|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jeesus188
kodustatud

|
18.12.2025 11:16:07
|
|
|
| A.S. kirjutas: |
| Kass on end ruuteri peale magama keeranud? On ju sinu süü, sinu kass. |
Ronis õues mööda seina üles?
Kassid toas pealegi
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.12.2025 12:11:19
|
|
|
See on sellest päikesest, millest kilkasid äsja?
|
|
| Kommentaarid: 746 loe/lisa |
   |
1 :: |
561 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.12.2025 12:13:40
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
See on sellest päikesest, millest kilkasid äsja?  |
Kahtlen....24h jooksul polnud seda näinud
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 14:19:33
|
|
|
| Mis ruuter? Seda teadet saab enamasti klient kelle on Genexis kapil lapiti ja juba kollaseks küpsenud.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.12.2025 15:06:02
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
| Mis ruuter? Seda teadet saab enamasti klient kelle on Genexis kapil lapiti ja juba kollaseks küpsenud. |
5g ruuter...kordan veelkord...õues
Kui siis ainult, telia wifi laiendaja püsti kapi otsas....kus see juba algusest ajast on olnud. Ümberringi õhk
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 15:47:07
|
|
|
| ja see kirjas mainitud diagnostika avades, täpsustab, milles viga?
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.12.2025 15:59:40
|
|
|
| ja see kirjas mainitud diagnostika avades, täpsustab, milles viga? |
Ei näinud seal midagi, v.a et ruuteri tarkvara tahab uuendamist. Tegin ära täna
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
18.12.2025 18:10:41
|
|
|
| indrpo, Kui vasekliendid viia kõik mobiilse peale üle, siis muutub olukord kõigi jaoks kehvemaks sest mastide koormus tõuseb lakke ja mastid on "üle müüdud" ka seal, kus varem seda probleemi polnud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.12.2025 18:14:48
|
|
|
Miks? Kas keegi tõesti laadib mingeid andmeid alla 24/7? Miks? Mis puue peab olema, et seda teha?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.12.2025 18:20:03
|
|
|
| Sold OUT kirjutas: |
| Miks? Kas keegi tõesti laadib mingeid andmeid alla 24/7? Miks? Mis puue peab olema, et seda teha? |
Kas just 24/7, aga netflix, youtube või kasvõi tavaline tv võtavad sealt ka mahtu.
Ja paraku kipub inimestel suht samal ajal tekkima tahtmine midagi vaadata, seega....
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 18:22:29
|
|
|
| BA79, Ei ole põhjust... 7 aastaga on kõik muutunud, nagu ka eelmise 25 aasta jooksul.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.12.2025 18:27:39
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Miks? Kas keegi tõesti laadib mingeid andmeid alla 24/7? Miks? Mis puue peab olema, et seda teha? |
Kas just 24/7, aga netflix, youtube või kasvõi tavaline tv võtavad sealt ka mahtu.
Ja paraku kipub inimestel suht samal ajal tekkima tahtmine midagi vaadata, seega.... |
Striim ei ole ju pidev. Bufferdas need mõnedk7mned sekundid ette ja siis on eeter vaba kõigi teiste jaoks...
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
18.12.2025 18:55:32
|
|
|
| BA79, Ei ole põhjust... 7 aastaga on kõik muutunud, nagu ka eelmise 25 aasta jooksul. |
Võib-olla on muutunud, aga mitte igal pool. Minu kodukohas on mobiilse neti leviga kehvad lood, mistõttu vase sulgemise korral pean jalgadega hääletama.
Eks näis, milliseks olukord kujuneb, kui vask kinni pannakse, aga mina nii optimistlik ei ole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.12.2025 19:14:39
|
|
|
| 7 aastaga on kõik muutunud |
Paraku paljud inimesed ei tunneta seda, et oleks midagi muutunud.
| Striim ei ole ju pidev. |
Vahet ju pole, liigutatavate andmete kogust see ei muuda.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
18.12.2025 19:20:26
|
|
|
No aga mõtle kui ühel päeval internet ära kaob aga sul on terve internet alla laetud. Hea ju lugeda vanu HV postitusi ja vaadata filme jne
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
18.12.2025 19:21:36
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
Minu kodukohas on mobiilse neti leviga kehvad lood, mistõttu vase sulgemise korral pean jalgadega hääletama.
