Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mis rehvid suveks alla lähevad? |
Uued suverehvid |
|
24% |
[ 15 ] |
Paar hooaega sõidetud suverehvid |
|
62% |
[ 39 ] |
Viimase piirini sõidetud suvekad, suve lõpus utiliseerimisse |
|
3% |
[ 2 ] |
Lamellrehvid |
|
9% |
[ 6 ] |
|
hääli kokku : 62 |
|
autor |
|
Winterwind
One

|
23.08.2025 18:58:47
|
|
|
Ei kasuta fesarit, muidu jah seesama.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
23.08.2025 19:34:42
|
|
|
HDvurle kirjutas: |
 |
liiklusseadus ei ole valikuline selle täitmisel, kui teisi siunad, siis täida ise perfektselt, mitte ära ole katel
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.08.2025 19:53:09
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
ot: |
Käisin Kuusalus, Grossi poe parkla ja ümberolevad teeääred autosid lampi täis pargitud..
Mõtlen, et wtf orgia seal poes toimub.. Lähen poodi, paar üksikut inimest.. Kassas küsin, et mis värk selle täis parklaga on?
Ah kõrval oleva lillepoe taga pidi mingi läbu toimuma.. Lihtsalt tullakse ja pargitakse kõik umbe nii, et poekülastajal pole kuskil parkida.
Ehedad ahvid ikka. |
|
Eks varsti parkimine 1h tasuta. Pärast seda hakkab Grossile papp tiksuma
|
|
Kommentaarid: 736 loe/lisa |
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
23.08.2025 20:04:41
|
|
|
Snabbi automatiseeritud parkla püsti sinna. pärast aega arveid välja saata küll
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
24.08.2025 21:37:55
|
|
|
autopidajate probleemid, ei saa liigelda, ei saa parkida
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
24.08.2025 22:38:03
|
|
|
Kui mina oleks nii rikas kui Markos, siis küll ma räägiks kuidas see liiklemine käib.
Aga hetkel jah vaene olen, peab autoga piirduma.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
24.08.2025 23:59:29
|
|
|
Magic kirjutas: |
Ojaa...
Tegelikult see seltskond mängib täpselt sellele:
tsitaat: |
Nimelt peab sõidukijuht nendest möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Kui ohutut külgvahet ei saa hoida, on möödasõit keelatud. |
|
Ja tegelikkuses on hoopis nii, et ei pea möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Tuleb väga hoolikalt seaduse sõnastust lugeda.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
25.08.2025 09:57:48
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
Ojaa...
Nimelt peab sõidukijuht nendest möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Kui ohutut külgvahet ei saa hoida, on möödasõit keelatud. |
|
Ja tegelikkuses on hoopis nii, et ei pea möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Tuleb väga hoolikalt seaduse sõnastust lugeda.  |
Hea vihje, käisin uurisin:
§ 52. Möödasõidukeeld
6) jalgratturist, pisimopeedijuhist või kergliikurijuhist, kui möödasõidul ei ole võimalik hoida vähemalt 1,5-meetrist külgvahet.
§ 2. Mõisted
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
Senikaua kuni kileviinerist oma rea peal mööda trügida on kõik koššer, vähemalt meie seaduse järgi
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.08.2025 19:21:44
|
|
|
Laagri selveri ees circle k juures Pärnu maanteel läks üks BMW kurvis lappesse, ninapidi äärekivisse, paraku ainult pisivigastused ja sõitis omal jõul minema
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.08.2025 20:06:38
|
|
|
Mis seal vahet on mitu sõidukit päevas? Seadus kehtib ühtemoodi
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
25.08.2025 21:30:08
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
Mis seal vahet on mitu sõidukit päevas? Seadus kehtib ühtemoodi |
Muide, kas saad aru, millisest sõidukist jutt. Jutt on valgest kaubikust, mis pargitud kollasesse ruutu
§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld
(2) Sõidukit ei tohi peatada:
16) kauba laadimiseks aeglustus- ja kiirendusrajal ning kohas, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.08.2025 22:18:45
|
|
|
Oisu. kirjutas: |
salatoimik kirjutas: |
Mis seal vahet on mitu sõidukit päevas? Seadus kehtib ühtemoodi |
Muide, kas saad aru, millisest sõidukist jutt. Jutt on valgest kaubikust, mis pargitud kollasesse ruutu
§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld
(2) Sõidukit ei tohi peatada:
16) kauba laadimiseks aeglustus- ja kiirendusrajal ning kohas, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada. |
Maga kaineks
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
26.08.2025 19:59:56
|
|
|
Mis AHV-d arvavad, kas peatee märk on ruudu või rombi kujuline?
