praegune kellaaeg 17.04.2026 23:09:14
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
BA79
Kreisi kasutaja
|
16.04.2026 19:15:02
|
|
|
Naftahinnaga manipuleeritakse samuti jõhkralt. Keegi teenib praegu meeletult vaheladudes oleva kütuse mitmekordse hinnaga müümise pealt.
Eks need suured vaalad ka krüptomaailmas üritavad enda huvidest lähtuvalt "päästa, mida päästa annab".
On ka krüptovarade külmutamine ja riigistamine põhimõtteliselt sama mis möödunud sajandi kolmekümnendatel rakendatud kulla omamise kriminaliseerimise ja riigi kasuks sundvõõrandamise tänapäevane vorm.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
16.04.2026 20:41:37
|
|
|
"Krüptobörs Zonda teatas, et umbes 4500 bitcoini hoidev külmrahakott on hetkel ligipääsmatu, kuna platvormil on muret väljamaksete hilinemise pärast."
https://cointelegraph.com/news/zonda-crypto-4500-btc-wallet-inaccessible-withdrawal-crisis
"Börs asutati Poolas 2014. aastal ja nimetati 2021. aastal ümber Zondaks. Kral ütles Cointelegraphile veebruaris, et ettevõte registreeriti Eestis Poola regulatiivse ebakindluse tõttu, viidates viivitustele Euroopa Liidu krüptovarade turgude (MiCA) regulatsiooni rakendamisel."
See on kui sa usaldad hoida CEX börsis. Osta otse oma rahakotti, mitte börsi rahakotti. Nii lihtne see ongi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
16.04.2026 21:24:46
|
|
|
mina634, See ei ole ju külm rahakott kui privaatvõtmeid hoitakse onlines-see on hot wallet(online) ehk kuum rahakott. Platvorm vahetas omanikku ja privaatvõtmetega mingi jama.
Külm rahakott on täielikult self-custody ja riistvaraline. Nagu Tangem, Ledger, Trezor, Coldcard, Bitkey, Onekey, Seedsigner, Ellipal, Safepal jne.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
16.04.2026 21:50:01
|
|
|
Mis vahet seal on? Börsid hoidku kasvõi kuu peal neid väärtusi - kliendi enda rahakott on sõltumatu. Ja bitcoinid asuvad ise ikka bitcoini plokiahelas.
Et otse oma walletisse, mitte börsi kontole.
Päris online-s ei ole ühtegi privaatvõtit. Kuskil kindlas kohas. Isegi veebirahakott on nii ehitatud, et sinu veebibrauseri failis, kusagil arvutis ja krüpteeritud kujul.. börsil on tavaliselt kontona - sinu väärtused asuvad nende rahakottides. Sa näed ainult mingit numbrit.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
16.04.2026 22:16:01
|
|
|
mina634, On ikka suur vahe küll. Online rahakoti puhul genereerib konto haldaja sulle privaatvõtmed. Brauseris või oma arvutis hoida, mis mõttes nagu? Seemnesõnastiku onlines genereerimine/taastamine on ohtlik-keyloggerid jne, võltstud krüptovaraveeb jne.
Offline külma rahakoti korral aga genereeritakse seadme turvakiibis võtmepaar ja privaatvõti jääb turvakiibile, seda välja ei jagata.
Kontodel on tavaliselt kaitse (2FA) ja see on teine teema, privaatvõtmed ja 2FA login need on eraldi. Kui neid koos hoitaks sii palju õnne, nii saab konto kerge vaevaga kaaperdada.
Mul on nt Krakenis konto. Passkey'ga sisselogimist pole aktiveerinud, selle asemel kinnitan oma tahet sisse logida ja tehinguid teha kinnitusmeili abil.
Ei taha, et online konto credential infost midagi mu arvutisse salvestataks kuna risk, et nuhkvaraga see üles korjatakse on liiga suur. Seepärast ma ka vahendusplatvormilt koheselt ka ostetud krüpto edasi oma külma rahakotti kannan.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.04.2026 14:20:00
|
|
|
Miks ma eCashi (XEC) investeerin?
Spoiler 
ELULOOKIRJELDUS: Amaury Séchet
KOKKUVÕTE
Kogenud tarkvarainsener ja süsteemiarhitekt, kes on tuntud oma töö poolest plokiahela skaleeritavuse ja detsentraliseeritud rahasüsteemide valdkonnas. Tuntud pseudonüümi "Deadalnix" all. Ta on mänginud kriitilist rolli Bitcoini protokolli hargnemistes, olles algse Bitcoin Cash (BCH) tehniline juht ning hiljem eCash (XEC) looja.
TEHNILISED OSKUSED
Programmeerimiskeeled: C++, Python, Assembly.
