|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
| Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
| Ei |
|
42% |
[ 224 ] |
| Mul juba olemas |
|
38% |
[ 201 ] |
| Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
| hääli kokku : 524 |
|
| autor |
|
Misfits
Kreisi kasutaja

|
19.10.2025 21:18:38
|
|
|
Telia ühendus aegajalt katkendlik ja väga häirib.
Ruuter Genexis Aura E650 ja Adtran optilise kaabli vastuvõtja. Kiirus 400 üles ja alla.
Taastasin tehasesätted ,tegin restardi ja ei aita.
Mõnel õhtul pole mingit probleemi.
Kas peaksin seadmed välja vahetama või on see Telia enda ühenduse probleem?
Mingeid töid minu piirkonnas ei toimu.
Test Telia kodulehel ütleb ,et kõik OK kuigi testi ajal TV pilt seisab.
|
|
| Kommentaarid: 193 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.10.2025 21:48:32
|
|
|
| Misfits kirjutas: |
Telia ühendus aegajalt katkendlik ja väga häirib.
Ruuter Genexis Aura E650 ja Adtran optilise kaabli vastuvõtja. Kiirus 400 üles ja alla.
Taastasin tehasesätted ,tegin restardi ja ei aita.
Mõnel õhtul pole mingit probleemi.
Kas peaksin seadmed välja vahetama või on see Telia enda ühenduse probleem?
Mingeid töid minu piirkonnas ei toimu.
Test Telia kodulehel ütleb ,et kõik OK kuigi testi ajal TV pilt seisab. |
123 ☎️
|
|
| Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
1 :: |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Misfits
Kreisi kasutaja

|
19.10.2025 21:58:48
|
|
|
| Olen juba helistanud. Öeldi ,et tõrkeid pole näha.
|
|
| Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.10.2025 22:45:12
|
|
|
| Misfits kirjutas: |
| Olen juba helistanud. Öeldi ,et tõrkeid pole näha. |
Kui on rendiseadmed ja oled kindel, et kohapeal oma osas muret pole, anna uuesti teada ja nõua lahendust.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
karuke
Kreisi kasutaja

|
20.10.2025 15:58:48
|
|
|
Kui pead seda katkendlikuse all silmas, et lehed ei lae esimese korraga ära, siis omal sarnane mure aga mind ennast häirib väga minimaalselt. Pole rohkem viitsind sinna aega panustada. Alles hiljuti olid siinkandis hooldustööd ja ma julgeks nagu öelda, et läks paremaks aga.....
Naine just ütles, et et ikka sama jama.
Seega ma ise olen lihtsalt F5 paar korda vajutanud, kuna see on harva.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
20.10.2025 19:05:02
|
|
|
| karuke kirjutas: |
Kui pead seda katkendlikuse all silmas, et lehed ei lae esimese korraga ära, siis omal sarnane mure aga mind ennast häirib väga minimaalselt. Pole rohkem viitsind sinna aega panustada. Alles hiljuti olid siinkandis hooldustööd ja ma julgeks nagu öelda, et läks paremaks aga.....
Naine just ütles, et et ikka sama jama.
Seega ma ise olen lihtsalt F5 paar korda vajutanud, kuna see on harva. |
Mul kodus ja töö juures Telia optikaga ühendus, kodus 200/200, töö juures palju kordi kõvem, täpselt ei tea.
Brauseriga on veebilehtede laadimine tajutavalt sama kiire.
Küll aga kodus on mõnede lehtedega (näiteks postimees.ee) selline lugu, et lehe laadimine jääb rippuma kui leht suunab välist sisu tooma. Siis tuleb kord või paar refreshida ja siis tuleb väiline sisu robinal kohale ja leht laetakse lõpuni ära. Mälu järgi näiteks fonts.mingigooglesait.com, fbcdn.cloudflare.com ... Töö juures sarnast asja absoluutselt ei esine. Võib muidugi olla, et laiatarbelehtede püsisisu on proxys, aga ega ma ei tea täpselt kuidas töö juures asjad on üles seatud.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.10.2025 19:28:10
|
|
|
| trebla kirjutas: |
Mul kodus ja töö juures Telia optikaga ühendus, kodus 200/200, töö juures palju kordi kõvem, täpselt ei tea.
Brauseriga on veebilehtede laadimine tajutavalt sama kiire.
