|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
laurx
HV Guru

|
30.11.2025 18:10:51
|
|
|
| elukaz kirjutas: |
| ref kirjutas: |
| indrpo, sa ajad suuresti jama - kui kortermajja tuleb optika siis coax läheb maha, ei hoita paraleelis (va ülemineku aeg). |
Mulle taheti juba 2 aastat tagasi optika pähe määrida, ei õnnestunud. Coax käib tänaseni, mul on elisa ausõna et nad ei võta kaabelvõrku maha kuni see töötab. |
mul on majas paralleelselt koaks ja optika. ma vist tartus ei teagi maja kus klientidele oleks antud ultimaatum optika võtta. ma tean siin maju, kus optikale minek on ülimalt keeruline..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| Kommentaarid: 1146 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
30.11.2025 18:50:05
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| ...... ma tean siin maju, kus optikale minek on ülimalt keeruline.. |
Kas viitsid täpsustada, milles keerukus seisneb?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
30.11.2025 19:51:56
|
|
|
need ei ole enam need viie / üheksakordsed kus trepikoda jookseb keldrist üles välja koos lihftišahtiga vaid moodsamad majad kus üks kaabli ots on kuskil keldris või isegi majast väljas asuvas kilbiruumis. koridoris pole mitte mingisuguseid " teenindusluuke" paaris majas on telia poisid juba "teinud " nii, et pannud liitjujate ondid kilbiruumi ühte riiulisse virna ja tuppa mineva cat i teise otsa ruuteri pannud. tahad aadresse ka?
pärna allee vanemad majad ütleme kuni 10 ni.
siili6, siili 8. kalda 24, lepa 23, põhja 15b /15c ida esimesed majad. pikk 19, ropka24 torn...
tallinnas on saani see kaksik või kolmiktorn ka selline kuhu optikat tubadesse ei läinud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scott
Kreisi kasutaja

|
30.11.2025 22:05:42
|
|
|
| Kas koaksiaali magistraalliinid on kõik optikale viidud? Majja tuleb optika, keldris on konverter, kuhu kiud sisse ja koaks välja majasse laiali. Mul isegi üks selline karp vedeleb.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
metalrock
HV kasutaja
|
03.12.2025 12:34:40
|
|
|
| Jäi üks välja ostetud Nokia E-240G-B üle. Kas sellele õnnestub kuidagi ligi saada ja factory resetti vms teha, et näiteks mujal kui Elisa võrgus kasutada? Või ongi tegu lihtsalt ruuteri korpuses ONT-iga kus tegelikult muud elektroonikat sees pole kui fiibri konvertimine ja võimalik kasutada ainult DATA1 port?
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 12:59:00
|
|
|
Natuke OT, aga mis asi selle ONT operaatori külge aheldab?
Ei kõla eriti loogiliselt, et iga operaator mingi oma standardi on aretanud. Või on see piirang kunstlikult tekitatud, et teise ISP juurde minemine liiga lihtne ei oleks?
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
03.12.2025 13:13:58
|
|
|
| et lihtsalt meil keegi teine peale elisa oma võrku EPON-i peal ei tee? Operaatorid ise standardeid ei aretagi, küll on neil aga võimalik valida mitme erineva ja konkureeriva vahel.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 13:37:26
|
|
|
No ruuterit võidakse ju üritada poolvägisi peale suruda, aga minu teada keegi otseselt ei keela oma ruuteri kasutamist.
Ruuter puu taha konfida ja vinguma hakata, et teenus ei tööta on palju tõenäolisem kui ONT, kus polegi eriti miskit konfida.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 13:42:58
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
No ruuterit võidakse ju üritada poolvägisi peale suruda, aga minu teada keegi otseselt ei keela oma ruuteri kasutamist.
