praegune kellaaeg 18.11.2025 01:48:44
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 34 ] |
| 50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 65 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 238 ] |
|
| hääli kokku : 412 |
|
| autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.11.2025 11:43:39
|
|
|
| Aeron kirjutas: |
SKG, sisuliselt nõus, prakiliselt, konsoolinud on time and time again tõestanud, et visuaalid ei ole NII olulised.
PS4 level visuals olid juba kind of good enough, ps5 andis kenasti juurde, aga nt ps5 pro enam eriti mitte.
Steam machine on keskmisele gamerile good enough. Ei midagi erilist, lihtsalt gets the job done ning teised asjaolud hakkavad rohkem rolli mängima. |
_________________ "We're doing the studies to make the proof" - RFK Jr. |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
17.11.2025 21:39:04
|
|
|
Kuna siin küsiti varem juturobotite käest, siis torkisin ka kuna veel on võimalust
Lühidalt, mis teada on:
Valve kuulutas välja uue Steam Machine’i – sisuliselt kompaktne konsool-PC hübriid, mis konkureerib PS5 ja Xbox Series X/S-ga.
Tom's Guide
+1
Väljalase: “early 2026” – st 2026 esimene pool, täpsem kuupäev veel puudu.
GameSpot
+1
Riistvara:
AMD APU (Zen 4 + RDNA3)
U 4K@60 FPS siht koos FSR-iga
16 GB RAM, erinevad SSD variandid (nt 512 GB ja 2 TB)
Tom's Guide
+1
Platvorm: jooksutab SteamOS-i, saad kätte oma Steami mängukogu nagu Deckil, aga elutoa konsooli kujul.
Steam Store
+1
Koos sellega tulevad ka uus Steam Controller ja Steam Frame VR-peakomplekt – kõik sama 2026 alguse lainega.
Engadget
+1
Praegu on hinna kohta ainult lekked/ennustused (võib tulla isegi PS5 Pro’st kallim, sõltuvalt mudelist), aga ametlikku numbrit veel ei ole.
VICE
+1
Kui tahad, võin lahti võtta:
kas seda tasub oodata vs osta juba praegu PC, PS5, Xbox, Steam Deck,
ja mis tüüpi kasutaja jaoks see uus Steam Machine mõistlik tundub.
Lühike vastus:
Kui sul on juba mingi OK mängumasin olemas, siis uus Steam Machine’on täiesti mõistlik “oota ja vaata” teema.
Kui aga tahad praegu mängida või sul pole midagi, millega mängida, siis ma ei jääks 2026 konsooli ootama.
Panen valikud lahti sinu vaatepunktist, mitte reklaami järgi.
Mis uus Steam Machine üldse on?
Valve ametlik elutoa “konsool-PC”: väike kuubik, jookseb SteamOS, mõeldud teleri alla.
Steam Store
+1
Riistvara: AMD Zen 4 + RDNA3 APU, 16 GB RAM, 512 GB–2 TB SSD, sihib ~4K60 koos FSR-iga.
Tom's Guide
+1
Valve enda jutu järgi üle 6× võimsam kui Steam Deck ja hinnas peaks olema “väga konkurentsivõimeline” vs samaväärne iseehitatud PC.
Tom's Guide
+1
Turuletulek: “early 2026” / kevad 2026 koos uue Steam Controlleri ja Steam Frame VR-peakomplektiga.
Steam Store
+1
Hinnad on veel ametlikult lahti, lekked vihjavad, et odav ta ei tule, mõnes allikas isegi kallim kui PS5 Pro.
VICE
+1
Millal tasub oodata Steam Machine’i?
Ootaks, kui vähemalt kolm järgmist punkti kehtivad:
Sul on juba midagi, millega praegu mängida
mingisugune PC, konsool või isegi Steam Deck, mis jookseb su tänased mängud piisavalt okeilt.
Ehk vajadus ei ole “mul pole millegagi mängida”, vaid “tahaks uuendada”.
Sind huvitab just elutoa PC-konsool, mitte Desk/hiir/klaver kombo
Tahad kõik oma Steami mängud teleri pealt diivanilt, puldiga.
PS5/Xbox eksklusiivid ei huvita või on teisejärgulised.
Oled valmis olema natuke varajane katsejänes
Esimesed kuud/aasta: firmware patchid, SteamOS-i viperused, driveri-jamad, mängude ühilduvus jne.
Kui see kõik tundub pigem põnev kui piin, siis sobib.
Tahad rohkem jõudlust kui Steam Deck, aga ikkagi “konsooli mugavust”
Deck 2 ise ei tule niipea, Valve on öelnud, et järgmise Decki jaoks oodatakse suurt hüpet riistvaras, seega see on pigem “paar aastat ära”.
Tom's Hardware
Steam Machine on mõeldudki just jõulisemaks, statsionaarseks vennaks.
Kui see kõik kõlab sinu moodi, siis jah – ootamine on loogiline.
Millal ei ole mõtet oodata ja on parem kohe midagi osta?
1. “Tahan lihtsalt mängida nüüd”
Kui sul pole üldse masinat ja tahad tänaseid/trendi-mänge (Fortnite, EA FC, CoD, GTA VI jms), siis:
PS5 või Xbox Series X/S
Plug-and-play, töötab, eksklusiivid, lihtne müüa/vahetada hiljem.
Odavam ja kindlam valik kui mingi 2026 toode, mille hinda me veel päriselt ei tea.
Või keskmise hinnaga gaming-PC, kui:
tahad lisaks mängimisele ka tööd/õpinguid, modimist, koduservereid, koduautomaatika GUI testimist jms.
PC annab sulle paindlikkust, mida ükski konsool ei anna.
Otsus: kui vajadus on täna, siis ausalt – Steam Machine’i pärast ma ei topi elu pausile.