Küll aga kodus on mõnede lehtedega (näiteks postimees.ee) selline lugu, et lehe laadimine jääb rippuma kui leht suunab välist sisu tooma. Siis tuleb kord või paar refreshida ja siis tuleb väiline sisu robinal kohale ja leht laetakse lõpuni ära. Mälu järgi näiteks fonts.mingigooglesait.com, fbcdn.cloudflare.com ... Töö juures sarnast asja absoluutselt ei esine. Võib muidugi olla, et laiatarbelehtede püsisisu on proxys, aga ega ma ei tea täpselt kuidas töö juures asjad on üles seatud. |
Kas kodusel brauseril või võrgus on mingi "lisa"? A la uBlock Origin, Pi-Hole, Brave browser ise? Liiga tihti on just ületuunitud tarkvara põhjuseks sellistel puhkudel.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
20.10.2025 20:46:46
|
|
|
| Dirty Harry kirjutas: |
| Kas kodusel brauseril või võrgus on mingi "lisa"? A la uBlock Origin, Pi-Hole, Brave browser ise? Liiga tihti on just ületuunitud tarkvara põhjuseks sellistel puhkudel. |
uBlock origin on nii tööl kui kodus.
Kodus on softrouter (OpnSense + ZenArmor), töö juures tõenäoliselt mingid Cisco kastid, sh korporatiivreeglite järgi konfitud firewall. Aga.... sama jama oli kodus ka Telioni X2-ga.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
20.10.2025 21:24:48
|
|
|
sellise asja tõenäolise põhjuse kohta on isegi haiku kirjutatud
| tsitaat: |
It’s not DNS
There’s no way it’s DNS
It was DNS |
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
20.10.2025 21:51:43
|
|
|
| pppd kirjutas: |
sellise asja tõenäolise põhjuse kohta on isegi haiku kirjutatud
| tsitaat: |
It’s not DNS
There’s no way it’s DNS
It was DNS |
|
Endal ka selleteemalised kahtlused olnud.
Aga vahet pole kas Telia või Google DNS.
velo.clubbers.ee |
|
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.10.2025 23:21:06
|
|
|
| trebla kirjutas: |
Endal ka selleteemalised kahtlused olnud.
Aga vahet pole kas Telia või Google DNS. |
Vahe on selles, kas ise ühendust tuunid või mitte.
Võta neitsilik brauser, puhas install ja ühegi lisata. Viska igasugused softiruuterid, vahekarbid ja muu minema, pane puhta installiga ja tuunimata linux Telia ruuteri taha. Ja vaata, kuidas siis töötab.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
21.10.2025 21:21:00
|
|
|
Kas mu boks suri järsku ära või mils telia pilt kadus koos signaaliga?
E:
Vahetasin hdmi sisendi ära ja pilt tagasi...huvitav....eks kunagi vaatab täpsemalt.
Korra hakkas vigast pilti näitama orika hdmi pesaga siis rohkem enam ei näinud halligi.
Vb lg hdmi pesa väsis lambist ära
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
21.10.2025 22:13:19
|
|
|
Mu vanema LG teleri HDMI sisend ka vilgub vahest (Kasutan telekat arvutimonitorina). Ära veel surnud pole, aga mõnel korral olen lausa tehaseseadete taastamise teinud telerile (sellest on abi olnud,muidu pilt hall sigrimigri nagu analoogajastu kineskoobi pilt ilma signaalita ). Mis viga põhjustab ei tea, pole veel uurinud ja niikaua kui saan pildi veel ette,polegi väga oluline.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
28.10.2025 22:51:44
|
|
|
Sain täna huvitava teate. Tuleb välja, et kaasaegsed TV funktsioonid on kiirem menüü ja Google Play ning ilma nendeta ei saagi telekat vaadata. Rootsis bokse müüakse, kas Eestis ongi ainult rent?
Anname teada, et sinu Arrise digiboks VIP1113 on tehnoloogiliselt aegunud ja ei toeta enam kaasaegseid TV-funktsioone. Seetõttu ei saa sa alates 25.11.2025 enam oma vana Arrise digiboksiga Telia TV-teenust vaadata.
...
Android digiboksiga on sinu telekogemus senisest kvaliteetsem, sujuvam ja mitmekesisem
Kiirema protsessoriga saad kiiremini menüüs ja Sisuleidjas navigeerida ning kanaleid vahetada.
Saad Google Play kaudu alla laadida erinevaid rakendusi ja mänge.
_________________ The truth is out there |
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
29.10.2025 11:35:28
|
|
|
| blas kirjutas: |
| Tuleb välja, et kaasaegsed TV funktsioonid on kiirem menüü ja Google Play ning ilma nendeta ei saagi telekat vaadata. |
Nii on.
Teliale ei meeldi, et enamus väljaostetud vana arrise kasutajaid on oma boksiga täiesti rahul ja ei vaja mingeid "kaasaaegseid TV funktsioone". Jõuga surutakse usereid renti maksma.
