Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 (UUS Küsitlus: mis rehvid suveks alla lähevad?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 838, 839, 840  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mis rehvid suveks alla lähevad?
Uued suverehvid
24%
 24%  [ 15 ]
Paar hooaega sõidetud suverehvid
62%
 62%  [ 39 ]
Viimase piirini sõidetud suvekad, suve lõpus utiliseerimisse
3%
 3%  [ 2 ]
Lamellrehvid
9%
 9%  [ 6 ]
hääli kokku : 62

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 23.08.2025 18:58:47 vasta tsitaadiga

Ei kasuta fesarit, muidu jah seesama.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 23.08.2025 19:34:42 vasta tsitaadiga

HDvurle kirjutas:
icon_question.gif
liiklusseadus ei ole valikuline selle täitmisel, kui teisi siunad, siis täida ise perfektselt, mitte ära ole katel icon_idea.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.08.2025 19:53:09 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
ot:
Käisin Kuusalus, Grossi poe parkla ja ümberolevad teeääred autosid lampi täis pargitud..
Mõtlen, et wtf orgia seal poes toimub.. Lähen poodi, paar üksikut inimest.. Kassas küsin, et mis värk selle täis parklaga on?
Ah kõrval oleva lillepoe taga pidi mingi läbu toimuma.. Lihtsalt tullakse ja pargitakse kõik umbe nii, et poekülastajal pole kuskil parkida.
Ehedad ahvid ikka.

Eks varsti parkimine 1h tasuta. Pärast seda hakkab Grossile papp tiksuma icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 736 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 556
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 23.08.2025 20:04:41 vasta tsitaadiga

Snabbi automatiseeritud parkla püsti sinna. pärast aega arveid välja saata küll icon_cool.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 24.08.2025 21:37:55 vasta tsitaadiga

autopidajate probleemid, ei saa liigelda, ei saa parkida icon_lol.gif
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 24.08.2025 22:38:03 vasta tsitaadiga

Kui mina oleks nii rikas kui Markos, siis küll ma räägiks kuidas see liiklemine käib.
Aga hetkel jah vaene olen, peab autoga piirduma. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 24.08.2025 22:45:23 vasta tsitaadiga

https://elu24.postimees.ee/8307749/voimas-polva-politsei-autopark-sai-uuenduse-vanad-masinad-vahetati-uue-raua-vastu-et-sulanduda-massi
Sulanduda millisesse massi? Need uued Passatid on oma helendavate logode ja välimuse järgi kaugelt tuvastatavad. Linnapildis ongi need uued Passatid ainult politseinikel. Kohalik elanik neid uusi osta ei jõua ja sõidab vanadega icon_lol.gif
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 24.08.2025 23:59:29 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Ojaa... icon_lol.gif
Tegelikult see seltskond mängib täpselt sellele:
tsitaat:

Nimelt peab sõidukijuht nendest möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Kui ohutut külgvahet ei saa hoida, on möödasõit keelatud.

Ja tegelikkuses on hoopis nii, et ei pea möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Tuleb väga hoolikalt seaduse sõnastust lugeda. icon_smile.gif

BrutaH
HV vaatleja

sõnum 25.08.2025 09:57:48 vasta tsitaadiga

Rasmus kirjutas:
Magic kirjutas:
Ojaa... icon_lol.gif
tsitaat:

Nimelt peab sõidukijuht nendest möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Kui ohutut külgvahet ei saa hoida, on möödasõit keelatud.

Ja tegelikkuses on hoopis nii, et ei pea möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Tuleb väga hoolikalt seaduse sõnastust lugeda. icon_smile.gif

Hea vihje, käisin uurisin:

§ 52. Möödasõidukeeld
6) jalgratturist, pisimopeedijuhist või kergliikurijuhist, kui möödasõidul ei ole võimalik hoida vähemalt 1,5-meetrist külgvahet.

§ 2. Mõisted
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;

Senikaua kuni kileviinerist oma rea peal mööda trügida on kõik koššer, vähemalt meie seaduse järgi icon_lol.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 25.08.2025 16:33:01 vasta tsitaadiga

Kas see on Pärnu tuiksoon? 7000 + sõidukit päevas?
https://parnu.postimees.ee/8311123/pildid-kaubaauto-sulges-linnatanava-ametnikud-peavad-juhtunut-lubamatuks?cx_testId=159&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2#cxrecs_s
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.08.2025 19:21:44 vasta tsitaadiga

Laagri selveri ees circle k juures Pärnu maanteel läks üks BMW kurvis lappesse, ninapidi äärekivisse, paraku ainult pisivigastused ja sõitis omal jõul minema
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 25.08.2025 20:06:38 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
https://parnu.postimees.ee/8311123/pildid-kaubaauto-sulges-linnatanava-ametnikud-peavad-juhtunut-lubamatuks?cx_testId=159&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2#cxrecs_s
Mis seal vahet on mitu sõidukit päevas? Seadus kehtib ühtemoodi
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.08.2025 21:17:13 vasta tsitaadiga

https://www.postimees.ee/8311412/fotod-tallinnas-soitis-auto-vastu-posti-juht-sai-kannatada
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 25.08.2025 21:30:08 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Oisu. kirjutas:

