Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 923, 924, 925, 926, 927  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.07.2025 11:50:35 vasta tsitaadiga

Ühel neist ikka DHCP välja lülitatud?
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 21.07.2025 12:21:53 vasta tsitaadiga

Asusel sai dhcp välja ikka?
Kas seade valib ühe või teise jaama, ei pea mitte tunduma, vaid tuleb järele vaadata.

BA79
HV kasutaja

sõnum 21.07.2025 18:51:51 vasta tsitaadiga

Tere! Lihtsalt huvi pärast küsin, miks ruuterid aeg-ajalt restarti vajavad? Tekkis jama- download kukkus alla. Tellitud 50/10, aga download ca 9 Mbit/s (Upload tellitu piires) ehk siis tegelik DL/UL seis oli 9/9 50/10 paketiga. Mõtlesin, et kas VDSL liin hakkab vaikselt ära mädanema vms, aga siiski, tegin ruuterile restardi ja sain õige kiiruse tagasi. Kõige naljakam (imelikum) on see, et online abi (diagnostika) ei tuvasta anomaaliat. Ilmselt vist kontrollib kas link on jaamas üleval ja sellest piisab. Ruuteri staatusest veebiliidese halduskeskkonnas näitab tellitud paketti ehk siis Max download 54999 ja UL 12 Mbit/s. Väliselt pole nagu mitte midagi, aga reaalne kasutuskogemus polnud just meeldiv. Keda huvitab, siis ruuter Inteno DG301A. Ma tean, et see on vana ruuter, aga siiski täiesti korras ja hetkel ei näe põhjust selle väljavahetamiseks. Ma tean ka seda, et ruuterid võivad ära kooleda, pesad maha surra jne, aga siiani pole tegelikult see ruuter kunagi alt vedanud. Jah vahest harva kukub ühendus maha, aga ma ei paneks seda ruuteri arvele vaid pigem liini tehnilisele seisundile ja ka sellele, et liini ühendused posti otsas või VDSL jaamas võivad ka trikke teha niiskete ilmadega.

Praegu sain probleemist jagu, aga kui ühel päeval ruuteri restardist (ja vahetamisest) ei piisa, siis peab paraku internetiühenduse teenuspakkujat vahetama. Ruuter võib uus olla, aga kui liin ikka mäda siis ei aita miski.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.07.2025 18:54:31 vasta tsitaadiga

Mis sa ikka pakkujast vahetad, võta parem optika selle vasepaari asemel.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 21.07.2025 19:21:06 vasta tsitaadiga

Raha pole, et oma kuludega seda ehitada. Enefiti kodulehel kirjutatakse, et kui lähim on 500m kaugusel siis saab taotleda oma kuludega ehituse hinnapakkumist. Aga nende kaart ei näita, et mu kodukohale oleks ükski liitumispunkt lähemal, kui 10km! icon_biggrin.gif Hetkel ei paista, et ükski operaator oleks huvitatud ca 200 majaga eramupiirkonda optika vedamisest.

Telialt olen kunagi läbi veebi hinnapakkumist küsinud. Esmased numbrid küündisid 4000 kanti ja hiljem kusagil 2500 kanti. Arvestades hinnatõusurallit ei usu, et oma kuludega kuidagi odavamalt saab, kui 10 aastat tagasi.
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 21.07.2025 20:30:38 vasta tsitaadiga

Liini häda või mitte, ruuteri ülesanne on sellega hakkama saada. Sellest ka alusta; kui ei aita, siis võib edasi vaadata.
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 21.07.2025 20:50:30 vasta tsitaadiga

Palju kurta, siis võetakse see vaseühendus üldse ära.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 21.07.2025 21:00:54 vasta tsitaadiga

OK mõtlen. Ma arvan, et ostan lähiajal minimaalselt AnnexB 17A profiilili omava Asuse ruuteri (Inteno ütleb, et kasutusel on 17a). Osade mudelite hinnad on natuke allapoole tulnud (100M LAN portidega mudel on ca 25€ odavam kui Gigabit portidega variant) . Proovin sellega. Hetkel vana toimib, aga kui kauaks, ei tea... icon_rolleyes.gif Ruuteritel on ju ka mingi teatud piir, millest alates liinikvaliteet enam ei võimalda ühendust üleval hoida. Aga sel juhul vist väga ei päästa enam ka mitte ruuterivahetus. Võib-olla uus ruuter suudab pikemalt stabiilselt üleval hoida ühendust, aga liini ennast sellega ei paranda.
Inteno süsteemi ülevaate lehelt on näha, et CPU ei saa tegelikult suurt koormust (hetkel mingi 24%) ja aktiivseid ühendusi kõikide seadmete peale kokku ca 40. Koormuse numbrid kõiguvad, aga ei ütleks, et tamp väga taga oleks.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 21.07.2025 21:20:16 vasta tsitaadiga

Pole mõtet oma pead vaevata mingite cpu % ega ühenduste arvuga, sellepärast see dsl maha ei käi.

