|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
23.10.2025 18:35:49
|
|
|
| Sellele 11-e tuleks jalaga anda hoopis ......
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
24.10.2025 08:46:53
|
|
|
| Mis hetkel ta jalaga saab? Millises etapis?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
24.10.2025 09:29:41
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| on keegi AM3 platvormile win11 paigaldanud? mul on siin 1 masin mis on athlon II x4 645 mis jalaga saab.. rauda tahetakse alles hoida, vahetaks prose ära. |
panin siin ükspäev just flyoobega am3+ masinale win11 peale, funkab küll
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.10.2025 09:31:09
|
|
|
| mul pole huvi hakata ära rääkima sentimentaalset väärtust sellel masinal ning kasutajat koolitama. tegemist on vanainimesest raamatupidajaga kes selle masina taga asju teeb. |
Miks sa sellele üldse windows 11 peale paned? Peab kalkuleerima seda, et kui sa sellele projektile 2 tööpäeva kulutad, siis oleks lihtsam kohe mingi piisvalt moderne kasutatud arvuti hankida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.10.2025 09:41:52
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
| mul pole huvi hakata ära rääkima sentimentaalset väärtust sellel masinal ning kasutajat koolitama. tegemist on vanainimesest raamatupidajaga kes selle masina taga asju teeb. |
Miks sa sellele üldse windows 11 peale paned? Peab kalkuleerima seda, et kui sa sellele projektile 2 tööpäeva kulutad, siis oleks lihtsam kohe mingi piisvalt moderne kasutatud arvuti hankida. |
Mõne ineemse aeg pole midagi väärt, või siis rõhk ongi mujal. Valikute küsimus ning teinekord ongi isenokitsemisel oma võlu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
24.10.2025 12:07:01
|
|
|
| Dirty Harry kirjutas: |
Miks sa sellele üldse windows 11 peale paned? Peab kalkuleerima seda, et kui sa sellele projektile 2 tööpäeva kulutad, siis oleks lihtsam kohe mingi piisvalt moderne kasutatud arvuti hankida. |
Mõne ineemse aeg pole midagi väärt, või siis rõhk ongi mujal. Valikute küsimus ning teinekord ongi isenokitsemisel oma võlu. |
Seda nokitsemise rahaks arvutamise juttu võib kliendile rääkida kui talle raha eest teenust pakud.
Aga üldiselt tahaks ma sellise jutuga meeste käest alati küsida, et kas nad ise nokitsemisele kulunud ajaga teeniks reaalselt raha või jooks teleka ees õlut.
Viimasel juhul on ise nokitsemine isegi kokkuhoid, õlut kulub vähem
Ise nokitsemise plussiks on ka see, et saad kogemuse võrra rikkamaks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.10.2025 12:38:39
|
|
|
ma proovin siis uuesti seletada.
isegi kui sa pakud teenust, on kliendil alati või peaaegu alati erilit või natuke erilist rauda. ühe rauatüki võib eriliseks ja säilitamist väärt olevaks teha näiteks rakendus mis selles jookseb, selle rakendusega kaasnev rauatükiga siduv litsents vms. antud juhul soovib klient säilitada seda raudvara. miks ta seda teeb on tema asi. minul tekkis õigustatud küsimus, kas keegi on sellist kooslust antud hetkel katsetanud. paralleelsed selle mulinaga siin on toimunud mõningad uuringud ja on leitud, et oleks võimalik selline protsessor soetada 40 euro eest ning see koos juurdekuuluvaga on kliendi jaoks aktsepteeritav kulutus. vastused mis sellele küsimusele siit tulid on stiilis kui küsimus oleks:" kust saaks lapsele (nuti)telefoni? siis vastused oleks ala " kust sinusugune koll üldse niipalju nikku sai, et see laps saada/kust sa üldse sellise kolli leidsid, kes sinuga sigima oleks nõus?"
aitas see kuidagi?
ma saan regulaarselt teha win7 ga masinaid, aeg- ajalt saan teha ka XP ga masinaid.. lihtsalt kõike kombinatoorikat ei jõua läbi käia ja kõike rauda pole võimalik omal kapinurgal hoida.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
24.10.2025 15:11:06
|
|
|
| tsitaat: |
" kust sinusugune koll üldse niipalju nikku sai, et see laps saada/kust sa üldse sellise kolli leidsid, kes sinuga sigima oleks nõus?"
