Ei saa aru, miks ASRocki nii haibitud on. Mu esimeseks AM5 ehituseks soovituste järgi ostetud 650 Steel Legend keeldus postimast peale 2 nädalat. Plaat buutis ka kaua ja keskaegne bios. Õnneks sain raha tagasi ja ostsin MSI mis ka eelmised plated olnud, vilgas tegelane selle ASRocki kõrval. Never again.
Fugitive, Et siis lasid algse biosega kuni enam pilti ette ei rebinud?
Bios'e uuendaks, siis saab mälusid peale näppida kui jälle on huvi ja aega. Sedasi oli vähemalt Am4 peal.
Olen muidu mitmeid Asuse emaplaate kasutanud. Probleeme ei ole olnud ja biose update tuleb. Viimasel ajal on need tooted kulla hinnaga ja see radade teema jne. Mis paneb ka kõrvale vaatama.
Armory Crate mind ei häiri, selle saab vajadusel peale lasta kui midagi vaja näppida või uuendada. See on üks paras monstrum, oma Service'itega.
600€ pealt hakkab x870e Hero paistma, mis oma heas ja veas. Biosel on klorralik reso jne võimalused.
See on ka mälude kiiruse ja audio osas edukas. Sest laud ei peaks ka igast juhtmeid ja vidinaid täis olema. Saaks võimalikult palju asju sinna kasti sisse jätta...
Tuf on selle kõrval lame ja üsna igav. Kuigi praegune Am4 Tufi plate töötab ka laitmatult ja mälud lähevad põhja...
Mul oli x470 Hero ka ennem x570 Tuf plus'i aga see x470 Hero ei lasknud mäludel sedasi kella minna. Samas, sama protsessor lippas x470 Hero peal paremini kui x570 tufi peal.
Minu meelest on kogu see lineup veidike pask.
Kas MSI plaadid tahavad iga nädal suurt update saada? Kusagilt lugesin aga võin eksida.
Jah, lasin algse biosiga, kuna põhjendamatult ei ole seda ju tarvis uuendada. Uusi versioone vaatasin küll, aga polnud mainitud parandustes midagi sellist, mis minu süsteemi riistvara oleks mõjutanud.
Üldiselt nagu eeldaks ka, et kui ostad kokku käivad jupid, ei pea midagi kohe "remontima" hakkama (va peale mobo releasei tulnud juppide toetus). Uue MSI (B850-P Wifi) plaadi tarkvara on samuti v1.0 ja ei plaani ka seda uuendada, sest töötab OOTB.
Asust ja Gigabyte-i on ka nagu vähe mainitud, pole julgenud neid katsetada, kui tihti midagi ei ehita. Üldiselt tundub, et peaks guugeldama *sisesta emaplaadi tootja, mudel* ja *problem* ning vaatama mis kõige vähem vastuseid saab ASRockiga ma seda ei teinud ja pärast lugesin kuidas see AMD 9xxx protsessorid tapab, õnneks mul läks vastupidi.
Fugitive, Kui muutub telliseks ja mobol dualbios puudub, ja kui vastav pistik ka puudub, siis tagumine variant on biosekivi maha joota ja uuesti progeda. Olen seda ühel MSI plaadil teinud. Sel juhul jääd garantiist ilma....
Aga suvalt kui ei tea siis ja biose parem mitte näppida.
Uuendasin seda mälude pärast, korduvalt...
Edu ehitusel!
See radade teema on mu arust nii üle paisutatud. Mu MSI plate reviews ei saadud ka mainimata jätta, et kolmas M.2 pesa on "aeglane". Muidugi ei mainitud, et see on ainult teatud protsessorite puhul nii (tasub alati tootja lehte vaadata) ja see nn "aeglus" kõige mittesobivama CPU korral on 4GB/s.
Fugitive, Aitäh.
Teen x870e Hero emaplaadi peale. Radade teema ei ole nii hull kui m.2 õigesse pessa pista. Aeglaseid sata jms kettaid ei kasuta juba ammu. Need teevad boodi aeglaseks.
Kui ei kasuta pci 5.0 uuemaid videokaarte siis 8x ei ole vahet, ja kui kasutasa siis oleks ka vast mõni % kiirusekadu. Sedasi olen aru saanud sellest.