Eks näis, milliseks olukord kujuneb, kui vask kinni pannakse, aga mina nii optimistlik ei ole. |
Kolid linna ära?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.12.2025 19:26:28
|
|
|
Aga kui linnas ka vask kinni pannakse, oled jälle lõhkise küna ees.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 19:26:57
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| BA79, Ei ole põhjust... 7 aastaga on kõik muutunud, nagu ka eelmise 25 aasta jooksul. |
Võib-olla on muutunud, aga mitte igal pool. Minu kodukohas on mobiilse neti leviga kehvad lood, mistõttu vase sulgemise korral pean jalgadega hääletama.
Eks näis, milliseks olukord kujuneb, kui vask kinni pannakse, aga mina nii optimistlik ei ole. |
Ma olen aru saanud, et Telia tehnik kutsutakse vahel ja viimases hädas kui mitte midagi muud saadaval pole, ja nagu te kõik siin teate, mina tehnikuna, ikkagi suudan mingi interneti sellest õhuruumist välja pigistada.
22 aasta jooksul pole ma ühtegi tellimust täitmata jätnud.
Kui keegi ütleb, et kuskil pole levi siis pean uskuma, aga seda usun ma sama palju nagu seda, et klient ütleb, "konkurent" tuli õuele, võttis telefoni välja, ja ütles, siin teenust pole, 50€ visiit.
Tõsi, on metsi ja rabasid käidud kus majakeses pole isegi elektrivõrku. Päikesepaneelid ja akud, mastid aga üle 10 kilomeetri, Yagi antennid välja ja 4G ruuteriga tol ajal sai oma 20M kätte, et vähemalt telekas ja arvuti toimiksid.
Ehk sinu näitel, kui sa ütled, et vask on viimane võti, ja Telia mobiililevi on sant, siis jalad aitavad veidi ringi jooksta ja proovida muid lahendusi, see ei tähenda, et selleks ajaks ei oleks sul telefoniga toas 500Mbit/s+ 5G levi.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.12.2025 19:32:27
|
|
|
| ikkagi suudan mingi interneti sellest õhuruumist välja pigistada. |
Kindlasti suudad, paraku ei pruugi see piisavalt stabiilne olla, seega meelelahutuslikel eesmärkidel kasutamiseks võib mitte sobida.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 19:44:12
|
|
|
| ikkagi suudan mingi interneti sellest õhuruumist välja pigistada. |
Kindlasti suudad, paraku ei pruugi see piisavalt stabiilne olla, seega meelelahutuslikel eesmärkidel kasutamiseks võib mitte sobida.
|
Ma olen ise ka varem üle õhu lahendustes kahelnud aga viimane 5G ruuter teeb imesid, vähemalt 5Km mastist.
On seal metsa või maastiku erisused, siis tuleb jälgida lihtsalt, et tehnilised parameetrid oleks korras ja tellitud kiirus loomulikult ka.
Telia erisus on see, et kodulehel pakutavad kiirused on enne detailselt määratletud, et karumetsas ei pruugi koduleht üle 20M lubada, enamasti siiski kuni 200 või siis 500M. Kuidas seda rakendatakse, ei kirjelda.
Meelelahutuslikus vaates piisab kui ühe teleri jaoks on 20M saadaval.
Kui laps selle torrenti või steamiga ära hõivab, siis meelelahutus on selles masinas, olen seda ise kogenud ka 1G interneti korral. Shareing is Careing.
