|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas? |
| JAH, muidu muutume ise matsideks |
|
46% |
[ 57 ] |
| Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider |
|
20% |
[ 25 ] |
| EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha |
|
25% |
[ 31 ] |
| EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob. |
|
8% |
[ 10 ] |
|
| hääli kokku : 123 |
|
| autor |
|
degrass
HV kasutaja

|
23.03.2026 00:06:45
|
|
|
| 1dumbpcuser kirjutas: |
Hetkel veel 0, kuid võib muutuda  |
Kui regulaarselt kompad tasuta versiooni piire, tasuks mõelda tasulise versiooni peale.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
23.03.2026 20:46:54
|
|
|
Tehisintellekt võtab jõudsalt töökkohti üle. Panin just oma uuele raamatule A+ sisu (see on toote lehel see reklaammaterjal piltide ja bänneritega). Amazon muidugi vaatab sellised asjad alati hoolega üle. Varemalt tegid seda inimmoderaatorid ning aja osas võis arvestada enam-vähem 20-24 tunniga. Täna tuli 'approved' nelja-viie minuti järel.
EDIT: Mõtlesin proovida, mida Sora teeb, kui talle anda tellimus kirjutada laul (minu sõbrast, minu koerast) etruski keeles. Teatavasti on etruski keeles teada ainult suhteliselt väikene arv sõnu. Aga nagu ikka on AI väga loov. "Minu sõber, minu koer" sai "Mi claner, mi puia". Seejuures on teada, et "mi" tähendab tõepoolest "minu". Kust aga tulid claner ja puia - seda teab ainult Suno ise. Sõber peaks olema camitlna ja koera kohta pole teada.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
23.03.2026 23:03:15
|
|
|
Teil ka kirillitsat sisse viskab? Paar korda juhtund, chatgpt.
| tsitaat: |
Your MAF is functioning нормально (healthy enough)
Your engine is actually behaving pretty нормально (mechanically fine) |
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 01:02:47
|
|
|
link :: OpenAI Set to Discontinue Sora Video Platform App
OpenAI is planning to discontinue the app for its Sora video platform, a product it released to great fanfare last year that has since fallen from public view, according to the company.
The move is one of a number of steps OpenAI is taking to refocus on business and coding functions ahead of a potential initial public offering as soon as the fourth quarter of this year.
CEO Sam Altman announced the changes to staff on Tuesday, writing that the company would wind down products that use its video models. In addition to the consumer app, OpenAI is also discontinuing a version of Sora for developers and won’t support video functionality inside ChatGPT, either. |
https://www.hollywoodreporter.com/business/digital/openai-shutting-down-sora-ai-video-app-1236546187/
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 12:21:11
|
|
|
Tehisintellekt annab ülimalt hea võimaluse ühildada millegi õppimine/uurimine sääraselt, et protsessis valmiks ka toode, mida hiljem müüa. Muidugi on eelduseks, et suunata ennast huvituma asjadest, millest keegi veel huvitatud on. Ja nüüd - selle asemel, et osta mingeid algaja materjale, hakkad seda ise AI abil kirjutama. Ja siis paned veel kohe aluses paika ka, mis stiilis pilte teosele tahad ning teed ka need tekstile juurde. Võit on mitmekordne: tekstiga töötades ja AI-ga arutledes saad ise total immersioni ning tulemuseks on käsikiri, mille kas katsud kirjastajale sokutada või paned ise müüki. Võid päevapealt hakata keeleõpetajaks, matemaatikuks, ajaloolaseks (kõige põnevam!), astronoomiks, nõiaks, filosoofiks, puutöömeistriks - nimekiri on lõputu.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 13:37:31
|
|
|
| varsti ei tasu raamatupoodi enam minna - kõik on tehtud AI-ga ja osa on kõik perenoela looming..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 14:04:47
|
|
|
See on natukene nagu 19. sajandi lõpust 'rätsepa juurde ei tasu enam minna - tal kõik õmblusmasinaga kokku lastud.' Aga palju on AI kirjutatut küll näen seda reviewde vahetuse saidil. Võibolla eesti keelde see alles hakkab sisse imbuma, sest keelemudelid on just-just eesti keele üldse piisavalt omandanud. Nii, et praegu paras aeg alustada!
