ja sealt ei tule enam midagi. MS suutis isegi oma kunagise poster boy T10 kuristikku juhtida.

Xboxilt on hetkel oodata Fable, uus Halo ja mingi hetk ka järg Indiana Jones'ile. Esimesed kaks tulevad PS5 peale ja suure tõenäosusega Indi samuti.

Mis võidusõidumängudesse puutub, siis PC peal on valik tunduvalt laiem. Simude osas veel eriti. Igal ühel neist on tavaliselt oma ökosüsteem, kus pead omama kontot. Steami numbrite järgi ei ole mõtet erilisi järeldusi teha.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 27.05.2026 22:55:32 vasta tsitaadiga

See on tõesti üllatav, kui palju MS suudab pekki keerata asju.
tsitaat:
In October 2014, the studio employed approximately 100 full-time staff, as well as between 100 and 200 contract workers.[2]
In July 2025, 70 roles were eliminated as part of a round of layoffs that affected 9,000 Microsoft employees.[3] It was also reported that development on the Forza Motorsport series had been cancelled and Turn 10 would continue working on the Forza Horizon series alongside Playground Games.[4]

Eeldusel, et neil enam vähem saranane töötajate hulk oli aasta hiljem, siis räägime mingist 70% koondamisest ja ülejäänud siis sulatati Playgroundi juurde.
Well done MS. Järjekordne näide icon_sad.gif

Aga noh, you get what you deserve...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2026 23:17:17 vasta tsitaadiga

[quote="Aeron"]SKG, mis sa heietad nüüd. Kas konsoolid ja pc tekitasid sama palju käivet roughly - jah.
Kas pc müüs sealjuures 2.8 milj ühikut ja konsoolid 2.1 milj - jah. Mõlemad müüvad üle maailma oma regionaalse hinnastusega, mis iganes see ka ei ole. Mis me sellest järeldame, MS sai ühe PC müügi pealt vähem tulu, mis pöödrvõrdeliselt tähendab, et keskmiselt maksis üks PC gamer 39% vähem sama kogemuse eest kui xboxi gamer. Need on faktid. See on juhtunud ja siin ei ole midagi arutada. Ma räägin kogu potist korraga, mis iganes see regionaalne jaotus ka ei ole. See on see info mida me hetkel teame ja nii ongi. Sa võid igast lugusid siia juurde mõleda miks see nii on, aga see ei muuda fakte.
tsitaat:

Raske tunnistada, et ajad järjekordselt mingit udujuttu? Palun näita, kuidas need "faktid" arvutasid. Kuidas "üks PC gamer 39% vähem sama kogemuse eest kui xboxi gamer"? Nii lolli juttu ei saa ju ometi ajada.. aga näed.

[quote="Aeron"]Oeh, iRacing Steami branch on olematu. 90%+ jooksutavad mängu otse.
Seal ei olegi head concurrent player asja võimalik kuskilt vaadata, vb kliendi seest. Nad ise reportisid 2025 aglusest jõudsid 300k active playerini ja hetkel on nende veebis kirjas 350k.

Neid launch peake ikka mängudel on, vaatame Forzat paari kuu pärast uuesti. Ma oleks üllatunud, kui seal 1/3 alles oleks. Tõenäoliselt 25-100k vahel. Siin on fundamentaalne vahe iRacingu kui mängu ja inimeste vahel. Forza on hea mäng, aga iRacing on midagi muud, see on teenus entusiastidele. See ei ole moevoog, mis paari kuuga hääbub, see on pidevalt uuendatud laserscannitud radadega teenus. Suur osa kasutajaid on päris rallisõitjad ja see teebki selle ägedaks. See on rohkem päris, kui ükski teine asi mida ma tean kõikide asjade summana. Cant get closer to the real thing. Päris rallisõitajad kasutavad jne.

Lol, see 350K number pole ju samaegseid. Võid juba praegu 2018 aasta FH4-ga võrrelda, kes keelab. Teiseks, on see apples & oranges võrdlus, millegipärast võtsid sa sim-racingu, mille mängijaskond on väga erinev.

Aeron kirjutas:
No ma siis proovin paremini. Oleks oodanud, et sina, kui heatahtlik overmind of all things console, oleks ulatanud abistava käe ning täiendanud omal soovil minu nimekirja ning pakkunud siia kõrvale võrdluseks xboxi oma. Et mind vaest, pimedat ja abitut PC gamerit vähegi harida, aga sa läksid kergema vastupanu teed ning efforti sisse panemise asemel tegid hoopis "lol ha ha u so stupid" nalja... no olgu.