Muide, kas saad aru, millisest sõidukist jutt. Jutt on valgest kaubikust, mis pargitud kollasesse ruutu icon_idea.gif
§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld
(2) Sõidukit ei tohi peatada:
16) kauba laadimiseks aeglustus- ja kiirendusrajal ning kohas, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 25.08.2025 22:18:45 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Oisu. kirjutas:

Muide, kas saad aru, millisest sõidukist jutt. Jutt on valgest kaubikust, mis pargitud kollasesse ruutu icon_idea.gif
§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld
(2) Sõidukit ei tohi peatada:
16) kauba laadimiseks aeglustus- ja kiirendusrajal ning kohas, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada.
Maga kaineks
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.08.2025 19:59:56 vasta tsitaadiga

Mis AHV-d arvavad, kas peatee märk on ruudu või rombi kujuline?
Romb on nagunii õige kuna ruut on rombi ericase, aga kas ruut on ka õige?
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 26.08.2025 20:53:03 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Mis AHV-d arvavad, kas peatee märk on ruudu või rombi kujuline?
Romb on nagunii õige kuna ruut on rombi ericase, aga kas ruut on ka õige?

Ruut ehk täisnurkne romb on.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.08.2025 20:54:04 vasta tsitaadiga

Äkki on topeltkolmnurk?
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 26.08.2025 22:24:33 vasta tsitaadiga

Pole see ega too, skurkel hoopis. Ehk squircle välismaa keeles.
Rasmus
HV veteran

sõnum 26.08.2025 22:31:46 vasta tsitaadiga

BrutaH kirjutas:
Rasmus kirjutas:
Magic kirjutas:
Ojaa... icon_lol.gif
tsitaat:

Hea vihje, käisin uurisin:

§ 52. Möödasõidukeeld
6) jalgratturist, pisimopeedijuhist või kergliikurijuhist, kui möödasõidul ei ole võimalik hoida vähemalt 1,5-meetrist külgvahet.

§ 2. Mõisted
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;

Senikaua kuni kileviinerist oma rea peal mööda trügida on kõik koššer, vähemalt meie seaduse järgi icon_lol.gif

Ei. Ma ei mõelnud seda ja nii siiski ei tohi. LS §54 lg 5.

Tegelikkuses on rõhk fraasil "ei ole võimalik". Ehk sis võimalikkus ei tähenda veel kohustuslikkust.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 26.08.2025 23:59:18 vasta tsitaadiga

Rasmus, mismoodi sa nüüd välja loed selle, et möödasõitu/möödumist võib ratturist teha ka alla 1,5 meetrise külgvahega?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
udumees
Kreisi kasutaja
udumees

sõnum 27.08.2025 09:34:01 vasta tsitaadiga

Eks see 1,5 m on huvitav jah. Sõidan kuskil pärapõrgus, kus maantee on nii kitsas, et pean seisma jääma, kui auto vastu tuleb.
Nüüd sõidab minu ees kileviiner kes on teepeenrast meetri kaugusel. Ei jää suurt kuidagi 1,5 m vahet möödasõiduks. Kas mul on nüüd siis kohustus sõita kileviineri järel 30km/h kuni ta suvatseb ära pöörata kuhugi?

Eile oli kesklinnas palju jalutamist tipptunnil. Krt jalakäiana ikka on ohtlik. Olen vist liiga palju autoga ja rattaga sõitnud ja jalakäiana enesesäilitamise instinkt hakkab kaduma.
Vasakule ja paremale keeravad autod tahavad alla ajada, kuigi jalakäijatel roheline. Ja mitte üks vaid 3 autod järjest.
Valgusfoorid on uued sebrad, nii palju tuleb "roosaga" läbi, et rohelise peale väga loota ei saa. beer_yum.gif

Bussijaama juures, kus kõnnitee remondis ja väga kitsas, mingid tõuksivennad lasevad sust täie kimaga 10 cm kauguselt mööda. Siin võiks küll seaduse teha, et kui sa jalakäiast üle 50cm vahet hoides mööduda ei sa, siis ei möödu või ronid oma sõidukilt maha.

Õnnis ja turvaline tunne oli kui tagasi autosse sai. beer_yum.gif

pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 27.08.2025 10:57:49 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Rasmus, mismoodi sa nüüd välja loed selle, et möödasõitu/möödumist võib ratturist teha ka alla 1,5 meetrise külgvahega?

see on vana nali juba. Kirjas on et on keelatud möödumist alustada, kui ei ole võimalik 1,5m külgvahet hoida. Kui seda nüüd täht-tähelt võtta, siis on täiesti OK teha piisavalt tühja teega see möödumine (vajaliku külgvahe hoimine ON võimalik), aga seda külgvahet lihtsalt mitte hoida (sest konkreetselt seda pole mitte kuskil nõutud). Seaduse kirjutaja oli selgelt pohmas sel päeval.
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 27.08.2025 12:16:21 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

Kirjeldan kronoloogiliselt, on lihtsam.

