Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 239, 240, 241
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
6%
 6%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 240 ]
hääli kokku : 416

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HPN
HV veteran
HPN

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 13.04.2026 07:06:19 vasta tsitaadiga

Üldse ei imesta, kui Epic Games'i ja Tim "The Little Wiener" Sweeney kõrvad selle asja tagant paistma hakkavad.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 13.04.2026 09:00:17 vasta tsitaadiga

Järgmine "kohvimasinate" uurimine. Ei pidanud isegi EL olema icon_lol.gif
Epicu uhuud ei saa jätkuvalt aru, et nende teenust ei soovita kasutada. Pigem liigutakse siis GOG peale.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 13.04.2026 11:37:22 vasta tsitaadiga

Epic pidi täiesti uue strofroniga varsti välja tulema.
https://overclock3d.net/news/software/the-epic-games-store-is-getting-rebuilt-for-speed-and-ease-of-use/

... rääkides veel Epicust natuke, siis minu jaoks nad olnud alguses peale natuke emotsionaalne rollercoaster.
Unrealiga kasvasin üles ja minu meelest on senini väga solid mäng. UT on tänaseni installitud ja paar korda kuus teeb botide vastu mõne raundi (sarnase CS:GO/2-ga).
Unreal Engine sama moodi oli minu jaoks heas kirjas, seni kuni Tencent oma osaluse hankis seal ning siis tundus see natuke hiina gonlomeraadi maailmavallutusplaanina.
Samas, see Epicu pool on mulle pigem meeldinud seal ning nende pro consumer mõtlemine ei olnud olnud halb.
Ning ma vist päriselt usun, et Tim on pigem normaalne vend ja heade kavatustega vähemalt.
https://www.pcgamer.com/gaming-industry/epic-ceo-and-billionaire-tim-sweeney-has-been-using-some-of-his-cash-to-buy-up-50-000-acres-of-forest-so-it-cant-be-flattened/

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bugbrake
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 13.04.2026 14:54:38 vasta tsitaadiga

See kohtu case on juba alguses savijalgadel, Epic teeb ju põhimõtteliselt sama. Seda sisu on küll ja veel mis on ainult ühe levitaja eksklusiiv.
See võiks küll muutuda, et vahet pole kust ma mängu ostnud olen ja ära installitud siis tööle võiks see minna ilma et vajaks eraldi launcher'it, see jama võiks vahelt ära jääda. Tulevad need ajad tagasi kus tõmmati alla no-CD crack, nüüd siis no-launcher.

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 14.04.2026 10:53:59 vasta tsitaadiga

No ei ole savi jalgadel, sest EPIC võtab 12% vist ja Steam 30%.
Lisaks - ja see on see oluline koht - Steam nõuab oma tingimustes, et kui sa asju Steamis müüd, siis sa ei tohi mujal neid odavamalt müüa.
See viimane klausel tapab konkurentsi ja viib teenuse hinna üles.
Sisuliselt tähendab see seda, et kui ma müün oma mängu Epicus ja küsin mängu eest nt 10 € ja saan endale 9, siis kui ma panen selle steami ka, siis mul on valik kas:
1. Panna steamis ka asja hinnaks 10 € ning saada endale 7 € , mitte 9 € (ja maskta Steamile suurem %)
2. Tõsta mängu hind 12 peale mõlemas poes, nii, et ma saaksin Steamis ka 9 kätte ja epicus siis 11 pea-aegu.

Kuna esineb konkurents ja igaüks teeb vaatab mängu hinnastamisel oma kulu ka, siis enamasti on migni lävend, millest alla poole ei olda valmis tulema.
Seega seab stiimi kõrgem % kasutajatele kõrgema hinna, kuigi tegelikkuses oleks võimalik maailm, kus kasutajad saavad soodsamalt mujalt.
See ei oleks probleem, kui Steam ei oleks nii suure mõjuga, aga kuna Steami on tihti eelduseks, et üldse kasumlikuks jõuda, siis pole tegelikult publisheridel valikut ning sellest johtuvalt ka inimestel.
Hence, Stam on süüdi, et ajab kunstlikult hinna üles oma ToSi kaudu.

Nüüd on küsimus selles, et kas Steam on tegellikult ka nii hea, et teised ongi viletsamad ning Steam tegelikult küsib ausat hinda ning see suurem % on vajalik, et seda taset hoida või tegelikult tegeleb Steam liigakasuvõtmisega ja peaks osa raha tagasi andma...

tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 14.04.2026 11:47:31 vasta tsitaadiga

Aeron nagu keegi sunniks mängu tootjaid sunniviisiliselt Steam'is müüma?
Üldse, on Steamis nii palju sooduskampaaniaid, et ma ei näe põhjust mängu täishinnaga osta (ma ei mäletagi millal viimati ostsin mängu täishinnaga).
Mulle jääb pigem mulje et kuna Epic'ul ei lähe nii eepiliselt siis susitakse ja ussitakse kardinate taga konkurente. Epic tuli siis lubati maad ja ilmad kokku kuidas Steam üle võtab jne. Teame kus Epic praegu on ja kus on Steam. Saab näha mis sellest asjast saab, ennustan et vajub vaikselt ära. Aga kui läheb Steam'i lammutamiseks siis hoidku piip ja prillid ka teised suur korporatsioonid.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.04.2026 11:50:59 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
Üldse, on Steamis nii palju sooduskampaaniaid, et ma ei näe põhjust mängu täishinnaga osta (ma ei mäletagi millal viimati ostsin mängu täishinnaga).

