praegune kellaaeg 23.05.2026 15:17:12
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 35 ] |
| 50/50 |
|
6% |
[ 25 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 65 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 240 ] |
|
| hääli kokku : 416 |
|
| autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.05.2026 03:58:11
|
|
|
| Aeron kirjutas: |
| ...ja minu meelest on oluline, et xbox on kõige vähem atraktiivne konsool. |
Õnneks ei pea siin sinu arvamuse järgi võrdlusi tegema.
...aga mingis mõttes võrdled sa Ladat tubli keskklassi Fordiga vms.
Nimelt ringrajal teeb Ford samal ajal umbes 3 ringi, kui Lada teeb 1. |
See Lada on tihti kiirem kui see Ford. Ford on harva kiirem kui see Lada.
PlayStation 5: 91.04 million units sold
Xbox Series X|S:34.43 million units sold
Market Share: 72.6% (PS5) vs 27.4% (Xbox) |
GPU market share:
Nvidia 94%
AMD 5%
Intel 1%
| Ehk siis jutt õige, Ladal on igast plusse, aga mingis mõttes keda kotib teiseks jäänud rallisõitja auto konditsioneer või istmete mugavus. |
Kui sa tahad "kohale" rõhuda, siis tobe argument. Tuletame meelde, et 360 jäi ka teiseks, ainult PS3-ga võrreldes. Müüginumbrites.
| 1:3 kaotus MSi poolt |
Ja siis? Kuidas see segab konsooli valida? Tundub mingi isiklik probleem.
| Sony eksklusiivide hulk vs xbox? |
Mis sellega on? Kui võtame kõik mängitavad mängud arvesse, siis Xbox peal on neid rohkem, mida PS5 peal mängida ei saa.
Eksklusiive mängitakse reaalselt kõvasti vähem kui multiplatforme.
| Ma lihtalt pean imelikuks rääkida konsoolist keskendudes vähem olulisele konsoolile. |
Kes või mis otsustab, mis on vähem olulisem. Kelle poolt vaadatuna? Kui olla hinnatundlik, on XBOX ju olulisem?
| Xbox ei ole nii äga kui sa arvad valdava enamiku inimeste arvates. Igaühel omad põhjused, aga numbrid räägivad enda eest. |
Ma ei tea, mis on "äge", tõin sulle faktid. Nende järgi saab igaüks otsustada, mis tema vajadused katab.
| Minu arvates on peamine põhjus mängud. Ei ole midagi xboxile unikaalselt ja huvitavat - kus on MS'i huvitavad eksklusiivid? |
Kui võtame kõik mängitavad mängud arvesse, siis Xbox peal on neid rohkem, mida PS5 peal mängida ei saa. See, kas sulle see meeldib ei puutu asjasse, kuna maitseeelistus on täiesti subjektiivne.
| Aga mängutööstuse vaates, selle teema vaates, on PS märkimisväärselt olulisem kui Xbox, sest PSi eelistavad pea 3x rohkem inimesi kui Xboxi. |
Kasutades sama "loogikat", siis AMD ja Intel GPU-d on täiesti mõttetud. Rääkides eelistustes - enamus mängib ja "eelistab" nagunii multiplatform mänge.
Tal ei ole eksklusiive. Ta pmt odav pc, sita sortimendiga (mitte koguarvus (kuigi seegi on hale vs pc), aga midagi mis paneks xbox ostma content wise pmt ei ole).
Very few people care. Ta mängud võivad odavad olla, aga keegi ei taha konsooli ennast osta eriti.
Sony konsooli seevastu ostetakse ja seal on actual mängud vist varsti jälle, mille pärast on põhjus osta ja need ei ole odavad. So..? |
Räägid nii nagu neid oleks mingi ulme suur number, mis ära otsustab.
Reaalsus: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_5-only_games
Dude, keda kotib xbox. Really. Enamikku inimesi ei koti.
Miks meie dialoog keerleb xboxi ümber - hävitavalt konsoolisõja kaotanud - võrreldes Sony ja Nintendoga - irrelevantne konsool. |
Äärmiselt objektiivne argument
Sa võid kiita 3ndaks jäänud rallisõitja auto istmete mugavust ja konditsioneeri, aga fakt on see, et ta on kolmas.
