Senimaani on maha põlenud vaid -80 ja -90 klassi kaardid? Ehk see on 110% kinni voolutarbes? Paistab, et selle 12/16-pin suuruse eelis ei ole reaalses elus teostatav ja üle ~300w ühe pistiku kohta ohutult edastada ei õnnestu
Isegi engineering sample-d olid lausa 4 pistikuga _________________ M: MSI B660M MORTAR M: Dell RTX 2060 O: AM5 ITX emaplaat
Senimaani on maha põlenud vaid -80 ja -90 klassi kaardid? Ehk see on 110% kinni voolutarbes? Paistab, et selle 12/16-pin suuruse eelis ei ole reaalses elus teostatav ja üle ~300w ühe pistiku kohta ohutult edastada ei õnnestu
Isegi engineering sample-d olid lausa 4 pistikuga
Eks varsti tuleb vist enda panus ka sinna tabelisse amda, kaua ikka see tühi kast kaablid ripakil laual vedeleb. Suure tõenäosusega 5070 ti Vanguard vast tuleks. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Samas AIB Euroopa turul on 5090 juba üsna MSRP ligidal (näiteks Soomes TUF 2339.-), 5080 liigub juba alla 1,1k€ ja 5070TI on juba pikalt liikunud alla 850€. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Muidu GB 5070TI Windforce SSF on Euroopas 799.-
Tegelikult oli CaseKingis (saadab ka Eestisse) sama hind eelmine nädal. Eestisse saatmise aadressiga hinnaks ~822.- kuna siin km pisut kõrgem kui Saksas. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Aka 4080 vs 5080, sest seda need kivid tegelikult on. Mingit 90 klassi läpakatel tegelikult pole.
Esimene kord saad vastu pükse ostes omateada 5090 läpaka millel tegelikult 5080 ja teist korda saad vastu pükse sellega, et see on 4080 v3 _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
https://www.youtube.com/watch?v=IYcD0gW0yVk HUB samal teemal oma arvamus. Ega siin teemas oli ka sarnaseid arvamusi, et kuidas framegen osas ei tohiks seda välja jätta jne. Tegelt oli mul sama mõte algusest peale, puhas reklaam peale pressida seda nvidia poolt.
Lisaks muidugi see 4080 vs 5080 fiasko ja striimeritel on totaalselt üle visanud nvidia driverite jamad. Mõned läksid full AMD raua peale üle. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Ma olen nvidia peal olnud ca 20 aastat (nii läpakad,kui ka viimaste aastate desktopid), ca 2 aastat tagasi läks põhimasin amd peale (7800xt/5800x3d), maal olev varumasin istub nvidia/inteli (3060ti)combol. Kui öelda, et kasutusmugavuse vahe on mäekõrgune siis see vist on understatement of the year. AMD masinaga on olnud 2 aasta (igapäevaselt mängin midagi) jooksul 2-3 mängu crashi ja 1 bluescreen kohe peale nvidialt üleminekut ..... nvidia masinaga sain eelmine nädalavahetus ca 8-10 crashi paari tunniga. Iga jumalama uus driver viimase 6 kuu + jooksul on miski sita kaasa toond. Lisaks 8 giga mälust tingitud slaidishowd ......
Mul on sarnane teema. Olin üle 20 aasta Nvidia peal ja nüüd viimased 1,5 aastat AMD-d kasutanud. Ei saa öelda, et erilisi probleeme oleks. Nvidiaga tuli isegi rohkem ette olukordi, kus pidi mõne 6 kuud vana stabiilsema driveri peale laskma, sest uus käkkis jälle midagi ära.
Lisaks viimased kuud olen Linuxit kasutanud ja saab täiesti hakkama. Mõnel üksikul juhul olen pidanud Windowsi bootima, aga see on ka kõik. Ei pea ilmtingimata Nvidia kaarti ja Windowsi mängimiseks kasutama. Ei pea.
Pelan ühte mängu, mis tahab uut draiverit. Ehk sellest probleememide vähesus...
Tore kuulda kui amd, on oma gpu driverite probleemid minetanud. Tuhhi on vaja... Protsessoritega ei ole probleeme täheldanud.
