Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 558, 559, 560
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 25.01.2026 23:30:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Oma Toyota "kiitmisega" räägid aga endale jälle vastu, sest alles sa rõõmustasid talvise kulu üle, kuidas su Toyota võtab 6-8kW salongi kütmiseks. Mida on ikka jubepalju istmesoojenduse ja soojuspumba kohta.

Kiidan ? Ma räägin, nagu asjad on. 6-8kw on näidatava energiakulu erinevus suve ja talvesõidul maanteel 100km kohta, palju sealt tegelikult kütteks läheb ei ole teada, ilmselt osa läheb ikka dragi peale ka. Sõber käis just oma 50 akuga tagaveolise Elroq'ga külas, ütles, et praeguse tempiga, 120km ja lilled.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.01.2026 23:53:05 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Oma Toyota "kiitmisega" räägid aga endale jälle vastu, sest alles sa rõõmustasid talvise kulu üle, kuidas su Toyota võtab 6-8kW salongi kütmiseks. Mida on ikka jubepalju istmesoojenduse ja soojuspumba kohta.

Kiidan ? Ma räägin, nagu asjad on. 6-8kw on näidatava energiakulu erinevus suve ja talvesõidul maanteel 100km kohta, palju sealt tegelikult kütteks läheb ei ole teada, ilmselt osa läheb ikka dragi peale ka. Sõber käis just oma 50 akuga tagaveolise Elroq'ga külas, ütles, et praeguse tempiga, 120km ja lilled.
6-8kW tundub täitsa tõene number, jah. Suvel on endal kulu ca 150-160Wh/km, talvel 185-230Wh/km. Kusjuures talvel on kiirus veidi madalam, 120-ga ei lubata sõita.
Janis
HV Guru

sõnum 26.01.2026 01:32:17 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
Kui kodus laadimisvõimalus puudub/on puudulik ning autol ka sõiduulatus kehva, siis peab tõesti entusiast olema, et elektriautoga kirjeldatud elu elada. Minu auto sõidab ka talvel akutäiega ca 350km ning taolisi probleeme esinenud ei ole, ma saan muidugi kodus laadida kah, kuigi vaid 3kW-ga, pole 11kW laadija paigaldamiseks vajadust näinud.

See väärtus ei ütle midagi nii. Kas sõidad selle umbes järjest või juppidena on oluline vahe kulus.

Alari A. kirjutas:
Betamax kirjutas:
tsitaat:
Praegu võin öelda, et ilmselt suurim miinus, mida kõik välja toovad, on aeg. Jah, auto laadimine ei ole sama mis paagi täitmine kolme minutiga tanklas. Aga kui organiseerid oma elurütmi neid nüansse arvestades, siis probleeme ei teki.

See on konkreetselt põhjus, miks ma ei ostaks täiselektrilist autot (vähemalt veel pikka aega mitte). Sa pead oma elu korraldama auto järgi, mitte vastupidi. Sisuliselt su auto dikteerib sulle, mida tegema pead.

Lisa juurde mobiilide/lapakate akude-protsentide, laadimise kordade pärast muretsejad.
Elu keerleb akude ja tsüklite ümber.

Ei tea, ei muretse üldse ja ei ole mingit mõju näha. Need on mingid need inimesed kes telefonil sellise asja pärast muretsevad
Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 173
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.01.2026 01:58:49 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
sakinaga kirjutas:
Kui kodus laadimisvõimalus puudub/on puudulik ning autol ka sõiduulatus kehva, siis peab tõesti entusiast olema, et elektriautoga kirjeldatud elu elada. Minu auto sõidab ka talvel akutäiega ca 350km ning taolisi probleeme esinenud ei ole, ma saan muidugi kodus laadida kah, kuigi vaid 3kW-ga, pole 11kW laadija paigaldamiseks vajadust näinud.

See väärtus ei ütle midagi nii. Kas sõidad selle umbes järjest või juppidena on oluline vahe kulus.
Absoluutselt, nagu eelnevalt kirjutasin, siis minu kasutusjuht on Tallinn-Tartu-Tallinn, seega kaks pikemat otsa. Samas kui teisel kasutajal oli jutt neljast otsast, siis on vahe väike.
Janis
HV Guru

sõnum 26.01.2026 02:20:47 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
Janis kirjutas:
sakinaga kirjutas:

Absoluutselt, nagu eelnevalt kirjutasin, siis minu kasutusjuht on Tallinn-Tartu-Tallinn, seega kaks pikemat otsa. Samas kui teisel kasutajal oli jutt neljast otsast, siis on vahe väike.

See ei ole üldse ju tavakasutus mida siin räägitakse. Pane see mõnekümnekilomeetristeks juppideks, mida ümber linna inimesed tööle sõitmiseks näiteks teevad ja siis on asi hoopis.

A see 3kw laadimise ja 11kw laadija asi ka. Mõnel näiteks ongi ainult variant paigaldada 11kw laadija ja laadida selle minimaalse 4kw võimsusga sealt 3kw reisilaadija asemel kuna reisilaadijaga ei ole võimalik nii suure 3kw võimsusega laadida. Ehk laadimise võimsususe kõrval tuleb ka muude asjadega arvestada, pole nii lihtne.
Kommentaarid: 207 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 173
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 558, 559, 560
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.