praegune kellaaeg 02.10.2025 21:45:37
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ref
Kreisi kasutaja
|
02.10.2025 11:41:28
|
|
|
netcat kirjutas: |
elukaz kirjutas: |
See pole kindlustuse töö sõjariske maandada, selleks on riik. Ja miks mitte neil koostööd teha. See on harvaesinev suur väljaminek isegi kindlustuse jaoks et preemiasse on seda raske arvutada, ja kui paarkümmend aastat midagi ei juhtu ei tasu eeldada et kogutud maksed vajalikul ajal alles oleks. |
Mulle tundub, et kindlustusele ei heidetudki siin midagi otseselt ette. Seda me juba kõik teame, et kindlustus sõja korral ei kindlusta midagi. See, kuidas kavatseb käituda riik, tuli aga üllatusena.
Mis kindlustusse puutub, siis see enesetapu klausel oli küll ka suur sürprais minu jaoks. Ma, ei teagi mis moraalse fantaasia tagajärjel, millegipärast kujutasin ette et enesetapjatele elukindlustust välja ei maksta. Nüüd mingi kogus enesetappe saab täiesti uue potentsiaalse seletuse. |
Enamikel on välistused veidi nüanssirohkemad - pikaajalise psühhoosi korral ei kehti, mingi ootamatu (loe: diagnoosimata) terviserikke puhul pole vahet kas õnnetus või oma käsi, läheb hüvitamisele.
Aga riigi poolt on isegi rahuaja hüvitised ajateenistuses ja reservi kogunemistel oluliselt kehvemad kui tegevväelastel ning peaasjalikult rõhutakse patriotismile. Kahjuks viimane ei maksa arveid ega ravi tervist. Ukrainlased said oma esmased kogemused sel teemal juba 2014 ja võeti õppust, meil räägitakse suurelt kuidas Ukraina näitel õpitakse üht või teist - no ei ole näha, et olme ja inimeste osas midagi muutuks. Lisaks hüvitistele ei suudeta meil (jälle!) isegi normaalset toitu tagada ja kes iganes kehva ilmaga metsas olnud teab vast omast käest kuidas mingi külm riisikonserv keedulihaga motivatsioonile mõjub vs soe ning maitsev ühiskatla toit...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
02.10.2025 11:53:52
|
|
|
ref, soe toit on täiesti teisejärguline ja põhjustab lisaplaneerimist ja mõttetut jebimist metsas olles. Kuiv toit peaks olema 100% igal õppusel imho
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.10.2025 12:18:07
|
|
|
netcat kirjutas: |
elukaz kirjutas: |
See pole kindlustuse töö sõjariske maandada, selleks on riik. Ja miks mitte neil koostööd teha. See on harvaesinev suur väljaminek isegi kindlustuse jaoks et preemiasse on seda raske arvutada, ja kui paarkümmend aastat midagi ei juhtu ei tasu eeldada et kogutud maksed vajalikul ajal alles oleks. |
Mulle tundub, et kindlustusele ei heidetudki siin midagi otseselt ette. Seda me juba kõik teame, et kindlustus sõja korral ei kindlusta midagi. See, kuidas kavatseb käituda riik, tuli aga üllatusena.
Mis kindlustusse puutub, siis see enesetapu klausel oli küll ka suur sürprais minu jaoks. Ma, ei teagi mis moraalse fantaasia tagajärjel, millegipärast kujutasin ette et enesetapjatele elukindlustust välja ei maksta. Nüüd mingi kogus enesetappe saab täiesti uue potentsiaalse seletuse. |
Ega ma muidugi täpselt ei tea mis enesetapja peas toimub, aga millegipärast arvan, et seda tehakse pigem emotsiooni ajel mitte ei planeerita 2 aastat ette.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
02.10.2025 12:25:08
|
|
|
2 aastat ja 1 päev ette..
|
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
02.10.2025 12:28:25
|
|
|
Ja siis elad nii, et vaatad, et "yess... üks kuu veel, siis saan ennast ära tappa".
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
02.10.2025 12:29:56
|
|
|
Leinö kirjutas: |
ref, soe toit on täiesti teisejärguline ja põhjustab lisaplaneerimist ja mõttetut jebimist metsas olles. Kuiv toit peaks olema 100% igal õppusel imho |
Ja praegused kuivtoidupakid on... maitseelamus?
