Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Janis
HV Guru
|
03.10.2025 11:21:42
|
|
|
Paak ikka vahel jah, see oli enne olemas juba. Automaatika keelab ja lubab nende töötamist vastavalt elektri hinnale ja välistempile.
Eks peab veel täpse confi aja jooksul välja katsetama.
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
03.10.2025 11:59:35
|
|
|
Kuulge teadlased, aidake oma tarkusega.
Sõber väljamaal, aga näeb, et ühe toa põrandaküte ei tööta.
Ajam on kollektoril avatud asendis, aga tuba külm.
Mis kuradi jama seal olla võib?
Kollektor ptsis?
Kui reguleerventiil oleks ptsis siis ajam vist oleks kinnises asendis..
Lubasin nv-l minna vaatama, aga ei tea asjast suurt midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
03.10.2025 12:05:12
|
|
|
Ajam võib ju lahti olla, aga ventiil ise füüsiliselt kinni kiilunud...
|
|
Kommentaarid: 129 loe/lisa |
   |
0 :: |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
03.10.2025 12:18:59
|
|
|
okei... ühesõnaga see ajam annab ventiilile võimaluse avanueda, aga kui ventiil kinni kiilunud siis lihtsalt ei avane.
Ventiili vahetus suur kepp?
|
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
03.10.2025 12:20:44
|
|
|
kyrvas kirjutas: |
okei... ühesõnaga see ajam annab ventiilile võimaluse avanueda, aga kui ventiil kinni kiilunud siis lihtsalt ei avane.
Ventiili vahetus suur kepp? |
Mul on igasügisene teema need üle käia. Näpitsatega sudin asja liikuma ja toimib jälle.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
03.10.2025 13:48:44
|
|
|
Mul vana kollektoriga oli ka igasügisene traditsioon, kollektor sai uue vastu vahetatud ja nüüd käivad ilusti.
Ma ei tea kas eraldi neid ventiile üldse vahetada saabki.
Kollektor maksab sõltuvalt kontuuride arvust kuskil 100-200€ vahel, nii et mõistlikum see korraga ära vahetada: https://www.feb.ee/et/kute/porandakute/kollektorid
|
|
Kommentaarid: 129 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
03.10.2025 18:05:37
|
|
|
Süsteemi rõhkudele tasub ka tähelepanu pöörata.
Olen näinud asja, mil vaevumärgatav leke. Süsteemi rõhk langes nulli ja vist isegi kergesse vaakumi, sestap võttis kuskilt õhumulli vahele ja 2. korrusel olev kontuur enam ei toiminud. Siis tuleb kontuur õhutustada ja leke üles otsida.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
03.10.2025 23:24:36
|
|
|
Oleks vaja maale 200 ruudu peale õhk-vesi kütet. Puukatel, radikad ja miski tonnine akupaak on olemas. Mida üldse nende puhul tähele peab panema? Mille järgi valida seadet?
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
04.10.2025 08:42:55
|
|
|
Mul üks tuttav kütte/jahutussüsteemide paigaldaja ütleb, et kui endale head asja tahad siis mitshubishi zubadan.
E: omaltpoolt küsimus. Keegi kasutanud põrandakütte torus (lisaks dest. veele) ? Võiks lisada ?
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.10.2025 10:59:50
|
|
|
Anti112 kirjutas: |
Mul vana kollektoriga oli ka igasügisene traditsioon, kollektor sai uue vastu vahetatud ja nüüd käivad ilusti.
Ma ei tea kas eraldi neid ventiile üldse vahetada saabki.
