Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Youtube üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57, 58, 59  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Janis
HV Guru

sõnum 21.11.2025 14:05:32 vasta tsitaadiga

Täna oli naisega jutuajamine kodus seoses sellega kuidas robotid hakkavad mingisuguseid lihttöid asendama. Nüüd on reels täis mingeid videosid kus robotid mingite pinkide taga miskit liigutavad

Selline näiteks: https://www.facebook.com/share/r/17Rb5scKzx/?mibextid=wwXIfr
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 21.11.2025 14:09:38 vasta tsitaadiga

napoleon, Jah, teine pool hakkas seda arutama. Aga mis vahet seal on? Tema võib Tenerife teemat 24/7 hallata, ega see siis tema kõnepartneritele kuidagi mõjuma ei peaks. Pealkuulamine kusagil võrgus on muidugi ebareaalne. Minu meelest eksisteerib kaks võimalust: 1. Google registreeris kõne ja kohe sellele järgnevalt tuttava huvisuuna (või siis nokkis ta arvutit juba kõne ajalgi) 2. Mingisugune äpp kas minu või tema telefonis kuulab pealt ja saadab märksõnu kuhugi.
Janis
HV Guru

sõnum 21.11.2025 14:10:44 vasta tsitaadiga

See on see google services app ju
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.11.2025 14:23:42 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
napoleon, Jah, teine pool hakkas seda arutama. Aga mis vahet seal on? Tema võib Tenerife teemat 24/7 hallata, ega see siis tema kõnepartneritele kuidagi mõjuma ei peaks. Pealkuulamine kusagil võrgus on muidugi ebareaalne. Minu meelest eksisteerib kaks võimalust: 1. Google registreeris kõne ja kohe sellele järgnevalt tuttava huvisuuna (või siis nokkis ta arvutit juba kõne ajalgi) 2. Mingisugune äpp kas minu või tema telefonis kuulab pealt ja saadab märksõnu kuhugi.

Google võis seda ilma kõneta ka teada, et tuttavad olete ja vahel koos üht-teist ette võtate ning seega otsustada ka sind spämmima hakata.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 21.11.2025 14:49:07 vasta tsitaadiga

.... Jumal tänatud, et te kaks näiteks hügieen sidemetest ei rääkinud ja kogu asi piirdus ainult Tenerife reisiga - kui nüüd natukene sarkastilise olla.
See läheb vandenõu teooria alla, minu arvates. Juhuslik kokkusattumus. Ma pole ise täheldanud veel seda enda puhul, et peale rääkimist telefoni teel saan ka sama teemalist teklaami.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 21.11.2025 14:52:19 vasta tsitaadiga

Rääkinud täiesti lambist anu saagimist ja piimavannist. 10min pärast pakub youtube anut piimavannis icon_lol.gif
Mitte telefonis vaid niisama.
Ju uhuud tõesti

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 21.11.2025 14:54:03 vasta tsitaadiga

Ma peaks lotot mängima hakkama kui nii hästi ikka kokkusattumustega veab thumbs_up.gif
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 21.11.2025 15:36:01 vasta tsitaadiga

Mul on täiesti ükskõik, kui keegi antud probleemi enda jaoks denialiga lahendab. Aga selge kui ükskordüks on see, et Google reklaamitellija ei maksa selle eest, et reklaami näidatakse juhuslikult kama kaks kellele. See jutt on absurd.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.11.2025 16:12:27 vasta tsitaadiga

Mulle tuleb küll näiteks optibeti ja titemähkmete reklaame. Pole kasiinos kunagi mänginud ega kasiinost isegi kellegagi rääkinud. Titte ka pole ning nendest pole ka kellegagi rääkinud.... või kui siis möödaminnes mingis hoopis muus kontekstis.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 21.11.2025 16:16:42 vasta tsitaadiga

ostad mähkmed ja saad tite pealekauba.. icon_lol.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 21.11.2025 16:23:42 vasta tsitaadiga