Romb on nagunii õige kuna ruut on rombi ericase, aga kas ruut on ka õige?
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2025 20:53:03
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Mis AHV-d arvavad, kas peatee märk on ruudu või rombi kujuline?
Romb on nagunii õige kuna ruut on rombi ericase, aga kas ruut on ka õige? |
Ruut ehk täisnurkne romb on.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
26.08.2025 20:54:04
|
|
|
Äkki on topeltkolmnurk?
|
|
   |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
26.08.2025 22:24:33
|
|
|
Pole see ega too, skurkel hoopis. Ehk squircle välismaa keeles.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
26.08.2025 22:31:46
|
|
|
BrutaH kirjutas: |
Rasmus kirjutas: |
Ojaa...
|
Ja tegelikkuses on hoopis nii, et ei pea möödasõidul hoidma vähemalt 1,5 meetrist külgvahet. Tuleb väga hoolikalt seaduse sõnastust lugeda.  |
Hea vihje, käisin uurisin:
§ 52. Möödasõidukeeld
6) jalgratturist, pisimopeedijuhist või kergliikurijuhist, kui möödasõidul ei ole võimalik hoida vähemalt 1,5-meetrist külgvahet.
§ 2. Mõisted
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
Senikaua kuni kileviinerist oma rea peal mööda trügida on kõik koššer, vähemalt meie seaduse järgi  |
Ei. Ma ei mõelnud seda ja nii siiski ei tohi. LS §54 lg 5.
Tegelikkuses on rõhk fraasil "ei ole võimalik". Ehk sis võimalikkus ei tähenda veel kohustuslikkust.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.08.2025 23:59:18
|
|
|
Rasmus, mismoodi sa nüüd välja loed selle, et möödasõitu/möödumist võib ratturist teha ka alla 1,5 meetrise külgvahega?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
udumees
Kreisi kasutaja

|
27.08.2025 09:34:01
|
|
|
Eks see 1,5 m on huvitav jah. Sõidan kuskil pärapõrgus, kus maantee on nii kitsas, et pean seisma jääma, kui auto vastu tuleb.
Nüüd sõidab minu ees kileviiner kes on teepeenrast meetri kaugusel. Ei jää suurt kuidagi 1,5 m vahet möödasõiduks. Kas mul on nüüd siis kohustus sõita kileviineri järel 30km/h kuni ta suvatseb ära pöörata kuhugi?
Eile oli kesklinnas palju jalutamist tipptunnil. Krt jalakäiana ikka on ohtlik. Olen vist liiga palju autoga ja rattaga sõitnud ja jalakäiana enesesäilitamise instinkt hakkab kaduma.
Vasakule ja paremale keeravad autod tahavad alla ajada, kuigi jalakäijatel roheline. Ja mitte üks vaid 3 autod järjest.
Valgusfoorid on uued sebrad, nii palju tuleb "roosaga" läbi, et rohelise peale väga loota ei saa.
Bussijaama juures, kus kõnnitee remondis ja väga kitsas, mingid tõuksivennad lasevad sust täie kimaga 10 cm kauguselt mööda. Siin võiks küll seaduse teha, et kui sa jalakäiast üle 50cm vahet hoides mööduda ei sa, siis ei möödu või ronid oma sõidukilt maha.
Õnnis ja turvaline tunne oli kui tagasi autosse sai.
_________________ "My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes." - Ford Prefect |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
27.08.2025 10:57:49
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Rasmus, mismoodi sa nüüd välja loed selle, et möödasõitu/möödumist võib ratturist teha ka alla 1,5 meetrise külgvahega? |
see on vana nali juba. Kirjas on et on keelatud möödumist alustada, kui ei ole võimalik 1,5m külgvahet hoida. Kui seda nüüd täht-tähelt võtta, siis on täiesti OK teha piisavalt tühja teega see möödumine (vajaliku külgvahe hoimine ON võimalik), aga seda külgvahet lihtsalt mitte hoida (sest konkreetselt seda pole mitte kuskil nõutud). Seaduse kirjutaja oli selgelt pohmas sel päeval.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
27.08.2025 12:16:21
|
|
|
Rasmus, mismoodi sa nüüd välja loed selle, et möödasõitu/möödumist võib ratturist teha ka alla 1,5 meetrise külgvahega? |
Kirjeldan kronoloogiliselt, on lihtsam.
1. Lähenen mootorsõidukit juhtides tagant ees nõuetekohaselt sõidutee parema serva läheduses liiklevale jalgratturile.
2. Hindan olemasolevat liiklust ja võimalust jalgratturist MÖÖDA SÕITA (mitte ajada segi möödumisega, mis on keelatud). Jõuan arusaamisele, et mul ON VÕIMALIK jalgratturist mööda sõita hoides külgvahet vähemalt 1,5 meetrit. Olen teadlik, et mul ei ole möödasõidu õigust, kui mul EI OLE VÕIMALIK hoida jalgratturist MÖÖDASÕIDUL 1,5 meetrist pikivahet.
