Enamikule ongi enamik mänge ebaolulised. Meil kõigil on oma maitse, omad iseärasused, asjad mis on just kui ideaalsed ja ei kliki ja samas asjad, mis tunduvad üliveidrad, aga samas klikivad.
Laia sortimendi suur eelis peitubki selles, et suuremal hulgal inimestest on suurem võimalus leiada just oma kiiksudele sobilik asi.
Siin ei ole küsimus selles, et sina konkreetselt tunned puudust millestki, vaid selles, et kui suur osa mitmest miljardist ülejäänud mängusõpradest leiab endale midagi, mis kõnetab.
Seetõttu ma ka ei väsi kordamast, et mänge ei ole kunagi liiga palju kogusummas. Per inimene kindlasti, neid liiga palju, aga see rikkus tagabki selle, et rohkemad inimesed tajuvad seda küllusena.
... ja isegi siis, on neid, kes ikka enda "oma" ei leia...
Suure sortimendiga kaasneb suur hulk müra ja siis on head filtrid, agregaatorid jne hädavajalikud, et selles massis orienteeruda. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
... ja isegi siis, on neid, kes ikka enda "oma" ei leia...
Näiteks mina. Aastate jooksul on niipalju mänge mängitud, et enamus uusi mänge on millegi kordumine ja tavaliselt viletsamalt tehtud kui zanri paremik.
Viimasel ajal on tihti tunne, et Minesweeperil on ka rohkem sisu ja tegu kui paljudel uutel mängudel.
Siin ei tasu alahinnata ka "vanadust", vananedes kaob soov midagi graindida, üldse on kannatust vähem mingi mängusisese mõttetuse jaoks.
Kui meile tundub, et noorusaeg olid kõik mängud bängerid ja nüüd tuleb ainult jura, siis pigem on meil mängude suhtes parim aeg üldse. Ka vanad mängud on kõik alles, lihtsalt me ise oleme muutunud, mängud ei tundu enam sama paeluvad kui sa olid 12. See on normaalne, et inimene muutub.
Seega valid mänge nagu valid raamatut, oma piiratud aega tahame kulutada pigem hästihinnatud toodetele.
viimati muutis lightbluefox 05.12.2025 14:25:55, muudetud 1 kord
Nii on jah, stuff mis vanasti oli good enough, kas või selle pärast, et olid sellist asja kogenud vähem kordi, muutub peale korduvat kokkupuudet vähem eriliseks.
Tänapäeval on raske leida gameplay's midagi nii erilist ja sellest vb ka suurem tung narratiivi poole, sest gameplay only gets you so far. Samas, saast gameplay jälle rikub elamust ja nii jääbki neid mänge mida nautida ühe vähemaks.
Teine asi muidugi, mis mulle on tekkinud on social gaming - local coop ja mmo. Ühel puhul sõpradega ühe ekraani taga, teisel puhul mingi fousseeritud rollipõhine meeskonnatöö.
Little-Known Console Quietly Outsold the PS5 Ahead of Black Friday | PCMag https://share.google/DMo71xHayb9fj4yuS
A New player has entered the game _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Kasutatud raud hakkab hinda minema, kui asjad nii edasi lähevad. Kindlasti mõjutab see Steam Boxi hinda ja seetõttu ka toote edukust. Pikemas perspektiivis ei jääa konsoolidki sellistest arengutest puutumata.
Kui Steam Machine 2026 alguses müüki tuleb, siis peaks juba praegu nende komponentide hinnad lepingutega lukus olema, vähemalt esialgse partii omad. Mis peale seda juhtuma hakkab, ei tea jah. _________________ MÜÜA: PlayStation 3 Slim 160GB (UUS)
Ma muretseks rohekm sellepärast, et Eesti Energia lõpetab kodutarbijatele elektri edastamise kuna AI firmad maksavad tunduvalt rohkem.
Kuskilt peab kogu selle tavaari jaoks elekter tulema ja minuteada pole elektrijaamad umbrohi mis sul aiataga kiiresti ja lõpmatult ise kasvab. Gaasijaam min 2 aastat, Aatomi jaam 4 aastat Hiinas , 9 aastat Euroopas. Tuuleparkide ehituskiirus sõltub eestis täielikult poliitikute kapriisidest.
Kui nüüd täielikuks pessimistiks hakata, siis ülejärgmine konsoolipõlvkond tuleb tintekraani, ülimadalat energiat tarbiva protsessoritega ja juba kaasas oleval, päikesepameelidel toimiva toitega.
Ma juba ootan , et kõik need AI firmad kolivad kuhugi aafrikasse. Seal saaks 10 aatomi jaama üksteise otsa ehitada ja turva nõuete rangus sõltub altkämaksuks makstud summa suurusest.