Seal on küsimus ka selles, missugune on reklaamitellija strateegia. Laiatarbekauba tootja võibki vahel tellida reklaami sihtgruppi eriti piiritlemata. Või on need piirid suhteliselt avarad. Mähkete osas ilmselt ta loodab, et vanuse järgi võid hakata kohe-kohe lapsevanemaks saama. Ja siis on ta sulle brändid juba selgeks õpetanud. Aga Tenerife reise, nagu ma aru saan, ei ole ju kellelegi muule pakutud?
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 21.11.2025 16:29:07 vasta tsitaadiga

Tenerife reisi (TUi reisibüroo poolt) reklaame olen küll näinud eusa_think.gif
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.11.2025 16:36:58 vasta tsitaadiga

Võib-olla on mulle ka pakutud. Mul enamasti on võime reklaame mitte näha isegi kui neid tehnilises mõttes näen. Blokeerijat kasutan ka. Ehk suht väike osa on see, mis üldse teadvuseni jõuab.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 21.11.2025 18:36:38 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif Ma näen YT reklaami rohkem selle järgi, mida YT-s vaatan ja Google kontosse sisselogituna Googlestotsin või kuskil lehel käin. Mu iPhone'l ei ole mobiilset netti sees. Vahest koduses võrgus käin Whatsappi uuendamas ja seadmeid linkimas (Whatsappi loll kiiks, et alati kui tuleb desktop äpi uuendus, viskab kõik lingitud seadmed välja ja peab linkimise protseduuri uuesti kordama) ja mulle tundub siis, et pealt kuulatakse rohkem neid kellel on mobiilne net sees. Ehk siis mikker varjatult aktiivne ja see edastab kõik kõike üle neti "Sinna kuhu vaja". Kuna telefon mul 2G peal siis ei usu, et suurt andmepüüki sellise andmesidekiirusega teha saab.
Sisselogitult päris seinast seina reklaame ei näe, aga nojah täitsa kopp ees tegelikult, et mulle näidatakse elektriautode reklaami, alates Skodast kuni BMW-ni. No ei ole ma isegi elektrilist Škodat võimeline ostma kui tahaks (Olen el. sõidukite vastane). MUlle näib küll, et reklaamivalikuga pannakse kõvasti mööda, aga võib-olla tehakse valik ka selle põhjal mida antud video teised kasutajad vaatavad (Ehk kui vaatan nt mingit konkreetset märulit siis näidatakse neid reklaame mida selle märulifilmi teised vaatajad veebist otsinud on või mis lehel käinud). Ei ole ma ka näiteks sobiv kandidaat erivägedesse, aga YT Kaitseväe reklaam kutsub... YT näitab suhteliselt valimatult ka riigiametite poolt tellitud reklaami. Kõige huvitavam ongi see, et enne valimisi hakkab järjest tulema ja siis vahet pole mis sihtgrupis YT vaataja on, näidatakse kõigile söögi alla ja söögi peale.
Palju näen Zalando (kiirmoe müügikanal) reklaami, no aga ei kutsu ostma. iInu arvates on 90% reklaamist tegelikult mahavisatud raha reklaami tellija poolt. Isegi, kui YT saab näitamise eest linnukese kirja ja saab tasu, siis reklaami tellija pruugi reklaamile tehtud kulutusi tagasi teenida, sest praegu on kaubanduses suht vaikelu ja inimesed niipalju ei tarbi ega emotsioonoste tee, kui varem.

perenoel, Mähkmereklaamidest: Vanuse järgi peaks mul tegelikult juba äkki 2 last miinimum olema aga mida pole seda pole. Pigem äkki see loeb, kui peres on lapsed kes oma YT sisu vaatavad või Google mingi muu kanali järgi (Lapsed veebis mängivad, külastavad lastele mõeldud lehti) analüütikas arvesse võtab. Ehk siis kelllel on kasvõi üks laps, saab eeldada, et äkki tuleb lisa. Aga minu profiili (vallaline neljakümnedate teises pooles, lasteta) järgi peaks tegelikult näidatama reklaami, et näha on, sul tuleb varsti keskeakriis, osta omale parem Porsche! ("Tõlkes kaduma läinud" filmis Charlotte poolt Bob'le visatud repliik, sul on keskeakriis, kas sa oma esimese Porsche oled ostnud?) icon_biggrin.gif

viimati muutis BA79 21.11.2025 18:47:17, muudetud 3 korda
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 21.11.2025 18:39:59 vasta tsitaadiga

