|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
avrn
Kreisi kasutaja
|
13.01.2026 06:24:55
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Iseasi, et mingil hetkel muutuvad sellised programmid nii vältimatuks ja paljunevad, et lihtsam tuleb paigaldada Linux, sest isegi koos Linuxi õppimisega on vähem vaeva, kui Windowsi nudimisega, et saaks seda normaalselt kasutada.
Veel ei ole sealmaal, aga mingi hetk see saabub kui MS samas tempos jätkab. |
Nii on! Aamen.
Endal sai see tee ette võetud juba aastaid tagasi, ja ei mingit kahetsust.
Töö tõttu tuleb Billi kontori toodetega ka aegajalt tegelda ja on ikka kole küll.
30+ aastat arendust ja Windows ei oska endiselt võrgust kella küsida ja seda õigeks panna.
Üks puhta installiga 11 ei tundnud võrgukaarti ära, mälupulgaga too talle draiver.
jne .......
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.01.2026 06:37:30
|
|
|
30 aastat kell juba õige....te olete kella katki confinud
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.01.2026 06:51:41
|
|
|
jeesus188, Võin kinnitada, et kellaaeg nihkub valeks ja mitte ainult minu arvutil. Tuttava arvutil OEM paigaldatud 11 ja ainus mis ta seal ise teinud on, on onedrive jms uninstallimine.
Kindlasti mitte "confinud" midagi. Pensionieas inimene kah juba. Ta ei oskagi "confida". Samas täpselt sama probleem mis minu arvutil.
BIOS patareis asi ei ole. Temal tutikas mini-pc. Minul käsitsi vahetatud ja enne veel kontrollitud vastava tööriistaga, et oleks laetud.
Aegajalt pean käsitsi sätetest Sync panema.
Eriti kui uus F1 hooaeg algab ja mul on vaja kasutada MultiViewerit mis nõuab striimimiseks täpset kella.
Ma ei ole küll proovinud kellaaega seada UTC peale mida kasutatakse tavaliselt dualboot Linuxi arvutitel (ilma selleta oleks Windowsi bootides vale kellaaeg). Võibolla see toimib õigesti?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.01.2026 07:19:09
|
|
|
Ei oska aidata. F1 vaatan telekast, castin aifõunist
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 07:28:38
|
|
|
Tomorrow, "Ja sa eeldad, et bone stock Windows ei lähe iialgi iseenesest katki?
Mis elu see selline on?"
need su sõnad tekitavad kohe küsimuse, et kui sa endale ise meelega probleeme tekitad, et sul ikka elu olemas oleks, siis milles pisipehme süüdi on?
ehk pead oma riistvara kriitiliselt üle vaatama, kui oled üks väga vähestest kel sinuga sama probleem, siis on tihtipeale viga tegelikult riistvaras otsapidi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.01.2026 08:25:59
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
| need su sõnad tekitavad kohe küsimuse, et kui sa endale ise meelega probleeme tekitad |
Mis probleeme? Kui välja arvata kellaaja nihe ja terminali uuenusega pidevalt katkiminev taskbari otsetee, siis mul ei ole mingeid märgatavaid korduvaid probleeme. Kui on midagi olnud, siis ma olen need ise workaroundidega lahendanud.
Näiteks see, et sleepist ärgates heli pole. Algas 24H2 peal. MS ega tootja seda ei lahendanud. Ma pidin selle ise käsile võtma.
| milles pisipehme süüdi on? |
Halloo? Uudiseid olevad vaadanud? Iga kuu teeb MS uuendus kellelgi midagi katki. Mul on seni vedanud, et midagi suurt pole katki läinud aga inimestel on nt firmades printeritega jama tekkinud. Explorerit kirutakse kogu aeg ja takkaotsa secureboot/bitlocker jamad mis muudavad süsteemid kasutamatuteks. Need on ainult kõige tavalisemad.
ehk pead oma riistvara kriitiliselt üle vaatama, kui oled üks väga vähestest kel sinuga sama probleem, siis on tihtipeale viga tegelikult riistvaras otsapidi  |
Ei ole viga riistvaras. Minul ja tuttaval on täiesti erinev riistvara. Mitte ükski komponent ei ole ühine.
