Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Üldine arutelu ja krüptorahadega seotud uudised märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 210, 211, 212
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 23.06.2025 11:23:03 vasta tsitaadiga

Ära jahvata siis monerost, see on altcoin
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 24.06.2025 14:36:04 vasta tsitaadiga

Bitcoini mikseri võimalus ei kao kuhugi ja AI-ga sai läbi mängitud võimalikud tsenaariumid - tulemus:

Ajalugu on näidanud:
Identiteet + vara + info = kontrollitav inimene.

Kui riik saab teada, et sul on midagi väärtuslikku, saab sind:
šantažeerida
sundida koostööle
või valikuliselt represseerida

Nagu ütles Snowden:

“Argumendil ‘mul pole midagi varjata’ pole mõtet samamoodi, nagu 'mul pole midagi öelda, seega mul pole sõnavabadust vaja’.”

Sa ei vaja CoinJoini sellepärast, et oled süüdi.
Sa vajad CoinJoini sellepärast, et võim võib millal iganes pöörduda süütute vastu.

Mis mind eriti närvi ajab on EU Liit:
Euroopa Keskpank (ECB) plaanib digieurot:

iga tehing on trace’itav, logitav ja seostatav isikuga;

programmiline kontroll (“saad kulutada ainult kindlale kaubale või piirkonnas”);

võimalik aegumistähtaeg või negatiivne intressimäär;

maksete automatiseeritud keeld “ebasobivatele” inimestele või organisatsioonidele.

Koos MiCA ja CBDC-ga tekib täisautomaatne jälgimis- ja kontrollisüsteem. Seda ei pea juhtima isegi inimene – sinu finantsvabadus võib olla API-sse kodeeritud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Longero
HV veteran

sõnum 25.06.2025 07:56:44 vasta tsitaadiga

Uus sitt kokkukeeramisel. Ja kui juba väliseksperdid soovitavad siis Eesti lontkõrvadest polliitikud teevad selle ühel v teisel viisil ära.
Viskasin täisartili (kuupäeva järgi) mu allkirjas olevasse "Artiklid jagatud" kausta, mhtml failina mida Chromega saab avada.
Väliseksperdid tahavad, et Eesti teeks rahvale veel terve rea lisamakse https://majandus.postimees.ee/8274679/valiseksperdid-tahavad-et-eesti-teeks-rahvale-veel-terve-rea-lisamakse

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 22.08.2025 15:02:49 vasta tsitaadiga

Kas see on ime või mingi eksitamine? Aga samas - validaatoritele võiks anda miinimumnõude hoida näiteks 120 000 000 EUROt, et võrku opereerida ja sealt intressi saada. Tekitab huvi ja kindlat teenimist. Mis hoiab võrgu ka turvalisena (investeering). Näiteks pangad saaksid vaba raha panna võrku hoidma ja teenima. Samas ka võiks olla dividend - mingi osa ülemaailmsest tehingutasust läheb validaatoritele, mingil ajal. Näiteks kui võrgu node on 99% - 100% töös - saad dividendi aastas. Isegi kui igakuine võrgu intress on väiksem inflatsioonist. Siis aastane dividend kataks kõik kulud. Validaatoril oleks motivatsiooni masinad üleval hoida, hooldada ja võrku tagada.

"Euroopa Keskpank (EKP) kaalub digitaalse euro käitamist avalikus plokiahelas nagu Ethereum privaatse asemel, teatas Financial Times reedel, viidates asjaga tuttavatele allikatele."

Spoiler Spoiler Spoiler

---
"Rahvusvahelise Arvelduspanga majandusteadlased tegid just ettepaneku, et *kõik mündid*, mis on *kunagi* läbinud KYC-ta rahakoti, tuleks reguleeritud teenustest keelata.

https://primal.net/e/nevent1qqsxuqz8z9eyacqxvttynz892pxmn9c7pzjw95ltvdm6mk3swcvh7ege4le0p

Ja siis nad räägivad, et sularaha ikka jääb alles. Võib-olla kui sularaha on seisnud teatud aja ja pole KYC-ga kontrollitud, siis on ta kehtetu. Kui sa ei ole vaktsineeritud, siis sinu sularaha vastu ei võeta ja sa oled ellimineeritud. Välistatud.
---
"See populatsiooni kontroll ja üksikisikute jälgimine – mis põhineb teadmisel, kus inimene asub, mida ta teeb, kellega ta suhtleb ja millele ta veebis ligi pääseb – on võimalik ainult tänu tsentraliseeritud infrastruktuurile , mis ei sea kasutajate privaatsust esikohale."
Spoiler Spoiler Spoiler

---
"Krüpteerimise nõrgestamise asemel püütakse plaanis rakendada kliendipoolset skaneerimist, mis tähendab kasutajate seadmetesse integreeritud tarkvara, mis kontrollib sisu enne selle krüpteerimist."
Spoiler Spoiler Spoiler

Mis moodi see läbi läheb? Ja see tähendaks ka kliendi arvuti/seadmete nuhkimist - ka seemnefraasi varastamist, kui see arvutis on?