Ega siis kõik ka pole suunatud reklaam, mõnda asja peabki kõigile kuulutama
tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 21.11.2025 21:51:41 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Aga minu profiili (vallaline neljakümnedate teises pooles, lasteta) järgi peaks tegelikult näidatama reklaami, et näha on, sul tuleb varsti keskeakriis, osta omale parem Porsche! ("Tõlkes kaduma läinud" filmis Charlotte poolt Bob'le visatud repliik, sul on keskeakriis, kas sa oma esimese Porsche oled ostnud?) icon_biggrin.gif

Ahh, mis jamad selle Porsche ostuga. Kuskil foorumis oli hea kild: "Keskealine mees hobide pealt kokku ei hoia! (ütles üks tuttav mu heale sõbrale, kui viimane oli endale T150 traktori soetanud)" icon_lol.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 21.11.2025 22:51:46 vasta tsitaadiga

Longero, icon_biggrin.gif Tean seda, et mõni trakats või põllutöömasin maksab rohkem kui Ferrari. Ehk siis sõltub sellest, kummast otsast vaadata, kes tegelikult rikkamad on, kas sportautoga linnavurled või traktori/kombainiga maakad. icon_wink.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.11.2025 19:25:48 vasta tsitaadiga

Miks te Youtube'is reklaame vaatate?
Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 26.11.2025 20:40:48 vasta tsitaadiga

Youtube'is reklaamide vaatamine on üks pakutub maksevõimalustest sisu eest, mis ei ole juba üle tosina aasta tasuta. Sama hästi võiks küsida - miks kassas pangakaarti kasutada. Aga seepärast, et valisid teist maksevõimalust (sularaha/premiumi) mitte kasutada.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.11.2025 20:48:34 vasta tsitaadiga

Kui peaks reklaamidega youtube vaatama siis ei vaataks ilmselt, mingil olemisel keegi pani mingi playlisti mängima ja vähemalt 4x tunnis sai mingit iba kuulata muusika vahele, kuidas inimesed jaksavad
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 26.11.2025 21:03:29 vasta tsitaadiga

Aga miks peaks üldse muusika kuulamiseks videosid mängitama? Näiteks mina kuulan Classic FM-i ja see positiivne impulss, mida saatejuhid kuulajale muusikapalade vahele süstivad, kaalub sinna vahele poetatud reklaami uhkesti üles. Kui miski üldse heli vaigistama sunnib, on selleks täistunniuudised. Vali endale sobiv raadio ja kuula seda.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 26.11.2025 21:43:41 vasta tsitaadiga

U must be fun at parties
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 27.11.2025 09:26:36 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Mulle tuleb küll näiteks optibeti ja titemähkmete reklaame. Pole kasiinos kunagi mänginud ega kasiinost isegi kellegagi rääkinud. Titte ka pole ning nendest pole ka kellegagi rääkinud.... või kui siis möödaminnes mingis hoopis muus kontekstis.

Naine samas võrgus käib ja kalkuleerib, palju pappi on vaja lapse kasvatamiseks ja proovib seda kasiinos kokku saada äkki?
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.11.2025 19:38:00 vasta tsitaadiga

Kuidagi jäi kahe silma vahele paar kuud tagasi:

YouTube Premium rolls out HQ audio, more playback speeds
https://9to5google.com/2025/09/26/youtube-premium-playback-speeds/

Wow. Tõsiselt või? Ma saan maksta selle eest, et HTML5 standard featuuri saan kontrollida 0,5x sammudega kuni 4x kiiruseni?
Tänan Google.