Ruuter puu taha konfida ja vinguma hakata, et teenus ei tööta on palju tõenäolisem kui ONT, kus polegi eriti miskit konfida. |
Aga teenusepakkuja valib mingi tootja millega ta oma teenust, teeb selle järgi confid, et asi töötaks nagu vaja ja nii ongi. Odavam on need vingujad eemale peletada kui tegeleda võimalike probleemidega. Mina Elisat ka selle kolaka pärast justnimelt ei valinud ja olen ka seda müügimehele põhjuseks öelnud.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 14:57:29
|
|
|
Kas teoorias saaks siis ONT-ga nii suure jama korraldada, et lisaks sellele et mul endal teenus ei tööta läheb veel ISP pool ka midagi katki?
Ma ei saa sinna ju isegi ülepinget lasta kuna juhtmes on ainult valgus.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 15:00:15
|
|
|
| Sa ei peagi teistele jama tekitama. Piisab kui endale tekitad ja siis lähed teenusepakkuja ukse taha rusikaga taguma - ta lihtsalt väldib seda jama sellega. Selle pärast ei luba osa muud tootjad ka oma asjade juures kolmandate osapoolte lisasid vms, palju lihtsam asju ajada.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
metalrock
HV kasutaja
|
03.12.2025 15:56:54
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| kuskil mujal kui elisa võrgus sa teda kasutada ei saa. ei tasu vaeva. |
Ega ei tahakski kusagil teise operaatori võrgus kasutada, mõte oli näiteks switchina kasutada kohalikus võrgus näiteks. Välja nägemise poolest on ju tegu nagu tavalise ruuteriga millel lihtsalt fiibri sisend.
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
03.12.2025 19:32:52
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Ruuter puu taha konfida ja vinguma hakata, et teenus ei tööta on palju tõenäolisem kui ONT, kus polegi eriti miskit konfida. |
EI peagi võtma ju. Mina ka ei võtnud Elisa pakutud ruuterit (mulle meeldibki ise konfida võrku kodus ja teha sellega mis tahan). ONT on standardne jah, mida teenusepakkuja pakub ise. Seal valikut pole, kas töötab või ei.
Ma ei saagi aru, mis point on selle ONTiga jaurata. Mida see annab, kui ei peaks olema teenusepakkuja oma? Kõik see tekitab rohkem segadust teenusepakkujale, kui kliendil on kõik oma seadmed vastuvõtukohas. Ruuter on peamine, mis ongi konfitav vastavalt vajadusele.
Minu arvates on see hea, et ei pea ruuterit võtma ega ka TV boxi. Jääb kliendi enda vastutada, kui ei soovi teenusepakkuja poolt täislahendust. Enamus inimesed minu teada võtavad kõik teenusepakkuijalt ja ise ei näpi kunagi midagi. Meie siin HV foormis oleme need, kes tahavad ise majandada oma seadmetega aga ONT on küll viimane asi mida oleks vaja enda isiklikku.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
03.12.2025 20:20:08
|
|
|
Optical Passive Network, on "pilv" kasutajaid ühe kiu taga.
Selleks, et sinu andmeside oleks mittenähtav teistele, pead olema operaatori OLT ja ONT vahel krüpteeritud andmesides.
Selleks on oma tootja ja toetatud seadmed.
Probleem on siin selles, kas operaator pakub sulle ont ruuterit või ont bridge mode oma ruuterile.
Esimesel juhul maadled topelt natiga, teisel juhul savi, pane oma ruuter.
Jah, mõni suudab leida veel oma ont sfp ja panna see suhtlema operaatori OLTiga, nii, et toimiks. Kui oskab, tuld.
|
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peter22
Uus kasutaja
|
07.12.2025 10:59:59
|
|
|
Määriti pähe uus Elisa digiboks. Käivitumisel avaneb Elisa kodu leht ( Fanatstiline nelik....) Selleks et telekat vaadata tuleb mitu nupu vajutust teha , 1- klahv vasukule (vasak menüü riba), 2- alla tv peale, 3- OK avaneb telekava, 4- OK, 5- klahv alla (vaata kanalit otse ), 6- OK ja lõpuks saan telekat vaadata.