Spetsialiseerumine: Konsensusalgoritmid, detsentraliseeritud süsteemid, koodi optimeerimine, mänguteooria, finantskrüptograafia.
Võtmetehnoloogiad: Bitcoin protokoll, Avalanche konsensus, Proof-of-Stake (PoS) integratsioonid.
PROFESSIONAALNE KOGEMUS
Bitcoin ABC / eCash (XEC) | Asutaja ja peaarhitekt
2020 – Praeguni
Protokolli loomine: Käivitas eCashi, rebrändides Bitcoin Cash ABC projekti, eesmärgiga muuta krüptoraha igapäevaseks maksevahendiks.
Avalanche integratsioon: Viis läbi tehnilise innovatsiooni, lisades Proof-of-Work (PoW) süsteemile Avalanche'i konsensuskihi, et võimaldada 1-sekundilisi tehingute kinnitusi ja protokolli stabiilsust.
Rahandussüsteemi reform: Rakendas "Staking" mehhanismi ja detsentraliseeritud arendusfondi mudeli, et tagada projekti pikaajaline finantseerimine.
Bitcoin Cash (BCH) | Tehniline juht (Bitcoin ABC)
2017 – 2020
Hard Fork juhtimine: Oli peamine arendaja 1. augusti 2017. aasta Bitcoin Cash hargnemisel, et lahendada Bitcoini skaleeritavuse probleem (suurendades ploki suurust).
Infrastruktuuri arendus: Juhtis Bitcoin ABC tarkvaraklienti, mis oli BCH võrgu domineeriv implementatsioon.
Facebook (Meta) | Tarkvarainsener
Enne 2017
Töötas süsteemiarhitektuuri ja koodi efektiivsuse kallal, rakendades oskusi mastaapsete süsteemide haldamisel.
HARIDUS
Kõrgharidus: Lõpetanud Prantsusmaa kõrgema tehnikakooli (Epitech - École pour l'informatique et les nouvelles technologies).
Fookus: Arvutiteadus ja tarkvaraarendus.
TEHNILINE FILOSOOFIA JA PANUS
Skaleeritavus: Séchet on veendunud, et plokiahel peab suutma käsitleda globaalset tehingumahtu ilma detsentraliseeritust ohverdamata.
Pragmaatiline arendus: Rõhutab korrektse inseneritöö ja puhta koodi olulisust ideoloogiliste vaidluste ees.
Detsentraliseeritud juhtimine: Toetab mudelit, kus arendajatel on kindel stiimul ja rahastus protokolli arendamiseks otse plokiahela preemiatest.
MÄRKUSED
Amaury Séchet on tuntud oma otsekohese ja sageli provokatiivse suhtlusstiili poolest krüptokogukonnas, eelistades tehnilisi fakte ja majanduslikku loogikat populaarsetele narratiividele. Ta elab ja tegutseb peamiselt Prantsusmaal. |
--
Siiski kui sul on KYC ja börsiplatvormidel tehtud tehinguid - arvestada ka maksuameti värgindust. Vahetad või teed FIAT-rahaks. Arvesta maksuametiga.
--
Bitcoini L1 kihti võib võtta juba turvakihina - tegeliku digikulla hoidmiseks. Pikaajalise väärtuse säilitamiseks. [alla 1% on inflatsioon pikaajalise hoidmise puhul ][ja sõlmehoidjad on olnud enamus kriitilised igasuguste äkiliste muudatuste kohta - 17 aastat võrku] [litecoin on töötanud 100% tõrgeteta - ka parim võrk]
--
Rahva raha on odav võrguteenus - TRON võrgus ja USDT (stablecoin). Ka solanas on odav stablecoinidega..
Bitcoin ei suuda seda L1 kihis pakkuda. L1-st L2 kihti ületoomine maksab ja võtab aega.
eCash võrk [ https://e.cash/ ] on ODAVAMA võrgutasuga kui SOLANA võrgus. L1 ja PoW [täpsemalt APoW] ja UTXO. Näiteks FIRMA token hoiab ennast pidevalt USD kursil ja on detsentraliseeritud ja külmutamisvaba. [cashtab tüüpi rahakotti vajab] RAHVA RAHA. [XEC on võrgu peamine väärtus ja BitcoinABC core või electrumABC wallet on tema jaoks parim]
--
Kui Peter Schiff saab sõna - siis see koht ei ole õige vaalade kogunemiskoht.
--
Nafta - keegi ei müü sulle odavalt naftat - kui transiit on kusagil kinni. Nafta on ka börsihinnaga. Nagu bitcoin.
--
| BA79 kirjutas: |
Naftahinnaga manipuleeritakse samuti jõhkralt. Keegi teenib praegu meeletult vaheladudes oleva kütuse mitmekordse hinnaga müümise pealt.