Xbox ei ole lihtsalt popp, neid on pea 3x vähem kui PSe ning seega rääkida konsoolidest, kui xboxist on tobe.
Xbox on 1, hetkel pigem vähetähtis konsool, meie konsoolide trihhotoomias.
Enamike inimeste reaalsus konsooli kasutamisel seega seda ei peegelda. |
Seekord jäi kolmandaks. 360 jäi ka 7-nda generatsiooni ajal kolmandaks. Täiesti ebatähtsad argumendid, selline tunne, et sa valid konsooli kui mingit staatusesümbolit, teiste järgi, mitte reaalsete vajaduse i.e. ei suuda objektiivselt vaadelda.
| Kas PC on parajasti kaotamas PS'ile 1:3? |
Oh no... ja siis? Kas mängukogemus kuidagi kannatab?
| See siin on koguaeg olnud konsoolid vs pc teema, aga üks asi, millega sina pole vist kunagi väga leppinud on see, et PS5 on siin alati tähtsam olnud ja minu arvates õigustatult. |
Kes selle tähtsuse otsustas ja milliste kriteeriumite alusel? Enne raiusid siin, kui tähtis TCO on, nüüd on see "mugavalt" unustatud.
| ...paremate eksklusiividega... |
| ...xboxil lihtsalt ei ole eriti eksklusiive millest rääkida. |
Ja PS peal on praeguses generatsioonis hullult eksklusiive?
Loetle ükshaaval need PS5 eksklusiivid, mis PS5 selgelt paremaks konsooliks teevad.
| Xbox on pigem väheste fookuses. |
Vähem konsoole müünud selle konsooligeneratsiooni jooksul.
| Kummal on parem sortiment mänge -> PS (vaata eksklusiivide hulka ja kvaliteeti vs xb) |
Xboxil on rohkem mänge, mida PS5 peal ei ole. See nn. "kvaliteet" on subjektiivne.
| Kumba konsooli tahavad inimesed rohkem osta - > PS (3:1 suhe Sony kasuks) |
Konsool ostetakse enda reaalsete vajaduste järgi, mitte teiste järgi.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
23.05.2026 11:03:23
|
|
|
Suht kenasti võtad kokku kõik need korrad, kui sulle üritatakse selgitada midagi ja ikka kuidagi ei jõu kohale.
Vb pole siis piisavalt head selgitused
...no aga proovime siis teise nurga alt.
Kui su sõber küsib sinult, et mis ta kaasa võtab kui ta tuleb eestisse elama riietuse mõttes. Meil on eestis 2/3 aastastast plusskraadid ja 1/3 miinuskraadid. Kas räägiksid talle ainult miinuskraadidest? Ei räägiks ju. Selleks , et saada eesti ilmast hea ülevaade peab ikka kõigest rääkima ja kui küsida milline on keskmine eesti ilm või nö keskmine riietus mida kanda, siis see ei ole ju "bufaika". Kui sa räägid ainult xboxist, siis minu käesoleval näitel arvestaks sinu sõber eestisse tulles et siin on koguaeg miinuskraadid. Aga see ei iseloomusta seda, mida keskmine eesti inimene aasta jooksul siin kogeb.
Ehk siis kui me räägime sellest, et 2/3 on PS5, siis me räägime sellest, et 2/3 xb/ps5 kogemusest maailmas, on ps5 kogemus. PS5 mängud, ps5 hinnad. Tore, et sind kõnetab, see 1/3, mulle ka meeldib suusatada; aga see kirjelda kogu kogemust ja me ei saa platvormi arutluses rääkida ainult "talvest". Also, teema nimi on "konsoolid", nii et tegelt peaks võtma siia sõbra nintendo ka patta, aga mis iganes põhjusel, siin teemas ta ei ole eriti populaarne.
Seega meil on kaks varianti justkui:
1. Me räägime kõikidest konsoolidest eraldi ja võrdleme igaühte 1:1 pc-ga ning on 3 individuaaldset võrdlust samal ajal.
2. Me kuidagi - kombineerime konsoolid mingiks üheks kogemuseks ja sellisel juhul peaks seda kogemust defineerima suhtarvudest tulenev dünaamika. Ning arvestama peaks siis koondvõrdluses nende konsoolide omamist tervikuna ehk siis paketi hind soetamisel on SNM vs PC. Ja elutoas on 3 seadet jne. Siis on ka sortiment ja funktsuionaalsus kõige laiem konsoolide poolel.
