|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
| autor |
|
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.01.2026 17:27:16
|
|
|
von Wu, DDR5 ei saa kasutada vanema põlvkonna emaplaatidel. Ei ühildu lihtsalt. Ehk siis on kasutajad dilemma ees, kas osta/komplekteerida täiesti uus masin (mänguriarvuti näitjatagega juba paras kirves) või siis viia vanema põlvkonna masin max. näitajateni DDR4 peal. Lõppkokkuvõttes kannatavad enim sülearvutite kasutajad, sest sülearvutite puhul on laiendamisvõimalused palju piiratumad, alates sellest, et emaplaat totab nt 32/64GB RAM max ja PCI-E on ka 3.0 (uuema põlvkonna kiiremate näitajatega NVME paigaldamisest pole kasu). Ainus, mille pealt maksimaalselt jõudlust saada on võimalik, kui vahetada vana protsessor välja emaplaadi poolt toetatava kõige kiirema vastu.
Kontori- ja netiarvutite suhtes pole asi nii kriitiline, sest ladudes seisab palju masinaid mis on tehasekonfiguratsioonis juba 8GB RAM'ga ja sellest piisab tagasihoidlikumaks kasutamiseks ning kontoritööks.
viimati muutis BA79 04.01.2026 00:11:29, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.01.2026 17:30:25
|
|
|
| Kas 32 või 64 jääb siis väheks? Eriti sülearvutil. 99% kasutajatele umbes enam kui küll
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.01.2026 17:49:03
|
|
|
| Janis, No see sõltub, milleks arvutit kasutada. Mängimisel ja 3D renderdamisel kulub 32/64GB marjaks ära. Lisaks mitme virtuaalmasina jooksutamisel ühes masinas. Tulevikus on ka rohkem virtuaalreaalsuse peal rakendusi. Need kõik tahavad mälu saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.01.2026 17:52:03
|
|
|
No aga siis ju piisab sellest piirist või mis?
Ja see mõni protsent ostabki siis selle kallimalt niikuinii sest see on talle vajalik ja see raha tuleb ka tagasi.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.01.2026 18:07:22
|
|
|
Janis, ma pole mängur aga tean seda , et 3D mängimisel, eriti reaalajas võrgus, on mängukogemuse saavutamisel kiirus ja tagasiside üliolulised. Kui osta nt teismelisele mänguriarvuti siis tegelikult oma lapsele halba ei soovi ju. Aga kui eelarve piiratud siis väiksema raha eest head mänguriarvutit ei saa. Sama ka täiskasvanud mänguritega, kellel "süües kasvab isu" ehk tahab saada koguaeg paremat mängukogemust või siis tahab proovida mingit sellist mängu, mis nõuab võimekamat riistvara. Aga mingil hetkel tuleb "sein ette", et eelarve läheb lihtsalt lõhki, sest ega elu ei koosne ainult mängimisest. Süüa tahad, kommunaalid tahavad maksmist, kulud transpordile jne. Ega siis ainult IT riistvara kalline. Kõik kallineb. Miljonäride võsukestel loomulikult elu lill, neist ei maksa rääkidagi. Aga kannatab ennekõike keskkklassi rahvas ja vaesem elanikkond, kes peavad siis nende hüvede saamiseks veelgi enam raha välja käima. Nojah, järelmaks teatud piirini küll aitab, aga see pole lahendus, kui kuumakse kujuneb liiga suureks, et seda ikka lubada ei saa.
viimati muutis BA79 03.01.2026 23:28:21, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.01.2026 11:46:24
|
|
|
| BA79, no kurat mingit mängimise tilulilu ei osta ever järekaga - või nohh olen üldse suhtumisega, et kui jätame välja a'la elamise ja auto siis igapäevane jura on sedasi, et kui raha on siis ostan ja kui pole siis saab ilma seni kuni raha on või kuni äkki avastan, et niiväga polegi vaja.