Eks need suured vaalad ka krüptomaailmas üritavad enda huvidest lähtuvalt "päästa, mida päästa annab".
On ka krüptovarade külmutamine ja riigistamine põhimõtteliselt sama mis möödunud sajandi kolmekümnendatel rakendatud kulla omamise kriminaliseerimise ja riigi kasuks sundvõõrandamise tänapäevane vorm. |
Kui sa kasutad tsentraliseeritud börse, siis sundvõõrandamine toimibki. Kui sul on kõik pidevalt omahoolduses olevas rahakotis - riistvara walletis või kusagil krüpteeritud kohas - siis on OK. Ja seemnefraas ei ole politseireidil leitav. [see politseireid võib tekkida normaalsel juhul - kui maksuamet on mitu korda hoiatanud ja sa ei ole tasunud võlgu, mis on saadud "õhust" ja "läheb nulli" krüptorahast. ]
Kuidas üldse vaalaks saadakse? Selleks tuleb/tuli varakult alustada. Ja pidevalt seda väärtust hoida. Meedia ja muu koht sõimas ja vaenas. Sõimab ja vaenab kohati edasi. Hirmutab kvantohuga, "kohe läheb nulli"..
FIAT-rahaks kasumeid lasta? FIAT-rahaga võid üüri maksta ja kohalikus poes maksta - kui lightning puudub. [see ei ole finantsnõu ja on ainult minu arvamus, kui krüptoraha väärtused lähevad nulli - siis mina ei vastuta - tee oma uurimustöö .jne]
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
17.04.2026 16:17:16
|
|
|
mina634, OLgu selle naftaga kuidas on, aga BTC'des sa nafta eest maksta ei saa.
Kujuta ette, et sul pole sentigi sularaha, ainult BTC-d, mida fiat vastu vahetada ei saa. Kuidas sa siis naftat ostad?
BTC'des maksmine on võib-olla reaalne tulevikus, aga mitte veel aastal 2030.
Ma pakun, et mingi 2040 on reaalne, kui tavavaluuta finantssüsteemid kõik kokku
kukuvad ja saadakse aru, et paberi katteta trükkimine ei tasu ära.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.04.2026 17:19:16
|
|
|
1 BTC = $77,077.23 - täiestu ettearvamatu hind täna. Kas hüppab 100 000 peale ära või teeb jälle 8-10% languse.
--
Siin on täpne ülevaade praegusest seisust:
1. Bensiini ostmine (Jaemüük ja Lightning Network)
Jaemüügis on fookus just Lightning Networkil, kuna see võimaldab koheseid ja odavaid makseid, mis on vajalikud tanklas tasumiseks.
Lõuna-Aafrika Vabariik (Pick n Pay): Üks suurimaid jaekette Pick n Pay võimaldab oma kauplustes ja nendega seotud tanklates maksta Bitcoini Lightninguga. See ei ole enam testprojekt, vaid laiaulatuslik võimekus üle riigi.
Holland (Prins): Hollandis on Prins-i tanklakett olnud üks pioneeridest, aktsepteerides Bitcoini makseid juba aastaid.
USA ja teised piirkonnad: Paljudes kohtades toimub bensiini ostmine kaudselt läbi vahendajate nagu Bitrefill või Oshi, kus kasutaja ostab Lightninguga kinkekaardi (nt Shell, Exxon, Chevron) ja tasub sellega koheselt kütuse eest.
El Salvador: Riiklikult aktsepteeritakse Bitcoini kõikides tanklakettides (nt Puma, Texaco), kuigi praktikas eelistavad kohalikud tihti Lightning-rakendusi (nagu Chivo või Strike) kiiruse tõttu.
2. Nafta ja maagaas (B2B ja tööstuslik tase)
Siin ei ole küsimus niivõrd "tankimises", vaid ressursside müügis ja kaevandamise finantseerimises.
Gaasi põletamise (flaring) monetiseerimine: Naftafirmad (nt ExxonMobil, ConocoPhillips) teevad koostööd Bitcoini kaevandajatega (nt Crusoe Energy). Selle asemel, et üleliigne maagaas atmosfääri põletada, suunatakse see generaatoritesse, mis toidavad Bitcoini kaevandusi. Siin toimub sisuliselt bartertehing: naftafirma annab energiat ja saab vastu Bitcoine või dollarimakseid, mis on arvutatud Bitcoini väärtuses.