1. Marvel's Spider-Man 2
2. Ratchet & Clank: Rift Apart
3. Astrobot
4. Stellar Blade
5. Rise of the Ronin
6. Returnal
7. Saros
8. Death Stranding 2: On the Beach (kui kunagi tuleb, siis tuleb, aga hetkel on nii)
9. Nioh 3 (kui kunagi tuleb, siis tuleb, aga hetkel on nii)
---
Demon's Souls (ps4 peal seda pole ja on nii põhjalik remake, et ma arvan väärib siin olemist)

Lol, 1, 2, 5, 6, 9 on ka PC peal ehk siis pole eksklusiivid. Või siis on sul oma alternatiivne definitsioon eksklusiivist. Xboxil saab selliseid mänge palju mängida, mis on ka PC peal kui mitte PS5 peal. Siis saab need ka sisse lugeda. See läks vist suures tuhinas meelest.
Kui PS3 mängud sisse lugeda, loeb siisse ka 360 mängud. PS-il pole siin mingit konkurentsi siis ju. Kõik Halod, Gearsid, Fabled jne.
Aeron kirjutas:
Mingeid vähemolulisi on veel nagu Neptunia ReVerse, Quantum Error, Lost Soul Aside, Sword of the Sea jm pisemaid/halvemaid, aga nende pärast keegi PSi ei osta.
Küll aga neile kes mõtlevad mida täna osta, neid huvitab kindlasti ka see mis tulemas veel on? Ega enne 100% ei tea ,mis tuleb, aga üht-teist oodata nagu on PS poole peal:

1. Wolverine
2. Heretic
3. Marvel Tōkon: Fighting Souls
4. Kena: Scars of Kosmora
5. Phantom Blade Zero
6. Fairgame$
7. Intergalactic: The Heretic Prophet

...ja nüüd siis küsimus sulle, mis xboxi peal siia kõrvale pakkuda on? Mis olemas? Mida oodata?

1. Forza Motorsport 2023?(Forza 6 ootab PSi release date-i)
2. Redfall!!! (tõsine system seller!)

Mina ca 15 min googledamisega rohkem ei leidnud. Aitad välja?
Also, võime huvipärast ka revisitida eelmist generatsiooni. Silmas pidades, et keskmime mängija pidi mängima 5-10 aasta taguseid mänge, siis eelmine gen tundub relevantne. Enne seda on juba kaheldav.

Ehk siis jätkad samal viisil - et oma "nimekirja" suuremaks teha, lisad mänge, mis pole tegelikult eksklusiivid, mis pole väljaski või olid eelmistel generatsioonidel. Unustad ära, et samu "skeeme" saab ka XBOXi puhul kasutada. Aga kuna su argument on nii nõrk, siis sul pole sinna listi midagi arukat lisada. Kaevad ennast veel sügavamasse auku.

---
Uudiseid PC handheldidest:

Valve raises Steam Deck prices by more than $200
https://www.theverge.com/games/938340/valve-steam-deck-price-increase

Steam Deck 512GB OLED $549 -> $789 (44%)
Steam Deck 1TB OLED $649 -> $949 (46%)

Ei mäletagi oma elu jooksul nii jõhkrat handheldi/konsooli hinnatõusu icon_eek.gif

Steam Machine hind saab vist "põnev" tulema icon_lol.gif
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 27.05.2026 23:24:06 vasta tsitaadiga

Mis seal ikka, väänatakse Steam Machine'ile samuti 200-300€ otsa ja nii on. Osa mänge on ju samuti juba üle 100€ vaikselt roninud just nagu see olekski uus normaalsus.

Steam Decki hinnamuutus on väike võrreldes näiteks Legion Go 2 ning mõne muu võimsama handheld masina hinnatõusuga.

Kui asi väga käest ära hakkab minema, eks ma siis mängin oma praeguse raua ja konsoolidega peal kuni need tossu välja viskavad. Mängudekogu on õnneks juba nii suur, et sellest jagub elu lõpuni. Seda muidugi eeldusel, et kõik see digitaalne kraam jääb alatiseks mulle kättesaadavaks.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2026 23:37:13 vasta tsitaadiga

HPN kirjutas:
Osa mänge on ju samuti juba üle 100€ vaikselt roninud just nagu see olekski uus normaalsus.

Wow, mis mängud need nii kallid on? Või pead silmas mingeid Deluxe/Premium/Ultimate editioneid?

