Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  Apple Watch märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sass24
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 22.01.2026 18:50:24 vasta tsitaadiga

Kusjuures 26.2 on täisti viisakas ja ka akud kestavad normaalselt.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ressi
HV kasutaja

sõnum 08.02.2026 11:22:13 vasta tsitaadiga

Kas kunagi võib tulla selline aeg, et saab Apple Watch'i iPad'iga ühendada?
Mul on iPad ja ma ei tahakski iPhone'i, aga siiani ei saa AW'i ühendada iPad'iga.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.02.2026 11:25:16 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Mul on iPad ja ma ei tahakski iPhone'i, aga siiani ei saa AW'i ühendada iPad'iga.
Apple seisukoht on selgelt olnud, et kell on telefoni pikendus, et telefon on ainus ekraaniga asi, millega kell ühendub. Seega - väheusutav.
Kommentaarid: 184 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 09.02.2026 13:43:08 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:

Mul on Huawei Watch D2 iPadiga ühendatud, imelik, et nende oma kella ei saa.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.02.2026 13:50:15 vasta tsitaadiga

harakas kirjutas:
ressi kirjutas:

Mul on Huawei Watch D2 iPadiga ühendatud, imelik, et nende oma kella ei saa.
Eri tootjatel on erinev lähenemine.
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 09.02.2026 16:57:41 vasta tsitaadiga

Nii, et Apple Watch'i ei saa isegi esmakordsel kasutamisele võtmisel ühendada iPad'iga, vaid ühendus on võimalik ainult iPhone'iga?
Näiteks kui Apple Watch ühendada kodus Wi-Fi võrku, siis ta sünkroniseerib enda läbi võrgu ilma telefonita.
Aga softi uuendamiseks on ikkagi telefoni vist vaja.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 09.02.2026 17:11:09 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Nii, et Apple Watch'i ei saa isegi esmakordsel kasutamisele võtmisel ühendada iPad'iga, vaid ühendus on võimalik ainult iPhone'iga?
Näiteks kui Apple Watch ühendada kodus Wi-Fi võrku, siis ta sünkroniseerib enda läbi võrgu ilma telefonita.
Aga softi uuendamiseks on ikkagi telefoni vist vaja.
Jah, Apple Watch on iPhonega ühenduses ja iPhone on see seade, millega kell on seotud. On muud üksikud kasutuslood, kus Apple Fittness+ puhul näiteks näed ka kella fitness infot iPadist. Samuti suudab jah kell wifi või eSIM isendi puhul moblavõrgu kaudu netis käia.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 09.02.2026 19:42:41 vasta tsitaadiga

ressi, oli ju iPad'i teemas juttu sellest: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11655961#11655961 (vaata see video ka läbi, mille sinna panin)

Midagi ei ole muutunud.
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 227
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 18.03.2026 12:14:34 vasta tsitaadiga

46mm 11 GPS on täpselt 48h käel olnud ja 9% akut alles.
48h sees üks tunnine trenn. AOD off.
Võib rahule jääda thumbs_up.gif
Kommentaarid: 666 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 545
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 19.03.2026 20:52:49 vasta tsitaadiga

Alari A. kirjutas:
46mm 11 GPS on täpselt 48h käel olnud ja 9% akut alles.
48h sees üks tunnine trenn. AOD off.
Võib rahule jääda thumbs_up.gif

48h ? Vot seda minu pea ei võta, kuidas need Apple kellad suudavad nii palju energiat tarbida, mida hekki nad teevad sellega ? Mul on Garmin Fenix8 Amoled, selle aku kestab ligi kuu aega, kui väga palju aktiviteete ei kasuta, samas on kõik gps'd, wifid ja asjad alati sees. Ekraan muidugi ei ole koguaeg sees ja süttib vaid vaatamisel, aga see on ka üsna nobrainer, MIP variantidel on pilt koguaeg ees ja kestavad samakaua.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 19.03.2026 21:24:56 vasta tsitaadiga

Deliit

viimati muutis Alari A. 19.03.2026 21:29:53, muudetud 2 korda
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 19.03.2026 21:25:24 vasta tsitaadiga

Markos, siga ja kägu võrdlus
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 19.03.2026 23:54:06 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:

Et siis mida see Apple watch rohkemat teeb kellana, et selle eest peab niisugust lõivu maksma ?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 20.03.2026 00:07:12 vasta tsitaadiga

Tõsi, 12 aastat peale AW väljatulekut on lõpuks tõesti aeg hakata õigeid küsimusi küsima.
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 20.03.2026 09:58:41 vasta tsitaadiga

Markos, mul Epix PRO aga näed vahetan välja https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=869583&highlight=
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 20.03.2026 10:02:46 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
jeesus188 kirjutas:

Et siis mida see Apple watch rohkemat teeb kellana, et selle eest peab niisugust lõivu maksma ?