Kollektor maksab sõltuvalt kontuuride arvust kuskil 100-200€ vahel, nii et mõistlikum see korraga ära vahetada: https://www.feb.ee/et/kute/porandakute/kollektorid |
Kollektorit vahetada ? Miks ? See võiks jutuks tulla, kui tegu on mingi imeliku isendiga, millele miskipärast uusi klappe ei peaks leiduma. Kruvi mõni välja ja mine FEB'i või mõnda teise kohta, ning leia samasugune asemele. Teine asi, miks seda klappi üldse vahetama peaks ? Põhjus, miks nad kinni jäävad on katlakivis ja/või roostes. Väikese hooldamisega saab enamuse neist kenasti käima, olen seda teinud korduvalt. Enda elamises pole nende klappidega üldse muret, sest suveks saab vaid soojuspumba kütteosa välja lülitatud, aga ringluspump ja kontuurid ise jäävad nii nagu nad on, mis tähendab seda, et kontuurid avanevad vahel ka suvel, kui väga palav ei ole ja see hoiab klapid töös kenasti.
tsitaat: |
Oleks vaja maale 200 ruudu peale õhk-vesi kütet. Puukatel, radikad ja miski tonnine akupaak on olemas. Mida üldse nende puhul tähele peab panema? Mille järgi valida seadet? |
Radikaküte ? Madalatempised ikka ? Kui ei, siis vahetad ka radikad välja ja radikate jaoks on vaja kangemat pumpa. 200 ruudu peale, kui maja pole just mingi A klassi oma, siis on sul vaja minimaalselt 15kw pumpa. Tootja vali milline tahad, mul on Atlantic töötanud kenasti. Mingit tarkust suurt sees ei ole, aga radikatega pole sul selle tarkusega nagunii midagi peale hakata, sest reaalsuses mingit erilist energiajuhtimist sa ei tee. Võid ju üritada akupaagiga miskit intertsi viljeleda aga nohh see on paras paraolümpia.
Keegi kasutanud põrandakütte torus (lisaks dest. veele) ? Võiks lisada ? |
Küsimus siis mis ? Mul on põrandaküttetorus kraani, ehk siis kohalik puurkaevuvesi, kraanist tuleb otse küttesüsteemi.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
04.10.2025 11:33:31
|
|
|
Markos kirjutas: |
Keegi kasutanud põrandakütte torus (lisaks dest. veele) ? Võiks lisada ? |
Küsimus siis mis ? Mul on põrandaküttetorus kraani, ehk siis kohalik puurkaevuvesi, kraanist tuleb otse küttesüsteemi. |
Unustasin enne lingi lisada.
https://www.onninen.ee/sentinel-kuttesusteemi-inhibiitor-x100-1l/p/DCY025
Mul on dest. vesi põrandakütte torus ja lisanduvatele torudele läheb ka dest. vesi sisse. See peaks aitama katlakivi vastu ja see lisand peaks aitama rooste vastu. Et poleks neid kinni kiiluvaid asju nagu siin just juttu oli.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.10.2025 11:45:12
|
|
|
See peaks aitama katlakivi vastu ja see lisand peaks aitama rooste vastu. Et poleks neid kinni kiiluvaid asju nagu siin just juttu oli. |
Huvitav, mul seda muret ei ole, kuigi vesi on vägagi lubjarikas. Olen näinud küll hirmupilte roostes või täiesti mustadest rotameetritest ja isegi ühel naabril avanes selline pilt, aga minul on rotad kõik läbipaistvad nagu prillikivid, ei mingit sadet ega midagi. Valede metallide kooslus torustikus võib ka muidugi korrosiooni põhjustada ja see tõenäoliselt probleemiks ongi paljudel juhtudel.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
04.10.2025 12:02:02
|
|
|
Katlakivi vast ei teki nii madalatel temperatuuridel
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.10.2025 16:11:53
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
Katlakivi vast ei teki nii madalatel temperatuuridel |
Õigem oleks öelda lubjasete jah ja see tekib ka siis, kui veetilk põrandal ära kuivab. Dushinurgas täielik nuhtlus ja see pole mingi õhuke kiht, täiesti kivi kohe.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Equinox
HV veteran

|
07.10.2025 14:24:31
|
|
|
Küsiks nõu ja arvamusi. Nimelt korteris toas (25m2) praegu põhiküte ahiküte (puu) ja lisaks õliradiaator (800W). Tavaliselt ahjuga kütan peale tööd ja siis õliradikas jääb päevaks tempi hoida ning mõnikord kui pole nädalavahetuseti kodus siis hea kui õliradikas natuke ikkagi toas sooja hoiab. Õliradiaator mingi vana veneaegne ja hakkab otsi andma, lisaks 800W kippus -15C ja üles jaoks tegelt väheseks jääma, et ei jaksa tuba soojas hoida enam. Mõlgutan mõtteid uue ostmisest. Vaatasin, et juttu tehakse ka uutest infrapunapaneelidest. On kellelgi nendega kogemusi või on mõtet õliradiaatori asemel seda panna?