Testimiseks ruuter maksab 4€ kuu, kui probleemid jätkuvad, siis pead hakkama ilmselt alternatiivi otsima. 50/10 vihjab, et liin on pikk, kui seal mingid vahest esinevad anomaaliad on, siis keegi pead vaevama, ega raha raiskama ei hakka, kantakse maha liin ja pakutakse asenduseks 4g/5g ühendust.

Sama käib ka mingi 100M portidega asuse kohta, kui selgub, et liin mäda, siis oled järjekordse ürgse prügi omanik.
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 21.07.2025 22:18:39 vasta tsitaadiga

KillFrenzy tänud kaasa mõtlemast. ASUSe kui ostan siis vast ikka gigabitise. Kui muuks tulevikus ei kõlba siis pordilaienduseks switchi rollis ikka icon_smile.gif
Ma ei taha üüriseadet võtta. Siin räägitakse foorumiski kuidas erinevad uuematest mudelitest üürile antud X2 ja muud purgid üle kuumenevad ja ebastabiilselt töötavad. Jah liin on nagu on, VDSL kapp on ca 400m kaugusel kodukohast. Ma juba ammu olen varem foorumites kirjutanud, et vase peal taristu amortiseerub, aga siis väideti et "ei juhtu sellega midagi". Nüüd aga ca 12 aastat hiljem on juba kuulda, et olla mõttes vasevõrk kokku kerida ja kõik viimased mohikaanlased mobiilsele netile üle viia.
Ma võtan riski, et ASUS ei paranda olukorda ja siis ilmselt jääb alternatiiviks ainult Starlink. Mobiilset netti hinna/kvaliteedi suhte tõttu ei taha üheltki operaatorilt. Ma ei taha loobuda kaabliga neti hüvedest (piiramatu andmemaht ja fikseeritud kuutasu ka madalate kiirustega pakettides). OK jah Starlink on ka kallis, aga maksimumkiirused on kuskil kuni 250 Mbit/s, piiramatu andmemahuga ja see on parem, kui nett katkeb/on aeglane ja pead seejuures andmemahtu lugema. Lisaks pole sellist riski, et mast kuskil ülekoormatud või viletsa leviga on või net kaabli mehhaanilise vigastuse tõttu katkeb.

Lihtsalt kui olukord lähimas perspektiivis ei parane siiis läheb koerasaba tervelt, mitte jupikaupa, ehk vahetan lihtsalt teenuspakkujat ja kõik.

viimati muutis BA79 21.07.2025 22:30:51, muudetud 3 korda
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 21.07.2025 22:19:28 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Tere! Lihtsalt huvi pärast küsin, miks ruuterid aeg-ajalt restarti vajavad? Tekkis jama- download kukkus alla. Tellitud 50/10, aga download ca 9 Mbit/s (Upload tellitu piires) ehk siis tegelik DL/UL seis oli 9/9 50/10 paketiga. Mõtlesin, et kas VDSL liin hakkab vaikselt ära mädanema vms, aga siiski, tegin ruuterile restardi ja sain õige kiiruse tagasi. Kõige naljakam (imelikum) on see, et online abi (diagnostika) ei tuvasta anomaaliat. Ilmselt vist kontrollib kas link on jaamas üleval ja sellest piisab. Ruuteri staatusest veebiliidese halduskeskkonnas näitab tellitud paketti ehk siis Max download 54999 ja UL 12 Mbit/s. Väliselt pole nagu mitte midagi, aga reaalne kasutuskogemus polnud just meeldiv. Keda huvitab, siis ruuter Inteno DG301A. Ma tean, et see on vana ruuter, aga siiski täiesti korras ja hetkel ei näe põhjust selle väljavahetamiseks. Ma tean ka seda, et ruuterid võivad ära kooleda, pesad maha surra jne, aga siiani pole tegelikult see ruuter kunagi alt vedanud. Jah vahest harva kukub ühendus maha, aga ma ei paneks seda ruuteri arvele vaid pigem liini tehnilisele seisundile ja ka sellele, et liini ühendused posti otsas või VDSL jaamas võivad ka trikke teha niiskete ilmadega.