Muide, see kehtib ka kõigi konsoolide kohta. Pole ühtegi mängu veel täishinnaga (€60-80) ostnud, paar tk ~45 max. Enamus ~5-10.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 14.04.2026 12:14:03 vasta tsitaadiga

bugbrake, probleem seisneb selles, et Steam on sellises positsioonis, et väga tihti, kui sa Steamis ei müü, siis sa ei saa kunagi oma raha tagasi.
Nii, et jah, keegi ei käsi, aga kui 80-90% rahast läbi Steami liigub, siis väga raske on ilma.
Jah, Steamis on soodukad, lisaks on veel key site'id, mis omakorda hinna alla toovad.

Kindlasti Epic tuli, et susida, aga ta tegi sama asja Apple'iga ka ning edukalt, sest tal olid põhjendatud argumendid ning on tänagi.
Emotsioonid kõrvale jättes, Steam on täna parim ning Epicul endal on veel vaja kõvasti areneda. Steam > Epic iga kell, iga nurga alt.
AGA, kuna pikas perspektiivis vist konkurents on hea asi, siis keegi peab Steam ka natuke raputama vahest ja selles mõttes oleks tore ju, kui luuakse tingimused, et Steami kõrvale saaks tekkida päris konkurent.
Hetke tingimustel see nähtavasti ei teki, isegi siis, kui see konkurent annab 500+ tasuta mängu mitme aastase perioodi jooksul kõigile soovijatele.

SKG, kehtib muidugi, lihtsalt selle vahega, et PC mängud on keskmiselt 25-30% soodsamad omakorda.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.04.2026 12:30:07 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, kehtib muidugi, lihtsalt selle vahega, et PC mängud on keskmiselt 25-30% soodsamad omakorda.

Isegi kui see väide peaks mingi mängu puhul tõele vastama, nagu näiteks allolevas näites (33% soodsam), siis rahaline vahe on €1.50. Selliste "kopikate" haaval hinnavahe tagasi teenimine saab pehmelt öeldes väga vaevaline olema.
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 14.04.2026 13:09:25 vasta tsitaadiga

Palun ära tee seda, me oleme 10x juba neid võrdusi teinud ja over and over again jõuame samasse kohta.
PC mängud on 25-30% soodsamad keskmiselt. Kui palju sa päriselt võidad, sõltub sellest, et...
1. Milliseid mänge ostad (väike hulk mänge on nautke parema parity-ga ja seal on võidud väiksemad)
2. Kui kallid mängud on (kallimate mängude puhu on võidud rahaliselt suuremad)
3. Kuidas joppab (keskmiselt 25-30 tähendab, et mõnel puhul 5-10, aga mõnel kuhul 45 või 40%)

Lisaks veel, et kas viitsid kontodega mässata või mitte ning ka sellest kas räägime sellest mis on päris maailmas võimalik või sellest, mida ToS lubab.
Kontode müük on praktikas väga levinud näiteks, aga ToS keelab seda.
Kasutaja saab päris maailmas seda teha, aga seni me ei ole eriti selle võimalusega arvestanud, sest HVs on tavaks mitte propageerida teatud tüüpi tegevusi.

Samas kogu moraalsuse teema vajaks ülse overhauli, sest kasutatud mängude müük on sama hea devile kui piraatlus. Tema vaates, nad saavad ikka 0 eur.
Aga hangeldamine on fair game ja konsoollaste iniõigus ja tasakaalustav jõud. Go figure.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.04.2026 13:53:03 vasta tsitaadiga

"päris maailmas" tõmbad arvutimängud netist ja ei maksa midagi.
Oma vara müük ja vahetus on legaalne, olgu selleks videomäng või jalgratas. Nuta jõgi.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 14.04.2026 15:09:18 vasta tsitaadiga

No kes tõmbab ja kes ei tõmba.
Ma olen viimase 10 aasta jooksul tõmmanud ja mänginud 5-10 mängu.
Vara definitsiooniga tegeleb EU pidevalt. Mitmed MSi litsentsid on juba EULA järgi ostateavad ja müüdavad ning liiguvad kenasti ka järelturul. Konto on ja digitaalsete mängude omamine on pidevalt kestev vaidlus, millel aga ei ole praktikaga mingit pistmist tihtilugu.

Mul ei ole siin midagi nutta, olen täiskasvanud inimene kellel on kõik võimalused olemas, ole ainult mees ja vali.

Aeron kirjutas:

SKG kirjutas:
Isegi kui see väide peaks mingi mängu puhul tõele vastama, nagu näiteks allolevas näites (33% soodsam), siis rahaline vahe on €1.50. Selliste "kopikate" haaval hinnavahe tagasi teenimine saab pehmelt öeldes väga vaevaline olema.

No nii raske ei ole, AKS'is on key 1 € täpselt. Xboxile 5.5.
Üks nendest näidetest kus hinnavahe ei ole mitte 25-30% vaid 500-550%.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.04.2026 17:02:59 vasta tsitaadiga

Suurte protsentide näitamiseks äge, aga "kolm euri" on "kolm euri".
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 239, 240, 241
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.