praegune kellaaeg 12.01.2026 01:29:48
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
23.12.2025 18:38:50
|
|
|
See näitab lihtsalt out of box jõudlust. Selge see, et default Vista, 10 ja 11 on teistest aeglasemad.
XP on mixed bag, sest UI osas on kiire, aga nt USB ja käivituskiiruse osas viimaste seas. Win 8.1 on üllatavalt nobe.
Win 7 ei paista silma ei halva ega heaga.
Muidugi kui ebavajalik jama kinni keerata, siis peaks nad kõik enamvähem sama kiired olema.
Huvitav oleks näha ka vahet palju kiiremal/uuemal raual. Kui see vahe seal üldse eksisteerib.
EDIT:
Windows 11 25H2 Includes a Faster NVMe Driver Needing Manual Installation
https://www.techpowerup.com/344348/windows-11-25h2-includes-a-faster-nvme-driver-needing-manual-installation
Proovisin ära. 24H2 peal. Kõik kolm SSD'd said kiiruselisa. Eriti random r/w osas.
Enne proovimist soovitan teha taastepunkti.
Minu tulemused on viimaste kommentaaride seas seal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.01.2026 22:25:54
|
|
|
| Kas keegi oskab selgitada. T480s ja T14s gen 3 ThinkPadid. Identse installikaga installitud 25H2 ja T480s on Power Optionsi all Battery Percentage, aga T14s pole. Kuidas T14s seda pole? Kõikvõimalikud uuendused ja driverid on peal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.01.2026 23:02:41
|
|
|
Midagi tegemist aku kalibreerimisega? Ilmub ehk ise mõne aja pärast või kui oled täis aku pealt ta vähemalt korra tühjaks saanud.
Thinkpadi diagnostikavahendite all ei ole aku kalibreerimise funktsiooni?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
08.01.2026 23:22:26
|
|
|
Otseselt teemasse ei puutu, aga mul nagu üleöö muutus akuindikaatori kujutis tegumiribal. Enne oli lihtsalt peene musta värvi kontuuriga, nüüd rohelise taustaga tunduvalt suurem ja võimaldab ka protsente kuvada, kui seaded avada. Win11 24H2, Lenovo Ideapad Gaming3. Ise midagi uuendanud pole. Aga paistab, et taustas midagi siiski toimub, mis kasutaja kontrollile üldse ei allu ja mida opsüsteem vastavalt "peremehe" juhenditele läbi viib.
viimati muutis BA79 09.01.2026 01:08:09, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.01.2026 01:05:01
|
|
|
Ja siit vahelt, kus on This operationg system, on osadel juhtudel valikud kadunud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.01.2026 12:56:15
|
|
|
Mul jälle vastupidi, pärast 24H2 ja 25H2 peale uuendamist kapitaalselt jukerdanud Bluetooth seadmete kuvamine seal system settings äpis on iseenesest korda läinud. Kõik BT seadmed on umbes paar nädalat juba vähemalt stabiilselt nähtavad seal ja akude täituvuse protsent ka kenasti näha. Seadmete sisse-välja lülitamine kajastub ka seal päris nobedalt.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
10.01.2026 15:34:06
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Dogbert, See oli üsna quick and dirty kokku visatud asi. Plaan on aastavahetuse paiku üle liikuda 25H2 peale.
Siis üritan selle kompaktsemaks saada või siis leida kellegi teise tehtud versiooni, sest ma ei usu et mina ainuke olen kes tahab mitteametlikult paigaldatud süsteemile feature update peale lasta.
Betamax, Olen üsna kindel, et küsija ei oleks esitanud sellist küsimust, kui ta oleks süsteeminõuetele vastavale arvutile Win11 paigaldanud... |
Oled üritanud uuendada? või on keegi leidnud hea ja töötava lahenduse, kuidas ruffuse ja local accounti win 11 24h2 uuendada 25h2 peale?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
10.01.2026 16:52:55
|
|
|
Mingid reklaamid ise tekkinud, mida enne polnud. Kuidas sest jamast lahti saaks?
Spoiler 
_________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS) |
|
| tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
10.01.2026 17:19:07
|
|
|
| SKG kirjutas: |
Mingid reklaamid ise tekkinud, mida enne polnud. Kuidas sest jamast lahti saaks?
Spoiler 
|
mul olid lock screenile ka tekkinud
nokkisin siit kõik valikud ära Edge veebilehitsejas https://www.msn.com/en-xl/feed/personalize/settings?ocid=windows-windowsShell-feeds
viimastest sain siit lahti
Ava Sätted (Settings) – vajuta klaviatuuril Windowsi klahv + I.
