Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS5] SONY PlayStation 5 arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 188, 189, 190
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2025 23:32:52 vasta tsitaadiga

Jep, kohene saadavus olemas nüüd thumbs_up.gif

Vaatasin, et mitmed scalperid üritavad veel 100 eest lahti saada icon_lol.gif

---
Kel PS3 alles, siis PS3 Store kaudu saab vanemaid mänge palju soodsamalt ja siis hiljem neid PS5 peal mängida thumbs_up.gif

Link

---
PlayStation 5 Pro PSSR 2 Will Feature Higher Image Quality, Wider Resolutions Offering and Proper Support for 4K@120 FPS and 8K@60FPS – Rumor
https://wccftech.com/playstation-5-pro-pssr-2-higher-quality-proper-4k-120-fps/

---
Starfield PS5 Announcement Expected Before Year’s End, Claims Reliable Leaker
https://tech4gamers.com/starfield-ps5-announcement-2025/

---
Sony Confirms PS5 and PS5 Pro Discounts During Days of Play 2025 Promo Event
https://www.ign.com/articles/the-ps5-and-ps5-pro-could-be-set-for-a-surprise-price-cut-later-this-month-but-only-in-europe

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 02.06.2025 21:20:20 vasta tsitaadiga

Millegipärast oli mul tekkinud mulje, et ps4 mänge ei saa ps5 peal mängida. Ilmselt sellepärast, et PS stores on erinevad mängude versioonid müügil. Alles nüüd avastasin, et ps4 mängud jooksevad ka ps5 peal, aga võib vist palju probleeme tekkida:

https://www.playstation.com/en-us/support/games/ps5-backward-compatibility-games/

Ilmselt ma ps5 peale ikkagi ei koli, v.a juhul, kui muud üle ei jää. Võimalik et ps6 või mõni teine konsool pakub tulevikus rohkem huvi. Nii suur mängufänn ma ka ei ole, et korraga mitu konsooli osta. PS4 pro ongi mu esimene ja ainus konsool. Mõtlesin et tuunin seda väheke ja tellisin Frogist 300 € eest Samsung 870 EVO 4 TB. Natuke juurde panna ja oleks saanud ps5, aga vaid 825 GB või 1 TB kettaga. Plaatidega jändamine mulle eriti ei istu. Meeldib rohkem, kui kõik vajalikud mängud on kohe ketta peal olemas, äärmisel juhul võin ühendada ka välise ketta. Praegu on konsoolis Seagate FireCuda 2 TB sshd, mis jääb lihtsalt üle.

Väliseks kettaks teen ühe 2 TB ssd (praegu on seal konsooli backup), selle peale lähevad mõned ps+ kaudu saadud mängud, mida äkki kunagi sooviks veel mängida. PS+ saab paari päeva pärast läbi ja praegu seda enam ei pikenda. Hetkel on väline ketas 4 TB hdd, sellest saab konsooli backup ketas.

Eks tulevikus selgub, kas vana konsooli tuunimine oli õige otsus. Sõltub sellest, kui kaua see veel vastu peab ja kas saab soodsalt huvitavaid mänge juurde. Praegu läheb uue ssd peale üle 2 TB mänge, loodetavasti muutub asi ka väheke kiiremaks, eriti mängude uuendamine.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 02.06.2025 22:52:17 vasta tsitaadiga

PS4 mängud toimivad PS5 peal ka, nii digitaalsed kui füüsilised. Kui PS Storest PS4 versiooni ostad, siis on see ka tasemelt PS4 graafikaga.
tagasi üles
Snaxez
Kreisi kasutaja
Snaxez

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.06.2025 09:12:36 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:
Millegipärast oli mul tekkinud mulje, et ps4 mänge ei saa ps5 peal mängida. Ilmselt sellepärast, et PS stores on erinevad mängude versioonid müügil. Alles nüüd avastasin, et ps4 mängud jooksevad ka ps5 peal, aga võib vist palju probleeme tekkida:

https://www.playstation.com/en-us/support/games/ps5-backward-compatibility-games/

