Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
6%
 6%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 240 ]
hääli kokku : 416

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.05.2026 16:17:47 vasta tsitaadiga

Tere! Mul tekkis arutelu lugedes täiesti erapooletult, küsimus:
Millisele platvormile on teie arvates mänge lihtsam/soodsam arendada? Kas PC-le või konsoolile? Jätaks teadlikult välja litsentseerimise aspekti, sest intellektuaalse omandi kaitse ja mängude arendamise ökosüsteemi vaates on loomulik, et püütakse asja hoida eksklusiivsena- Mänge ilma oluliselt modimata nt ilma emulaatorita pole võimalik mängidfa eri platvormidel jne. Aga huvitab just tehniline pool, optimeerimine riistvarale sobivaks või vastupidi, riistvara kohandamine mängule sobivaks ja arenduse maksumus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 26.05.2026 16:48:08 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et see oleneb, millist mängu sa arendad.
Kui sinu mäng on mingi indie, kus pole vaja eriti midagi optimeerida, siis pc peal publiseerimine ja muu värk on palju lihtsam.
Kui sul on suur mäng, raua mõttes nõudlik, siis selle optimeermine n+1 erineva raua komplekti jaoks teeb PC peal avaldamise keerukamaks, isegi kui muud protsessi osad on lihtsamad.
Valve selles mõttes tubli ja totakas samal ajal. Steam on lihtne asju panna ja seda nii heas kui halvas.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.05.2026 20:23:31 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, sinu enda lauses on ju kirjas, rohkem tükke ja vähem raha.
Ehk siis keskmiselt, globlaalselt, on sama mäng, koguarvudes, PC peal 30% suuremate müüginubritega ning samal ajal toodab umbes pool raha.
See tähendab seda, et konsoolimängijad, maksavad keskmiselt per mäng 39% rohkem.
Või mis siin keerulist nüüd siis on?

Tundub, et sulle on asi siiski keeruline. Selgelt kirjas, et ainult teatud regioonides on mäng odavam, selle tõttu oli käive väiksem kui XBOX-il. XBOX on 30M müünud, PC gamereid pidi olema ligi miljard? FH6 pidi olema Steami kõigi aegade popim racing mäng. Lisaks, mäng oli day 1 Game Passis. Irrelevantne platvorm teenib suuremat käivet, huvitav.
Aeron kirjutas:
Sinu muud juttu ma ei toonud välja, sest ma ei lugenud seda ning see ei muud asjaolu, et ekskulusiivid on väga tähtsad. See tähenda, et ainult eksklusiivid on tähtsad, aga nad on need, mis suuresti teevad vahe sisse.
Kui ma saan robloxi ja CODi mängida igal pool, aga ühel plavormil on lisaks neile ka Wolverine ja Spiderman jms, siis mul on päris tugev põhjus eelistada seda teist platvormi. Ka muud asjad mängivad rolli, aga üha vähem.

Nad on olemas, aga sa mingil põhjusel eeldad, et Wolverine ja Spiderman reaalselt ka huvi pakuvad. Enamasti mängitakse multiplatform mänge, reaalselt.
Aeron kirjutas:
tsitaat:
In this survey, gamers were asked why they played games on a console. 41 percent responded that exclusive games were the reason they chose that platform, while 38 percent responded having friends/family also playing on the same console ecosystem was a reason to stay attached to one particular console. It being easier to play with friends and family on a console came in third place at 37 percent, while preferring to play video games in a more casual environment (like a living room) was a reason for 36 percent. Finally, more options to buy physical games on consoles was a reason for a respectable 24 percent of those surveyed.

Nr1 - eksklusiivid 41%
Nr2 - sõbrad 38%
Nr3 - lihtsam koos mängida sõpradega ? (wtf) 37%
Nr4 - Elutoa gaming 36%
Nr5 - füüsiline meedia

Üllatvalt lähestikku on isegi põhjused ma ütleks ja üllatavalt tugevad on endiselt aegunud arusaamad sellest, et pc-ga on sõpradega keerulisem mängida või, et elutoas on pc kuidagi nirum. Füüsiline meedia on natuke üllatav põhjusena. Huvitav kas halb internet või siis hangeldamine on peamised põhjused.

PC-ga ongi siiani lokaalselt sõpradega keerulisem mängida ja selle tõttu on ta ka selleks otstarbeks nirum valik. PC gamerid on ammu juba harjunud mänge mitte omama, vaid pigem ostad õiguse, neid mängida. Konsoolidel pole veel sinna jõutud, nii et täiesti mõistetav, miks see tähtis on. Kaitseb ka delistimise vastu.
Aeron kirjutas:
Kui sa seda top nimekirja vaatad, siis tegelikult on ainult eksklusiivid need, mis konsooli eelisute kohta midagi näitavad.
Muu on kas sõprade valikud(2) või teadmatus (3,4). Ehk siis tihti eelitavad inimesed üht konsooli teisele, sest sõpradel on midagi olemas.
See, et kergem on sõpradega mängida koos või elutoas saab konsooli kasutada, see mõjuta xb vs ps valikut. Füüsiline meedia vist ka eriti mitte.

Seal on mitu tähtsat täpsustavat küsimust puudu, näiteks - miks eelistad konsooli ja mitte PC-d.
bugbrake kirjutas:
SKG see on üks paljudest põhjustest miks PC'l on statistiliselt vanemate mängude mängimise osakaal suurem on kui konsoolidel, lihtsalt täienduseks. Üldiselt ostetakse kohe uus konsooli kui see välja tuleb, vana läheb müüki või jääb seisma.
Minu eluline näide ka sinna otsa, võid selle ka üldise statistika sisse arvestada.

Oled sa selles kindel või pakud huupi.
Keskmine mänguarvuti on lahjem olnud kui parasjagu viimased konsoolid. Kui raud on nõrgem, siis uuemad mängud ei jookse nii hästi ja vanemate mängude mängimine pole tingimata mitte teadlik valik, vaid võimaluse puudus.
BA79 kirjutas:
Tere! Mul tekkis arutelu lugedes täiesti erapooletult, küsimus:
Millisele platvormile on teie arvates mänge lihtsam/soodsam arendada? Kas PC-le või konsoolile? Jätaks teadlikult välja litsentseerimise aspekti, sest intellektuaalse omandi kaitse ja mängude arendamise ökosüsteemi vaates on loomulik, et püütakse asja hoida eksklusiivsena- Mänge ilma oluliselt modimata nt ilma emulaatorita pole võimalik mängidfa eri platvormidel jne. Aga huvitab just tehniline pool, optimeerimine riistvarale sobivaks või vastupidi, riistvara kohandamine mängule sobivaks ja arenduse maksumus.

PC-le. Null algkapital vajalik (eeldades, et sul on arvuti).

Konsoolide puhul tuleb devkit soetada, mis maksab paar tuhat eurot.

Mõnes mõttes filtreerib see saasta/kvantiteedi välja, sest kui sa juba pead tuhandeid oma raha kulutama, et üldse alustada, siis sa ilmselt pingutad ka rohkem ja võtad asja tõsisemalt kui mingi suvaline käeharjutus.

---
Viimasest Gamers Nexus videos jäi üllatavalt kõrva, et osa PC rauast on subsideeritud. Hehe.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 126, 127, 128
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.