3. Alustan möödasõitu ja sõidan mööda enda poolt valitud pikivahega.
Olen täitnud õigusakti korrektselt sest:
a) veendusin enne möödasõidu alustamist, et mul on võimalik hoida 1,5 meetrist külgvahet
b) veendusin, et üldises pildis on samuti möödasõit võimalik
Mitte kuskil ei ole öeldud, et ma pean möödasõitmise ajal hoidma 1,5 meetrist pikivahet. On öeldud, et möödasõit on keelatud, kui mul ei ole võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet. Ehk siis mul on võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet, aga see ei tähenda seda, et ma pean seda tegema.
Näide elust enesest: Mul ei ole võimalik ilma teenustasuta pangakontolt välja võtta rohkem, kui X summa. See ei tähenda veel seda, et ma pean igal kalendrikuul X summa välja võtma.
Disclaimer: mõistlik autojuht hoiab siiski turvalist pikivahet. Mulle õpetati nii, et turvaline pikivahe on selline, mis jalgratturi kukkumise korral annab talle ruumi selleks s.t. ma ei sõida temast üle. Nii olen senini ka tegutsenud v.a. juhtudel, kui sõidetakse teadlikult kõrvuti ja rikutakse liiklusseadust. Seda riski ei pea mina enam kandma ja ma soovin samuti sõidukijuhina tee peale ära mahtuda ning nõuetekohaselt liigelda.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
27.08.2025 12:19:07
|
|
|
Kirjeldan kronoloogiliselt, on lihtsam.
1. Lähenen mootorsõidukit juhtides tagant ees nõuetekohaselt sõidutee parema serva läheduses liiklevale jalgratturile.
2. Hindan olemasolevat liiklust ja võimalust jalgratturist MÖÖDA SÕITA (mitte ajada segi möödumisega, mis on keelatud). Jõuan arusaamisele, et mul ON VÕIMALIK jalgratturist mööda sõita hoides külgvahet vähemalt 1,5 meetrit. Olen teadlik, et mul ei ole möödasõidu õigust, kui mul EI OLE VÕIMALIK hoida jalgratturist MÖÖDASÕIDUL 1,5 meetrist pikivahet.
3. Alustan möödasõitu ja sõidan mööda enda poolt valitud pikivahega.
Olen täitnud õigusakti korrektselt sest:
a) veendusin enne möödasõidu alustamist, et mul on võimalik hoida 1,5 meetrist külgvahet
b) veendusin, et üldises pildis on samuti möödasõit võimalik
Mitte kuskil ei ole öeldud, et ma pean möödasõitmise ajal hoidma 1,5 meetrist pikivahet. On öeldud, et möödasõit on keelatud, kui mul ei ole võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet. Ehk siis mul on võimalik hoida 1,5 meetrist pikivahet, aga see ei tähenda seda, et ma pean seda tegema.
Näide elust enesest: Mul ei ole võimalik ilma teenustasuta pangakontolt välja võtta rohkem, kui X summa. See ei tähenda veel seda, et ma pean igal kalendrikuul X summa välja võtma.
Disclaimer: mõistlik autojuht hoiab siiski turvalist pikivahet. Mulle õpetati nii, et turvaline pikivahe on selline, mis jalgratturi kukkumise korral annab talle ruumi selleks s.t. ma ei sõida temast üle. Nii olen senini ka tegutsenud v.a. juhtudel, kui sõidetakse teadlikult kõrvuti ja rikutakse liiklusseadust. Seda riski ei pea mina enam kandma ja ma soovin samuti sõidukijuhina tee peale ära mahtuda ning nõuetekohaselt liigelda.
pppd kirjutas: |
see on vana nali juba. Kirjas on et on keelatud möödumist alustada, kui ei ole võimalik 1,5m külgvahet hoida. Kui seda nüüd täht-tähelt võtta, siis on täiesti OK teha piisavalt tühja teega see möödumine (vajaliku külgvahe hoimine ON võimalik), aga seda külgvahet lihtsalt mitte hoida (sest konkreetselt seda pole mitte kuskil nõutud). Seaduse kirjutaja oli selgelt pohmas sel päeval. |
Siin peab olema nüüd terminoloogiliselt väga täpne. Möödasõit ja möödumine on kaks eraldiseisvat asja.
_________________ Rakvere parasiit
viimati muutis Rasmus 27.08.2025 18:08:59, muudetud 1 kord |
|
   |
47 |
|
tagasi üles |