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
0 :: |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
04.01.2026 11:47:48
|
|
|
| No aga kui nulliga antakse? Täiesti loll oleks seda raha koguda või isegi välja osta kui see raha olemas on.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
04.01.2026 12:36:02
|
|
|
Selle intressi maksad sina kauba maksumusega. Vaba rahaga ostes võidad, rumalus on mujal.
| Janis kirjutas: |
| No aga kui nulliga antakse? Täiesti loll oleks seda raha koguda või isegi välja osta kui see raha olemas on. |
_________________ dell somm ding mi poi |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
04.01.2026 12:37:59
|
|
|
Eks igasuguseid vabandus võib välja mõelda. Reaalselt on nii olnud, et ostukorvi hind oleks kohe välja ostes kallim isegi kui 0 intressiga
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
psauce
HV veteran
|
04.01.2026 12:55:50
|
|
|
Tavaliselt pakub järelmaksu kolmas osapool. Seega isegi kui lepingutasu pole ja intress null, maksad oma andmetega mida hiljem edasi müüakse. Tasuta lõunaid ei ole.
_________________ Kasutajaga meim äri ei tee temapoolse ebaausa käitumise tõttu. |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
04.01.2026 12:57:03
|
|
|
Aga kõik olukorrad ei ole tavalised
Aga eks te teate paremini kuidas ma asju ostnud olen
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
04.01.2026 13:46:39
|
|
|
Janis, ei tea ju. Isegi mina ei tea, mis hinnaga ma elektrit ette ostsin, sest lepingust võib müüja ju osaliselt lahti öelda. Ja see, et me ei tea, mida me teinud oleme, ei tähenda rumalust alati, seda väidan.
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.01.2026 14:26:50
|
|
|
Tüüpiline nullintressi poliitikat tehakse müüja poolt kahel juhul.
1. Inimene tahab läikivat asja aga pole isegi sissemaksuraha - müüja võtab sissemakse nö. endakanda aga hind on pea eranditult kõrgem kui mõnes muus poes tavahind. Ei ole veel peale sattund, et vaatad a'la telekat või uhket nutitelefoni ja turu odavaima hinna pakkuja pakub ka 0 intressi.
2. Müüjal on sisseostetud kaup millest kohe tulemas uuem versioon mis kukutaks vanema mudeli hinda - seega on mõistlikum kohe vanaks saavast asjast 0 intressiga ja ilma kopsaka kasuta lahti saada kui võtta uuema mudeli turuletulekust paratamatult kukkuv hind endakanda.
Nagu juba mainitud sai siis jutt ei käi olukorrast kus on pool milli vaba raha tagataskus ja tahaks omale uue mersu s klassi osta ja siis on mõistlik liisida kuna intress on kordi väiksem kui ülejäänd vaba raha kasutamine rohkema raha loomiseks. Jutt käib niisama tilulilust, uus uhkem telefon, telekas, arvutijupp, kodukino, odav reis kuhugi sharm el sheiki vms.
|
|
| Kommentaarid: 155 loe/lisa |
   |
132 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.01.2026 15:30:35
|
|
|
Ma sain kohvimasina kohvisemust küll 200€ odavamalt kui mujal oli...ja võtsin 0 intressiga...ma ei näe mingite andmete salaja jagamises probleemi....terve nett neid täis
Mina ei tea kes kellele maksab, mul oli tähtis lõpphind. Oleks võinud kõik korraga ka maksta, aga 0 intressi puhul ei näinud mõtet seda teha
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
04.01.2026 17:29:40
|
|
|
Huvitav, kas siis HV kasutatud sülerite hinnad hakkavad ka kerkima . Varsti vaatame suud vesistades 8250u prosega thinkusid 32gb rammiga - kui vaid rahakott peale hakkaks
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
artur-
HV Guru

|
04.01.2026 18:09:26
|
|
|
Okk
 |
See on siis kui naine koju jõuab.
|
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
04.01.2026 18:22:36
|
|
|
See juhtub jah siis, kui mees Cancel nuppu ei oska kasutada.
| artur- kirjutas: |
Okk
 |
See on siis kui naine koju jõuab. |
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
04.01.2026 18:42:40
|
|
|
Auron, Igaüks vastavalt oma võimetele ja rahakotile- Aga meeldetuletuseks siis, kõik ei ela "Esimeses Eestis" mina ja mu tutvusringkonnas on neid, kes on sunnitud kas ostma uue asja järekaga või halvemal juhul kasutatud asja. Järekaga ostmine võib-olla kallim, aga sellegipoolest aitab see väljaminekuid hajutada. Meil oleks palju asju tegemata, kui järelmaksu ei saaks alates korstnapitsi remondist, uuest köögipliidist, köögimööblist ja soojamüürist kuni õhksoojuspumbani. Pean ma siis sellepärast "kuuse alla" elama minema sest järekas olla saatanast jne? Jätan küttesüsteemi renoveerimata, põleb maja maha ja halvemal juhul kannatab ka naabri elamu mis võib tuule tõttu lennanud sädemetest tuld võtta. Siis krim. vastutus ja kinnimajja minek võõra vara rikkumise eest sest kindlustus neid kahjusid ei korva kui on sündmus toimunud hooletusest (Renoveerimata jätmine kuulub selle alla). Kindlustus mul eramule tehtud aga rohkem n.ö enese rahustuseks. Ma tean, et kindlustusseltsid ei maksa hüvitisi kergekäeliselt välja, kui leiavad kasvõi ühe pisikese põhjuse, miks mitte seda teha.