Praegu sain probleemist jagu, aga kui ühel päeval ruuteri restardist (ja vahetamisest) ei piisa, siis peab paraku internetiühenduse teenuspakkujat vahetama. Ruuter võib uus olla, aga kui liin ikka mäda siis ei aita miski.
Tee mis sa teed, aga ära kindalsti teenusepakkujaga suhtle. Sest ega seal ei teata ju midagi, seal ainult kooritakse kliendilt kallist rahapappi.

(jah, võta telefon, vali 123 ja küsi abi)
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

see post läheb kustutamisele sõnum 21.07.2025 23:24:47 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
KillFrenzy tänud kaasa mõtlemast. ASUSe kui ostan siis vast ikka gigabitise. Kui muuks tulevikus ei kõlba siis pordilaienduseks switchi rollis ikka icon_smile.gif
Ma ei taha üüriseadet võtta. Siin räägitakse foorumiski kuidas erinevad uuematest mudelitest üürile antud X2 ja muud purgid üle kuumenevad ja ebastabiilselt töötavad. Jah liin on nagu on, VDSL kapp on ca 400m kaugusel kodukohast. Ma juba ammu olen varem foorumites kirjutanud, et vase peal taristu amortiseerub, aga siis väideti et "ei juhtu sellega midagi". Nüüd aga ca 12 aastat hiljem on juba kuulda, et olla mõttes vasevõrk kokku kerida ja kõik viimased mohikaanlased mobiilsele netile üle viia.
Ma võtan riski, et ASUS ei paranda olukorda ja siis ilmselt jääb alternatiiviks ainult Starlink. Mobiilset netti hinna/kvaliteedi suhte tõttu ei taha üheltki operaatorilt. Ma ei taha loobuda kaabliga neti hüvedest (piiramatu andmemaht ja fikseeritud kuutasu ka madalate kiirustega pakettides). OK jah Starlink on ka kallis, aga maksimumkiirused on kuskil kuni 250 Mbit/s, piiramatu andmemahuga ja see on parem, kui nett katkeb/on aeglane ja pead seejuures andmemahtu lugema. Lisaks pole sellist riski, et mast kuskil ülekoormatud või viletsa leviga on või net kaabli mehhaanilise vigastuse tõttu katkeb.

Lihtsalt kui olukord lähimas perspektiivis ei parane siiis läheb koerasaba tervelt, mitte jupikaupa, ehk vahetan lihtsalt teenuspakkujat ja kõik.

määä määä määä
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 21.07.2025 23:29:04 vasta tsitaadiga

Rendikaga proovimise iva on selles, et kui ei aita, siis läks 4€ maksma. Oma ruuteri ostmise puhul läks 100€+ maksma. Aga kui aitab, siis võid osta endale mida hing ihaldab.
Laiemalt võttes - eskaleeri asju ikka sammhaaval.

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 21.07.2025 23:30:26 vasta tsitaadiga

kaabakas, täpselt, ja 4 maksab kuu. Arvestus käib päeva kaupa. Ehk umbes 15 senti päev. Odavamat diagnosti annab otsida.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 22.07.2025 02:08:21 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
...ilmselt jääb alternatiiviks ainult Starlink. Mobiilset netti hinna/kvaliteedi suhte tõttu ei taha üheltki operaatorilt. Ma ei taha loobuda kaabliga neti hüvedest (piiramatu andmemaht ja fikseeritud kuutasu ka madalate kiirustega pakettides). OK jah Starlink on ka kallis, aga maksimumkiirused on kuskil kuni 250 Mbit/s, piiramatu andmemahuga ja see on parem, kui nett katkeb/on aeglane ja pead seejuures andmemahtu lugema. Lisaks pole sellist riski, et mast kuskil ülekoormatud või viletsa leviga on või net kaabli mehhaanilise vigastuse tõttu katkeb.

