praegune kellaaeg 09.04.2026 17:54:31
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
| Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
17% |
[ 53 ] |
| Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
36% |
[ 107 ] |
| Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
| Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
| hääli kokku : 295 |
|
| autor |
|
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.03.2026 16:36:16
|
|
|
Eks ta ole. Mul on lapsest saadik olnud väga head "kõrvad" igasugu soovimatute sundhelide peale, ultrast infrani. Sellest hoolimata pean täheldama, et kui piisavalt kaua kannatad, siis harjub ära. Nii maal kui linnas on mul majast alajaam mõnekümne meetri kaugusel. Häält nad teevad. Lapsepõlvest mäletan, et seda linnaalajaama häält sai mitte ainult kuuldud, vaid vastavalt ilmale ja kellaajale ka hinnatud, et kui kõva ja mis tooniga see täna on ka. Nüüd panen seda tähele vahel harva sügaval suveööl kui rõdul vaikselt seisan. Isegi lahtise rõduuksega magades ei märka seda toas.
Kui tehti majale reno ja pandi sundvent, siis hoolimata sellest, et see oli minu poolt väga oodatud ja soovitud, ajasid selle helid mind alguses peaaegu hulluks. Mitte ainult õhutõmbe kahin, vaid ka need agregaadid katusel ja nende põhjustatud helid (elan viimasel korrusel, ja osa sellest kaadervärgist on just minu korteri kohal). Pidin seetõttu isegi magamistoa asukohta vahetama. Ma olin mitu aastat täitsa löödud seetõttu. Kui te nüüd küsite, kas ma kuulen õhtuti midagi imelikku, siis ei oskaks küll öelda enam.
Aga see selleks, teadusuuringutega on tõestatud, et müra, st pidev, kestev mürafoon, mõjub inimese tervisele krooniliselt halvasti ka siis, kui ta seda ise ei tea ja ei teadvusta. Ka näiteks une ajal. Vererõhk, stress, südametegevus... ühesõnaga.. kes kannatab, see kannatab kaua, ja mis ei tapa, eks see lõpuks vigaseks teeb ikka. Mitte ükski ülearune asi tervisele kasuks EI tule, seega "sa ei sure ju kohe selle kätte, mida pirtsutad" ei ole päris õige argument.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
08.04.2026 16:55:59
|
|
|
1995 detsembri lõpus olin pimesoolega EMOs kui just oli Tallinna Lennujaama juures mingi tulistamine toimunud, need haavatud ja oigavad "rümbad" olid mul kõrval, samas ruumis. Fun times.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
08.04.2026 19:21:52
|
|
|
Kui ma ühel tavaliselt laupäeva hommikul ITK silmakliiniku EMOsse sattusin, siis juhtus seal tunduvalt rohkem.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.04.2026 19:36:10
|
|
|
EMO pole ju selline koht, mille külastamiseks päeva valida
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.04.2026 00:13:13
|
|
|
Migraines could be treated by ramping up the brain's cleaning system
Amplifying the brain's waste disposal system seems to clear a substance that drives migraines, relieving some of the pain associated with the condition
https://www.newscientist.com/article/2522159-migraines-could-be-treated-by-ramping-up-the-brains-cleaning-system/
| tsitaat: |
One-third of people with migraines don’t respond to current treatments, but harnessing the brain’s cleaning system could open up a new treatment option. A drug that ordinarily treats high blood pressure helped this system more effectively remove a chemical substance from the brains of mice that is a potent driver of migraines. As a result, the mice showed fewer signs of facial pain, which affects about 60 per cent of people with migraines during an episode.
Around 1 in 7 people worldwide have migraines. Pain, pressure or throbbing in the cheeks, jaw, forehead or behind the eyes are common symptoms, and can be exacerbated by even light touch. “Simply brushing their hair can be painful for [people with migraines],” says Adriana Della Pietra at the University of Iowa, who presented the research at the Oxford Glymphatic and Brain Clearance Symposium in the UK on 1 April.
Standard migraine treatments include painkillers such as triptans, which are thought to reduce inflammation and lower levels of a neurotransmitter called calcitonin gene-related peptide (CGRP) – a driver of migraines and the target of our most potent therapies against the condition. “But lots of people don’t respond to the drugs they’re offered, and quite often, people are living through hell that can last for days. Quite often, they can’t do everyday tasks,” says Valentina Mosienko at the University of Bristol, UK, who wasn’t involved in the research.
In an earlier experiment, the researchers found that prazosin – a drug that is approved to treat high blood pressure – relieves facial pain caused by traumatic brain injuries in mice. Such injuries impair the brain’s waste disposal system, known as the glymphatic system, while prazosin boosts the flow of waste fluid from brain cells through this system. However, some migraine-affected mice that the researchers used as a control also seemed to benefit.
Investigating this further, the team added prazosin to the drinking water of a group of mice for six weeks, while a separate group were given regular water. The researchers then induced migraines in all of the rodents by injecting them with CGRP.
Half an hour later, the team prodded the mice’s foreheads with plastic filaments of increasing thickness. Although none of these is ordinarily painful, the filaments are increasingly noticeable as they become thicker. The researchers found that the mice in the prazosin group could be touched by substantially thicker filaments without flinching than the control mice. The former group acted similarly to mice that hadn’t been injected with CGRP, says Della Pietra.
Further analysis showed that prazosin reversed impairment of the glymphatic system caused by CGRP, which probably enhanced its clearance and that of other molecules that transmit pain signals, says Della Pietra.
The researchers hope to test whether the same effects occur in people. “If it works in humans, that would be fantastic,” says Mosienko. “The drug is already in use, so we know it’s safe for use.” |
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
09.04.2026 13:43:02
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
EMO pole ju selline koht, mille külastamiseks päeva valida |
Ei tea, mis seal PM artiklis juhtus, aga ise olen elus 3 korda EMOs käinud, (kui mitte lugeda sovetiaegset traumapunkti külastust lapseeas) 1x enda pärast, 2x lähedasega ja kordagi ei juhtunud seal mitte midagi, lõualuud pidin ainult paigast ära haigutama pika ootamise peale
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|