Tegelikult ma parem paigaldan tasuta lisa millega saan ise sammu suurust muuta ja kasvõi 10x panna kui tahan:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/videospeed/

Ja seda kõigil lehtedel millel on HTML5 video.
Paljud neist vaikimisi ei annagi mingit kontrolli video kiiruse üle k.a sotsiaalmeedia platvormid.
Peab 1x suude maigutamist vaatama.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.11.2025 19:52:18 vasta tsitaadiga

Vägev. Miks peaks youtubet kiirusega vaatama üldse. Alustaks sellest
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.11.2025 20:17:11 vasta tsitaadiga

Miks peaks vaikekiirusega vaatama? Väga üksikud inimesed räägivad minu jaoks piisavalt kiiresti.
Mul on backlog kümnetest videotest iga hetk. Kui ma hakkaks neid vaikekiirusel vaatama kuluks nende läbivaatamiseks tunduvalt kauem aega.

Muidugi 4x kiirus on absurdne isegi minu jaoks. 2x on 99% juhtudel piisav.
Võibolla see on neile kes käsitsi ei viitsi videot kerida ja tahavad nt mitmetunnise no commentary gameplay video läbi vaadata nö hands-free.
Muud seletust ei oska leida.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 28.11.2025 20:20:38 vasta tsitaadiga

Ok, ma ise vaatan vaid muusika videosid ja lolala, see oleks naljakas kiirusega vaadates
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 29.11.2025 00:25:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Väga üksikud inimesed räägivad minu jaoks piisavalt kiiresti

ma tahan normaalselt videot vaadata, nui piix ma pean 2..3.4 korda kiiremini seda vaatama?
ju siis pole vaja vaadata kui poole kiiremini videot vähemalt vaatad

tee valikuid mitte ära tarbi kõike, mida sa reaalselt ka ei suuda teha

mahamüüdud mehega juba 3 kord nõus...hakkan vist surema

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 29.11.2025 04:25:40 vasta tsitaadiga

Ei saa ka aru sellest kiiremini vaatamisest, midagi väga ei salvesta siis ju ikka.
Samas ma ei kritiseeri ka kiirelt vaatajaid, nooleklahv (või topeltvajutus telos) on mu parimad sõbrad videode vaatamisel. Enamike videode puhul ma kerin nooleklahvidega "igavama" osa läbi ja vaatan ainult endale huvipakkuvaid osi. See on muidugi ka mind mõtlema pannud, et äkki ma ka "tiktoki generatsiooni" ennast kasvatada suutnud ja puudub püsivus keskenduda üle 10sek mingile kindlale asjale. Loodetavasti see nii hull ikka pole, suudan siiani pikki tekste sirvida endale vajaliku info saamiseks aga lihtsalt ei saa aru kuidas efektiivne konkreetse info vahetamise meedium (tekst) on asendunud indekseerimisvõimaluseta sponsoreid ja muud bläma täis videodeks.

Muus osas... Vähe sellest, et YT "teab sinust paremini" ja sunnib telos subtiitrid videodele ka peale nende keelamist, on nüüd hakanud mingid videod tekkima AI tõlke peale lugemisega!
https://www.youtube.com/watch?v=dvuig4abbus on üks näide. Kärss räägib videos adekvaatset inglise keelt aga AI on otsustanud ikka seda veelkord "tõlkida" inglise keelde. Hammasratta alt heliraja valikust saab muuta.

A.S.
HV Guru

sõnum 29.11.2025 10:52:32 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
ma tahan normaalselt videot vaadata, nui piix ma pean 2..3.4 korda kiiremini seda vaatama?

Aga kui mina tahan normaalselt videot vaadata, keeran kiiruse enamjaolt (mitte alati, muusikavideo näiteks on kindlasti erand) 1.25...1.5x peale, siis läheb asi alles "õigeks". Maitse asi, no ei meeldi uimerdamine.
Aga eks igaüks vaatab nii, kuis meeldib. Vaba aega ülemäära käes, keera kasvõi 0.25x peale.

viimati muutis A.S. 29.11.2025 10:58:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 29.11.2025 10:58:05 vasta tsitaadiga

