Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 931, 932, 933
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2025 19:00:17 vasta tsitaadiga

Ma olen mõnes soos ka seda kohanud=rongiga läbi metsa kus kedagi ei ela.
Maanteededega on asi parem, seal on lausa katvuse projektid üle käinud aga metsa ei vii operaator masti ega optikat, raadiolink on vist mõnes kohas tehtud ja tehtav kui masti ja toitekoht võtta on.
Rongiga iseenesest leviauku ei tohiks näha enam, paar operaatori Gd katusel ja Starlink vist juba ka lisatud?

Samas on tore kuulda, kus leviauku nähakse, ronin betoon või metall ümbrisega varjendisse ja no näed, leviauk.
Kommentaarid: 260 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 13.10.2025 19:08:31 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Ma olen mõnes soos ka seda kohanud=rongiga läbi metsa kus kedagi ei ela.
Maanteededega on asi parem, seal on lausa katvuse projektid üle käinud aga metsa ei vii operaator masti ega optikat, raadiolink on vist mõnes kohas tehtud ja tehtav kui masti ja toitekoht võtta on.
Rongiga iseenesest leviauku ei tohiks näha enam, paar operaatori Gd katusel ja Starlink vist juba ka lisatud?

Samas on tore kuulda, kus leviauku nähakse, ronin betoon või metall ümbrisega varjendisse ja no näed, leviauk.

Ühe vahendaja eestvedamisel testiti ja edukalt. Hange läks välja ~kuu aega tagasi, tõenäoliselt paremat sidet enne aasta lõppu (pessimistlikult - kevadet) ei näe.

Starlink on vaid üks võimalikest - hange lubab kõiki pakkujaid, et katta alasid (eelkõige Tartu-Riia otsal, 6 koosseisu; optsioon 14 peale lisaks) kus praegune mobiilside on kehv (kaardistamise järgi on puudu 25 masti antud lõigul - teoorias võib ka nt Telia tulla ja maste juurde panna ning rahulikult 4/5G-d pakkuda).
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 13.10.2025 19:29:42 vasta tsitaadiga

Metsas võibolla kedagi ei ela, aga rongis elab meil igal aastal 8 miljonit inimest. Kui palju neist, kellel telo võrgust välja kukkus, usub sinu lorijuttu maapealsest paradiisist? Kukub ka rong ise levist maha.
Taguda endale tublisti rinnule, et leviauke leiab ainult välismaalt, ja siis tagasi jalutada, et no eks ikka siin mõni on ja siin ka ilmselgelt... Mis te arvasite, et "leviauke pole" tähendab et leviauke polegi?
Võid ju proovida oma varjendiga naljaks pöörata, aga ehk saad ise ka aru kus või kes siin see nali on. Äkki võiks rongi plakati üles panna, et leviauke pole, saaks kogu rahvas kõhutäie naerda.

Ma räägin läbi aastate sellest rongilevist regulaarselt, sest läbi aastate on muinasjutt muutumata täpselt seesama, ja reaalsus muutumata täpselt seesama. Aga rong on täpselt see koht, kus need inimesed, kes muidu kunagi leviaukudega kokku ei puutu ja muinasjuttu seega isegi uskuda võiks, ikkagi oma reaalsustunnetuse koju tagasi toovad. Põrutad linnast välja, ja ongi mull lõhki. Et Telia seda prestiiži küsimusena ei tunneta näitab mulle, et Telia reaalsustunnetust võiks koju tagasi tuua. Aga kellele ma räägin siin seda, eks.

indrpo
HV Guru

sõnum 13.10.2025 19:33:53 vasta tsitaadiga

kaabakas, mul pole vaja kakelda sellel teemal, rongiga metsas hesburgeri peatust ka pole, loe raamatut sõidu ajal, pole nii pikk ots.
Seal kus inimesed enamasti liiklevad, elavad, puhkavad, on 5G märk ees ja tihti ka kuni Gigabitt telefonis ees.
See miks tänane Raudtee marsruudil pole levi põhjas pole enam operaatorite teha. Uus rail baltic tuleb maste täis nagu seeni peale vihma.
Aga noh ninast leiab ikka kolli isegi kui kõik muu toimib.
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 13.10.2025 20:05:18 vasta tsitaadiga