Oleme ausad, neid googleTV bokse ostavad (või teavad osta) väga vähesed.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
leits
HV Guru

|
29.10.2025 12:32:33
|
|
|
Hommikul kui TeliaTV Android rakendust kogemata avasin, siis pidin üllatusega tõdema, et pildikvaliteet on märgatavalt paranenud. 65-tollise Philips OLED-teleri puhul on vahe võrreldes VIP5305 digiboksiga peaaegu märkamatu.
Õhtul kui on rohkem aega, siis teen põhjalikuma võrdluse ning ehk saab boksi Teliale tagastada. Lisaks olid kanali vahetused mõnusalt kiired ning rakendust avades ei olnud pilt moonutatud nagu ennem, mis mingi 10 sekundi jooksul üldiselt paranes.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
29.10.2025 13:08:25
|
|
|
Heh, jah. Mind häirib lihtsalt see debiilne kommunikatsioon ja subscription põhiseks pöörav maailm. Vanainimese asi:) Kasutan muidu nii Androidiga TV'd, Google Chromecast TV'd aga ka digiboksi lahendust. See Porcelain on mingi uus vidin, seda ei teadnudki. Aitäh vihje eest.
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
29.10.2025 23:23:35
|
|
|
Võibolla ongi mõne kasutaja kaoks värske info, et sa ei pea olema seotud teenusepakkuja järelmaksu või üüriseadmetega.
Mõne jaoks on see mugavus aga ühed pakuvad vaid järelmaksu ja teised üüri, lõpuks siiski vabadus osta ja ise majandada.
Kui ikka on soov ise tegeleda, siis see kõik on võimalik ja seda nende 10 aastat vanade Arriste järel on mõistlik valida. Nüüd saad osta pulga või teleri mille tarkvaratugi on 5-7 aastat ja siis ise sunnimaiselt uue seadme järele lonkida. Seda, et Telia tapab ära 10+ aasta vanused seadmed, on puhtalt kliendihoidmine ja toe pakkumine mitte kiviaegsetele seadmetele. Samuti kadus tugi hiljuti Thomson TG784 ADSL ruuteritele ja Zyxel 4G LTE3311.
Kui nüüd veel selgust luua, ega siis Telia üksi, mitmed toed kaovad tootja poolt ära ja sa ei saagi enam toimivust vahendada, kui on läbi, siis on läbi.
Lisaks on abiks tehnoloogia areng, uued lahendused tulevad peale ja vanad seda ei toeta.
Võta kodus üks elektroonika seade kätte mis on vanem kui 10 aastat? Mul on, see riiul on muusemum.
|
|
| Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
30.10.2025 00:12:57
|
|
|
Offline elektroonikaseadmetest, mis mul töötab ja on üle 10 aasta vana, aga on veel täiesti töökorras on Panasonicu DVD mängija, mida kasutan CD-audio kuulamiseks. Ei mingit üüri, internetti, teenuse kuutasu ega midagi. Lisaks ka Panasonicu VHS videomakk aastast 1999 (mida on võimalik tänu SCART>HDMI adapterile kasutada isegi 2022 aastal toodetud nutiteleriga, millel pole ühtki analoogsisendit).
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
30.10.2025 00:14:09
|
|
|
BA79, Mul täiesti Sony VHS olemas koos Terminaatori ja Emmanuelle kassettidega.
Ehk siis selgus oli see, et Arrise digiboksi "tableti" surm on elementaarne nagu nutitelefoni kadu.
|
|
| Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
30.10.2025 01:27:01
|
|
|
30 aastat vana telefoniga saab tänases võrgus helistada ja sõnumeid saata.
Üle 10 aasta vanad telerid näitavad Conax mooduli ja kaardi abil telepilti. Aastast-aastasse leitakse võimalus DVB-T-ga jätkata.
10-15 aastat vanadele arvutitele saab Windows 11 paigaldada, 8-aastastele on ametlik tugi.
Mu vana Sony teler, mille 2015. a kasutatult ostsin, on sugulasel praeguseni igapäevaselt TV-na kasutusel. 2013. a uuena ostetud LG teisel sugulasel (monitorina, aga TV osa töötab siiski).
Digiboks oli kunagi keskkonnasõbralikum lahendus (ei pidanud uut telekat ostma), nüüd samasugune raiskamine nagu muugi.
_________________ Müüa mõnus mahtuniversaal
Müüa väike TV-tüüneriga lähikuvaprojektor |
|
| Kommentaarid: 890 loe/lisa |
   |
669 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
30.10.2025 03:15:15
|
|
|
von Wu, Nojah, analoog on tehniliselt võttes surnud, ent lokaalselt ikkagi saab (VHS, kassettmakid, vinüülplaadimängijad).