SirAskAlot, kas see on mingi päris oht?
Kui jah, siis kurb küll, kuigi ma oletaks, et siin riik ikkagi oma osalusega ettevõttes ilmselt paneb oma sõna maksma.
Samas, pakkumine võib väheneda küll ja siis hind üles minna _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Et EE lõpetab eraklientidele elektri edastamise ?
Muidugi mitte. Tal pole seda vaja teha. Meil käib kõik läbi börsi. Maksad börsi hinda või paketti hinda mille müüjad kuundavad mingi börsi keskmiste järgi. Igaljuhul konkureerid kõigi borsil olevate AI firmadega. Kuni poliitikud mingit otsust ei tee.
Kui sa mõtled ohtu , et elektri hind lähiaastatel tõuseb , siis jah. Ma küll ei näe mingit võimalust, et see tulemata jääb. Ma ei ole muidugi mingi ekspert. Loodame ,et ma eksin. Samas ma eeldan , et maailm suudab toota AI parke kiiremini kui uusi elektrijaamu ehitada. Erinevalt eelmisest kaevandusbuumist on kõik maailma rikkurid AI mullis sees ja tahavad oma rauda tööle saada. Loomulikult ei huvita seiiseid isikuid palju tavatarbija elektri eest maksab. Lisaks on tegu kullajooksuga. Need tegelased ei hakka oodama, et oma AI farmi kõrvale elktrijaam ehitada vaid kasutavad juba olemas olevaid võimsusi.
Mu esialgne mõte oli tegelikult pigem sinna et,.
Tulevikus võib halvenal juhul olukord sinnani minna, et te hakkate siinsetes vaidlustes tasuvuse teemas seadmete elektri tarbmist ka arvestama.
Well .. mõttetu targutamine minu poolt. Kõik taandub lõpuks lihtsa matemaatika taha. Kui AI buumist tulev elektrinõudlus on oluliselt suurem kui maailma võime uusi võimsusi lisada , siis on siililegi selge mis juhtuma hakkab. Mul neid andmeid ei ole ja ei ole viitsimist neid ka otsida.
Lohutuseks niipalju, et päikesepaneelil toimiva autonoomse elektrisüsteemi üles panemine on tegelikult ülilihsaks tehtud. Steamdecki ja ruuteri jaoks peaks lihsamast süsteemist piisama ka. Ja 5090 võite mängida siis kui sellega kohvi vett soojaks teete või mune praete
Nii on jah, stuff mis vanasti oli good enough, kas või selle pärast, et olid sellist asja kogenud vähem kordi, muutub peale korduvat kokkupuudet vähem eriliseks.
Tänapäeval on raske leida gameplay's midagi nii erilist ja sellest vb ka suurem tung narratiivi poole, sest gameplay only gets you so far. Samas, saast gameplay jälle rikub elamust ja nii jääbki neid mänge mida nautida ühe vähemaks.
Teine asi muidugi, mis mulle on tekkinud on social gaming - local coop ja mmo. Ühel puhul sõpradega ühe ekraani taga, teisel puhul mingi fousseeritud rollipõhine meeskonnatöö.
Seriously tho, wtf? Keegi on sellest midagi kuulnud? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tbh, still more impressive on see Nex thing:
https://www.nexplayground.com/buy/playground (sold out:)) nende enda siteil, Amazonis olemas siiski. Rating 4.7/5.
Sellel on veel 89 € subs ka aastane lisaks 250 € asking price'ile... ostes 12 month bundle'iga on hinnaks 288.
Spoiler
5 GAMES INCLUDED. UNLOCK MORE WITH PLAY PASS. Playground comes with Fruit Ninja, Starri, Whac-a-Mole, Go Keeper, and Party Fowl. A separate purchase of a 3-Month ($49) or 12-Month Play Pass ($89) is required to access the full catalog of games and get new games each month, including Barbie, Teenage Mutant Ninja Turtles, How to Train Your Dragon, Peppa Pig, Care Bears, Elmo, Miraculous Ladybug, Gabby's Dollhouse, Kung Fu Panda and more.
GET MOVING WITH ACTIVE FAMILY FUN. Nex Playground is a new kind of video game console that gets your family moving. It easily connects to your TV, transforming your living room into an active play space. Within minutes, your family will be playing Fruit Ninja, Whac-a-Mole and more. Using a built-in camera to track motion and natural body movements, anyone in the family can jump right in.
JUST USE YOUR BODY TO PLAY. Play naturally just by moving your body. Playground uses the magic of AI to follow your movements using the built-in wide-angle camera. No controllers or clunky trackers! Up to 4 players can play at the same time, so everyone can get moving together.