Naps, No ei ole neid probleemisi. Peale ebaõnnestunud vahetust, tasub safe mod'is, DDU'ga puhastada. Vähem XepXi... Vbl 3xxx kaardid on heamad ka.
Vaatasin eile YT striime Grey Wqrzone(ue5), enne pangestumiswd ei lõppenud kui 6k vana draiverile tagasi läks 5090ga.
3k € kaart ja siis ka ei tööta...
USA rahavs saab Walmartis tublisti alla hinnatud kaarte
5070 411,75$ / 5070 514,55$ / 5080 895,99 jne. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Vb on Jensenil suva, kui gamer segmendi tooted ei too enam nii suurt tulu vs AI segment. Kogu see blackwell on ebaõnnestunud. Ei ole kuulda, et AI osas keegi nuriseks. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
See blackscreen restardis on ml kah. Kuigi kasutan 4080. Ma arvan rohkem, et "uuemad" emaplaadid oma UEFI pasaga süüdi selles! Sest 10a vana moboga millel 4070 pole kordagi selllist jama olnud. Nii et jah uuemad mobod suht viletsad + wifi mida ei saa välja lülitada! _________________ zero
Mina ei süüdistaks emaplaati. Paned AMD kaardi ja probleeme pole. Ühilduvus on ikkagi kaardi tootja mure. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Ma süüdistaks siinkohal jah pigem kaardi tootjat. Näiteks ma olin senini pidanud emaplaadi süüks seda, et kui nö puhtas UEFI režiimis jooksutasin (CSM disabled), siis BIOS venis nagu tigu. Seda 2019 aastast ja kahe erineva Nvidia kaardiga (10 ja 20 seeria).
Seda suurem oli üllatus nüüd paar nädalat tagasi AMD peale liikudes, et CSM disabled on BIOS nagu Duracelli jänes ja kogu boot time on poole kiirem. Praktiliselt koheselt tuleb Windowsi logo ette ja Task Manager > Startup näitab Last BIOS time ~6.5 seconds samas kui enne oli ~12 seconds.
Pluss ka see, et ReBAR saan nüüd kasutada. Nvidia seda 30 seeria pealt vanematele seeriatele ei lubanud. Sama jälle FG kasutamisega alla 40 seeria ja MFG kasutamisega alla 50 seeria.
Ma ütlen, et F*ck Nvidia
First-quarter Gaming revenue was a record $3.8 billion, up 48% from the previous quarter and up 42% from a year ago.
ehk siis tegelt oleks võinud kaardid vabalt poole odavamad olla
millest selline järeldus? marginaal kukkus kvartali lõikes 12.5% ja aasta peale 17.9%. pluss, nii või naa on see kvartal raskesti võrreldav - uute toodete release. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Pole veel sellist asja ma enne lugenud et AIB enda tehases hiinlased vahetavad videokaardi karpide sisu seljakottidega enne kui factory seal karbile peale läheb ja USAsse shippitakse
Pole veel sellist asja ma enne lugenud et AIB enda tehases hiinlased vahetavad videokaardi karpide sisu seljakottidega enne kui factory seal karbile peale läheb ja USAsse shippitakse
Sellist asja on aasias pidevalt tehtud. Tavaliselt ei pöörata sellele enam meedias erilist tähelepanu kui iphone või samsungi telefoni asemel on pakendis kott liiva või mingi muu asendus aine.
Mis muigama paneb on fakt , et 5090-t ei tohi hiinas müüa , aga toota tohib.
Nvidia ülbus on juba steami surveysse ka jõudnud. AMD-l oli seal vist viimase aastate parim %. Igaljuhul tundub, et mänguritel on 50xx seeriast mõistlik eemale hoida. See , et nad üritasid review-e endale sobivas valguses näidata ütleb mõistlikule inimesele kõik mis tootega tegu on.
Uus parim gaming card 10 000 € - RTX Pro 6000 , VRAM fännidele ka "tulevikukindel" kuna VRAM 96GB
Raske uskuda siis et fully unlocked GB202 ever jõuab geforce kaardi sisse kui pro kaardi eest saab 4x rohkem raha küsida + kuulujutud et geforce kaartide tootmismahtusid vähendama hakatud et saaks rohkem AI turu jaoks kaarte vorbata
...
