praegune kellaaeg 26.01.2026 10:54:56
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Markos
HV veteran
|
25.01.2026 23:30:08
|
|
|
| tsitaat: |
| Oma Toyota "kiitmisega" räägid aga endale jälle vastu, sest alles sa rõõmustasid talvise kulu üle, kuidas su Toyota võtab 6-8kW salongi kütmiseks. Mida on ikka jubepalju istmesoojenduse ja soojuspumba kohta. |
Kiidan ? Ma räägin, nagu asjad on. 6-8kw on näidatava energiakulu erinevus suve ja talvesõidul maanteel 100km kohta, palju sealt tegelikult kütteks läheb ei ole teada, ilmselt osa läheb ikka dragi peale ka. Sõber käis just oma 50 akuga tagaveolise Elroq'ga külas, ütles, et praeguse tempiga, 120km ja lilled.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.01.2026 23:53:05
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Oma Toyota "kiitmisega" räägid aga endale jälle vastu, sest alles sa rõõmustasid talvise kulu üle, kuidas su Toyota võtab 6-8kW salongi kütmiseks. Mida on ikka jubepalju istmesoojenduse ja soojuspumba kohta. |
Kiidan ? Ma räägin, nagu asjad on. 6-8kw on näidatava energiakulu erinevus suve ja talvesõidul maanteel 100km kohta, palju sealt tegelikult kütteks läheb ei ole teada, ilmselt osa läheb ikka dragi peale ka. Sõber käis just oma 50 akuga tagaveolise Elroq'ga külas, ütles, et praeguse tempiga, 120km ja lilled. |
6-8kW tundub täitsa tõene number, jah. Suvel on endal kulu ca 150-160Wh/km, talvel 185-230Wh/km. Kusjuures talvel on kiirus veidi madalam, 120-ga ei lubata sõita.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
26.01.2026 01:32:17
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
| Kui kodus laadimisvõimalus puudub/on puudulik ning autol ka sõiduulatus kehva, siis peab tõesti entusiast olema, et elektriautoga kirjeldatud elu elada. Minu auto sõidab ka talvel akutäiega ca 350km ning taolisi probleeme esinenud ei ole, ma saan muidugi kodus laadida kah, kuigi vaid 3kW-ga, pole 11kW laadija paigaldamiseks vajadust näinud. |
See väärtus ei ütle midagi nii. Kas sõidad selle umbes järjest või juppidena on oluline vahe kulus.
| Alari A. kirjutas: |
| Betamax kirjutas: |
| Praegu võin öelda, et ilmselt suurim miinus, mida kõik välja toovad, on aeg. Jah, auto laadimine ei ole sama mis paagi täitmine kolme minutiga tanklas. Aga kui organiseerid oma elurütmi neid nüansse arvestades, siis probleeme ei teki. |
See on konkreetselt põhjus, miks ma ei ostaks täiselektrilist autot (vähemalt veel pikka aega mitte). Sa pead oma elu korraldama auto järgi, mitte vastupidi. Sisuliselt su auto dikteerib sulle, mida tegema pead. |
Lisa juurde mobiilide/lapakate akude-protsentide, laadimise kordade pärast muretsejad.
Elu keerleb akude ja tsüklite ümber. |
Ei tea, ei muretse üldse ja ei ole mingit mõju näha. Need on mingid need inimesed kes telefonil sellise asja pärast muretsevad
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
26.01.2026 01:58:49
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| Kui kodus laadimisvõimalus puudub/on puudulik ning autol ka sõiduulatus kehva, siis peab tõesti entusiast olema, et elektriautoga kirjeldatud elu elada. Minu auto sõidab ka talvel akutäiega ca 350km ning taolisi probleeme esinenud ei ole, ma saan muidugi kodus laadida kah, kuigi vaid 3kW-ga, pole 11kW laadija paigaldamiseks vajadust näinud. |
See väärtus ei ütle midagi nii. Kas sõidad selle umbes järjest või juppidena on oluline vahe kulus. |
Absoluutselt, nagu eelnevalt kirjutasin, siis minu kasutusjuht on Tallinn-Tartu-Tallinn, seega kaks pikemat otsa. Samas kui teisel kasutajal oli jutt neljast otsast, siis on vahe väike.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
26.01.2026 02:20:47
|
|
|
| Janis kirjutas: |
See väärtus ei ütle midagi nii. Kas sõidad selle umbes järjest või juppidena on oluline vahe kulus. |
Absoluutselt, nagu eelnevalt kirjutasin, siis minu kasutusjuht on Tallinn-Tartu-Tallinn, seega kaks pikemat otsa. Samas kui teisel kasutajal oli jutt neljast otsast, siis on vahe väike. |
See ei ole üldse ju tavakasutus mida siin räägitakse. Pane see mõnekümnekilomeetristeks juppideks, mida ümber linna inimesed tööle sõitmiseks näiteks teevad ja siis on asi hoopis.