Esiteks on Fenix8 rohkem sinna Apple Watch Ultra kategooriasse kell. Teiseks ei ole Fenix8 üldsegi nutikell vaid sisuliselt vähe vingem fitness tracker, samas makstes vaat et kolmandiku rohkem.

Võibolla on mõned neist asjadest mida kohe kirjeldan Garminil ka olemas, aga puusalt peale vaadates minu tegevused milles Apple Watch on super:

1. Sätin end kodus voodisse, teises toas jäi tuli põlema. Telo juba käest. No problem - panen kellalt kinni kas näpuga või siriga.
2. Tsekin poes poelisti mida naine samal ajal kodust telefonist täiendab
3. Jalutuskäigu ajak tuli töö e-mail. Vaatan - pealkiri tundub tähtis, äkki vaja reageerida. Loen - saadan kiirvastuse et tegelen 30min pärast.
4. Sõidan autoga. Navigeerin CarPlay/Apple Mapsiga. Rahulik tee, ilus ilm. Nagu igal normaalsel inimesel mapsi helijuhised alati väljas. Tuleb mahapööre - kell käel väriseb ja navi saab jälle mu tähelepanu (ausalt, korduvalt juhtund icon_biggrin.gif)
5. Lähen öösel pissile. Ei taha tervet pere üles ajada tuledega jms. Vajutan Action Buttonilt ounase taskulambi käima. Tihti otsin sellega ka seda et kus see kass jälle midagi keelatut teeb.
6. Jalutan metsas, võtan taskust tupsukarbi ja auto võtmed kukuvad märkamatult maha. Märkan hiljem. Kasutan compass backtracki et minna täpselt tuldud teed tagasi, nina maas. Peale seda panin airtagi ka võtmete külge igaksjuhuks.
7. Vaatan kodus AppleTVst netflixi. Omnivä paugutab ukse taga. Teen näpuga double tapi ja serialku jääb seisma. Lähen uksele.
8. Juhin presentatsiooni konverentsil kellalt
9. Tekitasin 3 erinevat kella stiili - üks reisiks, üks matkamiseks ja üks igapäevaks (näitavad erinevaid asju)
10. Maksan 99% ajast. Ei võta telo vahel autost poodi kaasagi (sama selle poelisti näite osas)
11. Navigeerin reisil et ma ei näeks välja nagu loll turist nina telefonis. Näitab täismõõdus mapsi mitte ainult suundasid.
12. Kontrollin soas veetemperatuuri et oleks põhjust vigisema minna (naljaga pooleks)
13. Igasugu lennu ja kontsertipiletid alati kellas (Apple Wallet)
14. Ajan sireeniga Go3 müügimehi eemale (kuna 13 oli kole number siis väike krutski ka lõppu mis tehniliselt pole selle jaoks icon_biggrin.gif)

Kui sind need asjad ei huvita siis ei olegi see kell sinu jaoks. Minu puhul on need harjumused aastatega välja kujunenud ja teevad elu mugavamaks. Lisaks ei ole vaja iga asja jaoks telo taskust välja võtta.

Seega - neid kellasid ei tasukski võrrelda. Ma ütleks et kuigi Apple Watch Ultra positsioneerib end samuti ala marstonijooksjale ja suurele matkajale ja seiklejale ja seda saab teha, siis pead otsustama kas ainult pikk aku kestvus on sinu jaoks nii oluline et muust loobuda? Kui on - võta siis see Garmin. Aga kui mõnigi nendest asjadest mis kirjeldasin pani kulmu kergitama - on Apple Watchil su elus jumet.

Mõni vb mõtleb et “ostan tonnase kella et seenel mitte ära eksida ve”. Ei. See list läheks siin vastavalt inimesele veelgi pikemaks aga üritasin edasi anda seda et mida ma ise sisuliselt igapäevaselt Apple Watchiga kogen. Ja jah - kui sul on rohkem kui Apple Watch ja iPhone ökosüsteemis (Mac, AppleTV, AirPods jne) on sellest rohkem kasu.

Ahjaa - tuli veel üks asi meelde. Istub Maci taha mis on kõrgemal standil, laual kaugemal ühendatud monitoridega. Eraldi lisaklaviatuur ja hiir. Mac lukustub lahti kuna kell on käel.

TLDR: tegu ei ole võrreldavate asjadega ja valikus on oluline ka muud harjumused ja vajadused.

Edit: typod. Parandada ei viitsi aga annan teada et olen teadlik.