1. Lähenen mootorsõidukit juhtides tagant ees nõuetekohaselt sõidutee parema serva läheduses liiklevale jalgratturile.
2. Hindan olemasolevat liiklust ja võimalust jalgratturist MÖÖDA SÕITA (mitte ajada segi möödumisega, mis on keelatud). Jõuan arusaamisele, et mul ON VÕIMALIK jalgratturist mööda sõita hoides külgvahet vähemalt 1,5 meetrit. Olen teadlik, et mul ei ole möödasõidu õigust, kui mul EI OLE VÕIMALIK hoida jalgratturist MÖÖDASÕIDUL 1,5 meetrist pikivahet.
3. Alustan möödasõitu ja sõidan mööda enda poolt valitud pikivahega.

Olen täitnud õigusakti korrektselt sest:
a) veendusin enne möödasõidu alustamist, et mul on võimalik hoida 1,5 meetrist külgvahet
b) veendusin, et üldises pildis on samuti möödasõit võimalik

Mitte kuskil ei ole öeldud, et ma pean möödasõitmise ajal hoidma 1,5 meetrist pikivahet. On öeldud, et möödasõit on keelatud, kui mul ei ole võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet. Ehk siis mul on võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet, aga see ei tähenda seda, et ma pean seda tegema.

Näide elust enesest: Mul ei ole võimalik ilma teenustasuta pangakontolt välja võtta rohkem, kui X summa. See ei tähenda veel seda, et ma pean igal kalendrikuul X summa välja võtma.

Disclaimer: mõistlik autojuht hoiab siiski turvalist pikivahet. Mulle õpetati nii, et turvaline pikivahe on selline, mis jalgratturi kukkumise korral annab talle ruumi selleks s.t. ma ei sõida temast üle. Nii olen senini ka tegutsenud v.a. juhtudel, kui sõidetakse teadlikult kõrvuti ja rikutakse liiklusseadust. Seda riski ei pea mina enam kandma ja ma soovin samuti sõidukijuhina tee peale ära mahtuda ning nõuetekohaselt liigelda.

Rasmus
HV veteran

sõnum 27.08.2025 12:19:07 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

Kirjeldan kronoloogiliselt, on lihtsam.

1. Lähenen mootorsõidukit juhtides tagant ees nõuetekohaselt sõidutee parema serva läheduses liiklevale jalgratturile.
2. Hindan olemasolevat liiklust ja võimalust jalgratturist MÖÖDA SÕITA (mitte ajada segi möödumisega, mis on keelatud). Jõuan arusaamisele, et mul ON VÕIMALIK jalgratturist mööda sõita hoides külgvahet vähemalt 1,5 meetrit. Olen teadlik, et mul ei ole möödasõidu õigust, kui mul EI OLE VÕIMALIK hoida jalgratturist MÖÖDASÕIDUL 1,5 meetrist pikivahet.
3. Alustan möödasõitu ja sõidan mööda enda poolt valitud pikivahega.

Olen täitnud õigusakti korrektselt sest:
a) veendusin enne möödasõidu alustamist, et mul on võimalik hoida 1,5 meetrist külgvahet
b) veendusin, et üldises pildis on samuti möödasõit võimalik

Mitte kuskil ei ole öeldud, et ma pean möödasõitmise ajal hoidma 1,5 meetrist pikivahet. On öeldud, et möödasõit on keelatud, kui mul ei ole võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet. Ehk siis mul on võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet, aga see ei tähenda seda, et ma pean seda tegema.

Näide elust enesest: Mul ei ole võimalik ilma teenustasuta pangakontolt välja võtta rohkem, kui X summa. See ei tähenda veel seda, et ma pean igal kalendrikuul X summa välja võtma.

Disclaimer: mõistlik autojuht hoiab siiski turvalist pikivahet. Mulle õpetati nii, et turvaline pikivahe on selline, mis jalgratturi kukkumise korral annab talle ruumi selleks s.t. ma ei sõida temast üle. Nii olen senini ka tegutsenud v.a. juhtudel, kui sõidetakse teadlikult kõrvuti ja rikutakse liiklusseadust. Seda riski ei pea mina enam kandma ja ma soovin samuti sõidukijuhina tee peale ära mahtuda ning nõuetekohaselt liigelda.
pppd kirjutas:
mikk36 kirjutas:

see on vana nali juba. Kirjas on et on keelatud möödumist alustada, kui ei ole võimalik 1,5m külgvahet hoida. Kui seda nüüd täht-tähelt võtta, siis on täiesti OK teha piisavalt tühja teega see möödumine (vajaliku külgvahe hoimine ON võimalik), aga seda külgvahet lihtsalt mitte hoida (sest konkreetselt seda pole mitte kuskil nõutud). Seaduse kirjutaja oli selgelt pohmas sel päeval.

Siin peab olema nüüd terminoloogiliselt väga täpne. Möödasõit ja möödumine on kaks eraldiseisvat asja.

viimati muutis Rasmus 27.08.2025 18:08:59, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.4 (UUS Küsitlus: mis rehvid suveks alla lähevad?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 838, 839, 840  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.