A see 3kw laadimise ja 11kw laadija asi ka. Mõnel näiteks ongi ainult variant paigaldada 11kw laadija ja laadida selle minimaalse 4kw võimsusga sealt 3kw reisilaadija asemel kuna reisilaadijaga ei ole võimalik nii suure 3kw võimsusega laadida. Ehk laadimise võimsususe kõrval tuleb ka muude asjadega arvestada, pole nii lihtne.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
26.01.2026 08:59:46
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Markos, mul on endal hübriidi pärast booster.
Kui 12V ära sureb on aamen, kuigi kõrgepinge akus on vurtsu küll.
Ma tegelt ei saa aru, miks Toyota pole teinud analoogset lahendust nagu Kia'l, et saad inverteri manuaalselt kävitada, kui 12V aku on tühi.
Või kui faking raske oleks mobiiliteavitus saata, äpi kaudu, et õu mees...kui sa nüüd sõitma ei kavatse hakata, siis homme unusta ära. |
Never pole sellist jama hübriididega olnud, minu jaoks täiesti uus asi ja nagu öeldud, ise loll, külm ilm + auto tarve on ikka päris suur, kliima vendid töötasid jms, isegi esituled pani põlema, kui kompu täiesti segi keeras. Enne ikaldust käivitades vaid hoiatas, et sul on kaabel ühendatud ja ma ei lähe käima, kui sa seda ära ei võta, stardin aux modes. Ma siis mõtlesingi, et no sitta kah stardi, küll pärast arutame. Vot see on nagu naisterahvaga, kui midagi öeldakse, siis tasub kuulata ja mitte ignoreerida. Sõitsin tiba ringi ja panin uuesti laadima, väidetavalt laetakse siis 12v akut ka. Kuna päris nulli ei läinud, ehk jäi ellu. Päris creepy on tegelt, kui näed, et auto on osaliselt elus, uksed on lukus, avada ei saa, samas mingid random tuled sees põlevad, dashi peal vilgub seisupiduri tuli ja esituled põlevad, s*ttagi teha ei saa. Isegi, kui ma sisse sain, siis ta ei respondind mitte millegi peale, õnneks on kapott mehaanilise avamisega, mitte ka krdi mootoriga ja õnneks ei olnud kapott enam kinni külmunud. |
Ma ei saa aru mida sa valesti tegid, et nii juhtus?
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
26.01.2026 09:04:22
|
|
|
Mul oli ka -20ga startides kiri ees jälle et 12V aku võimsus piiratud, sõida ettevaatlikult. Sai oma sõidu ilusti ära teha nii.
Täiesti normaalne nähtus, et nii juhtub kui väga külmaga pidevalt eelsoojendust kasutada, pane juurde lühemad otsad ka veel.
Ja mõtle kui veel laeks talvel kord nädalas...
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
26.01.2026 10:24:14
|
|
|
Tunniga laete 15 km sõiduulatuse
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
26.01.2026 10:45:55
|
|
|
| Ma ei saa aru mida sa valesti tegid, et nii juhtus? |
Lasin autol suure külmaga 12v aku pealt käia. Aux mode tähendab, et ta töötab 12v pealt ainult, sõiduaku relee ei ole ühendatud ja ta ei ühendanud seda põhjusel, et laadimiskaabel oli taga. Laadimise ajal saab auto olla sisse lülitatud muidu küll, aga järjekord peab olema teine. Kui ma oleks tahtnud koos laadimiskaabliga käitada masinat, siis oleks pidanud enne laadimiskaabli eemadama ja eelmise sessiooni lõpetama, ning siis kaabli uuesti ühendama, seejärel ta küsib, kas tahad laadimise ajal autot kasutada.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
26.01.2026 10:53:06
|
|
|
| Ma ei saa aru mida sa valesti tegid, et nii juhtus? |
Lasin autol suure külmaga 12v aku pealt käia. Aux mode tähendab, et ta töötab 12v pealt ainult, sõiduaku relee ei ole ühendatud ja ta ei ühendanud seda põhjusel, et laadimiskaabel oli taga. Laadimise ajal saab auto olla sisse lülitatud muidu küll, aga järjekord peab olema teine. Kui ma oleks tahtnud koos laadimiskaabliga käitada masinat, siis oleks pidanud enne laadimiskaabli eemadama ja eelmise sessiooni lõpetama, ning siis kaabli uuesti ühendama, seejärel ta küsib, kas tahad laadimise ajal autot kasutada. |
Mul praegune laadija tahaks sama asja vist ideaalis saada. Aga kui SuspendedEV järel OCPP kaudu laadimine katkestada ning koheselt uus alustada, siis hakkab ilma eemaldamata laadima - mõnikord vaja ükskord veel need käsud saata. Loogika on selline, et niikaua proovib katkestada ja uuesti laadima panna kui saab laadijast Charging staatuse.
Teise laadijaga sellist probleemi kunagi polnud, ehk siis oleneb mingist laadija enda sisemisest loogikast see. Üks rääkis, et tal MB autoga ja Enefiti laadijaga sama teema, eriti põnev kui öösel tekib kallim auk, laadimine katkestatakse ning uuesti enam niisama laadima ei hakkagi.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|