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.03.2026 10:18:06 vasta tsitaadiga

Ehk siis sisuliselt iphone vähendatud koopia, mitte kell. Ma ei hakka seda listi seal nüüd ükshaaval kommenteerima, aga garminil on ka palju neist funktsioonidest ikkagi olemas. Jah, ma olen Ultrat vaadanud, see on võibolla ainuke kandilise kujuga kell, mida ma tolereeriks, kuid see akukestvus on täielik dealbreaker. Fenix on muidu vägagi nutikell, universaalne, fitness trackereid on garminil erinevate spordialade jaoks erinevaid, active, forerunner ja siis spetsiaalsed asjad nagu Aviator (mul on D2 Delta ka olemas), merele, matkamiseks jne. Nutifunktsioonid ja tervice trackimise asjad suures osas kattuvad, aga on spetsiaalsed asjad, mis erinevad ja mida teistel ei ole, näiteks aviaatoril on lennundusspetsiifika sees, altimeetrid, kompassid, metar, lennukaardid jne. Kusjuures see 8a vana Aviator kestab oma mips ekraaniga ka ikka veel poolteist nädalat nagu uuena. Miks mulle akukestvus oluline on ? Sest ma kannan kella koguaeg, ka öösel, see mõõdab une kvaliteeti ja üldse korjab terviseandmeid. Kui aku saab kiiresti tühjaks, siis jääb stats poolikuks, kella ei saa öösel kanda, peab laadijas hoidma või siis enne magamaminekut kindlasti laadima, ebamugav. Kui aku kestaks nädalagi, siis oleks see isegi teema. Iseenesest Fenix 8 (51cm) ja Ultra on samas hinnakategoorias, aga Fenix on rohkem kell.
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 20.03.2026 10:23:23 vasta tsitaadiga

RustyZ, Fenixil on taskulamp ja tunduvalt parem kui Ultral icon_wink.gif Seal ikka päris ledid pandud lambiks mitte ekraan.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 20.03.2026 10:38:02 vasta tsitaadiga

Nagu ma ütlesin siis on kindlasti asju mis on mu listis võimalikud ka muu kellaga, ärge lugege valikuliselt - ei ole vaja seda uuesti kinnitada icon_biggrin.gif Ja on asju mis on paremad, on asju mis on halvemad.

Kui Apple Watch on iPhone vähendatud koopia mitte kell, siis sama loogika järgi on Garmin nutikate funktsioonidega spordikell (fitness trackeri suurendatud koopia), mitte nutikell. Nagu ütlesin, võiksin seda listi siin lõputult jätkata ja jutu vahelt saab alati välja nokkida asju mis teoorias on võimalikud ka muu kellaga, aga see pold point. Point oli see, et Apple Watchi selge eelis on funktsionaalsuse varieeruvus ja Apple ökosüsteem. Kui need asjad ei oma su elus olulisust - siis see ei olegi sinu jaoks, väga lihtne.

Markos, mis need sinu viimases postis kirjutatud Garmini faktid siia teemasse muidu puutuvad? Sa küsisid Apple Watchi kohta, ma vastasin. Ma ei küsinud Garmini kohta ning ei vaja põhjendusi miks ta hea on. Enda valikut kaitseb alati igaüks (nii ka mina) aga sel ei ole pointi - ma ei hinda kellegi valikut halvaks ja ei arva et Garmin halb kell on. Igaüks valib enda järgi. Mina ei ostaks kella 1200 euro eest (kiirelt vaatasin, vb eksin) mis ei tee täna neid asju out of box mida Apple Watch teeb - mulle on see ökosüsteem olulisem kui aku kestvus ja nii ong. Fakt on see et kui kogu see opsüs ja funktsionaalsus mis Apple Watchil on, toppida ükskõik mis kella, siis ka nende kellade aku oleks samaväärne icon_biggrin.gif Ega see aku põhjuseta selline pole - optimeerimises ei ole siin enam küsimus. Akutehnoloogia on piirang millest täna veel üle ei saa - teistel kelladel ei ole mingi ulmeline akutehnoloogia vaid on valitud asjad mis selle kella ostjale on olulised ja on jäetud. Kõik mis sellele sihtgrupile oluline ei ole on välja jäetud.