Kelle teha see levi siis on kui mitte operaatorite? RCC tuleb maste püsti panema?
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 13.10.2025 20:17:33 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:

Nüüd kui Riik on toetanud Enefiti jms. teisi ettevõtteid operaatorineutraalse võrgu rajamisel mille turuosa ütleks, et on tuntavalt ka juba päris hea. Siis Riigiettevõte Enefit koorib ligi 40% koduinterneti kuutasust ikka oma võrgu rendile,
Need meie kallimad hinnad näitavad ikkagi täna, et 5G on pea kõikjal normaalse kiirusega, ei mingeid ülekoormuseid. Need kes tajuvad reede õhtul kodus aeglust, on lihtsalt 4G
Optikaga on sama lugu, maapiirkondades on ikka asi tõsiselt parem kui mujal. Loomulikult võib tõde ja õigus olla nii, et Indrek saab aga Andres ei saa aga eks see levik ongi nii, et üks ei lase teisel kraavi kaevata või siis ei ole see ikkagi nii tiheasustus, et saaks, aga mitte ilma rahata. Nagu elektritki.

kes need teised küll on, aga enefit oli ainus kes kõigis kolmes meetmes osales. jah seal oli veel corle ja lõuna eesti punt, natuke võttis ka elisa mastide jaoks, kuid telia ei ole kordagi osalenud. enefiti võrk ei olegi operaatori neutraalne - see on situatsioon, kui me ei lähtu ärist vaid tegelikest kuludest. täna on seal ilmselge äri ja seetõttu nett mustamäe tee -3mest kaugemale ei jõuagi. 5g ei ole nett, ega hakka iialgi asendama netti - kaablit. 5g on selline tikk-takk ja juutuub jms seesugune. see et paljud on SUNNITUD seda kasutama, see on teine asi. aga telia hinade vastu aitab väga edukalt lepingu lõpetamine

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

sõnum 13.10.2025 21:00:47 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Kelle teha see levi siis on kui mitte operaatorite? RCC tuleb maste püsti panema?

RCC situb püksi selle peale, et elasa on maja ees, ja ei suuda endale kaablit sebida.
Mastide rajamine rappa peab ka ära tasuma ja kui riik ei taha, maadeomanikud ei taha, siis nii ongi.
Mida sa ehitad lauluväljaku keset metsa kui keegi ei taha peale protsentuaalselt väheste reisijatega rongi tarbeks kiiret netti, ehk see X lahendus, lahendab selle mure siis kohe ära.
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 13.10.2025 21:02:55 vasta tsitaadiga

Ma ei räägi üldse kiirest netist, ma räägin sellest, et isegi 2g käib Tallinn-Tartu vahel maha, suurematest geedest rääkimata. Seda leviauku külastab aastas 1.3 miljonti inimest. Kolm pool tuhat päevas.
Ma ei tea mille suhtes sa seda protsentuaalset vaatad, aga ma kahtlustan et pooled mastid riigis teenindavad oluliselt vähem inimesi. Eesti keskmine asustustihedus väljaspool kolme tihedamat maakonda on 13 inimest ruutkilomeetril. Kui võtame maapiirkonnas kahe masti vahele 10km, siis see teeb ümmarguselt tuhat inimest masti kohta.

Minu jutu iva ei ole üldse selles, kas tasub ära, või kas peaks ehitama kui ära ei tasu. Kapitalistlikus Eestis, kus valitsust ei koti, ja välismaa saksa samuti mitte, on asjad nii nagu nad olla saavad. Minu jutu iva on selles, et ära aja ega oota et inimesed usuks muinasjuttu sellest, et kõik on ilus, kui kõik ilmselgelt ei ole ilus.

RCC
HV Guru
RCC

sõnum 13.10.2025 21:04:32 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
kaabakas kirjutas:

RCC situb püksi selle peale, et elasa on maja ees, ja ei suuda endale kaablit sebida.

sa onku peaks ometi teadma, et elsa puhul ei ole ENDALE kaabli sebimine, vaid elasale ja seda ma omast taskust tegema ei hakka. -see on telia ülesanne, kes IGAL aastal annab rootsi 100 milli ja "investeerib" 50 milli

indrpo
HV Guru

sõnum 13.10.2025 21:25:14 vasta tsitaadiga

kaabakas, Aastas 1,3 Miljonit klienti on argument kuhu investeerida, see otsus on minust veidi kaugemal. Aga see ilmselt on laual kus vaadatakse ka hetkeks liikujaid. Ütleme nii, et investeeringud ja leviprobleemid on päris hea kontrolli all. Näiteks ka see, et tahaks idapiiri leviga üle külvata, aga ei saa, sideseadus ja lepingud on ees. Teisalt ma oleks ise ka nõus, et kui ikka oled seal kus ainult karud elavad, pole mõtet masti üles ajada, Isegi kui korra matkale minna.