---
Valve jacks up Steam Deck prices by as much as $300
This does not bode well for the price of the Steam Machine.

https://www.engadget.com/2182286/valve-jacks-up-steam-deck-prices-by-as-much-as-300/
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 27.05.2026 23:52:50 vasta tsitaadiga

SKG...

Ma ei saa kuidas see saab nii keeruline olla.
Forza müüs kokku 4.9 mil ühikut mänge teadmatu hinnaga. 2.8 milj müüdi PC peal ja 2.1 milj müüdi konsoolide peal, aga teeniti sama palju raha.
Selleks, et 2.8 milj tüki pealt teenida sama vähe raha 2.1 milj tüki pealt, peab selle tüki hind olema 39 % väikesem.
See ei ole nii keeruline. Ma ei tea ka miks see nii on ja mis regioonid selle vahe sisse teevad, aga fakt on see, et keskmiselt on pc gameri 1 mängu hind nii palju soodsam. On sul parem selgitus?
PC distributsioon oli kallim ning lihtsalt seetõttu jäi MSile per mäng lihtsalt vähem kätte? Silmas pidades, et konsoolidel on osad asjad plaadil tänini ,siis sügavalt kahtlen.
Variant on ka, et pc müügid tulid teistest regioonidest, aga kas siis seal konsooli mängu ei müüda? Vähetõenäoline ja isegi kui oleks, siis ei muuda see ikkagi asjaolu, et pc mängudega pealt teeniti keskmiselt vähem.
...aga tbh, ma eriti ei viitsi selle 3nda klassi tekstiülesande peale rohkem energiat kulutada, sest kind of pohhui. Oli lihtalt veider asjaolu, mida esile tuua...

Mis sellest playercounti puutub, siis las ta peakib ära ja vaatame siis palju seal paari kuupärast alles on. So far, jättes täiesti kõrvale teiste mängudega võrdlemise, on need suurepärased numbrid igatahes.
Veel enam, kuna pc peal on "supp lahejem", sest mänge on palju millele mitukümmend tuhat igakuised peakid.

Mis nüüd xboxi sortimenti puutub, siis me hetkel võrdleme XB vs PS5 on ju.
Ehk siis mänge, mida saab XB mängija mängida ja PS5 oma ei saa ja vastupidi.
Kuskil pole kirjas, et need mängud ei või ka olla PC peal. Me ei räägi lihtalt PC-st hetkel, meie arutelu on teemal, miks peaks keegi ostma PS5 ja minu vastus on mängude.
DS ei ole sellises kuues mingi ps3 mäng. Mäng from the ground up uuesti üles ehitada, contenti lisada ja re-release'ida on teine asi, kui teha ta backwards compatible'iks.
Aga tbh, pohhui, jätame välja, see ei muuda midagi sest Xboxil pole midagi vastu panna see gen.

Ootan sinult nüüd xboxi nimekirja.

Steamdeck osas, ouch.
Ning jah, Steam machine osas vist läheb see launch väga raskeks tänaste hindade juures icon_sad.gif
Äkki Steam OS standaoline-ina saab populaarsust, sest raskel ajal pole vaja OSi eest raha maksta.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.05.2026 00:21:02 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG...

Ma ei saa kuidas see saab nii keeruline olla.
Forza müüs kokku 4.9 mil ühikut mänge teadmatu hinnaga. 2.8 milj müüdi PC peal ja 2.1 milj müüdi konsoolide peal, aga teeniti sama palju raha.
Selleks, et 2.8 milj tüki pealt teenida sama vähe raha 2.1 milj tüki pealt, peab selle tüki hind olema 39 % väikesem.
See ei ole nii keeruline. Ma ei tea ka miks see nii on ja mis regioonid selle vahe sisse teevad, aga fakt on see, et keskmiselt on pc gameri 1 mängu hind nii palju soodsam. On sul parem selgitus?
PC distributsioon oli kallim ning lihtsalt seetõttu jäi MSile per mäng lihtsalt vähem kätte? Silmas pidades, et konsoolidel on osad asjad plaadil tänini ,siis sügavalt kahtlen.
Variant on ka, et pc müügid tulid teistest regioonidest, aga kas siis seal konsooli mängu ei müüda? Vähetõenäoline ja isegi kui oleks, siis ei muuda see ikkagi asjaolu, et pc mängudega pealt teeniti keskmiselt vähem.
...aga tbh, ma eriti ei viitsi selle 3nda klassi tekstiülesande peale rohkem energiat kulutada, sest kind of pohhui. Oli lihtalt veider asjaolu, mida esile tuua...