Pistku oma seadmesse integreeritud tarkvara endale p***! Neil pole aimu siiamaani, et mis on vaba ja avatud tarkvara ja lähtekood.
[kasutage oma windowsi edasi... windows.gif ] tux.gif lappar.gif thumbs_up.gif
NENDE uudiste valguses on mul tunne, et rikas on kel on globaalselt legaalne vaba tarkvara ja bitcoin/litecoin/monero.

Pandabeer
HV veteran
Pandabeer

sõnum 24.08.2025 09:50:13 vasta tsitaadiga

Comityga siin keegi ka tegeleb ja soovitab seda?
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 26.08.2025 14:57:41 vasta tsitaadiga

"Ka on MTA-l õigus blokeerida väärtpabereid või väärtpaberikonto ning teha rahalise nõude arestimise korraldus näiteks võlgniku tööandjale, tehingupartnerile, notarile, kohtutäiturile, liisinguandjale või mõnele teisele kolmandale isikule.

„Kui nende toimingute tulemusel võla sissenõudmine ei õnnestu, võib MTA täitemenetluse jätkamiseks pöörduda kohtutäituri poole, kes asub juba võlgniku vara arestima ja müüma,“ nentis Onno. Kui täitemenetlust jätkab kohtutäitur, võib see võlgnikule kaasa tuua ka lisakulutusi täitekulude arvelt."

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120399304/tasumata-automaksu-tottu-on-endiselt-lukus-mitu-tuhat-kontot

Kui sul on Bitcoin wallet. Võtmed on sinu omad. Siis sellele ei saa keegi ligi. Samas - kui asjad edenevad, siis võivad nende sinu aadressidele (KYC-ga tuvastatud) panna AML märk peale ja sa ei saa peavoolus bitcoini müüa.

Kui sul on varaklass monero rahakotis. Siis ei saa keegi ka aadressi ära märgistada. Lihtsalt ei ole võimalik. Aga kui sa KYC-ga kord vahetuses või börsis ennast tuvastad, siis sa ei saa seda ka FIAT õnnerahaks teha.

Mis teeb inimene, kes on maksuvõlgu? Mine sinna, kus saad lightning võrguga pirukat ja kohvi osta. Ja leiad kellegi, kes üürib sulle toa - ja saad maksta talle bitcoiniga. [segad bitcoinid ära] ja saadad L2 kihti - maksad kohvi, pirukate ja üüri eest. Teises riigis - teises ajas. Ole korralik ja ära seal jää võlgu. Sest üldiselt, saatkonnad on igas riigis. [AML-i märki veel maksuvõlgnikule ei panta - AML on kuritegevuse, rahapesu ja varguste, narkootikumide müügi süsteemi jaoks][ aga KYC-ga tuvastamine unusta ära - see areneb ja eriti börsid annavad ja reedavad sind esimesena, vahetused teisena ja vaenlased kolmandana]

Puhas raha on bitcoin walletis. Alati saab [kui sul on seda] vahetada ja segada. Ja saata L2 kihti. Tõsi - ka L2 kihi rahakotid peavad olema KYC-vabad. Aga mingi automaksu võla pärast küll ei tasu oma hea eluga riskida. Pigem püüdke ikka ära maksta - või kasvõi müü auto maha. Maksa võlg ära ja kui raha üle jääb - siis Bitcoin L1 rahakotti. Mina kasutan näiteks Sparrow walletit. Seal saab ka riistvara külge oma bitcoinid aheldada.

viimati muutis mina634 26.08.2025 15:06:39, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.08.2025 15:04:29 vasta tsitaadiga

Mis sellel kõigel tasumata automaksuga pistmist on?
tsitaat:
Kui sul on Bitcoin wallet. Võtmed on sinu omad. Siis sellele ei saa keegi ligi.

Nii turvaline, et ei saa ise ka ligi icon_cool.gif

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 26.08.2025 15:18:12 vasta tsitaadiga

AlvinL kirjutas:
Mis sellel kõigel tasumata automaksuga pistmist on?
tsitaat:
Kui sul on Bitcoin wallet. Võtmed on sinu omad. Siis sellele ei saa keegi ligi.

Nii turvaline, et ei saa ise ka ligi icon_cool.gif

See, et automaks on tasumata on mingi inimese ajutine viga - kas tal ei ole hetkel aega või raha.. aga see automaks on näide ka teistest võlgadest. Saavad arestida. Vot.

Ise saab ligi. Kui võtmed või fraasid ära ei unusta või ei kaota. Backup on vaja teha. Alati.

Arestivad organid muidugi võtavad sinu seemnefraasid kaasa - kui leiavad. Britid teevadki nii. Kui ikka kodu arestivad, siis viivad riiulis sinu seemnefraasid kaasa. Osa paneb isegi enda tasku. Nad on ausad riigimehed.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Üldine arutelu ja krüptorahadega seotud uudised mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 210, 211, 212
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.