Kaur Treimanni videosid peab 3x kiirusega kuulama muidu on sõnadevahelised pausid liiga pikad
Janis
HV Guru

sõnum 29.11.2025 11:36:01 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Ei saa ka aru sellest kiiremini vaatamisest, midagi väga ei salvesta siis ju ikka.
Samas ma ei kritiseeri ka kiirelt vaatajaid, nooleklahv (või topeltvajutus telos) on mu parimad sõbrad videode vaatamisel. Enamike videode puhul ma kerin nooleklahvidega "igavama" osa läbi ja vaatan ainult endale huvipakkuvaid osi. See on muidugi ka mind mõtlema pannud, et äkki ma ka "tiktoki generatsiooni" ennast kasvatada suutnud ja puudub püsivus keskenduda üle 10sek mingile kindlale asjale. Loodetavasti see nii hull ikka pole, suudan siiani pikki tekste sirvida endale vajaliku info saamiseks aga lihtsalt ei saa aru kuidas efektiivne konkreetse info vahetamise meedium (tekst) on asendunud indekseerimisvõimaluseta sponsoreid ja muud bläma täis videodeks.

Muus osas... Vähe sellest, et YT "teab sinust paremini" ja sunnib telos subtiitrid videodele ka peale nende keelamist, on nüüd hakanud mingid videod tekkima AI tõlke peale lugemisega!
https://www.youtube.com/watch?v=dvuig4abbus on üks näide. Kärss räägib videos adekvaatset inglise keelt aga AI on otsustanud ikka seda veelkord "tõlkida" inglise keelde. Hammasratta alt heliraja valikust saab muuta.

Ma ka ei saa aru miks info hankimiseks kasutatakse videoid, nagu kuulaks kasseti pealt muusikat. Tekstist vajaliku leidmine on oluliselt kiirem ja informatiivsem kui mõne kõvera näoga karvase arvamus.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.11.2025 12:33:13 vasta tsitaadiga

1) osa infot on saadaval ainult video kujul.
2) saab samal ajal lisaks millegi muuga tegeleda.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 29.11.2025 12:36:36 vasta tsitaadiga

Wow, tõesti vä? Ma arvan et need ikka tehakse tekstide põhjal. Ma ei leia enamus asjade kohta videosid kui üritaks.

Ja kui samal ajal saab muud teha, siis on see pigem meelelahutus mitte info hankimine. Ei kujutakski ette olukorda, kus peaks midagi youtubest taustaks käima panema icon_biggrin.gif
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.11.2025 13:04:58 vasta tsitaadiga

Mul käib tihti YouTube taustaks kui midagi majapidamises teen või trenni ajal või koeraga jalutades jne jne. Mugav multi-tasking.
Teksti pole ja ei saaks samal ajal lugeda. Kuulata ja vajadusel korraks ka vaadata aga küll.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 29.11.2025 20:04:13 vasta tsitaadiga

Janis, Mul mängib YT muusikat taustaks telekast, samal ajal kui arvutiga netis olen ja kohvi joon (uudiseid lugedes ja niisama netis surfates). Ainuke erand millal ma muusikat ei kuula on siis, kui ma teen tööd, olgu arvutiga või midagi muud nt kodus midagi kõpitsedes/remontides. Sellistel puhkudel lihtsalt ei meeldi muusikat kuulata sest see ei lase mul keskenduda.

Mis puudutab video esituskiirust siis ma üldiselt eelistan normaalkiirust. Vahel kui on vaja mõnda kaadrit täpselt pausile panna siis kasutan pigem aeglasemat esituskiirust. Samuti kasutan aeglasemat esituskiirust kui tahan nt filmi dialoogist aru saada, aga ei saa. Siis panen aeglasemaks ja see dialoog on paremini mõistetav.

Kiirluubis esitus ei meeldi, see pole üldse loomulik minu jaoks.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 29.11.2025 20:34:01 vasta tsitaadiga

Tuleb teha küsitlus, siis näeme mitu % rahvast valesti kasutab yt
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 29.11.2025 20:39:12 vasta tsitaadiga

Videost informatsiooni minimaalse ajakuluga kättesaamine on hoopis parem ChatGPT kadu Youtube summarizerit kasutades. Nad enam ei reklaami seda vasakpoolses tulbas (ilmselt tegi Google'i legal department neile midagi selgeks), kuid kui 'Explore'i' alt otsida leiab community builderite poolt mitu varianti. Omalt poolt tahaksin veel südamele panna: enne videolingi sinna viskamist tuleks ikkagi videot ka mägitada/reklaami klikkida. Sisulooja tahab ka elada, eks ole.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.11.2025 23:06:51 vasta tsitaadiga

Mis vahe sisuloojal on kas reklaame vahib AI või inimene?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 30.11.2025 00:32:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:

nüüd hakanud mingid videod tekkima AI tõlke peale lugemisega!