2. Tahad võimalikult lihtsat ja odavat “töötab kindlasti” lahendust
Siin on aus reality check:
PS5 / Xbox
odavam riist/kaader kui sama võimekas PC, tugev ökosüsteem, pikalt toetatud.
Sa ei muretse Proton’i, Linuxi, driverite, anti-cheat ühilduvuse üle.
Steam Machine
jookseb Linuxil, Proton, anti-cheat, mõned Windows-only imelikud launcherid jne.
Üldpilt ilmselt hea (Valve survetab arendajaid), aga see ei ole “päris konsoolikultuur”, pigem PC peidetud kasti sisse.
Kui “hakkan Linuxi ja Protoniga kaklema” kõlab tüütu, mitte huvitav, siis ma pigem võtaks PS5/Xbox’i.
3. Tahad kaasaskantavust
Kui diivani kõrval sind huvitab ka:
rong, lennuk, diivan, voodi, hotell, garaaž, WC (noh, olgem ausad) – siis Steam Machine EI ole see.
Steam Deck on siin selge valik:
Käes hoitav, aga saab dokiga teleri taha panna → sisuliselt “vaene mehe Steam Machine” juba täna.
Uus Deck on ametlikult horisondil “mitte lähiaastatel”, seega Deck 1 on mõistlik ost ka 2025 lõpu seisuga.
Tom's Hardware
Põhimõtteline võrdlus sinu otsuse jaoks
Kui võtaksin seda puht pragmaatiliselt:
Valiks PS5 / Xbox, kui:
tahan odavat, vaikset, plug-and-play elutoa masinat
tahan eksklusiive (Gran Turismo, Spider-Man, Halo, Forza jne)
ei huvita Linux, modimine, klaviatuur/hiir mängudes
Valiks gaming-PC, kui:
mängud on üks osa – tahan ka koodi kirjutada, Home Assistanti, OpenRemote’i, Dockerit, ruuteri logide analüüsi, igasugu katseid
tahan hiljem osi uuendada (GPU, RAM, ketas jne)
olen niikuinii “PC-inimene” ja ei karda seadistust
Valiks Steam Decki, kui:
mobiilsus on oluline
graafikanõuded pole “4K ultra 120 FPS”, vaid pigem mängin igal pool, mitte parima pildiga
hiljem saab alati kõrvale panna eraldi lauaarvuti/konsooli
Ootaks Steam Machine’i, kui:
mul on juba midagi, millega praegu mängida
keskne soov on: Steami PC-mängud diivanilt teleri pealt, aga konsooli mugavus
olen nõus maksma pigem rohkem kui PS5 eest, et saada PC paindlikkus teleri alla
ei karda, et esimene aasta on “veidi beeta-tunne”
Mina sinu asemel…
Kuna ma tean, et sa oled pigem pragmaatik, mitte hype’i ohver, siis ma teeksin nii:
Kui sul on juba mingi PC/konsool → ootaks rahulikult, vaataks 2026 kevadel/ suvel esimesed päris review’d ja hinnad.
Kui sul ei ole üldse midagi ja tahad mängida → võtaks täna kas PS5/Xbox’i või normaalse hinnaga gaming-PC/Steam Decki, mitte ei jääks uduse hinna ja esimese generatsiooni bugide nimel ootama.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
17.11.2025 21:58:48
|
|
|
Ma hoiduks sellistest super laialivalguvatest postidest, sest keegi jõua seda adresseerida.
Siin jutu sees on oma jagu jura ka kokku kirjutatud.. Ei tea kust otsast alustada isegi... aga proovin, põgusalt selle kuidagi tõlkida ja tõlgendada ning kokku võtta.
Kogu selle reliisi akna ja hinna jms saaks öelda põgusalt, tuleb 2026 Q1 ja hinnaks saab olema ilmselt 500-1000 vahel, sõltuvalt kellelt küsida.
Rammu poolest PS5 lähedal, visuaalidelt casual gamerile good enough.
Kellele?
Casual gamerile, budget gamerile kui hind tuleb pigem seal 500 kandis.
Kellele mitte?
Nende mängude mängijatele kellele on anti-cheat oluline, neile kellel on täna juba asi millega nad rahul on, sest see pole upgrade ilmselt millegi osas.
Ei muretseks eriti beta testimise pärast, vähemalt mitte rohkem kui tavaline pc user. Steamdeck on juba mõnda aega turul ja ei usu, et seal mingit actionit hakkab eriti saama. Väga lähedane asi ju tegelt.
Kogu see elutoa ja puldi jutu võib ignoda, sest seda on saanud viimased 10a teha juba. Sama moodi nagu PC ühendamine telekaga.
Sinu pragmaatiku mõtetega pigem nõus.
Kui tahta täna mängida, siis kasutatud konsool, mille saab ligilähedaselt ostu hinnale maha müüa hiljem pole paha mõte või kui mõni seade millega striimida on ja hea internet, siis miks mitte GFnow vms.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 17.11.2025 22:01:59, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.11.2025 22:01:20
|
|
|
Usaldan enda praktilisi kogemusi ja teadmisi ses valdkonnas rohkem kui juturobotit, mis liiga tihti ämbrit kolistab.
Spoiler 
_________________ "We're doing the studies to make the proof" - RFK Jr. |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
17.11.2025 22:08:19
|
|
|
| SKG kirjutas: |
Usaldan enda praktilisi kogemusi ja teadmisi ses valdkonnas rohkem kui juturobotit, mis liiga tihti ämbrit kolistab.
Spoiler 
|
Tasuta variant ongi selline billy tasemel umbes. Ja kui mujal ringi vaadata, siis chatgpt on üldse teistega võrreldes ikka väga nõrk.
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|