Katkestusi tuleb ka Starlingil ette, rohkem kui kaabli mehaanilisi vigastusi. Ülekoormamisel kukub ka läbilase samamoodi nagu kõigil teistel pakkujatel. See et Starlink on kallis, on suhteline. Aga suht täpselt sama (fikseeritud) hinna eest saab alternatiiviks, tõsi, teadliku tegevuse tulemusena küll, aga siiski, midagi sellist mis ei ole enam võrreldav Starlingiga (vähemalt täna), mahupiirangu osas ka mitte jälgimist vajav...
Manus

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 22.07.2025 05:33:58 vasta tsitaadiga

Maldur Tänud info eest. Seega 100% garantiid pole millegagi. Igal teenuspakkujal on omad plussid-miinused. Kui puhtalt kalkuleerida siis on starlinki odavam kasutusse kui hüperkiire oma rahadega ehitada. See ongi peamine argument, miks ma seda ainsa variandina kaaluda mõtlen kui vaja peaks minema. Osta seadmekomplekt ja kasuta.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 22.07.2025 09:01:19 vasta tsitaadiga

Nii ma tegingi, ostsin seadme ja õudne küll, mõtlesin natuke kuidas seda üles panna, panin ja kasutan. Hetkel selleks kulunud eelarve alla 200.- icon_wink.gif See liigutus, et osta seade, mitte rentida, jäi mul kahe silma vahele väljatoomiseks, aga ma siiani alati niipidi teinud et ostan välja... Aga peamine ongi, et mida osta ja kuidas üles panna, sellest sõltub millist teenust saama hakkab.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 22.07.2025 11:54:09 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Raha pole, et oma kuludega seda ehitada. Enefiti kodulehel kirjutatakse, et kui lähim on 500m kaugusel siis saab taotleda oma kuludega ehituse hinn

Telialt olen kunagi läbi veebi hinnapakkumist odavamalt saab, kui 10 aastat tagasi.

oma kuludega ehitad ikka oma isiklikku võrku, mitte et hakkad riigile või teliale omast taskust seda tegema. see on üks asi millest netisoovija ei kipu aru saama

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 22.07.2025 12:14:34 vasta tsitaadiga

Ma eeldan, et selle küsimuse võib siia teha. Kui mul on rendi ruuter siis pean ju mina kahjud kandma kui äike selle ära lõhub?
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.07.2025 12:18:12 vasta tsitaadiga

Ilmselt küll. Võid oma kodukindlustuse lepingut lugeda, võib-olla su kodukindlustus ka katab kuigi seal on omavastutus enamasti nii suur, et ainult mingi ruuteri pärast pole mõtet kahjujuhtumit avada.
Aga kui äike su väljaostetud ruuteri ära lõhub, on seis täpselt sama.
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 22.07.2025 12:26:19 vasta tsitaadiga

Mitte ilmselt, vaid kindlalt.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 22.07.2025 12:27:09 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Ma eeldan, et selle küsimuse võib siia teha. Kui mul on rendi ruuter siis pean ju mina kahjud kandma kui äike selle ära lõhub?
Kui otsida netist "telia äike", siis jõuab kohe Telia lehele, kus on kõik kirjas: https://www.telia.ee/aike
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.07.2025 12:40:43 vasta tsitaadiga

Natuke OT, aga kas äike võib siis ka midagi ära lõhkuda, kui alajaamast tarbijani õhuliini pole st. lööb kuskil kaugemal keskpinge või kõrgepinge liini?
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 22.07.2025 12:56:46 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Ilmselt küll. Võid oma kodukindlustuse lepingut lugeda, võib-olla su kodukindlustus ka katab kuigi seal on omavastutus enamasti nii suur, et ainult mingi ruuteri pärast pole mõtet kahjujuhtumit avada.
Aga kui äike su väljaostetud ruuteri ära lõhub, on seis täpselt sama.

Ei ruuter ei ole välja ostetud vaid rendil Teliast.

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 22.07.2025 16:01:12 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Natuke OT, aga kas äike võib siis ka midagi ära lõhkuda, kui alajaamast tarbijani õhuliini pole st. lööb kuskil kaugemal keskpinge või kõrgepinge liini?

Ei, siis kindlasti ei lõhu äike midagi ära, kui kaabel on maa all!!!!

eusa_wall.gif eusa_wall.gif eusa_wall.gif eusa_wall.gif eusa_wall.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 923, 924, 925, 926, 927  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.