Vaatasin läpparist mingit videothetk tagasi, kus orikas hispaania audio....nagu mida piifu, kräpp english peale lugemine......
Ma loodan, et piisas ühes maha võtmisest.....wtf tõesti thumbs_down.gif

tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.11.2025 00:41:41 vasta tsitaadiga

napoleon,
Ega polekski - aga väga vähe usutav, et AI vahel klikke sooritab. Seevastu inmesest vaataja, kui talle näidatakse talle põnevat reklaamsisu seda ju teeb.

Janis
HV Guru

sõnum 30.11.2025 03:37:51 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Janis, Mul mängib YT muusikat taustaks telekast, samal ajal kui arvutiga netis olen ja kohvi joon (uudiseid lugedes ja niisama netis surfates). Ainuke erand millal ma muusikat ei kuula on siis, kui ma teen tööd, olgu arvutiga või midagi muud nt kodus midagi kõpitsedes/remontides. Sellistel puhkudel lihtsalt ei meeldi muusikat kuulata sest see ei lase mul keskenduda.

Mis puudutab video esituskiirust siis ma üldiselt eelistan normaalkiirust. Vahel kui on vaja mõnda kaadrit täpselt pausile panna siis kasutan pigem aeglasemat esituskiirust. Samuti kasutan aeglasemat esituskiirust kui tahan nt filmi dialoogist aru saada, aga ei saa. Siis panen aeglasemaks ja see dialoog on paremini mõistetav.

Kiirluubis esitus ei meeldi, see pole üldse loomulik minu jaoks.

Muusika kuulamiseks on mul näiteks raadio või spotify. Pole kunagi aru saanud sellest youtubest muusika kuulamisest kui on need sellised 2 asja meil olemas on.

perenoel kirjutas:
Videost informatsiooni minimaalse ajakuluga kättesaamine on hoopis parem ChatGPT kadu Youtube summarizerit kasutades. Nad enam ei reklaami seda vasakpoolses tulbas (ilmselt tegi Google'i legal department neile midagi selgeks), kuid kui 'Explore'i' alt otsida leiab community builderite poolt mitu varianti. Omalt poolt tahaksin veel südamele panna: enne videolingi sinna viskamist tuleks ikkagi videot ka mägitada/reklaami klikkida. Sisulooja tahab ka elada, eks ole.

ChatGPT võib üldse prügikasti visata ja no issand jumal, ükski AI ei anna mingit õiget infot mulle kui küsima lähen sellist asja. Sellega võid niisama vestelda või siis mingiks andmetöötluseks kasutada.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.11.2025 03:55:42 vasta tsitaadiga

Janis, See on sama hea kui andmetöötlus. ChatGPT baasile ehitatud skript kuulab video kiirkorras ära, transkraibib ja analüüsib. Seejärel saab vastata igale küsimusele selle kohta. Mis puutub AI info tõepärasusse, siis see asi on läinud viimase aasta jooksul oluliselt paremaks ning 5.1. mudel näiteks veebi jaoks sisu loomiseks sobib juba täiesti. Video või raamatu jaoks peaks kontrollima, kuid veebis, kus igal momendil võid pisiparandusi teha kui see peaks vajalikuks osutuma, võid juba rahumeeli CHatGPT loodud sisu peale humaniseerimist avaldada. Google selle eest risti ei löö.
Janis
HV Guru

sõnum 30.11.2025 04:22:45 vasta tsitaadiga

Teoorias tundub see tore
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 30.11.2025 09:54:58 vasta tsitaadiga

Jah aga enamasti vaatad videosid ikka meelelahutuse eesmärgil või viimasel hetkel voodis koomas olles juba enne und, siis ei hakka ju mingi AI juraga mässama vaid klikid next ja vaatad mis kaliibriga relv laseb läbi paberipaki või tesla küljeukse...