Toornafta tehingud: On registreeritud juhtumeid, kus väiksemad sõltumatud naftatootjad on nõustunud Bitcoini maksetega, et vältida rahvusvahelisi pangandussüsteeme või kiirendada arveldust. Siiski on suured riikidevahelised naftatehingud (nn petrodollarite asendamine) endiselt peamiselt katsetusjärgus või poliitiliste arutelude tasemel (nt Venemaa on väljendanud valmidust võtta vastu Bitcoini nafta ja gaasi eest "sõbralikelt riikidelt"). |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
17.04.2026 17:33:34
|
|
|
| BTC rühib jah vaikselt ülespoole, aga krt sellest koinimisest aru saab, ei ole kahjuks selgeltnägija. Kannan oma 1000 € turvalisele pangakontole tagasi, selle raha eest saab vajadusel normaalse mini-pc isegi praeguste hindade juures vm head ja paremat. Parem varblane peos, kui tuvi katusel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.04.2026 18:42:25
|
|
|
📈 Hetke BTC hind (EUR):
€65,830
🔗 Võrgu olek:
Ühendatuid sõlmi: 22,908
--
Ilmselt kaevandused hakkavad ka bitcoine rohkem müüma. Nüüd saab näha, kas turul on nõudlus suurem või pakkumine. Aga ma praegu veel ei imesta kui 40 000 peale kukub. Või tõuseb 80 000-100 000 peale. See aasta tahaks ka 200 000 dollarilist laksu ära näha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
17.04.2026 21:33:24
|
|
|
Njh võib jutuda sama mis täpselt aasta tagasi. Tuli üle 108k pealt ~74K korra (8. aprill) ja siis app õunly lõpuks tagasi 126k peale oktoobris.
Aga BTC praegu tundub, et järgneb üldisele turule. Kõik on praegu mega bullish. Sõdu enam ei ole. SP500 2 nädalaga 13% new ATH everyday jne. Mingi hetk usun, et tuleb õhu välja laskmine. Siis võib vaadata sisenemiskohti BTC jne.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
17.04.2026 21:59:06
|
|
|
Longero, Nende tokenitega peab ettevaatlik olema. Kuigi ma ise olen otsustanud Tether Gold'i kasuks siis sain siiski ühe korra petta. Kahju õnneks siiski vaid 10€ kuna tegin testülekande. Neid kullaga tagatud tokeneid on mitmeid, neist kuulsamad on
Tether Gold, Paxos Gold, Kinesis Gold. Kahjuks selle viimasega sellised lood, et iga platvorm seda ei toeta ega vahenda, siis Kinesis.money kaudu on keeruline (endal jäi KYC pooleli, sest nad ei tunnistanud elukohatõendina ühtki dokumenti) ja siis lõin käega. Muidu paljulubav: Võimaldavad tokeneid ka 100gr kuldplaadi vastu vahetada kui 100gr väärtuses tokeneid omastatud. Redditis samas hoiatatakse, et tasumäärad liiga kõrged.
Aga fakt et see DogeCoin ka kullaga seotakse, näitab seda et üha enam krüptomüntide väljastaid mõtleb selle peale kuidas tokeni/mündi väärtust tõsta ja see on ka ilmselt loogiline selles vaates et kuld on üks mitmetest metallidest mille kättesaadavus on piiratud, mitte ainult seepärast et untsi hind on kõrge vaid ka selle pärast, et kullamaardlaid on vähe ja kulda on raske ja kallis kaevandada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.04.2026 22:15:16
|
|
|
| Kuld on plokiahelas alati kolmas osapool. Bitcoinis on tore ütlus - kui sul ei ole võtmeid, siis sa ei oma bitcoini. Oma päris bitcoine, mitte 100M paber bitcoini. Kunagi see maksab kätte.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
17.04.2026 22:27:33
|
|
|
Teiste plokiahelate puhul kehtib sama- Not your keys, not your coins.
Krüptovara omandit saab tõestada ainult rahakoti enda privaatvõtmega. Kui seemnesõnastik kadunud või backup tegemata, siis kõik
jääb plokiahelasse luku taha niikauaks kui keegi õige privaatvõtme suudab taastada.
Põhjuseks asjaolu, et igast erinevast privaatvõtmest genereeritakse unikaalne rahakotiaadress. Seepärast on ka seemnesõnastiku puhul oluline, et taastamise korral
sisestada õiged sõnad õiges järjestuses. Kui eksida õigekirjas kasvõi ühe sümboliga, saab tulemuseks juba teistsuguse privaatvõtme ja loomulikult tuletatakse sellega teine rahakott, mis 99,999% on tühi sest saab uue aadressiga rahakoti, millele plokiahelas krüptot pole omistatud..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.04.2026 23:00:38
|
|
|
| See genereerimine on tegelikult tänapäeval keerulisem. Entroopia valemid on keerulisemad ja privaatvõti on avaliku võtmega ja sellest omakorda aadress saadakse 2x räsimise ja kahe erineva veel ja veel kontrollkoodiga. Ja bitcoin cash ja eCash puhul on veel vähendatud aadressieksimust konkreetse valemiga.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|