Vali Isikupärastamine (Personalization).
Vasakpoolses menüüs klõpsa valikule Lukustuskuva (Lock screen).
Keri allapoole jaotiseni Valige üks äpp, mille üksikasjalikku olekut kuvatakse (Choose one app to show detailed status on the lock screen).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
10.01.2026 19:55:41
|
|
|
| goga kirjutas: |
Dogbert, See oli üsna quick and dirty kokku visatud asi. Plaan on aastavahetuse paiku üle liikuda 25H2 peale.
Siis üritan selle kompaktsemaks saada või siis leida kellegi teise tehtud versiooni, sest ma ei usu et mina ainuke olen kes tahab mitteametlikult paigaldatud süsteemile feature update peale lasta.
Betamax, Olen üsna kindel, et küsija ei oleks esitanud sellist küsimust, kui ta oleks süsteeminõuetele vastavale arvutile Win11 paigaldanud... |
Oled üritanud uuendada? või on keegi leidnud hea ja töötava lahenduse, kuidas ruffuse ja local accounti win 11 24h2 uuendada 25h2 peale? |
Tegin peale aastavahetust uuenduse ära nagu lubatud. Unustasin siia postitada.
Mul oli küll tehniline probleem oma skripti sellega osaga mis pidi kontrollima ja küsima admin õigusi, seega hetkel eemaldasin selle.
Kasutaja peab ise vaatama, et ta jooksutab seda admin õigustes.
Lisaks esines probleem, kus Group Policy sätted miskipärast ei uuenenud, kuigi skript need üle kirjutas registris ja sundis peale GP uuenduse. Pidin ikkagi käsitsi gpedit.msc käivitama.
Spoiler 
https://www.upload.ee/files/18970462/Win_11_25H2_Upgrade.zip.html
Enne jooksutamist tasub teha taastepunkt läbi System Restore. Sulgeda kõik pooleliolevad asjad ja programmid ja vaadata, et konto oleks Admin õigustes.
Ühtlasi et Windows Update juba ei kasutaks mingit muud uuenduste blokeerimist. Settings > Windows Update > Advanced Options > Configured update policies.
Mõistagi teha ära ka kõik saadaolevad uuendused.
Kõigepelt tuleb jooksutada Skip TPM Check on Dynamic Update V13. See annab tulemuseks Enabled ja lülitab uuenduste kontrolimisel välja TPM olemasolu kontrolli.
Ilma seda jooksutama Feature Update ei õnnestu, kui TPM on välja lülitatud või puudub. Tavalisi uuendusi see ei puuduta. Ainult Feature Update.
Seejärel Win 11 25H2 Upgrade. See teeb kõik ülejäänu ja lõpetades annab valiku restardile minna. Soovitatav on Restart ära teha.
Pärast restarti kontrolli kas Windows Update hakkab 25H2 alla laadima. Kuna 25H2 on ainult väike Enablement Package, siis see ei võta kaua aega ja muudatused mida see toob on minimaalsed.
Samasse kausta tekib logifail kus kirjas tulemused. Näiteks kui midagi ei toiminud, siis saab jagada logifaili. Midagi isikliku seal logifailis pole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.01.2026 11:29:55
|
|
|
| SKG kirjutas: |
Spoiler 
|
mul olid lock screenile ka tekkinud
nokkisin siit kõik valikud ära Edge veebilehitsejas https://www.msn.com/en-xl/feed/personalize/settings?ocid=windows-windowsShell-feeds
viimastest sain siit lahti
Ava Sätted (Settings) – vajuta klaviatuuril Windowsi klahv + I.
Vali Isikupärastamine (Personalization).
Vasakpoolses menüüs klõpsa valikule Lukustuskuva (Lock screen).
Keri allapoole jaotiseni Valige üks äpp, mille üksikasjalikku olekut kuvatakse (Choose one app to show detailed status on the lock screen). |
Sain vist maha Lock Screen seadete kaudu. Imelik ma polnud neid kunagi näppinud
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
11.01.2026 16:09:19
|
|
|
Polegi vaja ise näppida, Iga windowsi uuendusega saad lihtalt midagi soovimatut juurde.
Kuidas sa muidu kliendile selgeks teed, et tal on seda ikka vaja, ta lihtsalt ei tea veel sellest midagi. No siis aktiveerime vaikselt vastavad "pakkumised"
https://www.oo-software.com/en/shutup10
|
|
| tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
11.01.2026 19:24:09
|
|
|
Oled üritanud uuendada? või on keegi leidnud hea ja töötava lahenduse, kuidas ruffuse ja local accounti win 11 24h2 uuendada 25h2 peale? |
Mul oli küll tehniline probleem oma skripti sellega osaga mis pidi kontrollima ja küsima admin õigusi, seega hetkel eemaldasin selle.