Ja ma olen kindlasti ökosüsteemi heavy user ning minusarnast kasutust ilmselt palju ei ole. Enamus valivad kella välimuse järgi, siis hind ja siis muud asjad niiehknaa icon_biggrin.gif

EDIT: kannan ka kella öösel, mõõdan und ja muud tervisemudru, kehatemp jne. Laen Ultrat kord kolme päeva jooksul (lähen õhtul pesema, panen laadima, jälle 2-3 päeva mureta). Harjumus tekib sisse ja mingi dealbreaker see ei ole. Kohati on isegi naljakas vaadata internetivaidlusi kus sisuliselt ainult 1 argument vastaspoolele jääbki - aku. Mott.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.03.2026 10:58:50 vasta tsitaadiga

Ma hindan väga Apple arvuteid ja telefone, ka tahvleid, aga see kell on tõesti meh. Õnneks Garmin integreerub ka sellesse ökosüsteemi üsna hästi, isegi helistada saab, aga see on jälle sedasorti funktsioon, et milleks ? Kui selle pealt saaks akukestvust suurendada, siis go for it. Kui kell on lihtsalt telefoni dubleerimiseks, siis neid hetki, mil sa tõesti tahad midagi kella pealt teha on ikkagi piisavalt vähe, et valid ikka akukestvuse. Eriti tüütu on see laadimise jant reisil olles, alati pead laadimisjuhtme kaasa pakkima. Mul on hetkel selline asi oura ringiga, alus kaasa, aga no sõrmusest saab aru, sinna reaalselt polegi võimalik mingit akut mahutada, samas on 4-5 päeva kestvus isegi SÕRMUSE puhul võimalik, kuigi jah, peale sensorite seal ju muud ei ole. JAAA, kell tuleb eelkõige välimuse järgi, kuigi nutikad on nagu nad on, mitte päris ülikonnakellad, siis peaks Marq võtma või Tagi Heueri Connecti, viimane on aga pigem ikkagi aksessuaar, kui nutikell ja selles hinnakategoorias teeb Garmini Marq silmad ette, kui just spetsiaalselt nime ei taha. Aga las ta olla, lihtsalt hämming on, et Apple ei suuda teha normaalset kella kogu oma võimekuse juures.
tagasi üles
Equinox
HV veteran
Equinox

sõnum 20.03.2026 11:02:39 vasta tsitaadiga

Mis tähendab normaalne kell? Lihtsalt küsin.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 20.03.2026 11:13:32 vasta tsitaadiga

Okei, ma sain juba aru et Markosega vaielda pole mõtet. Kui kell on meh sellepärast, et aku kestab vähem kui tema kell, siis mul ei ole siia enam midagi lisada ning ausaltöeldes ei saa aru ka härra agendast.

Palun ärge võtke ka tõsiselt valeväiteid.
1. Jah, Apple Watchi aku kestab tavaoludes olenevalt mudelist 32-72 tundi (mitte arvestades low battery mode).
2. Ei, tegu ei ole "meh" või "ebanormaalse" nutikellaga. Härra juba siin laotab sisuliselt laimu (või formuleerib enda isikliku eelistuse täistõeks).
3. Ei, üldjoontes ei saa öelda et ükski Garmin Apple Watchile silmad ette teeb. Üks või teine kell teeb silmad ette teistele ainult kui vaadata mingit konkreetset fakt fakti vastu võrdlust. (Aku osas teeb, jah, aga ma juba selgitasin pikalt seda teemat ja härra otsustas ignoreerida).

Kahju, et inimesed ei suuda vaadata enda harjumustest kaugemale.

Apple Watch (ükskõik mis mudel) on väga hea kell iPhone kasutajale, kui vaadata kogu paketti. Küll aga nagu ma juba enne ütlesin - mitte igale kasutajale.

Ning palun ärme tekita sellest teemast Apple Watch vs Garmin battlefieldi. Küsiti, vastasin aga vastust kuulda võtta lihtsalt ei taheta ja üritatakse lihtsalt selgeks teha kui kehv on Apple Watch ja kui hea on Garmin icon_biggrin.gif

Rohkem sellele kasutajale vastata ei viitsi icon_biggrin.gif huumor kuubis.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 20.03.2026 11:26:11 vasta tsitaadiga

Equinox kirjutas:
Mis tähendab normaalne kell? Lihtsalt küsin.

See pole selle lõime teema, ma juba läksin liiale sellega. Iseenesest universaalset kella praktiliselt ei eksisteeri, selletõttu mul neid ka 16tk, millest vaid kaks on nutikellad.
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 20.03.2026 11:32:24 vasta tsitaadiga

16tk. Sa oled niii võimas.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 20.03.2026 11:58:01 vasta tsitaadiga

Olles ise korduvalt Apple Watchi ja Garmini vahel edasi-tagasi liikunud, siis absoluutselt on mõlemal eelised ja öelda, et Apple Watch on meh ja Garmini kell mitte, on lihtsalt väikese silmaringi küsimus.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  Apple Watch mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.