Reklaamidel nkn ei kliki kuna neid pole premiumis

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 30.11.2025 11:22:24 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:

Minu jaoks ei ole see maigutamine normaalne. Kui veel juhtub olema mingi eriti aeglaselt rääkija, siis ma paneks video kinni, kui kiirust muuta ei saaks.
jeesus188 kirjutas:
ju siis pole vaja vaadata kui poole kiiremini videot vähemalt vaatad

Mismõttes pole vaja vaadata? Ma ei vaata mingit suvalist AI sloppi igavusest.
jeesus188 kirjutas:
tee valikuid mitte ära tarbi kõike, mida sa reaalselt ka ei suuda teha

Ma ei tarbigi kõike. Mul on oma kindlad kategooriad mida ja keda ma vaatan. 90% subscriptionite kaudu. 5% soovituste kaudu külgribal ja 5% otsinguga. Lihtsalt niisama populaarsemaid videoid ei ole ma kunagi ajaviiteks sirvinud.
woox2k kirjutas:

See on tõsi ainult teksti lugedes. Video on teine asi ja sealt haarab ära harjumisel ka 2x kiirusel väga hästi kogu vajaliku info.
Kui palju seda salvestada on üldse vaja on muidugi iseasi. Ma ei õpi lõputööks ju. Tegu on enamjaolt kas meelelahutuse või informatiivsete videoga.
Kui seal on mingit olulist infot, siis ma üldselt üritan leida kirjaliku allika (mille ma ka läbi loen) enne lingi postitamist foorumisse.

Lisaks saab seda edukalt multitaskida teiste tegevuste juures mis ei nõua suurt keskendumist ja ise rääkimist a'la koristamine, lemmikloomaga tegelemine, reisid lennukis, rongis, bussis jne.
tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 30.11.2025 13:26:37 vasta tsitaadiga

Google on SmartTube ka pekki keeranud ja paljudest telekatest eemaldanud. Mul on küll premium, aga Google Youtube Ui on masendav.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.12.2025 23:20:45 vasta tsitaadiga

Kasutasin YT automaattõlget ühe itaaliakeelse filmi vaatamisel. Täiesti uskumatu, millise pudrutaseme suudab see süsteem saavutada. 19. sajandil toimuvas filmis läheb tegelane ühtäkki Milaanosse autole külla, mängitab DVD-mängijal preestrit ja teeb veel sada muud põnevat asja. Vaid aeg-ajalt õnnestub tabada midagi, mis vedi teksti arusaamisesse lisa toob. Ilmselgelt ei ole tänapäeval mitte mingid tehnilisi probleeme kõnetuvastusega või üsna kvaliteetse tõlkega. Kangesti tundub, et nad lihtsalt ei taha oma servereid koormata.
Longero
HV veteran

sõnum 12.12.2025 11:57:18 vasta tsitaadiga

Kas nüüd on YouTube videote isikupärastamine niikaugele jõudnud, et isegi videote pealkirjad teised icon_rolleyes.gif
Vaatasin arvutis (brauseri kaudu):
Luke Gromen: Why AI Capital Spending Will Break the US Treasury Market https://www.youtube.com/watch?v=xqtalk5v4ts

Otsisin telefonist sama videot pealkirja järgi, aga ei leidnud, et linki saata tuttavale. Lõpuks otsisin selle kasutajanime alt video välja. Sama video sellise pealkirjaga ja link YouTube äpist kopeeritud (link tegeld sama, võtsin lingilt lihtsalt playlisti viite maha):
Luke Gromen: We Are Facing "The Mother of All Crises" (And It's Physical) https://youtu.be/xqtalk5v4ts

Mis ta teile pealkirjaks annab ja kas vaatasite arvutist brauseri kaudu v kuskilt telefoni äpist?

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 12.12.2025 13:02:58 vasta tsitaadiga

Arvutist, nii FF kui Chrome, nii sisselogituna kui anonüümsena annab selle 2. pealkirja
Äkki sõltub see vaataja asukohariigist?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Youtube üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57, 58, 59  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.