Mu telekatel on hübriidtüünerid, aga kasutust ei leia. DVB-T2 vastuvõtt vilets, SAT (DVB-S2) ka ei leia hetkel kasutust, peamiselt seetõttu, et olen traditsioonilisest televaatamisest loobunud. Kui midagi vaadata tahan, siis Youtube ja ERR Jupiter ajavad asja täitsa ära. Arvuti ja internet asendavad telekat ja võimalikku digiboksi.Vanem 32" FHD telekas on juba oma 5-6 aastat monitori rollis, sest ei pidanud vajalikuks osta monitor, kui vanal telekal tervelt 4 HDMI sisendit on. Tõsi vahel signaal vilgub või ei teagi mis viga on, aga muidu kärab hästi ja ma arvan, et niikaua kui telekas sedasi toimib, ei hakkagi uut monitori ostma.
Ehk siis peamine ongi internet. Eraldiseisva digiboksiga pole eelmainitu tõttu samuti midagi teha. Mul oli analoogajastul kasutuses Dreambox ja taldrik häälestatud 13E ning 19,2E vastuvõtuks. Sellest ajast, kui koroonateemaga kõik üle ujutati (Söögi alla, söögi peale ööpäevaringselt), lõpetasin telekavaatamise ka SAT pealt ära. Eesti kommertskanaleid ei vaata mannetu ja sisutühja eetriloba ja tüütute reklaamide pärast.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
30.10.2025 07:36:54
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
Võibolla ongi mõne kasutaja kaoks värske info, et sa ei pea olema seotud teenusepakkuja järelmaksu või üüriseadmetega.
Mõne jaoks on see mugavus aga ühed pakuvad vaid järelmaksu ja teised üüri, lõpuks siiski vabadus osta ja ise majandada.
Kui ikka on soov ise tegeleda, siis see kõik on võimalik ja seda nende 10 aastat vanade Arriste järel on mõistlik valida. Nüüd saad osta pulga või teleri mille tarkvaratugi on 5-7 aastat ja siis ise sunnimaiselt uue seadme järele lonkida. Seda, et Telia tapab ära 10+ aasta vanused seadmed, on puhtalt kliendihoidmine ja toe pakkumine mitte kiviaegsetele seadmetele. Samuti kadus tugi hiljuti Thomson TG784 ADSL ruuteritele ja Zyxel 4G LTE3311.
Kui nüüd veel selgust luua, ega siis Telia üksi, mitmed toed kaovad tootja poolt ära ja sa ei saagi enam toimivust vahendada, kui on läbi, siis on läbi.
Lisaks on abiks tehnoloogia areng, uued lahendused tulevad peale ja vanad seda ei toeta.
Võta kodus üks elektroonika seade kätte mis on vanem kui 10 aastat? Mul on, see riiul on muusemum. |
See on sihuke tarbijaühiskonna apostli jutt. Vana pole argument. Töötab v mitte. Vananenud on ka arusaadav, aga siis nii ütlegi. Mitte ära jahu kiiremast menüüst ja äppidest telekas. Mul on veel üks Arris VIP5305, see kurat jääb tööle? :)
|
   |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.10.2025 09:37:00
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
Samuti kadus tugi hiljuti Thomson TG784 ADSL ruuteritele ja Zyxel 4G LTE3311.
|
Mida toe kadumine tähendab? TG784 - kas see lakkas töötamast neil, kellel veel ADSL on või näiteks kortermajas eetri otsas ka enam ei tööta? Ning kas Zyxel 4G LTE3311, mis on 5 aastat vana, ei tööta enam Telia võrgus?
Mina isiklikult ei poolda üldse seda, et turunduslikult käsi väänatakse. Jah, ei ole näiteks mõistlik tänapäeval minna avalikku netti väga vanade ja uuendamata seadmetega, mis kaasaegsemaid ja turvalisemaid protokolle ei tööta. Küll aga kui inimesed ise soovivad ja riske aktsepteerivad, siis võiks jätta neile võimalus kasutada väga vana ja töötavat tehnoloogiat. Näiteks üks mu läheduses olev Win7 masin ei saa ammu uuendusi ning kasutaja on väga rahul sellega, et aastaid pole UI muutunud. Peamine kasutus on brauseris ning seal on jah sandivõitu, kuna Google Youtubes ikka asju muudab ja asjad nina all teise kohta hüppavad või ära kaovad. Kuid konkreetne kasutaja kasutaks igavesti 12/1 ADSLi TG784 otsas oma Win7't ja vana 1080p telekat, kuna isegi 480p striim on vanale silmale piisav. Jätke inimestele töötavad lahendused.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|