Üldiselt - Ukraina toitlustab maksimaalselt ühiskatlast, iga viimanegi kui üksus rindel muidugi ei saa igapäevaselt ja see on tõesti ülearu logistikat aga on oluline vahe kas mobiliseeritu sööb head ja kvaliteetset sooja toitu või mugib mingit MRE-d... Tihti ei suuda kutselised (kes toimetavad hoopis teise motivatsiooni alusel ning ega teistmoodi ei saakski) samastuda reservväelaste ja ajateenijatega ning eks see selgita ka miks inimesed-olme on meil jätkuvalt teisejärguline
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
02.10.2025 12:51:41
|
|
|
ref, ei saa kurta, kekec ja saepuruplaat on sellised asjad aint, mis sisse ei lähe.
Lihtsalt liigne ving ja kambavaimu lainel negatiivne suhtumine on nendesse kuivtoidupakkidesse, metsas ei peagi kõik mugav olema.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.10.2025 12:57:56
|
|
|
Vaevalt neid sellises koguses hangitakse, et tervele rügemendile pikemaks ajaks jätkuks, aga olen näinud selliseid vahvaid sööke ja jooke, kus käivitad miski trigeriga keemilise reaktsiooni ja seda ümbritsev kest teeb söögi/joogi ise soojaks.
Miski alternatiiv ikka kui ühiskatla puhul logistilised probleemid tekivad.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.10.2025 12:58:03
|
|
|
kyrvas kirjutas: |
2 aastat ja 1 päev ette.. |
Ega ma ei arvagi, et keegi kavatseb end 2 aasta pärast tappa ja sel eesmärgil sõlmib elukindlustuslepingu... kuigi, eks selliseid olukordi võib ka olla, mingid kroonilised haigused näiteks...
Ma pidasin rohkem nagu silmas, et vastutustundlik pereinimene, kellel on juba elukindlustus, võib niimoodi raskesse olukorda sattununa jõuda ootamatule järeldusele, et perele oleks parem kui ta nööri kaela riputaks... kui muidu eeldaks, et mõeldakse vastupidist - kuidas pere ilma minuta toime tuleb...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
02.10.2025 13:04:42
|
|
|
ref kirjutas: |
Leinö kirjutas: |
ref, soe toit on täiesti teisejärguline ja põhjustab lisaplaneerimist ja mõttetut jebimist metsas olles. Kuiv toit peaks olema 100% igal õppusel imho |
Ja praegused kuivtoidupakid on... maitseelamus?
Üldiselt - Ukraina toitlustab maksimaalselt ühiskatlast, iga viimanegi kui üksus rindel muidugi ei saa igapäevaselt ja see on tõesti ülearu logistikat aga on oluline vahe kas mobiliseeritu sööb head ja kvaliteetset sooja toitu või mugib mingit MRE-d... Tihti ei suuda kutselised (kes toimetavad hoopis teise motivatsiooni alusel ning ega teistmoodi ei saakski) samastuda reservväelaste ja ajateenijatega ning eks see selgita ka miks inimesed-olme on meil jätkuvalt teisejärguline  |
Mul viimane RÕK oli küll vägagi positiivne. Samas võibolla ma olen lihtsalt heas üksuses kus asjad on hästi korraldatud?
Varasemast ajateenistuse ja eelneva üksusega RÕKil olles oli erinevat jura küll palju. Samas toidu üle ei saanud ka siis väga kurta (2007-2008 ja 2012), enamasti ikka soe toit. Vahest MRE, olenevalt olukorrast/ülesandest.
Ka nüüd viimatisel RÕKil oli enamasti soe toit. Mõned toidukorrad ka MREd - nende tarbimiseks jäi küll ajast natukene puudu. Aga see tulenes tihedast ja sisukast graafikust, kusjuures see oli päriselt huvitav ja paari päeva sisse oli pandud asjad mis mu varasema kogemuse põhjal oleks muidu 10 päeva peale laiali jaotatud. Igal juhul kogu meie üksus oli vägagi rahul RÕKi korraldusega ja motivatsiooni/kaitsetahet sai kindlasti tõstetud.
Kujutan ette, et miski suurema RÕKi puhul ei saa seda korraldust ehk tõesti selliselt teha, eriti jalaväe puhul kus on vaja juba kompanii ja pataljoni tasemel manöövreid teha mitte individuaal/jao õpet.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
MatchMaker
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|