|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
anubis
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
14.03.2026 11:47:01
|
|
|
| degrass, ma lihtsalt tunnen, et see võitlus narkokaubandusega on juba ette kaotatud lahing. Keelustamise ja järelvalvega ei ole soovitud tulemust saadud. Kas on mingeid proovimata alternatiive?
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.03.2026 11:58:44
|
|
|
| Legaliseerimine kindlasti odavamaks ei tee ja seega mingit kellegilt tulu ära võtmist loota ei tasu. Niisamagi on hinnad kohati kordades langenud viimaste aastatega
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.03.2026 14:03:51
|
|
|
| -Koppel- kirjutas: |
| degrass, ma lihtsalt tunnen, et see võitlus narkokaubandusega on juba ette kaotatud lahing. Keelustamise ja järelvalvega ei ole soovitud tulemust saadud. Kas on mingeid proovimata alternatiive? |
Meditsiinilisest vaatenurgast lähenedes, ei ole ühtegi mõsitliku põhjust, miks inimesed peaksid narkootilisis aineid tarbima. Tegemist on sõltuvust tekitavate ainetega ja on põhjus, miks need ei ole vabalt müügis.
Ma ei usu legaliseerimisse ja, et sellega mõni probleem lahendatakse. Minu silmis on tegemist puhtalt ühe huvigrupi eduka lobby'ga. Mängus on väga suured summad.
Sarnaselt tubaka ja alkoholiga, normaalsed inimesed on need, kes maksavad kinni sotsiaalmajandusliku kahju.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
14.03.2026 14:39:43
|
|
|
| Aga teeme siis edasimüügi ja tarbimise räigelt karmimalt karistatavaks? Tootjatele ja müüjatele surmanuhtlus, tarbijatele reaalne vanglakaristus. Kas muutuks midagi?
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.03.2026 14:46:38
|
|
|
| Mul on näiteks kohalikust apteegist ostetud antsu, täitsa vajalik asi mõnele.
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
14.03.2026 17:30:19
|
|
|
| degrass kirjutas: |
| -Koppel- kirjutas: |
| degrass, ma lihtsalt tunnen, et see võitlus narkokaubandusega on juba ette kaotatud lahing. Keelustamise ja järelvalvega ei ole soovitud tulemust saadud. Kas on mingeid proovimata alternatiive? |
Meditsiinilisest vaatenurgast lähenedes, ei ole ühtegi mõsitliku põhjust, miks inimesed peaksid narkootilisis aineid tarbima. Tegemist on sõltuvust tekitavate ainetega ja on põhjus, miks need ei ole vabalt müügis.
Ma ei usu legaliseerimisse ja, et sellega mõni probleem lahendatakse. Minu silmis on tegemist puhtalt ühe huvigrupi eduka lobby'ga. Mängus on väga suured summad.
Sarnaselt tubaka ja alkoholiga, normaalsed inimesed on need, kes maksavad kinni sotsiaalmajandusliku kahju. |
No salakaubaveo probleem laheneks kindlasti. Kogu see altkäe määrimise, ähvardamise ja betoonkingade "äri" langeks ju ära. Jääks lihtsalt aus müük ja kasumm. Sotsiaalmajanduslik kahju on praegu nagunii, legaalsuse korral saaks vähemalt osa aktsiisidest korvata vms nagu teiste legaalsete mõnuainete puhul.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
14.03.2026 17:31:50
|
|
|
| Sigaretid ja alkohol on legaalsed aga ikka on must turg olemas.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
14.03.2026 20:39:48
|
|
|
| somnambuul kirjutas: |
| Sigaretid ja alkohol on legaalsed aga ikka on must turg olemas. |
Ebaproportsionaalselt suured aktsiisid ja maksud. Kui neid poleks, siis poleks ka musta turgu.
|
|
| Kommentaarid: 749 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.03.2026 21:25:33
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| somnambuul kirjutas: |
| Sigaretid ja alkohol on legaalsed aga ikka on must turg olemas. |
Ebaproportsionaalselt suured aktsiisid ja maksud. Kui neid poleks, siis poleks ka musta turgu. |
Saksamaal laekub tubakaaktsiisist ca 16 miljardit, sotsiaalmajanduslik kahju on ca 100 miljardit aastas. Ma usun, et kanepiga saab sama teema olema. Normaalsed inimesed maksavad.
Mustast turust ei ole võimalik vabaneda, küsimus on alati selle ulatuses. See mis hetkel Belgias, Hollandis ja ka Saksamaal toimub, ei ole normaalne.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|