praegune kellaaeg 15.08.2025 06:42:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pppd
Kreisi kasutaja
|
14.08.2025 15:30:31
|
|
|
põhimõtteliselt on ta jutt siiski see, mida kogu aeg räägitud - kui masin liiga ägedaks keerata, siis pole tegu enam kergliikuriga, vaid mingi teise kategooria sõidukiga, mille juhtimiseks on vaja luba. Ja mis peab vastama selle kategooria tehnonõuetele. Aga jah, et ta viitas sellele asjandusele endiselt kui "tõuksile", on segadust tekitav.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.08.2025 16:32:51
|
|
|
Wusses, sa pead uurima mis mootor sul seal on. 1000w 25A 60v kontroller veab seda asja täiesti vabalt vähemalt 30ga. Ja no tegelikult nende numbrite järgi on see mitte 1000w, vaid 60x25 ehk midagi umbes nii 1500w kontroller, seega ~40 ei ole ka probleem. ja ma olen isiklikul tkunagi ühe sellisega ka umbes sellise kiirusega sõitnud.
Kindlasti saab kontrolleril kuidagi piirangu maha võtta, kui see piirang kontrolleris on. Aga võibolla on lihtsalt selline mootor, millel on mingid teatud max pöörded ja rohkem pöördeid see ei teegi. Või on hoopis akupaki bms, mis on määratud ära andma välja X amprit, a'la 5A. Nii et ma esimese asjaga kohe uut kontrollerit ostma ei tormaks
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
14.08.2025 17:28:53
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
Wusses, sa pead uurima mis mootor sul seal on. 1000w 25A 60v kontroller veab seda asja täiesti vabalt vähemalt 30ga. Ja no tegelikult nende numbrite järgi on see mitte 1000w, vaid 60x25 ehk midagi umbes nii 1500w kontroller, seega ~40 ei ole ka probleem. ja ma olen isiklikul tkunagi ühe sellisega ka umbes sellise kiirusega sõitnud.
Kindlasti saab kontrolleril kuidagi piirangu maha võtta, kui see piirang kontrolleris on. Aga võibolla on lihtsalt selline mootor, millel on mingid teatud max pöörded ja rohkem pöördeid see ei teegi. Või on hoopis akupaki bms, mis on määratud ära andma välja X amprit, a'la 5A. Nii et ma esimese asjaga kohe uut kontrollerit ostma ei tormaks |
Okey. Juhtmetelt ma piirangut ei leidnud. Netis olevad trikid ka ei aidanud. 25km/h oleks igati piisav aga 18km/h on natuke aeglane jah. Naljakas ongi see et jõudu on megalt. Kuidas ma mootori kindlaks võiks teha? BMS ei tahaks ka väga lammutada.
Mul netis väideti et see 25a 60v ongi üli lahja et vabalt võin panna 40-50A. Minu jaoks jäi ka mõistatuseks kas tõuksi maailmas võtab mootor nii palju kui küsib või nii palju kui controller pakub? ehk kui topin 80A 60v siis tõenäoliselt kärssab mootor läbi paari kiirendusega.
_________________ tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga - Toolrepair OÜ |
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
1 :: |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.08.2025 19:11:31
|
|
|
mootoril on täiesti ükskõik...kirjad seal peal on lihtsalt mingi luuletus. lihtsalt mootori sees olev traat ning muud komponendid mingil hetkel enam rohkem ei kannata ning sulavad üles, põlevad ära jne.
mootor "läheb" nii palju kui sa talle kontrollerist annad. kirjade järgi 36v mootor näiteks võtab vabalt 48v, ilmselt ka 60 ja lihtsalt pöörleb kiiremini.
jõudu ongi megalt sest kontroller on tegelikult jõuline ning mootor ka. järelikult on artificial piirang...või no selles pole tegelikult mingit kahtlustki. imelik on lihtsalt see, et piirang juba 18 peal...see tundub lausa kellegi "ise pandud" asi.