Aga jah, oluline on tagada tellitud teenus. Mitte müüa piiramatut netti kellegi majja, kes võib kogu piirkonna ära kustutada.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.12.2025 19:47:36
|
|
|
Kui laps selle torrenti või steamiga ära hõivab, siis meelelahutus on selles masinas, olen seda ise kogenud ka 1G interneti korral. |
Kas seal ei anna teleri striimile eelist anda, kasvõi teoreetiliselt? Nii, nagu vasevõrgus.
|
|
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
18.12.2025 19:59:53
|
|
|
avrn, Ma juba elan linnas, Rakveres... Ma ei läheks iialgi selle peale välja, et hakkaks mujale kolima ainult interneti pärast. Maal võib veel suurem loterii olla, kus on levi, kus mitte, lisaks elektrikatkestused, mis samuti mõjutavad sidepidamist sest mobiilse neti ruuter paraku vajab püsivat elektritoidet.
Aga kurb on see, et kui ka olemasolevat taristut ei suudeta elus hoida vaid sunnitakse üle kolima alternatiivile, mis ei pruugi sõltuvalt asukohast olla parim toimiv lahendus, sest füüsikaseadused paraku mõjutavad raadiolainete (mobiilside) levimist. Seepärast on minu jaoks ainus mõeldav lahendus jalgadega hääletamine. Tõenäoliselt siis Starlink.
indrpo, Ma oma telefoniga mõõtsin, sõbra mobiilsete ruuteritega (T2 ja Elisa oma) mõõtsime (mitte ei tulnud Teie konkurent mõõtma), et siin pole head levi. 4G on lausa nii hull, et tuli No Service mu telefoni ekraanil ette ehk viskas üldse võrgust välja. Ja sellistes tingimustes tullakse pakkuma "ülivinget" 5G-d...
Ja veel, kui meelelahutuseks peaks olema 20MBit/s n.ö vaba, aga Mobiilse netiga annab hädised 4-12 Mbit/s alla, siis kuidas seda siis nüüd tõlgendada? Umbes stiilis khmmm, ime näppu ja oota hommikut, millal teised tööle lähevad, et sa mastist minimaalse vajaliku kiiruse (teiste arvelt vabanenud ressurssi) kätte saad... Lisaks veel täiendava piirangu, kui tarbimiskohas on 2 vaatajakohta või enam (tavaliselt 2 telekat)+ arvutid. Kõik tahavad netti saada, aga jagamisel on ainult 4 Mbit/s...
viimati muutis BA79 18.12.2025 20:03:08, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.12.2025 20:00:56
|
|
|
Kui laps selle torrenti või steamiga ära hõivab, siis meelelahutus on selles masinas, olen seda ise kogenud ka 1G interneti korral. |
Kas seal ei anna teleri striimile eelist anda, kasvõi teoreetiliselt? Nii, nagu vasevõrgus.
|
Vasevõrgus, optikal, TeliaTV multicast eraldi VLAN peal millega toimetab Telia ruuter ja edasi kaabliga digiboks, eraldi toru mis on prioriteet.
Wifiga või üle õhu on OTT teenus ehk üle interneti, seal ei aita miski, internet on jagatud, pehmendab bufferdamine nagu teistelgi striiminguteenustel, paketikadu ei riku kohe pilti, enamasti ei rikugi, aga on olukordi kus pikem kodune koormus võib hakata mõjutama.
BA79, see lahendus on ikkagi lihtne, tellid Telia üleõhu neti kodulehelt kui pakutakse, kui tehnik seda tarnida ei suuda, on arve 0€. Võiks olla mõistlik, mitte see, et viskame arve ja sõidame ära.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
18.12.2025 20:04:21
|
|
|
| indrpo, Tänan pakkumast, aga jääb ära. Teen otsuse vastavalt olukorrale tulevikus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
18.12.2025 20:16:30
|
|
|
Torrentil, Steamil jmt on õnneks võimalik piirata kiirust. Täna tõmbasin 170 GB, kasutasin 400 Mbit netipaketti. Epicu vidinas panin mängude tõmbamise 390 Mbit peale. 10 Mbitist vist enam-vähem piisas 2 digiboksi ja veel ühe arvuti jaoks, igatahes teisest toast mingit kisa ei kostnud
Söömise ajal meenus, et unustasin arvesse võtta kiirusekadusid. Tuleb teha mõned testid ja määrata vist väheke karmimad piirangud.
viimati muutis vigurvänt 18.12.2025 21:20:20, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
|