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
25.03.2026 14:36:12
|
|
|
| ChatGPT enamvähem oskab eesti keelt, ei ole nagu minigi algeline tõlkerobot mis võib "I can fly" tõlkida "mina kanister kärbes". Aga hästi on näha, et see mudel pole treenitud väga kvaliteetse info pealt. Kohati kasutab slängi ja vahel sekka ka mõne inglisekeelse sõna. Ja ma ei räägi siin ilukirjandusest, kus see võib taotluslik olla vaid sellest kui küsida mingi tehniline küsimus.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 15:49:16
|
|
|
Proovi promptis parameetreid muuta: kirjuta juurde, et soovid vastust akadeemilises keeles, vältida slängi. Slängi vältimise võiks tegelikult juba oma eelistustes paika panna. Ma kahtlustan, et ta võib IP põhjal lihtsalt arvata, et soovidki sellist suhtlust. Kuivõrd kooliõpilased on lõviosa ChatGPT kasutajatest, siis släng ja inglisekeelsed sõnad sinna sissepikitud ongi nende kõnepruuk ja ChatGPT paneb sind nendega ühte patta.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
25.03.2026 15:52:15
|
|
|
Mina jõudsin juba AI abiga aafrikasse maa alla majaplaani valmis teha, spetsiaalsed ehitusmaterjalid leida ja kõike muud sobivat nõu. Mõtle, kui sul on endal rahavõimekusega AI jubin taskus?
Leiab agendid, teeb vajalikud tasutakontrollid ja ostud ära. Pärast on ainult, et koli ainult sisse..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
778
Uus kasutaja
|
25.03.2026 21:32:30
|
|
|
Algul olin ChatGPT suhtes üsna skeptiline, ega ta mõningate asjadega tõesti hästi hakkama ei saa, aga näiteks arvutiga/tarkvaraga seotud teemadel olen ikka päris palju abi saanud. Olen saanud oma elu palju lihtsamaks teha Exceli valemitega ja makrodega, ka Outlook makroga, milledega hoian päris palju aega kokku võrreldes varasemaga ja ise poleks selliseid asju küll valmis teinud. Teine oluline teema on mu jaoks olnud (spordi)treeningud- veidi ka treeningu sisulise poolega, aga enamasti vitamiinide/toidulisandite valimine ja erinevate tervisega seotud hädad, aru saamaks mis üldse täpsemalt probleem on, neist taastumine jms.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.03.2026 21:47:56
|
|
|
Kes (mis) selle teksti kokku kirjutas
Pärisinimene ometi sedasi ei räägi.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
778
Uus kasutaja
|
26.03.2026 00:59:44
|
|
|
Vahetult enne postitamist ei proovinud, aga hommikul veel sain CAPTCHA-st läbi.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
26.03.2026 18:11:33
|
|
|
Siia saab panna ka AI poolt tehtud kõige absurdsema-naljakama lehekülje:
Spoiler 
Kangekaelsuse taseme mõõtmiseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.03.2026 01:35:37
|
|
|
Seedance 2.0
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
28.03.2026 19:30:22
|
|
|
Spoiler 
Aafrika trummid, ja flööt. Prantsuse, portugali päritolu. Selline looming.
Väga hästi esitatud. Päris hea. Sellise lihtsa muusikaga - see on nagu pärimusmuusika kuulamine..
AI täiusmuusika.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
28.03.2026 21:19:19
|
|
|
Kurb uudis Open AI-lt: 26. aprillist panevad nad Sora platvormi üldse kinni. Varem oli juttu videodest, nüüd on teade, et kõik.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
28.03.2026 22:08:09
|
|
|
| perenoel kirjutas: |
| Kurb uudis Open AI-lt: 26. aprillist panevad nad Sora platvormi üldse kinni. Varem oli juttu videodest, nüüd on teade, et kõik. |
https://www.heygen.com/
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
29.03.2026 14:26:45
|
|
|
NOjah, videode tegemiseks ilmselt hea. MIna olen hetkel mängus rohkem piltidega raamatute ja veebi jaoks. Gemini soovitab asenduseks Fluxi, mis on kvaliteedilt ehk isegi tsipa parem. Sora eeliseks oli kaks ühes hinnas - ta tuli kaasa ChatGPT plus paketiga.
