Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
16.05.2025 12:46:07
|
|
|
Miks see hübriid üldse hea on? Ma saan aru olukorrast kus emaplaadil on mingi lahjem graafika integreeritud ja lisad mingi vingema, siis on kaks graafikakaarti. Aga miks neid tehasest tulles mitu peab olema, sellest aru ei saa. Või noh, mingi ericase puhul vbl peab kui tahad arvutile 10 monitori külge panna, aga see pole ju antud juhul teema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
16.05.2025 14:06:07
|
|
|
Vanemad (äkki ka praegused?) mänguriläpakad omasid 2 eraldi videokaarti - üks mis toimetas "ökonoomselt" Windowsi ja tavarakenduste jaoks ja teine siis millele OS ümber lülitus mängimise ajaks.
Tean et nendega oli siis juba suhteliselt palju jamasid ja crash-e mängudes.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
16.05.2025 15:25:52
|
|
|
Siin mingi aeg oli vaja win11 mina safe moodi ja läksin siis nagu kunagi ammu ms configu kaudu...ja ma sain tõelise peavalu. Sisselogimiseks tahtis pin koodi seadistada ja seda teha ei saanud sest nõudis inteneti ühendus ja seda muidugi ei olnud kuigi kaabel taga. Oi ma proovisin igasugu märksõnu interneti otsingus , telefoni kaudu ja ma ei tea mida veel, et leida lahendus asjale. Üsna meeleheitel olin.
Korraks käis juba peast mõte läbi, et vannun alla ja lähen formati teed. A seda ma ei tahtnud teha sest mul oli hästi palju olulisi, tekstifaile c kettal, koolitööd jne. Ma nüüd ei mäleta kas tuli mitmeid kordi arvuti välja lülitada või piisas mitmekordsetest restartidest et saaks valikuvõimaluste juurde mille kaudu siis sain asjad toimima
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
16.05.2025 15:57:24
|
|
|
Peaaegu 4 aastat vanal Legion läpakal on bioses 2 valikut: switchable graphics ja discrete graphic. Esimene võimaldab siis ilmselt vahetamist AMD prose graafika ja Nvidia videokaardi vahel, aga seda valikut pole kasutanud. Kasutan teist valikut ja kõige uuemaid Nvidia drivereid, erilisi jamasid pole veel ilmnenud.
Teisel samasugusel arvutil, mida ma ise pidevalt ei kasuta, oli jupp aega installitud Lenovo poolt pakutud üsna vana Nvidia driver. Ühel hetkel tekkisid sellel arvutil mingid tõrked youtube videote vaatamisel. Siis viskasin vana driveri välja ja installisin uue koos Nvidia apiga. Peale seda pole enam tõrkeid olnud. Ainult see on veider, et Nvidia app uimab sellel arvutil päris kõvasti alguses, kui aken avada. Rattake keerutab jupp aega, enne kui pildid ette tulevad. Api ja driverite reinstall asja paremaks ei teinud, ilmselt tahab saada clean installi, aga pole nii oluline probleem, et sellega viitsiks jamama hakata. Enda arvutis toimetab Nvidia app kiirelt ja ilma mingeid rattakesi keerutamata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
16.05.2025 16:40:43
|
|
|
Selle perseminekuga on ainult see jama, et kui nt Nvidia kaart tuksi läheb ja switchable on sisse lülitatud, siis on vist päris keeruline pimesi AMD graafika peale lülitada.
Praegu vaatasin seda teist arvutit, millel paar päeva tagasi tegin Nvidia driveri reinstalli. Igatahes nüüd avanes app normaalselt ja rattakesi ei keerutanud. Ei tea, kas on ennast ära optimeerinud või lihtsalt ajutine nähtus. Mõnipäev vaatan uuesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
16.05.2025 21:49:09
|
|
|
Mul on kaks hübriid-GPU'ga Lenovo läpakat. Esimene vanem ja lahjam, kus combo moodustavad Inteli integreeritud ja AMD Radeon eraldiseisev oma 1GB VRAM'ga ja teine on AMD Ryzen 5600 baasil Radeon integreeritud GPU 2GB VRAM ja Nvidia RTX3050 GPU 4GB VRAM.