GAMES YOU'LL LOVE MOVING TO. Playground is packed with interactive motion games, turning your living room into an arcade, theme park, gym, and more. There is something for everyone. It is perfect for indoor family game night, after school activities, or a playdate with friends.
EASY SET UP. Playground connects to your TV or projector with a simple HDMI connection and gets everyone in on the fun. It's small and sits elegantly on any console or mantle, and can easily fit in a backpack for playdates and more. From ages 5 and up—Playground is the life of every party.
SAFE FOR KIDS AND FAMILIES. Playground content is safe and appropriate for all ages. No ads. No in-app purchases. No mature content. Playground is also kidSAFE+ COPPA certified and motion tracking data is never stored or processed in the cloud.
See võiks olla veel nii ,et laed korra alla ja muus osas offline ,siis oleks perfect console ptm. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Päris naljakas ikka, kuidas siin on pidevalt rõhutud PS ja Xboxi "väiksele" mänguvalikule (5000+ mängu per platvorm), aga nüüd mingi motion trackinguga gimmick, mis kõnetab ehk kuni 10-aastaseid, kes pole varem paremat konsooli proovinud, on korraga "impressive" ja äärmiselt piiratud mänguvalik ning kõrbe hind ($89/aasta) ei ole enam probleemiks
tsitaat:
The Full Lineup
The full catalog of 45+ games is unlocked with either a 3-Month, or 12-Month Play Pass.
Tundub järjekordne asi, mis jääb peale ostu peagi tolmu koguma ja hiljem on järelturg seda odavat saasta täis, mida keegi ei taha (Kinect). Ei näe ühtegi teismelist või täiskasvanut sellega aastaid mängimas. Lapsi ehk kõnetab, kuid millest kiirelt välja kasvatakse. _________________ MÜÜA: PlayStation 3 Slim 160GB (UUS)
Minu jaoks on konsool täpselt selline asi, mis on sobilik mudilastele ja koolieelikutele.
Kast, mille puhul paned ühe korra mängud peale ja unustad ära on perfect. Sortiment on napp, aga mudilased vaatavad sama multikat ka mingi 10x.
Lisakas pole pulti, mis tähendab, et nad liigutavad ennast natukegi. The Active Play System on ilmselt ka see lause, milleg nad vanemaid kõnetavad.
Mulle meeldiks veel rohkem, kui oleks mingi raha mille sa saad maksta, et need mängud oleks mingi ketta peal ja kogu moos.
Lisaks nad võiksid mingid sotsiaalsed mängud täiskasvanutele ka tutvustada ja nt mobiili kontrollerina kasutada vms - Jack Partybox stiilis.
Ma muidugi naiivselt hetkel eeldan, et need mängud on relevantsed ja lastele nauditavad ning motion capture on ajas edasi läinud piisavalt, et see kõik on kind of nauditav.
Aga noh, tbh, päeva lõpuks, kui lapsed on õnnelikud siis suva
Ma isegi ei pea seda konsooliks, see on mängu asi. Või noh, tbh, ma pean konsooli mänguasjaks ja seetõttu ei võta seda pigem eriti tõsiselt seadme ja platvormina, sest ma arvan, et natukegi asjalikumas eas tegeleste jaoks on PC nii palju kasulikum seade. Minu jaoks on konsool (kui ma mingi sellise asja ostaks) asi mille ma ostaks väiksele lapsele, kes veel pc jaoks valmis ei ole ning kes ilmselt on mängude osas vägavähe nõudlik.
Varem oleks nintendo võtnud pc kõrvale, nüüd tunudb, et sellel on potentsiaali nintendot asendada, kui väikestel piisavalt tegevust on seal. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Aeron, numaitea - mängud on ikka hirmus plangud sellel nikatsil.
IMHO on tolle asja probleem veel selles, et hind on kokkuvõttes niikallis, et sama rahhi eest võid ostast osta PS4'ja ja samamoodi 5 mängu mis palju asisemad pluss nostalgia mõttes toksad mõnda asja ka ise ehk ei tunne end niiröövituna.
Või kui tahad rohkem värvilist lastemänge siis Wii saad vabsee mingi mõnikõmne euriga pluss mänge ostad 15-20 euri tükk juure neid mis tahad. Lisaks wii sports jne. et liigutavad end.
Ma olen sisuliselt sinuga nõus. Minu, sinu ja mõne mängija jaoks kes on mänginud varem nii ongi.
Minu 3 aastase jaoks, kes pole veel midagi mänginudki, ma arvan, et see on lihtsam kui nintendo asjad.
Mingi hetk ta kvalifitseerub päris mängudeks nö, siis võib mõelda, mis see järgmine samm on.