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
30.03.2026 14:25:33
|
|
|
| perenoel kirjutas: |
| NOjah, videode tegemiseks ilmselt hea. MIna olen hetkel mängus rohkem piltidega raamatute ja veebi jaoks. Gemini soovitab asenduseks Fluxi, mis on kvaliteedilt ehk isegi tsipa parem. Sora eeliseks oli kaks ühes hinnas - ta tuli kaasa ChatGPT plus paketiga. |
videoga on selline lugu, et sul peab olema filmitsenaarium. See on sama töö juba nagu oled režisöör ja kirjanik topelt.
Aga muusika või raamatu kirjutamine on lihtsam. Ja kui kirjutad väga hea raamatu, siis tulevad režisöörid sinu juurde nagu juhtus ka Harry Potteri raamatute puhul.
Ai puhul siis kirjeldad muusikat, mis sa tahad.
AI puhul siis kirjeldad raamatu materjali, sisu, teemat, edasiarengut - et kui erined massist. Ja oskad teha paremaid kirjeldusi - ja kui noorem põlvkond tunneb ka sinu raamatute vastu huvi.
Astrid Lindgren oli Pipiga oma aja geenius. Mulle meeldis ka Röövlitütar Ronja - minu lemmik. Kui sa suudad eristuda massist, luua midagi uut, mis võib aastate jooksul nõutavaks ja loomulikumaks muutuda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
30.03.2026 15:45:59
|
|
|
mina634, Igal juhul on vajalik loo tunnetus ja töö selgepiiriline juhtimine. AI ise on nagu trupp teismelisi (või daunidest) näitlejaid, kes on küll kostümeeritud, kuid omapäi teevad kaamerasse ainult nägusid ja ütlevad 'böö'. Videod on head vaatjate kanaldamiseks mingisuguse toote (näiteks raamatu) juurde, ilma selleta ei suuda nad reeglina eriti midagi tagasi tuua. Samas on videote tegemine töömahukas ja ka kulukas. Hoopis lihtsam on kasvõi näiteks Pinteresti pildikesi toota ja sealt ostjaid kanaldada. Sama tulemuse saab kümme korda väikema vaevaga kätte.
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
31.03.2026 08:02:32
|
|
|
ChatGPT Plus. Täitsa piisab.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
01.04.2026 13:16:54
AI-vaatlus |
|
|
# Kuna AI on tulevik ja siin sellekohane üldine AI arendust puudutav teema puudub, mõtlesin, et teen sellega algust.
## ERR kirjutab: Soome kerkib üks Euroopa suurimaid tehisintellekti andmekeskusi
https://www.err.ee/1609983546/soome-kerkib-uks-euroopa-suurimaid-tehisintellekti-andmekeskusi
Nebius ei avalda andmekeskuse täpset hinda, kuid investeeringu suurust saab aimata selle võimsuse põhjal. Tegemist on mitme miljardi, kui mitte kümne miljardi euro suuruse projektiga – see on samas hinnaklassis Olkiluoto 3 tuumajaamaga.
Andmekeskuse võimsus on 310 megavatti, mis tähendab, et selle töös hoidmiseks kulub peaaegu pool traditsioonilise tuumareaktori võimsusest. See on suurem kui Google'i Hamina andmekeskusel. |
Vaata ka: https://nebius.com/newsroom/nebius-to-construct-310-mw-ai-factory-in-finland
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
01.04.2026 13:43:03
|
|
|
Arvan, et see on alguse värk. Näen seda oma igapäevasest töös. LLM võiks rohkem kui poole (70-80%) minu rutiinsetest tööülesannetest ülevõtta, kuid puuduvad tarkvaralised lahendused. Hetkel "müügis" olevad lahendused on pigem olemasolevale külgepoogitud jupid, kuid mitte terviklahendused. Usun, et see muutub lähima paari aasta jooksul.
Athropic avaldas hiljuti uuringu, kus uuriti AI/LLM kasutusvõimalusi igapäeva töös ja kui palju sellest potentsiaalist tegelikult ära kasutatakse.
https://www.anthropic.com/research/labor-market-impacts
|
| tagasi üles |
|
 |
|