|
Küsija suu pihta ei lööda. Aga see on ju hea, et ei pea vanarauda kodus hoidma ja süda õiges paigas, et vanarauda ei viida, vaid keegi lausa kasutab seda. Neile vast mingi turvauuendustega linux kah läheb peale? Aga arvata id kaarti ainult ei saa enam kasutada. Anna siis teada, kas inimene oli nõus masinavahetusega. Põnev juhtum
_________________ dell somm ding mi poi |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.10.2025 15:26:11
|
|
|
Mõne ineemse aeg pole midagi väärt, või siis rõhk ongi mujal. Valikute küsimus ning teinekord ongi isenokitsemisel oma võlu. |
Ma olen sellega täiesti nõus, aga selle nokitsemise juures peab arvestama võimalusega, et töö, mis tundub lihtne ja peaks võtma 30 minutit või paisuda rohkem kui 8 tunniseks frustratsioonimaratoniks. Kahjuks need windowsi upgraded eksootilise raua peal just sellised kipuvad olema. Ja hilisemaks kogemuseks saad kaasa võtta ainult selle, et tee kõigepealt kogu kettast backup ja kontrolli, kas selle taastamiseks ka boot meedia olemas on. Konkreetse softi-raua kombinatsiooni ei tule enam kunagi ette. Ma soovitaks võtta kohe uus ketas ja sinna teha puhas install prooviks alustuseks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.10.2025 15:38:56
|
|
|
Ma olen sellega täiesti nõus, aga selle nokitsemise juures peab arvestama võimalusega, et töö, mis tundub lihtne ja peaks võtma 30 minutit või paisuda rohkem kui 8 tunniseks frustratsioonimaratoniks. Kahjuks need windowsi upgraded eksootilise raua peal just sellised kipuvad olema. Ja hilisemaks kogemuseks saad kaasa võtta ainult selle, et tee kõigepealt kogu kettast backup ja kontrolli, kas selle taastamiseks ka boot meedia olemas on. Konkreetse softi-raua kombinatsiooni ei tule enam kunagi ette. Ma soovitaks võtta kohe uus ketas ja sinna teha puhas install prooviks alustuseks. |
Nii on ning mina isiklikult läheneks ka hoopis teisiti kui algne lahendaja. Ning taas - mõne jaoks pole ta aeg midagi väärt. Ja nii on. Kõrvalseisjal pole siin midagi arvata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.10.2025 15:56:06
|
|
|
tellimus on: see vana arvuti peab saama upgradetud w11 peale. punkt.
selle jaoks on vaja antud juhul vahetada protsessor. punkt.
see masin alustas w7 pealt. enne iga uuendust on temast tehtud image. viimane image mu mingil läbukettal on sellest masinast tehtud siis kui viisin 21h2 he üle 22h2 heks. ILMSELGELT teen seda ka nüüd enne kui üleviimise käivitan. punkt.
aeg mis sellele asjale kulub, makstakse kinni. põhjus miks nad juba aastast 2006 minu küljes on, on selles, et iga liigutuse peale pole vaja rauda vahetama hakata.
(vahepeal avaldati soovi ühte XP masinat kloonida).
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
24.10.2025 16:31:45
|
|
|
tellimus on: see vana arvuti peab saama upgradetud w11 peale. punkt.
selle jaoks on vaja antud juhul vahetada protsessor. punkt.
see masin alustas w7 pealt. enne iga uuendust on temast tehtud image. viimane image mu mingil läbukettal on sellest masinast tehtud siis kui viisin 21h2 he üle 22h2 heks. ILMSELGELT teen seda ka nüüd enne kui üleviimise käivitan. punkt.
aeg mis sellele asjale kulub, makstakse kinni. põhjus miks nad juba aastast 2006 minu küljes on, on selles, et iga liigutuse peale pole vaja rauda vahetama hakata.
(vahepeal avaldati soovi ühte XP masinat kloonida). |
Kui sul on vaja konkreetse raua peale Windows 11 installida, siis on see tõenäoliselt tehtav. Kui sul on konkreetne Windowsi instanss vaja Windows 11 peale upgradeda, et kasutajad alles jääks ja mingi soft samuti jääks, siis see on tihtipeale võimatu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
24.10.2025 16:43:21
|
|
|
Teoorias võiks toimida miskit sellist
- uue kettaga installida win 11. Lihtsalt selleks, et M$ arvaks, et on win 11 litsents
- vana kettaga teha muu raua peal upgrade
- vana ketas masinasse tagasi
Aga see on teooria, pole ise proovinud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.10.2025 16:54:48
|
|
|
ma olen üsna portsu teinud neid mittetoetatud rauaga upgradeisi ja ka toetatud rauaga uppgrademisi. üsna jäävad asjad tööle. arhidektuuride piirang protsessoris ei ole välja mõeldud piirang. see masin ei ole minuga füüsiliselt samas linnas, ma ei viitsi lihtsalt katsetama sõita.
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
24.10.2025 18:15:06
|
|
|
| ot: |
laurx, kas masina säilitamise vajaduseks on miski emaplaadiga seotud litsents? Uue OS-iga kasutaja koolitamise vajadus jääb ju ikka, noh, niivõrd-kuivõrd.
Ega ei pea vastama, kui ei taha. Lihtsalt huvitama hakkas. |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|