ajuvabalt võimast kontrolleri pole sinna mõtet panna jah. ma arvan, et mõistlik on jääda sellesama 25A juurde või seda natuke tõsta.
ilmselt sul mingit juhet mööda kontroller saab signaalina sisse ratta kiiruse. ku see saavutab teatud väärtuse siis kontroller piirab voolu ära. peta see signaal ära või ma ei teagi, äkki saab lihtsalt kuidagi eemaldada...igatahes nii peaks sellest piirangust mööda saama
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
14.08.2025 19:33:45
|
|
|
mootoril on täiesti ükskõik...kirjad seal peal on lihtsalt mingi luuletus. lihtsalt mootori sees olev traat ning muud komponendid mingil hetkel enam rohkem ei kannata ning sulavad üles, põlevad ära jne.
mootor "läheb" nii palju kui sa talle kontrollerist annad. kirjade järgi 36v mootor näiteks võtab vabalt 48v, ilmselt ka 60 ja lihtsalt pöörleb kiiremini.
jõudu ongi megalt sest kontroller on tegelikult jõuline ning mootor ka. järelikult on artificial piirang...või no selles pole tegelikult mingit kahtlustki. imelik on lihtsalt see, et piirang juba 18 peal...see tundub lausa kellegi "ise pandud" asi.
ajuvabalt võimast kontrolleri pole sinna mõtet panna jah. ma arvan, et mõistlik on jääda sellesama 25A juurde või seda natuke tõsta.
ilmselt sul mingit juhet mööda kontroller saab signaalina sisse ratta kiiruse. ku see saavutab teatud väärtuse siis kontroller piirab voolu ära. peta see signaal ära või ma ei teagi, äkki saab lihtsalt kuidagi eemaldada...igatahes nii peaks sellest piirangust mööda saama |
Ratta kiirus tuleb läbi hall anduri juhtmesiku ma eeldan? selle järgi saab controller aru kui kiirelt ratas põõrleb.
Minu jaoks on see ka äärmiselt kummaline et on piiratud sellise kiiruseni.
Proovitud asjad:
1. otsisin juhtmestikust loopi, piirangu juhet- ei ole
2. mõtlesin manipuleerida rutsiku signaaliga takistuse näol- seal on volt 2.5-5v ehk siis kontroller annab kiirust vastavalt pingele läbi rutsiku reostaadi. kuskilt 3.5-5v enam vahet ei ole -sama kiirus
3. mõtlesin et speed selectiga midagi teha (füüsiline lüliti 1-2-3)- seal mängib pingega 3 otsa peal 1= -5v 2=0v ja 3= 5v
4. vaatasin youtube trikke kus hoiad rutsikut ja pidurit peal 8s mis peaks piiraja maha võtma- ebaõnnestus.
Rohkem mul oskusi väga pole kui hakata juppe välja vahetama. Internet ka ei aita väga ja ei leia infot.
Äkki siis midagi sellist, 1500w 60V 45A https://shorturl.at/oX7xY Kuigi 45A on võibolla palju, võiks olla 30-35A.
E:
Selline oleks siis ideaalne äkki? https://shorturl.at/KEXjT
_________________ tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga - Toolrepair OÜ
viimati muutis Wusses 14.08.2025 19:36:43, muudetud 1 kord |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.08.2025 19:36:42
|
|
|
See on okei, lihtsalt tasub vaadata sõites et kui kuumaks mootor minema hakkab...samas kui sa üle 30 ei sõida siis päris kindlasti ei ole mingit probleemi
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wusses
mehine eesti muffin

|
14.08.2025 19:38:14
|
|
|
See on okei, lihtsalt tasub vaadata sõites et kui kuumaks mootor minema hakkab...samas kui sa üle 30 ei sõida siis päris kindlasti ei ole mingit probleemi |
Selge, tänud et viitsisid kaasa mõelda. Veel täna ära ei telli ja ootan äki keegi veel oskab midagi rääkida.
_________________ tegelen tööriistade hoolduse ja remondiga - Toolrepair OÜ |
|
   |
273 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|