Tallasin hulga reviewsid läbi ja täiesti sobib hinna ja kvaliteedi suhtes. läks rde.ee soodushind loosi.
2024 aasta mudel... samas 100€ hinnavahet ja oleks saanud ka 2023 aasta 85" 805 seeria mudeli millel nutti naatukene vähem aga siiski otsustasin selle suuruse hullusega kaasa mitte minna, vaatamiskaugus ka mingi 4-5m max.
Arvan, et hea valik. Ise ostaks ka sama, aga 65" kui peaks täna ostma. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
SKG, just, kuigi paljud valiku ees olevad mõtlevad, miks osta 1,5k eest 75" ekraan kui saab sama suuri 800€ eest.
Raud ja pilt on oluline. ja see 75" ekraan on sama võimekas kui 2,5k maksev Sony vms.
Eks ma kinnitan kui pilt seinal järgmisel nädalal. Alati saan feilimise korral 14 päeva tagastada
pinkman, Seaded-tugi-kasutusjuhend- siis kirjutad otsingusse ekraanisääst.
Teine variant oli juturobotiga otsida. Kord leidsin sealt kõik ekraanisäästu seadete variandid ülesse aga nüüd ei... g4'l on ajuvabad menüüd ja nende kihid. Ilmselt uuendustega muutuv väärtius ka.
SKG, just, kuigi paljud valiku ees olevad mõtlevad, miks osta 1,5k eest 75" ekraan kui saab sama suuri 800€ eest.
Raud ja pilt on oluline. ja see 75" ekraan on sama võimekas kui 2,5k maksev Sony vms.
Eks ma kinnitan kui pilt seinal järgmisel nädalal. Alati saan feilimise korral 14 päeva tagastada
Veidi ebatavatu küsimus võib-olla, aga miks eelistada näiteks antud TCL 65" mis sama hinnaga mis soodsama otsa 65" OLED mudelid...
Veidi ebatavatu küsimus võib-olla, aga miks eelistada näiteks antud TCL 65" mis sama hinnaga mis soodsama otsa 65" OLED mudelid...
Pildi eredus
LCD-d pakuvad suuremat/kõrgemat eredust võrreldes OLED-ga. OLED on küll vaikselt järele jõudmas aga kui kasutad telerit rohkem eredas keskkonnas siis võib LCD parem variant olla.
OLED-i ainuke eelis on must must ja sellega kaasnev parem kontrast. Päeval või lihtsalt suure valguse käes ei mängi see enam nii suurt rolli.
Lisaks kui heal high-end LCD-l on piisavalt dimming zone-e siis OLED-i eelis selles osas väheneb veelgi.
Samuti kui plaanid vaadata palju sarnast sisu või mängida ühtesama mängu milles palju staatilisi elemente siis jällegi pigem LCD, kuna OLED võib sisse põleda.
Ise vaatan telekat 99% ajast ainult õhtuti ja ei vaja suurt eredust seega OLED minu jaoks ainuke variant. Enam ei saaks LCD peale tagasi minna kuna pixel-perfect-dimming nö on ikka super.
Pildi eredus
LCD-d pakuvad suuremat/kõrgemat eredust võrreldes OLED-ga. OLED on küll vaikselt järele jõudmas aga kui kasutad telerit rohkem eredas keskkonnas siis võib LCD parem variant olla.
Mul on OLED eradalt valgustatud elutoas. Mitte kunagi pole tundunud, et eredust võiks puudu olla. Samas on vaatenurga poolest ja hämaramates tingimustes on OLED kõvasti parem. LCD eredus tuleb kontrasti arvelt.
Juhul kui ei soovi OLED tehnoloogigaga ekraani _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Kui aknad vales kohas ja kardinaid pole, siis ei aita suurem eredus ka. Oluliselt leevendab matt ekraanipind.
LCD põhiline eelis on sissepõlemise puudumine. _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
OLED suurim vaenlane on päike, kui see paistab otse aknast a la lõunapoolne vaade. Mul elutoas suht nii ongi, et suvel keskpäeval paistab sealt otse peale ja peale lõunat kerib eemale teisele poole maja (elumaja nurk).
Kodu ostmisel oli see üks tähtsam asi mida ma uurisin enne üle, kuna keskpäeval keegi suurt telekat ei vaata va nv, siis pealelõunane päike enam ei paista teleka tuppa. Selleks ma eraldi veidi pimendavad timmitavad rulookardinad tellisingi. Ei blokeeri kogu valgust aga saan suvel päevase suurema päikse ära katta kui vaja.
Edit:
Samsungi uus teler. Kuna tal aega ei olnud pikalt, siis kiire test. Paistab, et LG'le tekib Samsung järjest rohkem konkurendina. Täisekraani peak valge oli 400nits vs LG G5 360nits.