Kas oleks võimalik seadistada boksi nii, et sisse lülitades kohe tv kanal mängima hakkaks? nagu vanal dvb-c boksil.
Mul pole neid lisa teenuseid vaja. Võtsin uue boksi ainult seepärast, et tahtsin kiiremat internetti ja Elisas kehtib sund kaubandus, kiiremat neti ei saa ilma uue digiboksita ja uue tv paketita, mis maksab rohkem
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.12.2025 13:37:02
|
|
|
Selle nupuga saad EPG lahti
Spoiler 
Kui punase asemel seda nuppu boxi sisselülitamiseks kasutad, siis käivitub kohe nii, et EPG on lahti.
Nii vist ei saa jah nagu vanasti, et viimati vaadatud kanal kohe mängima hakkas.
Muide numbriklahve kasutades läheb otse kanali peale ja hakkab mängima. Aga ma ei viitsi otsida kus seda saab määrata mis numbri all mis kanal on kuna ise ma neid numbriklahve ei kasuta sel põhjusel, et kui miskit vaatan siis üliharva otse, enamasti ikka järelvaatamisega ja siis peab nagunii EPG-sse minema.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peter22
Uus kasutaja
|
07.12.2025 14:31:59
|
|
|
tänan, aga ikkagi 3 nupu vajutust. 1- OK (viimati vaadatud kanal), 2- klahv alla (vaata kanalit otse), 3 OK ja saan pildi ette
Väga ebamugav- Peaks Elisa kohta tarbijakaitsesse kaebuse esitama, miks nad määrisid mulle pähe kallima tv teenuse ja uue digiboxi koos kuu rendiga, vana boks töötas ideaalselt ja ilma kuu rendita
Kontrollisin. Ühendasin vana digiboxi tagasi peale uue digiboxi, Kõik kanalid oli nähtavad umbes pool tundi, lülitasin välja, paari tunni jooksul uusti proovides nvgin ainult ETV, ülejäänud kanalitel kiri - juurdepääsu pole, Seega Elisa blokeeris conax vaatajakaardi.
Uue lepingu sõlmimisel Elisa väitis mulle, et vana digiboxi koaksiaal tv kaudu pole võimalik kasutada, kui muudad interneti kiirust, - mis tehnilises mõttes on VALE. Elisa lihtsalt sunniviisiiselt surub klentidele peale uut digiboxi, Puhas väljapressimine.
viimati muutis peter22 07.12.2025 14:42:45, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.12.2025 14:36:23
|
|
|
Võid ju Elisale kirjutada, nad mingil määral arendavad selle boxi tarkvara ise ehk võib-olla lisavad võimaluse asi natuke käepärasemaks muuta.
Kui meelde jätad mis numbri all mis kanal on, siis põmst saad kahe nupuga ka. 1 - lülitad sisse ja 2-numbriklahviga kanal.
Näiteks paned boxi punasest nupust käima ja siis puldil klahv 1 avab ilmselt ETV.
Mulle isiklikult see uus box meeldib. Piisavalt võimekas, et Plexi või muid äppe ka jooksutada. Aga no saan aru, et kui sellist soovi ega vajadust pole, siis lisaliigutused on tüütud ja veel eriti tüütu kui peab vanainimest ümber õpetama hakkama.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
peter22
Uus kasutaja
|
07.12.2025 14:47:34
|
|
|
| Kas Elisa premium digiboxile on võimalik installida ka suvalist android äppi , nagu teen seda telefonis?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.12.2025 14:53:23
|
|
|
Jah. Aga ainult neid mis on mõeldud tv jaoks ehk a'la angry birds'i ilmselt mitte.
Speedtest, youtube, plex jpm. küll. Põhimõtteliselt on selle boxi kõhus ikka Android, aga äpp peab lihtsalt olema märkega, et sobib tv jaoks.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|