Mõlemad töötavad siiani. Minu kogemus uue arvutiga ehk W11 Home OS'ga on see, et Windowsi draiverid ei tahtnud hästi toimida. AMD juhtpaneeli keeras peeti ja Nvidia omadega olid ka väikesed tõrked. Alates sellest hetkest,kui uuendused kinni keerasin, enam jamasid pole olnud. Panin viimase toimiva versiooni ja sinnapaika ka kõik jätsin. Lisaks ei meeldi mulle see, et Nvidia eraldiseisval kaardil ei ole videoväljundit (HDMI). Nvidia GPU tundub olevat puhtalt graafika töötlemiseks mõeldud protsessor (3D renderdus+ videotöötlus). Ehk siis, kui midagi peaks integreeritud GPU'ga juhtuma siis enam pilti ette ei saa. Selles mõttes on lauaarvuti kasutajatel suur eelis, integreeritud GPU võib katki minna, aga alati on võimalus kasutada PCI-E GPU'd. Ise ca paar aastat tagasi ühe vana lauaka peal selle läbi tegin: Inteli Integreeritud GPU väljund lakkas töötamast, aga panin Nvidia GT 710 PCi-E kaardi ja sellega sai mure lahendatud ning sain pildi ette.
Windows laseb määrata, milliste rakendustega kasutada Integreeritud, millistega eraldiseisvat. Tal on ka vaikimisi seaded, aga üldiselt tasub ikka kriitilise pilguga üle vaadatas, kui kasutad tarkvara mis nõuab suuremat koormust, siis targem kasutada eraldiseisvat kaarti, nt Blenderiga (3D ja videotöötlus). Sama on ka Nvidia juhtpaneeliga võimalik seadistada.
Lenovol on veel ka teine kiiks, et kui Lenovo Vantage tarkvara pole siis Performance Mode ei toimi ja CPU kiirus on piiratud baaskiirusele.. Jah, mänguriarvutid tahavad rohkelt energiat ja seepärast ilmselt on ka mõistetav, et aku peal on jõudlus piiratud ning samamoodi ei saa siis suuremat jõudlust kasutada, kui pole saba seinas.
Õnneks on kaasaegsed emaplaadid suhtliselt paindlikud ja on võimalik ka seadistada, kui palju füüsilisest operatiivmälust eraldada integreeritud kaardile. Lenovo Ideapad3 on 3 valikut: 512MB, 1GB ja 2GB. Ehk siis, kui operatiivmälu on vähe ja suurt jõudlust pole vaja, saab 512 MB seadega hästi hakkama, aga kui operatiivmälu on rohkem (Mul nt hetkel 24GB RAM (16+8GB) , siis võib ka integreeritud kaardile eraldada maksimumi ehk 2GB.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
16.05.2025 22:19:28
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Õnneks on kaasaegsed emaplaadid suhtliselt paindlikud ja on võimalik ka seadistada, kui palju füüsilisest operatiivmälust eraldada integreeritud kaardile. Lenovo Ideapad3 on 3 valikut: 512MB, 1GB ja 2GB. Ehk siis, kui operatiivmälu on vähe ja suurt jõudlust pole vaja, saab 512 MB seadega hästi hakkama, aga kui operatiivmälu on rohkem (Mul nt hetkel 24GB RAM (16+8GB) , siis võib ka integreeritud kaardile eraldada maksimumi ehk 2GB. |
Tänapäeval on veel kolmas variant - lasta süsteemil endal graafikakaardile vajadusel mälu juurde eraldada. Nii ei pea rangelt operatiivmälu graafika jaoks kinni hoidma.
Näiteks minul on integreeritud kaardile vaikimisi eraldatud miinimumkogus ehk 512MB mälu ning kui vajadus tekib rohkema järele, siis oskab süsteem kaardile dünaamiliselt eraldada kuni pool saadaolevast operatiivmälust.
Spoiler 
Antud pildil dedicated näitab BIOS's määratud mälu kogust ja selle kasutust hetkel; shared näitab palju on hetkel operatiivmälust juurde antud, kuna määratud kogusest jäi puudu ja GPU memory näitab palju hetkel videomälu kasutusel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.05.2025 10:15:30
|
|
|
Tundub, et pärast kõige viimast Windows 11 uuenduste paigaldust saadi exploreri akende taastamine lõppudelõpuks korda.
Esimene kord taastusid exploreri aknad ja kõik tabid - vahekaardid pärast selle uuenduste paki paigalduse jaoks tehtud rebooti ja nüüd täna hommikul pärast shutdowni käivitamist taastusid jälle. Ma enda poolt pole vahepeal midagi muutnud, lihtsalt hakkas lõpuks tööle. Nüüd juba kahel korral järjest, mis on kõigi aegade absoluutne rekord Windows 11 jaoks.
Kui vana see Windows 11 nüüd ongi, kui see asi korda saadi?
Ja muide, see exploreri aeglustumine ja koomaminek pikema aja jooksul on jah seotud teises arvutis paiknevate võrguketaste sirvimise ja kasutamisega. Mida kauem ja rohkem seal ringi tuuseldad, seda aeglasemaks explorer jääb ja lõpuks saab ta uuesti tööle alles rebootimisega. Workstation teenuse restartimine ei mõjuta midagi, exploreri kõigi protsesside tapmine ja uuesti käivitamine samuti.