RCC, ma ei loe su teksti, sest sellega on juba kogu info selge. Elasa ja Telia ja muud teemad on juba selgeks tehtud, sa lihtsalt ei taha maksta oma osa, Selge on see, et riik rohkem ei maksa ja igasugune teenusepakkuja ka ei maksa. Jätka saagi aga igno aitab.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 13.10.2025 22:45:27 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:

Tule mulle maale külla, teeme sauna ja õlut ja saadki levist puhata.
Kui nüüd 2G kah maha korjatakse millalgi, siis kaob ka see ainumas kriips ilmselt ekraanilt, mis end õues mõnes nurgas veel ilmutab. icon_lol.gif
50km pealinnast... icon_biggrin.gif

tagasi üles
margus28
HV vaatleja

sõnum 14.10.2025 10:04:17 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Tahaks leviauku näha, siis piisab kui reisid rongiga Tallinnast Tartusse.

https://ttja.ee/5g-arendamise-toetamine-peamistel-transpordikoridoridel

indrpo kirjutas:
Selge on see, et riik rohkem ei maksa

Maksab ikka: https://ttja.ee/lairiba-viies-etapp-2025-2029

Küsimus ainult, et miks riik poleks võinud juba 10 aastat tagasi seda kõike valmis ehitada, ehitushinnad ju lähevad järjest kallimaks ja ega see üllatusena kellelegi ei tulnud, et netivajadus suureneb pidevalt.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 14.10.2025 17:43:31 vasta tsitaadiga

Aastaid ignoreeritud tõsiasja, et andmemahud kasvavad. Asi pole isegi neis, kes gigade kaupa torrenti tõmbavad vaid selles, et mida aeg edasi seda rohkem on erinevaid seadmeid internetis alates arvutitest kuni triikraudadeni. icon_smile.gif
Riigid ja telkod promovad oma IoT asja, heietavad ulmefantaasiaid iseliikuvatest autodest, mis omavahel reaalajas suhtlevad, aga mida pole on võrk, mis seda datat massiliselt läbi laseks. Mobiilsidevõrgud ka amortiseeruvad ühel hetkel. OK. Mastid vast läbi ei roosteta niipea, aga seadmed ja tehniline pool varem või hiljem amortiseeruvad. Rääkimata vasepaarivõrgust....
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 15.10.2025 18:44:55 vasta tsitaadiga

margus28 kirjutas:

Maksab ikka: https://ttja.ee/lairiba-viies-etapp-2025-2029

Küsimus ainult, et miks riik poleks võinud juba 10 aastat tagasi seda kõike valmis ehitada, ehitushinnad ju lähevad järjest kallimaks ja ega see üllatusena kellelegi ei tulnud, et netivajadus suureneb pidevalt.

ei maksa, riik annab 70% aga kes maksab ülejäänud? mitte keegi, järelikult jääb kasutamata ka see 70. vastuseks tarkurile indropro, minu osa on makstud, ootan millal teised panustvad

Maldur
HV veteran

sõnum 16.10.2025 00:19:28 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
metsa ei vii operaator masti ega optikat, raadiolink on vist mõnes kohas tehtud ja tehtav kui masti ja toitekoht võtta on.

Selles viimases võib küll kahelda, isegi kui selgelt sai öeldud et raadiolingi tegemiseks on olemas seadmed, kaablid, mees kes tohib käia mastis ja oli ka korduvalt konkreetses mastis töötanud, 100% oma finantseering, toitekoht vabalt võtta, optikaga mast, siis (igasugune) vastus jäi saabumata, lubati koosolekul ära otsustada ja sinna see jäi...
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 16.10.2025 12:05:00 vasta tsitaadiga

Prooviks võetud, täitsa toimib icon_smile.gif
Manus

Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 931, 932, 933
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.