Mulle tundub, et vb ma siis tahan ta juba aidata päris arvutile, mis on natuke ettevalmistatud lihtsalt. Aga thats just me.
EI arva, et teistel ka nii peab olema. Selle pärast panin ma ette "minu jaoks" väga rasvaselt.
Ja ega enne nii täpselt ei tea, kui ei proovi.
See tundub nii palju nüansirohkem ja keerulisem kõik juba. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Neid copycat konsoole on läbi ajaloo olnud küll ja veel, tõsi enamik neist on päriselt odavad.
Ma arvasin, et siin teemas ei üllata mind enam miski, aga pean tõdema, et see üllatas. Variandis kus mingi leer on järjepidevalt virisenud, et konsoolid on liiga kallid võetakse kõige ülemakstum käkk ja promotakse seda kui ideaalset konsooli.
Ära üldista minu isiklikku mõtet/use casei suuremaks kui see on.
NB! Ma ei ole seda ostnud ja ei plaanigi, lihtaslt mõtisklen, et kui 3 aastasele midagi ostaks, siis see oleks päris ok variant. Pigem hoian teda ekraanidest eemal nii kaua kui saab. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 10.12.2025 09:49:36, muudetud 1 kord
Minu 3 aastase jaoks, kes pole veel midagi mänginudki, ma arvan, et see on lihtsam kui nintendo asjad.
Nõus, et 3 aastase jaoks on see lihtsam ja nö. accessible. Ideena on tegu ikkagi väga "titeka" asjaga.
Ma lihtsalt ütlen, et üldiselt >keskmises peres< 300.- eurist mänguasja 3 või 5 aastasele ei osteta. Lisaks veel madefaking monthly subscription? Tekitab üsna kähku vanemates tunde, et "kuule ta mängib niivähe, mis me maksame seda jura igakuiselt".
About Those Price Hikes...
The year started with concerns that gaming is getting more expensive, with Microsoft and Nintendo increasing prices to $80
Despite this, data shows that the games people are actually buying are getting cheaper
The Outer Worlds 2 was initially priced at $80, but the decision was reversed due to low pre-orders
The Fears Of Expensive Games
The rumor of Grand Theft Auto 6 being priced at $100 contributed to anxiety about game prices
Audiences have rejected the new price ceiling of $80, with The Outer Worlds 2's initial pricing being an example
Video game spending is actually falling, while subscriptions are rising
Project Twenty Dollars
Research shows that if you've bought a game on Steam in the last 18 months, you probably paid $20 or less
The median price of top-selling games on Steam has dropped to as low as $10, with averages between $16 and $29
The average amount of money spent on a best-selling game went down by 2%, while the median went down by 20% from February 2023 to October 2025
"Buying" Video Games
The majority of game players don't buy many games, with about a third of the market buying one game or fewer per year, and 63% buying fewer than two games per year
A survey of 2,500 US players found that only 4% of the market buys multiple games per month, making it challenging for indie developers to release games at the same price point as popular titles
The data suggests that people who buy multiple games per month are likely not the same people buying indie games for $20, and that the market is stratified, with different segments having different buying habits
The Paradox Of Value
The games industry thrives on people who can spend money without thinking about it, but the proportion of people with money to spend freely appears to be shrinking, with the top 10% of earners accounting for 50% of US retail sales
Spending on games is down, particularly among the 18-25 age group, which is spending nearly a quarter less on games, and the industry is relying on subscriptions to make up the difference
The shift in spending habits is causing tension, as people feel that game prices are out of reach, and companies are targeting those with more disposable income
How We Talk About Game Prices
The game marketing strategy has not changed to match the shifting market, leading to people feeling ignored and facing demands they cannot meet
Indie developers are adapting to the changing market by pricing their games lower, hoping to get enough sales to succeed, and avoiding premium pricing to avoid player backlash
The shift in the market may lead to changes in game development, with some traditional games becoming out of reach, and players being nickel and dimed for additional content
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
See on sajandi küsimus millele isegi etaloni määraja ise vastata ei oska. On inimesi, kes lihtsalt ei saa aru, et Kompaktne PC ehk siis "Steam machine" ja PS5 on erinevad asjad erinevatest maailmatest. Sama lugu on lamemaalastega. Nad on kindlad, et maa on lame ja nii ongi. _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Lastele suunatud mängudel võiks olla kuskil nupp, millega need micro transaktsioonid ära keelata või mitte kuvada. See on ikka jube, vanasti läksid poodi, et sealt leida mäng, nüüd lähed mängu, et sealt leida pood...PC-l on sellega seia vist vähe parem.
viimati muutis lightbluefox 10.12.2025 12:03:07, muudetud 1 kord
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.