Ilmselt ma ps5 peale ikkagi ei koli, v.a juhul, kui muud üle ei jää. Võimalik et ps6 või mõni teine konsool pakub tulevikus rohkem huvi. Nii suur mängufänn ma ka ei ole, et korraga mitu konsooli osta. PS4 pro ongi mu esimene ja ainus konsool. Mõtlesin et tuunin seda väheke ja tellisin Frogist 300 € eest Samsung 870 EVO 4 TB. Natuke juurde panna ja oleks saanud ps5, aga vaid 825 GB või 1 TB kettaga. Plaatidega jändamine mulle eriti ei istu. Meeldib rohkem, kui kõik vajalikud mängud on kohe ketta peal olemas, äärmisel juhul võin ühendada ka välise ketta. Praegu on konsoolis Seagate FireCuda 2 TB sshd, mis jääb lihtsalt üle.

Väliseks kettaks teen ühe 2 TB ssd (praegu on seal konsooli backup), selle peale lähevad mõned ps+ kaudu saadud mängud, mida äkki kunagi sooviks veel mängida. PS+ saab paari päeva pärast läbi ja praegu seda enam ei pikenda. Hetkel on väline ketas 4 TB hdd, sellest saab konsooli backup ketas.

Eks tulevikus selgub, kas vana konsooli tuunimine oli õige otsus. Sõltub sellest, kui kaua see veel vastu peab ja kas saab soodsalt huvitavaid mänge juurde. Praegu läheb uue ssd peale üle 2 TB mänge, loodetavasti muutub asi ka väheke kiiremaks, eriti mängude uuendamine.
Parem võta 990 Pro 4TB, Frogis 299€ (saksa amazonis 281€+tasuta post)
https://www.hinnavaatlus.ee/2673437/samsung-990-pro-4tb/
Heatsinkiga mudel on 20€ kallim AT-s näiteks
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 53
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 03.06.2025 10:43:02 vasta tsitaadiga

Snaxez kirjutas:
Parem võta 990 Pro 4TB, Frogis 299€ (saksa amazonis 281€+tasuta post)
https://www.hinnavaatlus.ee/2673437/samsung-990-pro-4tb/
Heatsinkiga mudel on 20€ kallim AT-s näiteks

Kui tekib vajadus kolida ps5 peale, siis ilmselt võtan 990 pro vmt. Aga esialgu jään veel ps4 pro peale, selle sisse läheb ainult 2,5" sata ssd. Väline ssd on mul 990 pro 2 TB, kettakarp lubab kuni 20 Gbps kiirust, aga ps4 pro suudab sellest kasutada vist max 5 Gbps.
tagasi üles
RIH0
HV kasutaja
RIH0

sõnum 03.06.2025 10:52:20 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:

...
Väliseks kettaks teen ühe 2 TB ssd (praegu on seal konsooli backup), selle peale lähevad mõned ps+ kaudu saadud mängud, mida äkki kunagi sooviks veel mängida. PS+ saab paari päeva pärast läbi ja praegu seda enam ei pikenda.
...

vigurvänt, oled kindel, et peale tellimuse katkestamist saad jätkata PS+ mängude mängimist?
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 03.06.2025 11:31:05 vasta tsitaadiga

RIH0 kirjutas:
vigurvänt, oled kindel, et peale tellimuse katkestamist saad jätkata PS+ mängude mängimist?

Ma tean, et ei saa. Aga jätan parimad ps+ mängud esialgu alles ja kui tekib soov neid mängida, siis tellin nt üheks või 3 kuuks ps+ teenuse või ostan mängu välja, kui hind on soodne. Varem tellisin ps+ teenust aasta kaupa, kui oli mingi soodukas. Viimane kord maksis PS+ Essential 12 kuud 57,56 € Days of Play kampaania ajal. Veebruaris sain sellise kirja, nii et praegu pole mul mõtet ps+ teenust enam niisama pikendada.
tsitaat:
Soovime teile teatada, et alates 2026. aasta jaanuarist värskendatakse PlayStation® Plusi igakuist mängude katet ja mängude valikut vähemate PS4® mängudega.

