praegune kellaaeg 14.12.2025 16:28:33
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
c4v6
HV veteran

|
13.12.2025 15:02:12
120HZ 4K signaali pikendamise probleem |
|
|
Tervist,
Ehk on täiesti vale rubriik ning ehk on siis võimalik see suunata õigemasse kohta.
Mure järgmine. Mängimise suunitlusega 120hz 4K teler kõikide viledega. Teinud enda tööd sihtotstarbeliselt PC järel.
Ühel hetkel kolisin monitori peale ning teler jäi enda kohale, samuti ressiiver mis edastab heli. PC on nüüd nende suhtes piisavalt ebamugava kohapeal, et ei tahaks mitmeid eraldi juhtmeid vedada, ühe HDMI kannataks aga küll. (Põranda liist on lihtsalt sellise heitusega, et sealt vahelt ei vea mitut jämedat kaablit) ning teiseks mul ei ole nii palju HDMI outpute samuti.
Probleem oleks lahendatud kui mu ressiiveril oleks eARC või 8K 60hz / 4K 120hz pass trough aga tal ei ole neid funktsioone mitte, sest juba vanakool elik siis ma olen küna ees kus ressule oleks ka signaali vaja sellest samast arvutist eraldi.
Nii.
Ostsin hiinast mingi kalli karbi kuhu läheb HDMI signaal sisse ning välja suudab saata HDMI audio only, TOSLINK ning HDMI siis telerisse. Võtsin veel kallima erinevate seas mis valida on ja jutt oli ilmselgelt uhke, et 120hz 4K on no problem. Olin kahtlev ning õigustatult.
Mul on kaks identset 1.8m HDMI kaablit ning nad mõlemad suudavad erinevatest masinatest saata 120hz 4K ning ka 160hz 4K ilma igasuguste probleemideta.
Karbi parimaks jäi 60hz 4K või 120hz 1440p mingite häiretega, samuti hakkasid igasugused errorid pihta kui pakkimata heli lasta läbi HDMI ressiiverisse. Heli ise oli korras aga pilt hakkas vilkuma teleril jne.
Long story short.
Kas kellelgi on kasutusel mingi selline karp mis võtab 120HZ HDMI sisse ning suudab selle probleemideta ka edasi saata ning samal ajal oleks sellel karbil ka HDMI out heli jaoks või minimaalselt TOSLINK?
_________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/ |
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tofay
HV kasutaja
|
13.12.2025 15:57:29
|
|
|
| Miks just eARC? Kui arvuti kaugemal, siis pikem optiline hdmi kaabel telerisse ja ARCist kūll.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
c4v6
HV veteran

|
13.12.2025 18:59:37
|
|
|
Mhm,ma oleksin ka seda arvanud aga see ei tööta, ma isegi proovisin igaks juhuks, sest oli internetiavarustes kodanike kes soovitasid ingoneerida seda teavet ja osadel juhtudel ikkagi saab.
Onkyo TX-SR605 ja teleriks on 55OLED707/12 kui keegi soovib järgmisena seda teada. Millegi pärast peab sellele ressiiverile saatma signaali algallikast ja nii on lihtalt. Googedasin seda üsna palju, vaatasin user manuali, reviewe ning isegi kasutasin igaks juhuks AI abi.
Ilmselt on see seotud kuidagi sellega,et HDMI standard on 1.3 ning see vist oli üks esimesi kui mitte esimene ONKYO ressu mis HDMI'st üldse tahtis dolbyt saada.
Minu pähe ei mahu see samamoodi igatahes, sest telekal on igasugused omadused olemas kasvõi ATMOST edastada.
Kui ma arvutist otse ressiiverisse saadan läbi HDMI, siis sound toimib ilusti ning kõik formaadid samuti. Küll aga arvuti arvab, et see ressiiver on monitor ning ükskõik mis väega ma midagi ei proovinud jäi ta üheks lisa monitorks arvuti arust.
Aga see jutt kõik ei lahenda mu probleemi
_________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/ |
|
| Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|