Lisaks esines probleem, kus Group Policy sätted miskipärast ei uuenenud, kuigi skript need üle kirjutas registris ja sundis peale GP uuenduse. Pidin ikkagi käsitsi gpedit.msc käivitama.
Spoiler 
Enne jooksutamist tasub teha taastepunkt läbi System Restore. Sulgeda kõik pooleliolevad asjad ja programmid ja vaadata, et konto oleks Admin õigustes.
Ühtlasi et Windows Update juba ei kasutaks mingit muud uuenduste blokeerimist. Settings > Windows Update > Advanced Options > Configured update policies.
Kõigepelt tuleb jooksutada Skip TPM Check on Dynamic Update V13. See annab tulemuseks Enabled ja lülitab uuenduste kontrolimisel välja TPM olemasolu kontrolli.
Ilma seda jooksutama Feature Update ei õnnestu, kui TPM on välja lülitatud või puudub. Tavalisi uuendusi see ei puuduta. Ainult Feature Update.
Seejärel Win 11 25H2 Upgrade. See teeb kõik ülejäänu ja lõpetades annab valiku restardile minna. Soovitatav on Restart ära teha.
Pärast restarti kontrolli kas Windows Update hakkab 25H2 alla laadima. Kuna 25H2 on ainult väike Enablement Package, siis see ei võta kaua aega ja muudatused mida see toob on minimaalsed.
Samasse kausta tekib logifail kus kirjas tulemused. Näiteks kui midagi ei toiminud, siis saab jagada logifaili. Midagi isikliku seal logifailis pole. |
Tänud. scriptid töötasid probleemideta. nüüd Win 11 25H2 olemas
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.01.2026 20:37:05
|
|
|
Spoiler 
Samasse kausta tekib logifail kus kirjas tulemused. Näiteks kui midagi ei toiminud, siis saab jagada logifaili. Midagi isikliku seal logifailis pole. |
Tänud. scriptid töötasid probleemideta. nüüd Win 11 25H2 olemas |
Teistele siis niipalju infoks, et need skriptid on neile kes on paigaldanud Win 11 masinale mis ametlikele nõuetele ei vasta. Ehk siis TPM puudub või on välja lülitatud.
Harvemal juhul ka masinad mis mingil põhjusel Feature Update ei paku, kuigi vastavad nõuetele.
See võimaldab läbi Windows Update alla laadida Feature Update nagu ette nähtud ja ei pea hakkama mässama mälupulkade ja ISO'dega.
Kiirem ja valutum protsess. Igaüks saab skriptifailid tavalise notepadiga vms avada ja nende sisu kuhugi AI chatboti kleepida, et näha mida need täpselt teevad.
Midagi ülemäära keerulist seal pole. Mõned registrimuudatused ja restart.
Miks MS takistab Feature Update nendele masinatele ma ei tea.
Mingit suurt kasu nad sellest ei saa, et teatud hulk kasutajaid on lukus vanemate mittetoetatud Feature Update versioonide peal.
Hetkel 23H2 ja vanemad. 24H2 on toetatud kuni selle aasta Oktoobrini.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
11.01.2026 20:43:45
|
|
|
Oleksi üllatav olnud kui Windows normaalselt töötaks
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
11.01.2026 20:45:59
|
|
|
tegelikult on küll üllatav, et sul ainult üks probleem teise otsa
_________________ PSN: gt_ahv
Steam: CrassusPilosus |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
11.01.2026 21:28:14
|
|
|
| Mul ka need skriptid võimaldavad alustada paigaldamist, kuid peale restarti install ebaõnnestub. Aga mu vana juust läpakas ka, sellel ma õnnestumisele ei panustaks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.01.2026 22:29:34
|
|
|
jägaja, Sama veateade mis kasutajal SKG ?
Niipalju kui ma hetkel vaatasin paistab olevat tegu üsna tavalise WU erroriga mille puhul soovitatakse WU reset ja selle teenuste restarti. Lisaks ka teada tuntud sfc /scannow ja DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Chat soovitas seda WU reseti jaoks:
Spoiler 
@echo off
net stop wuauserv
net stop bits
net stop cryptsvc
net stop msiserver
ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren %systemroot%\System32\catroot2 catroot2.old
net start msiserver
net start cryptsvc
net start bits
net start wuauserv
echo Windows Update reset completed.
pause
|
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|