Raske uskuda siis et fully unlocked GB202 ever jõuab geforce kaardi sisse kui pro kaardi eest saab 4x rohkem raha küsida
Coil whine oli muidugi ulme
4x hinnatõusu tehti sama moodi ka fully unlocked L40s kaartidega vs nende tootmisjäägid 4090 näol.
Coil whine'i saab õnneks 100W maha tõmmates oluliselt vaiksemaks ilma jõudluses eriti kaotamata.
IMHO 600W 10k maksval GPUl võiks jahutuslahendus vähe tummisem olla. _________________ LLM gang be like: Bro do you even MCP
Hea video ja kommentaarid talt aga jah nagu näha kõik on võimalik, lihtsalt rahhi tuleb maksta korraliku jõudluse eest. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
See on Nvidia taktika olnud pikka aega. Pole vahet palju raha sa välja käib või kui kiire kaardi sa ostad. Halvemal juhul lastakse sind üle samas põlvkonnas kiirema kaardiga mis maksab sama või vähem a'la 4080 vs 4080S või siis lastakse sind teistkordselt üle uue seeriaga, kus mingi uus featuur piiratakse tarkvaraliselt ainult uutele kaartidele. Mul sai sellest kõrini ja see oli üks põhjus miks ma AMD peale läksin. Nvidial pole isegi enam seda eelist, et suurt raha makstes saab korraliku QA raua ja draiverite tasemel. Iga RTX põlvkond on neil mingi raua jama olnud. Nüüd 50 seeriaga suutsid ka draiverite mainet kahjustada.
Vähemalt AMD peal on juba tükk aega olnud nii, et kui lastakse välja nö tippkivi, siis see jääb tipuks kuni põlvkonna lõpuni ja see on nö "full fat" mitte 10-15% maha lõigatud jääk. Uusi featuure kah tavaliselt ei piirata. Eks näis muidugi kas FSR4 ja tulevikus UDNA'ga see muutub, aga hetkel on "you get what you see" olukord. Mõistagi AMD on firma kelle eesmärk on teenida omanikele kasumit ja kui nad teevad midagi valesti, siis tuleb neid sama kõvasti nahutada nagu Nvidiat. Selles osas ei ole mul mingeid illusioone, aga kui mul on valida halva ja veel halvema vahel, siis ma valin selle vähem halvema. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
On ka midagi, mis vajaks 96gb videomälu v6i vähemalt pool sellest?
llama3.3:70b-instruct-fp16 on suurusega 141GB, seega oleks vaja vähemalt kahte 96GB kaarti
llama4:17b-scout-16e-instruct-fp16, mille context lengt on 10M, on aga suurusega 217GB, vajab vähemalt kolme 96GB kaarti
...
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice.
llama3.3:70b-instruct-fp16 on suurusega 141GB, seega oleks vaja vähemalt kahte 96GB kaarti
llama4:17b-scout-16e-instruct-fp16, mille context lengt on 10M, on aga suurusega 217GB, vajab vähemalt kolme 96GB kaarti
...
fp16 asmel int4'ga lastes on 4x väiksem mälu kasutus aga üldiselt isegi vabavaralised tippmudelid vajavad ka 4 bitiste parameetritega mitusada giga kiiret mälu. _________________ LLM gang be like: Bro do you even MCP
...
fp16 asmel int4'ga lastes on 4x väiksem mälu kasutus aga üldiselt isegi vabavaralised tippmudelid vajavad ka 4 bitiste parameetritega mitusada giga kiiret mälu.
Niipalju, kui ma testinud olen, saab fp16 ülesandega paremini hakkama, kui q4 mudel. Muidugi, nagu ütlesid, mälu vajab esimene 4x rohkem. Samas, kui sul on vahendeid 10k kaardile kulutada, ei tohiks paari lisaks soetamine olla ülejõu käiv ülesanne _________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice.
Niipalju, kui ma testinud olen, saab fp16 ülesandega paremini hakkama, kui q4 mudel.
Võrdle tulemusi 4x rohkemate parameetritega Q4 mudeliga.
Üldiselt on trend sinnapoole, et isegi treenimist ei tehta enam kohati fp16 peal ja ilmselt tulevikus saame näha päris kickass mudeleid mis jooksevad isegi 24/32GB VRAM GPUdel. _________________ LLM gang be like: Bro do you even MCP
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.