Ma ei ole selle Windows 11 peal "traditsioonilisi" Windowsi SMB optimeeringuid registrisse paigaldanud lootusega, et ehk äkki on 25 aastaga midagi paranenud selles osas ja uue arvuti suur RAM ja võimas CPU aitavad ehk ka kaasa, aga tundub et mitte. Otsin need vanad Windows 98 SE ja XP ajal koostatud registrifailid üles ja proovin, kas midagi läheb nobedamaks ja käbedamaks.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 17.05.2025 12:07:42, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
18.05.2025 10:56:00
|
|
|
Hei. oskab keegi arvata mis vaja muuta/häälestada. Nimelt senini win10 kasutaja ja koduvõrgus WD mybook ruumile (map network drive) ilma igasuguse probleemita ligi saanud. Nüüd olen 2 arvutit kolinud win11 24H peale ning peale map network drive WD mybook on võrguketas näha, kuid win explorer kuvab kataloogile klikkides-This folder is emty (tegelikult ei ole). kui klikkida erinevate kataloogide vahel, siis vahel kuvab sisu, vahel teade et folder emty.
Dr Google ja ChatGPT tarkused läbi proovitud (SMB1 lubatud, private network, file share ON, proovitud firewall OFF), kuid no ei saa normaalselt tööle
Mis häda nüüd selle win11 ja võrgukettaga on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
18.05.2025 11:18:59
|
|
|
laurx kirjutas: |
Kasutaja on adminnigrupis? |
Jah on küll. mõlemas arvutis
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
18.05.2025 11:42:04
|
|
|
Võta ära korraks. Selles arvutis kust sa jagad.
Veider, et sa w10 all sedasi said. |
Ei saanud nüüd hästi aru. Igaks juhuks täpsustan oma olukorda veel WD Mybook istub kohalikus LAN võrgus oma staatilise IP-ga. ligipääs nime ja pw-ga. WIN11 arvutis on tehtud map network drive ja WD omaks võetud. (connect using different credentials). Sama oli varasemalt ka WIN10 puhul ning see lahendus töötas laitamtult
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.05.2025 12:15:47
|
|
|
Puhasta cache'id.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.05.2025 12:37:25
|
|
|
Võta ära korraks. Selles arvutis kust sa jagad.
Veider, et sa w10 all sedasi said. |
Antud juhul pole teemaks, aga miks ei peaks admin kasutaja alt saama faile jagada?
Ma ise väga windowsi failijagamist ei kasuta, selleks on NAS. Aga niipalju kui kunagi vaja on läinud olen ikka admin kasutaja alt toimetanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.05.2025 13:24:11
|
|
|
oot, et ma põmst ei saagi admin kontoga ligi kui oleks vaja \\masin\C$ vms. asjale ligi saada?
Ei viitsi hetkel mitut masinat käima ajada et katsetada
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
18.05.2025 13:27:15
|
|
|
eeldatavasti nii on.
ma minumeelest lahendasin asja nii, et teises masinas on mingi user konto ja selle alt on jagatud ning teises masinas võtan külge ka selle useriga. kuna hetkel vist rdp töötamiseks on ka vajalik mingi ms pilv siis võib see ka juba veel keerulisemaks olla tehtud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.05.2025 13:32:29
|
|
|
paar kuud tagasi vähemalt rdp töötas. Mõlemas masinas lokaalne konto, pilve kontot pole kunagi kasutanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
18.05.2025 17:30:27
|
|
|
mingil hetkel kui ramsonid teemaks läksid, lülitati admin kontode alt võrguketastele ligi saamine välja. oli ka natuke müttamist sellega. |
testisin mitte admin kasutajaga. muutust ei ole. WD NAS ketta laseb ära mappida, ligi saab, kuid kataloogide sisu kuvamine täiesti juhuslik exploreriga (vasaku akna valik, aadressiriba kaudu või suures aknas) kord näitab kataloogi sisu, kord teatab et -folder emty
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
goga
HV kasutaja
|
18.05.2025 19:48:52
|
|
|
Kas sellele kettale ftp:// protokolliga ka külge saaks? |
WD mybook live-l on ftp võimalus olemas. pole seni vaja läinud ja pole aktiveerinud. Püüangi aru saada et mis selle WIN11 juures nii teistmoodi on üles ehitatud võrreldes WIN10-ga. Netis ka vähe juttu antud teemal, tundub et kõik kolinud pilve ja selline kohalik NAS pole enam moes.
Netis osad kurtsid et WIN11 24H tegi katki, et 23H töötas. Testisin 23H versiooniga, kuid ikka sama jama. Ise alles tutvun WIN11 võimalustega, seni viimased masinad kõik WIN10 olnud ja pole ületamatuid probleeme esinenud. Kuid see WIN11 on küll sellise korraliku katsumuse tekitanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|