Seni on olnud see asi siin mingi huvitav vaheldub segu nende kahe vahel. Valdav jutt on 1 konsool vs pc, samas vanasti oli see 1 konsool ps (mis oli loogiline, sest turuenamus on ps), täna on see valdavalt xb, mis ei ole loogiline, sest turuenamus on midagi muud. Mis ei tähenda, et xb ei peaks/võiks pc-ga võrrelda, aga see ei iseloomusta tänast keskmist konsoolimängijat lihtsalt.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 23.05.2026 11:30:28, muudetud 5 korda |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
23.05.2026 11:06:31
|
|
|
| Miks peab asju vaatama nii nagu sina ütled?
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
23.05.2026 11:27:31
|
|
|
Absoluutselt ei pea, aga ma ei näe, et keegi teine pakuks välja mingied viise, kuidas platvorme konsistentselt võrrelda.
Mulle meeldib x,aga sulle y, ei ole väga kasulik võrdlemise viis ja mingis mõttes on see võrdlus siis juba tehtud ning install base näitab meile tulemusi. PC 1 miljard kombineeritult vs sub 700k konsoolid kombineeritult.
Paneme teema kokku, valmis. Kõik ülejäänud on ju nii subjektiivne, et pole mõtet arutada. Kuna abstraktsioneerimise võime on nii tagasihoidlik, siis polegi võimalik ja kogu moos.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.05.2026 11:52:35
|
|
|
| Seni on olnud see asi siin mingi huvitav vaheldub segu nende kahe vahel. Valdav jutt on 1 konsool vs pc, samas vanasti oli see 1 konsool ps (mis oli loogiline, sest turuenamus on ps), täna on see valdavalt xb, mis ei ole loogiline, sest turuenamus on midagi muud. Mis ei tähenda, et xb ei peaks/võiks pc-ga võrrelda, aga see ei iseloomusta tänast keskmist konsoolimängijat lihtsalt. |
Sinu jutus puudub igasugune loogika, aga ise sa seda ei näe. Turuenamus on Nintendo käes ja neil on ka kõige rohkem eksklusiive. Just need 2 kriteeriumit, millele sa pidevalt rõhud, kuid sul on selle PS5-ga mingi kinnisidee, mida sa "loogikaks" kutsud. PS5 on teisel kohal olev Lada ja Ford-Nintendo teeb selle ümber ringe. Kasutades su enda analoogiat.
| tsitaat: |
Ja PS peal on praeguses generatsioonis hullult eksklusiive?
Loetle ükshaaval need PS5 eksklusiivid, mis PS5 selgelt paremaks konsooliks teevad. |
Vastad ehk sellele või tekitab raskusi?
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
23.05.2026 12:21:24
|
|
|
SKG, mul ei ole midagi selle vastu, et ka Nintendost rääkida ja me võime lahata seda, et miks me seni pole nintendost rääkinud siin, kuigi me regulaarselt teadvustame tema olemasolu.
Ma kahtlustan, et asi on selles, et Ninendo maine siin, et tal on rohkem lastele suunatud ja meist keegi vist ei mängi siin eriti Nintendo mänge.
Aga kahtlemata on see kindlasti selle teema üks nõrgemaid kohti.
Sortimendi osas, postitasin ju: https://gg.deals/games/playstation-exclusives/
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.05.2026 13:45:36
|
|
|
Ikka eriti silmakirjalik. XBOXi puhul olid eelmiste generatsioonide eksklusiivid probleemiks ja neid võis ignoreerida. PS5 puhul sa seda ei näe ja postitad listi, kus on PS4 ja PS3 mängud.
Kus on see konsistents, mida teistelt nõuad? Topeltstandardid.
Reaalne nimekiri on palju lühem: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_5-only_games
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
23.05.2026 14:26:02
|
|
|
Oeh, ma eraldi sinu rõõmuks leidsin lingi kus on KÕIK olemas, et peaks seda juttu kuulma.
Ikka ei sobi:(
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|