_________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015 |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.10.2025 14:38:00
|
|
|
Otse elektriga küttes tegelikult suures plaanis väga vahet pole. Kõik kulutatud kW läheb nii ehk naa toa kütmiseks.
Kui õnnestub hea hinnaga raud sebida, siis radika asemel "kulda kaevata" võib isegi kasulikum olla, kulutatud energia läheb ikka toa soojendamiseks, aga natuke kaevab kulda ka.
25m2 korteri puhul ma üle ei mõtleks.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.10.2025 16:02:57
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Otse elektriga küttes tegelikult suures plaanis väga vahet pole. Kõik kulutatud kW läheb nii ehk naa toa kütmiseks.
Kui õnnestub hea hinnaga raud sebida, siis radika asemel "kulda kaevata" võib isegi kasulikum olla, kulutatud energia läheb ikka toa soojendamiseks, aga natuke kaevab kulda ka.
25m2 korteri puhul ma üle ei mõtleks. |
Näiteks vanas keskkütteta puumajas see küttekulu võib päris arvestatav olla. Eriti kui naabrid väga kütta ei taha, aga muidu kui põhiküte on ahi, siis õliradiaator lisakütteks on mõistlik jah.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
07.10.2025 16:34:21
|
|
|
Ma ei väidagi, et see küttekulu väike on. Aga väidan seda, et kas radiaator, puhur, kullakaevaja või miski moodne IR soojendaja ei muuda kulu märkimisväärselt.
Soojuspump muudaks, aga seda pole ju valikuna mainitud.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.10.2025 19:19:17
|
|
|
Equinox kirjutas: |
Küsiks nõu ja arvamusi. Nimelt korteris toas (25m2) praegu põhiküte ahiküte (puu) ja lisaks õliradiaator (800W). Tavaliselt ahjuga kütan peale tööd ja siis õliradikas jääb päevaks tempi hoida ning mõnikord kui pole nädalavahetuseti kodus siis hea kui õliradikas natuke ikkagi toas sooja hoiab. Õliradiaator mingi vana veneaegne ja hakkab otsi andma, lisaks 800W kippus -15C ja üles jaoks tegelt väheseks jääma, et ei jaksa tuba soojas hoida enam. Mõlgutan mõtteid uue ostmisest. Vaatasin, et juttu tehakse ka uutest infrapunapaneelidest. On kellelgi nendega kogemusi või on mõtet õliradiaatori asemel seda panna? |
Mul on magamistoas lisakütteks Aeno IR paneel ja ütleks, et töötab ülesannete kõrgusel. Ta ei soojenda õhku, vaid eelkõige objekte, seega on asukoht oluline. Mul on ta nii asetatud, et kui tuppa sisened, siis satud kohe selle mõjualasse ja tuba tundub soojem, kui ta tegelikult on. Energiatarve on nii väike, et ei saa arugi, juhtimise intelligentsus on tal sees, kütab sisestatud kalendri ja soovtemperatuuri alusel. Kui täiega uhab, siis näitab 768w võimsust tarbivat.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|