Krt see on nii tüüpiline, et inimesed näevad asju ainult enda mätta otsast vaadatuna, kõigi ülejäänute eluviis ja valikud on valed alates sellest mis värvi aluspesu kannab kuni selleni välja, millega sõidab...
Ma näiteks leian, et SMS laenud on saatanast, aga ma ei hakka seepärast neid inimesi kritiseerima kes vabatahtlikult või olude sunnil sellise valiku teinud on. Kahju küll, et nad siis enamasti jäävadki sellesse nõiaringi kinni, aga siiski, nende valikud, pole minu asi oma nina nende valikutesse toppida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
04.01.2026 19:42:09
|
|
|
Ma eelistan järelmaksule raha kogumist, kui vähegi võimalik ja hoolimata väidetavast hirmsast inflatsioonist. Vist ei olegi kunagi midagi järelmaksuga ostnud. Isegi ühe oma esimestest arvutitest ostsin jupikaupa, mitte järelmaksuga, aga pole kindel, kas see oli ikka kõige parem mõte. Kui loobuda kasvõi ajutiselt kõigist mitte hädavajalikest kulutustest ja õnnestub iga kuu säästa 100 €, siis aastaga sai vähemalt varem normaalse arvutikomplekti summa kokku. Nüüd saab selle eest vist ainult mälupulgad Kui noorem olin, siis tegin rahaga igasugu lollusi, isegi kasiino ja netipokkeri sõltuvuse kogemused on olemas. Nüüd olen õppinud raha väärtust natuke rohkem hindama ja eriti suuri riske ei taha enam võtta, hakkan vist vanaks jääma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
04.01.2026 19:59:47
|
|
|
Eluasemelaen või autoliisind on samuti sisus järelmaksud.. tänapäevane maailm ongi võlgadele ehitatud..
Ise üldiselt olen eelistanud samuti asjad välja osta, va eluase&autoliising sest raha polnud niipalju ja kodu jaoks kogumine vist võtaks kümnendeid, kui inflatsioon juba tallele pandut isukalt sööb.
Kuna AM5 peale kolimise magasin maha ja nüüd mäluhindade ralliga ei tundu mälu eest 3-4x rohkem maksta tore, võtaks miski miniPC ligi.
Mis sellest arvate https://minisforumpc.eu/products/minisforum-ms-02-ultra-workstation?variant=52991389565294
Intel® Core™ Ultra 9 275HX
32GB RAM + 1TB SSD
10Gbe LAN port
1300€
läheks tööjaamaks, CAD, jm igapäevane, tunduks mõistlikum kui juppidest kasti uuendada.. vist
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
04.01.2026 21:57:26
|
|
|
vigurvänt, inflatsioon ja kauba juurdehindlus söövad tänapäeval säästud ära kiiremini kui midagi koguda jõuad. Tahad osta nt asja, mis maksab 1200€. Otsustad selleks siis iga kuu näiteks 100€ kõrvale panna. Aasta pärast selgub et ups, hind on vahepeal tõusnud, maksab hoopis 1500€ või enam. Minimaalselt 300€ puudu. Kust võtad? Püüad siis veel 3 kuud koguda. Aga oletame, et vahepeal läheb mingi oluline majapidamismasin katki, ilma milleta hakkama ei saa. Noh, näiteks külmik (Kvaliteetsem maksab rohkem). Mis teed? Kas loobud selle 1200€ asja ostust ja ostad selle,mis on on hädavajalik selle rahaga mida kõrvale panid ja hakkad uuesti selle jaoks raha koguma mille jaoks raha mõeldud oli? Nii jäädki seda taga ajama. No ja kui teistpidi võtta, et kui osta järekaga ese, mis koos intressidega maksab nt 1500€ aga pärast järelmaksu lõppu on asja hind vahepeal tõusnud, et intressikuluga on hiljem järelmaksuga kogukulu näiteks 2000€. Inimene, kes on varem midagi ära ostnud, on hinna fikseerinud ja lõppkokkuvõttes pole midagi kaotanud võrreldes sellega, kes ostab sama asja järekaga 3 aastat hiljem aga tunduvalt kallima kogukuluga.