See Tuf 570x profiilikas boodib mõne sekundiga ja fast boot oli vist kinni keeratud kui õigesti mäletan.
Kuigi peab nentima, am4 ei ole mul aeglane ja saab hästi 1440UW peal hakkama. Kui minna resos ülesse siis vast mitte nii väga.
Arctic 360 aio on piisav. Uusim versioon on praegu kodukal soodustusega saada, ka mujalt leiab.
Korpusi sooviks oma silmaga näha aga poodides neid eriti väljas ei ole...
Kui on valesse teemasse postitus, vabandan ette. Vaja oleks soetada uus meh. klaviatuur.
Praegune on Royal Kludge RK68 (switchid on vahetamata/stock, rk red-id) - aga sellega probleem, et tihti lähevad nupud niimoodi alla et ise ei saa arugi..
F-keysid hakkasin ka igatsema Niiet layouti mõttes ilmselt juba tean, 75% kuni TKL.
Kontekstiks tööl igapäevaselt kasutan hoopis teistsugust paugupilli: HP mingisugune KB57211 on äkki number - võibolla sellega olengi ma harjunud neid nuppe korralikult slammima..
Kuid switchidega - ma ei teagi.. Need konkreetsed punased on vast liiga "kerged"..?
Kas keegi oskab öelda mis switchide suunas ma peaksin vaatama?
Nii palju kui otsisin sain ma aru et kas äkki blackide/brownide poole...?
Kui palju trükkimist, siis sinined (teevad klõps ja on tuntav vajutuspunkt) on head, kui teised inimesed on läheduses, siis arvatavasti pruunid (ei tee klõpsu, kuid on tuntav vajutuspunkt).
Punased on okei (lineaarsed, ei tee klõpsu ega ole tunda kui oled nuppu vajutanud) ja see on maitse asi. Mõnele sobivad, mõnele mitte.
Fugitive, Aitäh.
Korpusi sooviks oma silmaga näha aga poodides neid eriti väljas ei ole...
Korpusega on jah see teema, et kui youtubeist või mujalt asjalikku arvustust ei leia, siis on suht kasiino. Ma vaatasin algul sellise välja, mis meeldiks, siis kodulehelt mõõdud ja õnneks joppas ka, et Gamersnexus oli review teinud. Fractal Meshify 2 compact läks loosi, mis laua raami sisse mahtus. Käib igatpidi juppideks ja lihtne oli ehitada.
Sellele küll su soovitud AIO ei mahu, aga on ka tavaline mitte-compact variant, kui huvi peaks pakkuma https://www.fractal-design.com/products/cases/meshify/meshify-2/Black%20TG%20Dark%20Tint/.
Selle kohta ka GN: https://www.youtube.com/watch?v=qTW2KHGzbM0
Seal korralik jama kaelas. Ei taha osta emaplaati, kus pelgalt biose update hakkab mingeid jamasid põhjustama.
Oleks vaja korralikku Z490 baasil emaplaati, mis toetab XMP. Silma jäid esialgu MSI MPG Z490 GAMING PLUS ja Gigabyte Z490 GAMING X (Redditis siis mingil tegelasel peale biose update jamad sellega)
H2K, Iga tootja ja iga plaadiga võib peale BIOS uuendust probleeme tekkida. Keegi ei ole selle eest tegelikult kaitstud ja mingil hetkel on kõigil tootjatel esinenud probleeme.
Üldiselt on BIOS uuendused võrdlemisi stabiilsed kõigil ja mingeid märgatavaid probleeme ei ole. Peamine kriitika mida mõnede tootjate koha saab öelda on see, et nende BIOS uuendused tulevad hiljem ja harvemini kui teistel tootjatel või siis lõpetatakse tugi varem kui teistel.
Huvitav on see, et post on kolm kuud vana aga viimane BIOS uuendus sellele plaadile tuli kodulehe andmetel 20.12.2023
Lisaks on Z490 vana platvorm ja viimased kaks uuendust olid puhtalt turvauuendused mis ei puutunud mälude ühilduvust.