Arvad, et Linuxi populaarsuse tõus on lihtsalt seetõttu, et see on nüüd moes ja inimestel pole oma ajaga muud teha kui Linuxit proovida?
See on täpselt MS probleemide tõttu. Kui Windowsi muudatuste logi vaadata, siis loeks nagu amatöör programmeerija väikse proge logi.
Mingit väikesed mõttetud muudatused. 25H2 on praktiliselt märkamatu. Linuxi logi lugeda, siis on reaalsed tuntavad parandused.
MS ainult lisab rohkem AI jama mida keegi ei kasuta või muudab mõningaid ikoone.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 08:47:11
|
|
|
ja ikkagi soovitaks sul riistvara üle mõtteid mõlgutada
mina sinu kombel pidevalt vaeva ei näe vaid imekombel arvutid lihtsalt võimaldavad töötegemist
mängude vastu huvi puudub ja kuna teadaolevalt need on ühed ressursinõudlikud asjad, siis ma ei tea kui hea võrdlusmoment ma olen
- heli on olemas, pole kuhugi kadunud
- secureboot/bitlockeri anomaalia pole ka seni tüütama tulnud
- exploreriga tulen rahumeeli toime, sinna lisatud tab-võimekus jätab täiega külmaks
ja oma linuxiga mine vastavasse alamfoorumisse + võitlustandris on vastav teema, pole ilus foorumit solkida
viimati muutis Mnator 13.01.2026 08:48:49, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 08:48:14
|
|
|
Ei tea, mul pea 2a kahes masinas windows ja pole kohanud ühtegi probleemi. Install muidugi legaalne, mitte offline vms siin õpetatakse, kõik kenasti onedrivega synckkis ka
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 08:52:04
|
|
|
win on mul legaalne 3.0-st alates ja palju arvuteid olnud aastate jooksul
kolmanda osapoole lahenduste järele pole erilist vajadust tundnudki, pigem ignoreerin neid lisasid, mida ma ei vaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.01.2026 09:51:15
|
|
|
Nüüd tuuakse legaalsus mängu lol. Mis krdi vahet seal on?
Mul on legaalse Win8 võtmega aktiveeritud. Ei ole massgrave kasutanud.
Tuttaval on OEM paigaldatud ehk superlegaalne.
Offline konto tegemine ei ole illegaalne ja see ei puutu kuidagi aktiveerimisse.
Peab olema eriline kõlupea, et sellist seost üldse luua.
Offline kontoga saab Windowsi täpselt samamoodi aktiveerida nagu Online kontoga.
Ainuke vahe on see, et võtit ei seota MS kontoga ja ei varundata pilve.
Peab ise üles kirjutama või salvestama dokumentidesse.
Ja onedrive'st rääkides, siis see kah probleemne (kuidas siis muidu), sest kustutab kasutajate faile:
Windows users keep losing files to OneDrive, and many don't know why
https://www.techspot.com/news/110848-onedrive-backup-feature-making-users-local-files-seemingly.html
| tsitaat: |
| Some users liken the experience to ransomware: data appears "locked" behind a service they did not knowingly enable and that penalizes attempts to disengage. |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.01.2026 09:53:30
|
|
|
| Superlegaalne vs legaalne - mis see erinevus on? Superlegaalne on koos fototõestusega, et Bill Gates isiklikult müüs?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 10:01:36
|
|
|
legaalne install --- vähem riski, et soovimatute kolmandate osapoolte koodijuppe on kaasa poetatud
(ehki kunagi õnnestus mäletamisi mingitel sulidel pisipehme enda serverisse midagi sokutada ja sellest tuli skandaal w95 või w98 installijatel, mis küll suht ruttu lahendati)
lokaalne konto tundub taas vaid sinu probleem olema
kuidas sa seda veel illegaalseks pidada oskad, jäägu sinu südametunnistusele
Onedrive asemel kasuta oma väliseid kõvakettaid varukoopiate tegemiseks ja mure murtud
mina isiklikult ignoreerin onedrive värki tolle algusest peale
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.01.2026 11:09:49
|
|
|
Betamax, Küsi selle käest kes väitis siin, et tal on legaalne, mitte offline install
Mnator, Hashidest oled kuulnud? Igaüks saab MS serverist ISO alla laadida kontrollida hashi abil, et tegu on originaaliga.