100% kindel, et 3 aasta pärast on õhksoojuspumpade hinnad tõusnud, aga meie selle pärast muretsema ei pea, kuna investeering on tehtud ja edasised hinnatõusud enam ei mõjuta. Sama ka telekatega. Tundub, et mida aeg edasi, seda rohkem kohitsetud mudeli saab. Int. Wifi , 2 USB pesa, optiline audio, 2 HDMI pesa ja kõik. Mul on arvutimonitorina kasutataval 2012 aasta teleril kõik analoogliidesed, 4 HDMI pesa, 3 USB pesa, ethernet pesa ja optiline audio. Nii rikkalike ühendusvõimalustega telekat nii naljalt enam ei leia. Jah, ekraanid lähevad suuremaks, ekraanitehnoloogiad paremaks, aga muus osas tõmmatakse otsad kokku, et kui tahad vähegi paremat telekat, pead 35% rohkem välja käima kui veel 2 aastat tagasi.
Prillpapa
Ma mõtlen endale mingiks meediamasinaks eraldi arvuti vaadata. Mini-PC puhul võiks jälgida seda, et kõvakettaid saaks panna rohkem,kui 1. Sinu viidatud mudelil tundub olevat vaid 1 PCIe liides. Ehk, kui ketas täis, pead upgrade tegema. Mitme ketta puhul on varundamise võimalus ja seega väiksem risk andmetest ilma jääda.
MA lähen ilmselt odavamat teed pidi, ostan mingi väiksema ITX/Desktop form factor korpuses võimalik, et ka kasutatud arvuti, uue SSD ketta sisse ja ajan miskise Linuxipõhise NAS selga. Või üldse Ubuntu ja sellele meediaserver tiksuma. Aja möödudes, kui ketas täis, ostan uue ja panen sinna vana kõrvale.
viimati muutis BA79 04.01.2026 22:25:46, muudetud 4 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
04.01.2026 22:02:24
|
|
|
Analoogsisendeid enam massiliselt ei kasutata. Enamik valiks pigem paarkümmend eurot odavama teleka, kui portsu analoogsisendeid.
Retrohuvilised peavad paraku lisakarbi ostma, kui parema ekraaniga telekat tahavad.
_________________ Müüa igasugu asju
|
|
| Kommentaarid: 891 loe/lisa |
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
04.01.2026 22:21:15
|
|
|
von Wu, Ei kasutata massiliselt, aga mul on mõned alaloogväljunditega seadmed nagu VHS ja DVD mängija. Ja olen jah ostnud SCART>HDMI adapteri. Arvuti monitorina kasutatava ekraanile pole seda jubinat vaja aga uuemal telekal küll sest sel pole ühtki analoogsisendit. Ma arvan, et vahe tuleb ikka suurem kui 20€ telekate generatsioonide ja inflatsioonist tingitud muutuste tõttu. 100-200€ peaks vahe olema. Sel aastal pidavat olukord kriitilisemaks minema aga eks ole näha siis kas ja kui suure tõusu teevad telekate hinnad seoses mälukiipide ja protsessorite hinnatõusu ja defitsiidi tõttu mis väidetavalt AI nõudluse tõttu pidavat tulema.
Hinnatõusu võivad veidi kompenseerida tehniliste näitajate paranemine (nt uuem bluetooth versioon, kahesageduslik Wifi) aga üldises plaanis on siiski tegemist toote kallinemisega. Inimene kes kasutab telekaga välist digiboksi, suurt midagi ei võida kui kasutada Eesti teleoperaatorite teenust. Vahet pole väga, kas vaadata pilti 500€ teleriga või 700€ telekaga. Vahe ainult selles et see, kes ostab 700€ eest on pidanud rohkem raha välja käima sest selliste omadustega nagu soovis, odavamalt lihtsalt enam ei saa.
viimati muutis BA79 04.01.2026 22:27:30, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
|