Seega see posti autor pidi tulema ikka väga vana BIOS'e pealt. Üldiselt kui eeltööd teha ja tagasisidet vaadata, siis sellised probleemid peaks välja tulema, kui inimene just BIOS-i väljastamise päeval kohe ei uuenda.
Hei, sooviks naisele komplekteerida PC kokku striimimiseks, selline kompott tundub ok?
Olemas -
Toiteplokk Corsair RM550 kuld
SSD: 980 Samsung 1TB
GPU 1070TI, ilmselt kaalun fooumist 3060ti/70 ligi haarata, kas toiteplokk oleks ok nende kahe GPU jaoks või peaksin kaaluma ka selle vahetust? r5 9600x + 3060ti/70?
Eelarve 650 ligi (ilma korpuseta siis)
link
Fugitive, Toon ühe näite: Mälud said am5'le uuemad kui mobo väljalase. Need ennem õigel kiirusel tööle ei hakanud kui bios uuendada.
Samas, biose uuendamine on ka tark tegu. Siis töötavad asjad nii nagu on ette nähtud. Tarkvara uueneb pidevalt. Kui dualbios puudub siis pange igaks juhuks generaator või ups tööle. Ära katkesta vooluühendust kui võtadki katteta riski. Kui mobo enam uuendusi ei saa siis vahest võib mõni beta versioon ka rariteetne olla, mida pärast ei pruugi leida. Normaalne tootja koristab vigased failid weebist kiiresti ära.
Fugitive, Toon ühe näite: Mälud said am5'le uuemad kui mobo väljalase. Need ennem õigel kiirusel tööle ei hakanud kui bios uuendada.
Samas, biose uuendamine on ka tark tegu. Siis töötavad asjad nii nagu on ette nähtud. Tarkvara uueneb pidevalt. Kui dualbios puudub siis pange igaks juhuks generaator või ups tööle. Ära katkesta vooluühendust kui võtadki katteta riski. Kui mobo enam uuendusi ei saa siis vahest võib mõni beta versioon ka rariteetne olla, mida pärast ei pruugi leida. Normaalne tootja koristab vigased failid weebist kiiresti ära.
Jah, sellepärast ma välja tõingi oma postis, et "(va peale mobo releasei tulnud juppide toetus)".
BIOSi uuendama ma ei tõtta niisama, kui süsteem on olnud stabiilne ja ei ole mingit konkreetset puudust välja toodud, mis minu rauda peaks mõjutama.
Päevast! Mõte on see dekaad korra arvutit uuendada vahetades i5 profiilimasinas prose-emaplaat-mälud. Siit teemast olen saanud niipalju infot, et minu vajadusi rahuldaks järgmine kombo:
Prose: AMD Ryzen 5 7500F
Malud: nt GSkill 2x16 GB DDR5-6000.
Küsimus on emaplaadis. Tahaks Asuse plaati, sest viimati 10 a tagasi uuendasin, siis vahetades Asuse plaadi Asuse vastu, ei pidanud ma Win uuesti installima.
Aga, kiire guugeldamine annab, et sellega on mingid probleemid, rääkides odavama otsa B650-st.
Kas keegi oskab soovitada töökindlat Asuse plaati või peaks siiski win installi ette võtma ja mõne muu firma plaadi peale minema ca 100-150 € eest?
Alates Windows 10-st ei pea enamasti suvalise plaadivahetuse puhul ka uuesti installima (ainult uuesti aktiveerima).
Intelilt AMD-le minek loeb rohkem kui emaplaadi tootja. _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
Paistab, et AM5 alumise otsa plaatidel on S/PDIF ära kaotatud
Varem oli igasugu odavatel junnidel see küljes. _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
Tomorrow, jah, need on olemas, vahetab lihtsalt sisu välja. Kas on paremat varianti kui 5070?
Sõltub mis su vajadused on. 600€ eest Nvidia poolelt midagi paremat ei olegi. Teatud olukordades võib 5060 Ti 16GB olla oma mäluga veidi parem kui 12GB 5070, aga need on hetkel veel edge-case juhud.
AMD poolelt on 9070 non-XT 700€ peal, kuigi foorumis on see liikunud 600€ eest (uus, aga ilma karbita).
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.