Kuna meie fookus nihkub PS5® konsoolidele, jätkame mängude pakkumist, mida saab mängida nii PS4 kui ka PS5 konsoolidel, kuid alates järgmisest aastast ei pruugi PS4 sisu iga kuu lisada.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.06.2025 13:24:01 vasta tsitaadiga

Väga kiiret ja kallist NVMe-d pole mõtet panna, sest PS5 ei kasuta seda kiirust ära. Lähtudes PS5 enda sisemisest kiirustestist, ~6500MB/s juures tundub olema lugemiskiiruse lagi: https://www.youtube.com/watch?v=u0_k4QLT5es
tagasi üles
hkurujo88r
HV Guru

sõnum 03.06.2025 14:04:11 vasta tsitaadiga

Keegi tavalise 5 pealt pro peale läinud? On mõtet?
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
Snaxez
Kreisi kasutaja
Snaxez

sõnum 03.06.2025 14:12:09 vasta tsitaadiga

hkurujo88r kirjutas:
Kui raha on ja hea hinnaga saad, aga üldiselt suurt wow efekti pole ma veel märganud.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 53
tagasi üles
S.I.L.L.U
HV veteran

sõnum 03.06.2025 14:15:21 vasta tsitaadiga

hkurujo88r kirjutas:

Mulle meeldib, ei kahetse thumbs_up.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
euforia
Kreisi kasutaja
euforia

sõnum 03.06.2025 16:20:02 vasta tsitaadiga

Kui mul eelmine aasta mõlema puldi kangid jupsima hakkasid, siis korra küll mõtsin, et kas tegelen nendega või vahetan konsooli kangema vastu. Lõpuks viisin ikkagi puldid remonti, kuna see PS5 Pro ei tundunud piisavalt lisandväärtust andvat.
Nii kui nii peaks sel aastal PS6 välja kuulutatama, pigem jään seda ootama juba icon_smile.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 03.06.2025 17:13:41 vasta tsitaadiga

Välja võidakse sel aastal kuulutada, müüma hakatakse heal juhul 2026. a lõpus ja normaalse hinnaga saab osta alles 2028. aastal nagu PS5-ga oli.
tagasi üles
euforia
Kreisi kasutaja
euforia

sõnum 03.06.2025 18:09:52 vasta tsitaadiga

See PS5 scalper fest - see oli suuresti koroona tulemus. Kogu maailm oli selleks hetkeks kõverpeeglis. Enne pole küll sellist jama olnud PS konsoolidega, vähemalt ise ei mäleta, alati on neid soovi korral osta saadud. Ja loodetavasti ka Sony õppis üht koma teist (kuigi selles viimases ma veits kahtlen).
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.06.2025 18:11:39 vasta tsitaadiga

euforia kirjutas:
Nii kui nii peaks sel aastal PS6 välja kuulutatama, pigem jään seda ootama juba icon_smile.gif

PS6 ei tule nii pea. Sony on seda öelnud.
2027 lõpp kõige varem.

tagasi üles
euforia
Kreisi kasutaja
euforia

sõnum 03.06.2025 18:24:20 vasta tsitaadiga

Loodetavasti peavad mu remonditud puldid siis veel 1.5a vastu icon_cool.gif
Ikkagi ei näi PS5 Pro ost end ühestki otsast õigustavat ... kui just kogu konsool mul saba ei pane.
Pigem laiendan selle SSD, nüüd lapsed ka oma mängudega võtavad ruumi....
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 05.06.2025 10:30:09 vasta tsitaadiga

Link

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Mängukonsoolid ja konsoolimängud »  [PS5] SONY PlayStation 5 arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 188, 189, 190
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.