Mulle meeldib, kui konkurents on nii tihe, siis see on hea.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
C9K tundub äge. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Palun abi TV ja digboksidega. Tahan viia/üles panna hooldekodu tuppa ühe "basic" TV, ainult ETV jaoks. Raplamaa, 1. korrus. Antenni- ega võrgukaablit pole, on wifi ja väidetavalt hea levi. H.kodu ütles, et "meil on Telia" ja et mingi ümar Telia digiboks on wifiga, on proovitud ja töötas. Kas see tähendab, et uut wifi toega TV-d pole mul mõtet osta, kui ma ei leia sinna juurde õiget Telia boksi?
viimati muutis aero 11.04.2025 12:48:36, muudetud 1 kord
Telia ei sobi, see paneb iga kolme tunni tagant pildi pausile. Wifiga on muidu androidbox mida renditakse aga selle pulti ei saa vanuritele kätte anda, sama nupp teeb eri aegadel eri asju
Antennitv oleks kõige lollikindlam, kui käima saab võib unustada. Alustuseks võib traadijupiga proovida, kui midagi tuleb siis pole erilist antennisüsteemi vaja. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Telia Androidi boksil on wifi-võimalus (vanadel Arristel ei ole), aga et boksis olev Telia äpp pilti näitaks, peab olema leping. Kui boksi veel pole, tuleb see rentida, Telia seda enam ei müü. Samas, ei pea ilmtingimata Telia boksi kasutama, piisab suvalisest androidiga (ja wifiga) telekast või telekale sappa käivast androidiga pulgast või karbist, aga jälle, et Telia äpp pilti näitaks, peab olema leping. Ainult ETV vaatamiseks pole aga üldse Teliat vaja, seda näitab ka ERR ise läbi oma Jupiteri äpi, jällegi vaja ainult suvalist androidiga telekat, pulka või karpi (või siis üldse arvutit või tahvlit sama asja veebis vaatamiseks). Kõikide nende äppide ja arvutitega sõltub asja teostatavus palju ka kasutaja oskustest, mõnikord vaja mõnes kohas mõnda täiendavat nupuvajutust.
Ja nagu juba öeldud - kõige lihtsam ja kasutajasõbralikum oleks ilmselt antenn.
Läks ühte vanadekodusse telia android boks, puhtalt sellepärast, et pult on lihtne.
Go3 jne....nad oleks selle puldiga kokku jooksnud....
Nupust käima pilt ees. Thats it.
Antenniga oleks teooriam lihtsam, aga siis uut telekat vaja jne.... _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Läks ühte vanadekodusse telia android boks, puhtalt sellepärast, et pult on lihtne.
Go3 jne....nad oleks selle puldiga kokku jooksnud....
Nupust käima pilt ees. Thats it.
Antenniga oleks teoorias lihtsam, aga siis uut telekat vaja jne....
Mismõttes uut telekat? Antennipesa peaks ju kõigil küljes olema?
Äpid jah hetkel ei sobi, seal vaja iga kord saade ka valida - liiga keeruline.
Antenn - vaja katsetada, äkki saabki pildi ette. Kui ei saa pilti, siis androidiga rendiboks.
elukaz kirjutas:
Telia ei sobi, see paneb iga kolme tunni tagant pildi pausile. Wifiga on muidu androidbox mida renditakse aga selle pulti ei saa vanuritele kätte anda, sama nupp teeb eri aegadel eri asju
Eri asju? Mõni näide palun.
3h ja pausile - ETV digikanal läbi Telia boksi läheb ise pausile? Kui 3h pole ühtki nuppu vajutatud? Hoiatab ka või?
Eks mõtleb dvb-t2 tuge. Kümme aastat vanad telerid oskavad viimast kindlasti. Sellest vanematega võib mängida vaid suure SD lärakaga ekraani nurgas etv kanaleid - viis aastat kestnud paanika lahendus. Iga aastalõpp tuleb uudisjupp, kas err jätkub raha paralleeledastuseks.
Kontrollige vanemate, vanavanemate juures, kumba etv pilti nemad vaatavad. Üldjuhul piisab kasutusjuhendi sirvimisest ja etv HD kanalid loendi esimeseks tõstmisest, teisel juhul tuleb mõelda seadme uuendamisele.
Kõigil kaasaegsetel teleritel peaks olema DVB-T2 tugi vaikimisi olemas. Küsimus on asukohas, kas ja kui hästi vastu võtab, seda mõjutab ka teleri tüüneri tundlikkus, üks teler samades tingimustes võtab paremini vastu kui teine telekas, sõltub mudelist, telekatootjast ja sellest kui hästi telekas komplekteeritud on. Kui toaantenn (Need enamasti võimendiga) ei anna välja, saab ka välisantenni paigaldada, aga mõistagi on see vast veidi tülikam kui antennimasti või kinnitustoru pole ja vajab ka antennikaabli vedamist väljast siseruumi teleka juurde.
KUi jutt ainult ERR vastuvõtust- Siis: Kui antenniga ei saa siis on ainus tasuta alternatiiv nt ERR Jupiter aadressil jupiter.err.ee mida saab hädapärast kasvõi veebibrauserit kasutades otse arvutist vaadata kui nutitelerit pole või teler Jupiteri äppi ei toeta. Muidugi, üle veebi vaatamine eeldab interneti olemasolu ja ka seda kas vaataja on nõus mugavuse arvelt kompromissile minema. Igaühele ei sobi arvuti abil vaadata aga mina näiteks olen juba harjunud, et veebist vaatan, kuna mul on monitoriks 32" vana LG telekas. Filmi/saate saab täisekraanile lülitada ja pole hullu midagi. Telekal on küll DVB-T2 võimekus, aga ma ise ei viitsi antennimajandusega enam mässata, kui üle veebi saab lihtsamalt.
viimati muutis BA79 11.04.2025 20:24:25, muudetud 2 korda
Vanadekodusse ei hakka antenni anyway toppima katusele _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.