Nii kõva peaga ei saa ju ometi olla?

Puust ja punaseks:

Kui sul on kollased (PC) ja rohelised (XBOX) õunad. Mõlemad on poes sama hinnaga €4/tk. Paar poodi nö. vaesemas piirkonnas müüb mõlemaid €3/tk. Kollaseid õunu ostetakse viimastes poodides rohkem kui rohelisi.

Roheliste müük: 5 x €4 = käive €20
Kollaste müük: 6 x €3 = käive €18

Rohelisi õunu müüdi vähem (5), kuid käive oli suurem (20).
Kollaseid õunu müüdi rohkem (6), kuid käive oli väiksem (18).

Mõlemad on sama hinnaga, samades poodides, kuid igas poes ei osteta mõlemat sama palju.

See ei tähenda, et "kollased õunad olid soodsamad" või nende ostjad "39% tüki pealt kuidagi võitsid", sest roheline oli samuti €3 eest samas poes saadaval. See lihtsalt näitab erinevat ostukäitumist eri piirkondades.

Xbox China: Chinese Yuan ¥ 298 (37,80€)
Steam China: Chinese Yuan ¥ 298 (37,80€)

Xbox Brazil: Brazilian Real R$ 299,00 (50,65€)
Steam Brazil: Brazilian Real R$ 299,00 (50,65€)

Xbox Japan: Japanese Yen ¥ 9800 (52,82€)
Steam Japan: Japanese Yen ¥ 9800 (52,82€)

Xbox EU: Euro 69,99€
Steam EU: Euro 69,99€

Allikad:
https://steamdb.info/app/2483190/
https://www.xbox.com/zh-CN/games/store/forza-horizon-6/9NR1R1XWLCNB/0010
https://www.xbox.com/pt-BR/games/store/forza-horizon-6/9N431PX143P8
https://www.xbox.com/ja-JP/games/store/forza-horizon-6/9N431PX143P8

Aeron kirjutas:
Mis sellest playercounti puutub, siis las ta peakib ära ja vaatame siis palju seal paari kuupärast alles on. So far, jättes täiesti kõrvale teiste mängudega võrdlemise, on need suurepärased numbrid igatahes.
Veel enam, kuna pc peal on "supp lahejem", sest mänge on palju millele mitukümmend tuhat igakuised peakid.

FH4 ja FH5 on ammu peakinud juba, mida vabandused lol.
Aeron kirjutas:
Mis nüüd xboxi sortimenti puutub, siis me hetkel võrdleme XB vs PS5 on ju.
Ehk siis mänge, mida saab XB mängija mängida ja PS5 oma ei saa ja vastupidi.
Kuskil pole kirjas, et need mängud ei või ka olla PC peal. Me ei räägi lihtalt PC-st hetkel, meie arutelu on teemal, miks peaks keegi ostma PS5 ja minu vastus on mängude.
DS ei ole sellises kuues mingi ps3 mäng. Mäng from the ground up uuesti üles ehitada, contenti lisada ja re-release'ida on teine asi, kui teha ta backwards compatible'iks.
Aga tbh, pohhui, jätame välja, see ei muuda midagi sest Xboxil pole midagi vastu panna see gen.

Siis ära nimeta neid eksklusiivideks. XBOX-il saab siis ju kõik samamoodi sisse arvestada, need nn. "Microsofti eksklusiivid", mis samuti PC peal, see kipub pidevalt kahe silma vahele jääma.

---
Polnud silma peal hoidnud, ulme ikka.

Legion Go S Gets Price Hike: Z2 Go 512GB/16GB ($649 to $989). Z1 Extreme 32GB/1TB ($899 to $1579)
https://www.reddit.com/r/Handhelds/comments/1sqltjq/legion_go_s_gets_price_hike_z2_go_512gb16gb_649/
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 28.05.2026 01:14:22 vasta tsitaadiga

SKG, see on väga tore, aga ei muuda asjaolu, et pc mänge on müüdud oluliselt rohkem ja oluliselt odavamalt keskmiselt ja et keskmine pc gamer on saanud sama kogemuse odavamalt.
Lihtalt see on peculiarity (mis ta pidigi olema) ja thats about it ja põhjus võib olla regioonides, see on ka ok. Veidi moot point lihsalt, ei olegi midagi erilist.