Siis aktiveerida see enda võtmega. Täpselt nii nagu ma alati teinud olen. Ma ei lae pira saitidelt alla mingeid kahtlasi nuditud ISO'sid.
Mul on võimekus vajadusel ise ISO enne installi ära kohitseda, aga ma pole ka seda juba aastaid teinud.
Lokaalne konto ei ole "probleem". See on loogiline eeldus, et kui see võimalus on olemas, siis ma saan seda ka kasutada.
Pealegi Pro versiooni paigaldades domain join valides saab ilma käsurea või lisaprogrammideta ikka lokaalse konto teha (ilma tegelikult domeeni kasutamata, lihtsalt sisesta suvaline tekst).
Testisin seda eelmine nädal 25H2 ISO'ga virtuaalmasinas. Toimis kenasti.
Ma ignoreeringi onedrive, aga probleem on selles, et paljud inimesed isegi ei tea, et see on opt-out ja kui see on enne opt-out tegemist pikemalt taustal jooksnud, siis võib oma failidest ilma jääda.
Järjekordne MS asi mis tuleb endal kinni keerata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 11:18:25
|
|
|
| tsitaat: |
Järjekordne MS asi mis tuleb endal kinni keerata.
|
sealt algavadki probleemid kui sul on n+1 asja mida sa oled "kinni keeranud"
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.01.2026 11:21:35
|
|
|
| Tekib küsimus, miks sa üldse veel Windowsi kasutad?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 11:24:18
|
|
|
Lasen ka onedrive maha ja hakkan telefoni ja arvutite vahel faile USB mälupulgaga vedama ja kopeerima, õige on ikka telefon arvuti külge juhtmega panna
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 11:28:42
|
|
|
Betamax, ju ta peab saama siin läbu ajada
Sold OUT, kui sa onedrive ainult ühest seadmest teise kopeerimise vahendina kasutad, siis vaevalt sul probleemi on, kui seal pilves midagi aja jooksul kustutatakse,,,igasugused viirustõrjed oskavad ju toredaid valehäireid genereerida ja nende tõttu faile kustutada ja muidugi on veelgi võimalusi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
13.01.2026 11:49:13
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Tekib küsimus, miks sa üldse veel Windowsi kasutad? |
Seda võiks igaüks endalt vahel küsida. Sest tänapäeval on paljud tööriistad läinud universaalseks, elu brauserisse ning vajadus kindla logoga operatsioonisüsteemi järgi on järjest väiksem. Meelerahu, mis tuleb mugava ja meeldiva op.süsi kasutamisest, on hindamatu. Räägin oma näitel minimaalselt viimasest viiest aastast, pikemas vaates ca viieteistkümnest aastast (kui sai kunagi Windowsi masina kõrvale üks teine C2D aparaat soetatud).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
13.01.2026 12:08:40
|
|
|
huvitav, miks liiinuxifanatittidele on uskumatu, et ka win on täiesti kasutatav, eriti kui ise ära ei käki
mis asi see viimasel ajal nii meeleheitesse neid ajab, et enam neile oma alamfoorumist ja spetsteemast võitlustandris mitte kuidagi ei piisa???
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 12:12:54
|
|
|
Mul olid ka kunagi windowsiga mingid hädad kui igasuguste kahtlaste programmijuppidega midagi "paremaks" teha tahtsin. Enam juba aastaid ei torgi windowsis mitte midagi sellist ja kõik töötab, mitte midagi kinni ei keera jne Kuidas te suudate endale mingeid probleeme välja mõelda?
Need on need samad vennad, kes uue android telefoni ostes seda 2 tööpäeva "seadistavad"?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
13.01.2026 12:23:53
|
|
|
Miks erinevate reklaamide ja teadete, andmete jagamise kinni keeramine win ära käkkimine on?
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|