Mis install base'i puutub, siis ei no doubt väga suur on, aga endiselt küsimus, mis see natukese aja pärast on.
Forza 4 on täna 24h peakiga ~ 8 k mängjat, Forza 5 ~ 20 k.
Assetto Corsa 14 k ja tõuseb, BeamNG 25k ja tõuseb, Eurotruck sim 2 madalseisus 50k kandis aga peakib regulaarselt 75k kandis, ka positiivne trend aastate lõikes. Neid tänapäeval saranse playerbase'iga asju ikka on.
Paljud on mujal platvormidel ka kui Steam. Aga Forza 6 on võimalus teha ajalugu ja saada suurimaks! ...ja päeva lõpuks, kui sind üldse SP huvitab, siis on asi sortimendis rohkem kui player numberites.

Last but not least, ma ei tea milleks muuks neid mänge nimetada kui me konkreetselt võrldeme PS5 ja Xboxi? Tööstuse oli vahepeal kasutusel väljend console exclusive nende kohta.
Need on mängud, mida ps5 omanikud saavad mängida, aga xbox omad ei saa. Kui sa valid konsoolide vahel, siis asjaolu, et kas need on lisaks veel pc peal ei puutu asja.
Või sa ostad mänge selle järgi, et vaatad, kus peal mäng ei ole?

Kus need xb mängud on nüüd?

holy shit @ handheld prices... icon_eek.gif

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.05.2026 02:17:38 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, see on väga tore, aga ei muuda asjaolu, et pc mänge on müüdud oluliselt rohkem ja oluliselt odavamalt keskmiselt ja et keskmine pc gamer on saanud sama kogemuse odavamalt.
Lihtalt see on peculiarity (mis ta pidigi olema) ja thats about it ja põhjus võib olla regioonides, see on ka ok. Veidi moot point lihsalt, ei olegi midagi erilist.

Ehk siis sulle sai puust ja punaseks tehtud ja jaurad ikka edasi, kuidas PC peal on odavam. Ei saa ju "keskmist" nii arvutada kui on teada, et mäng maksab mõlemal platvormil sama palju icon_lol.gif Lihtsalt PC peal osteti rohkem regioonides, kus mäng on odavam (XBOXi versioon on seal sama hinnaga, aga osteti vähem). See ei tee mängu PC versiooni odavamaks doh.gif
Aeron kirjutas:
Last but not least, ma ei tea milleks muuks neid mänge nimetada kui me konkreetselt võrldeme PS5 ja Xboxi? Tööstuse oli vahepeal kasutusel väljend console exclusive nende kohta.
Need on mängud, mida ps5 omanikud saavad mängida, aga xbox omad ei saa. Kui sa valid konsoolide vahel, siis asjaolu, et kas need on lisaks veel pc peal ei puutu asja.
Või sa ostad mänge selle järgi, et vaatad, kus peal mäng ei ole?

Eksklusiiv - sel on väga konkreetne tähendus. Kui mäng on nii PS5 kui ka PC peal, siis see lihtsalt ei ole enam eksklusiiv, vaid multiplatform mäng. Samamoodi XBOX-il saab lugeda sisse KÕIK mängud, mis pole PS5 peal mängitavad, kuid on võibolla PC peal olemas. Halod, Gearsid, Forzad, Fabled jne.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 28.05.2026 02:20:54 vasta tsitaadiga

SKG, tead, las olla.

Eksklusiivide osas, jääks äkki vähem semantikasse kinni.
Inimesed ostavad konsoole nende mängude pärast mida seal mängida saab ja mida teistel konsoolidel ei saa oli ju väide.
Millised on need mängud, mille pärast peaks keegi xboxi ostma? Erilised kogemused, mida teistel konsoolidel mängida ei saa.
PC konkureerib ju ajalooliselt konsooliga kaudselt võrreldes teiste konsoolidega.
Võime võtta eri generatsioonid võtta ette hiljem, aga hetkel räägiks käimasolevast generatsioonist.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 28.05.2026 02:28:25 vasta tsitaadiga

Ja neid mänge on PS5 peal tegelikult väga vähe.
Need pole ka erilised best-sellerid, võrreldes teistega topis.
Ootaks rohkem ja kõrgemaid kohti, eeldades, et nende pärast PS5 ostetakse. GTA VI lööb need kõik üle, sest selle mängu pärast ostetakse PS5.

Ghost of Yotei on 9. kohal.
Astro Bot 19. kohal.
Demons Souls 21. kohal.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_5_video_games
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.